Greengrass és Damon letisztázza a Bourne 4-ügyet

Az a pletyka járta, hogy Greengrass összeveszett a stúdióval, meg Demon ment utána meg minden. Na most tiszta vizet öntöttek a pohárba, vagy a stúdió csúsztatott valami pénzt Greengrassnak, mert tökk higgadtan és úgy nyilatkozott, ahogy minden filmkészítőnek kéne néha: nem érezte a kraftot, ezért nem ő készíti a következő Bourne-filmet. Akármit mondtok, ez így cool kijelentés. Az Ultimátumtól kezdve tökölt a folytatáson, de egyszerűen nem érezte, hogy van bármi hozzátenni valója, így végül ezért távozott a projektből. “A franchise needs to be rebooted and reenergized by new perspectives” mondta, azaz ide valami vérfrissítés kell, hogy életben maradjon a “figura”.

Damon pedig azt nyilatkozta csak, amit pár hete, ezúttal kicsit bővebben: szerinte a prequel a megoldás, valaki mással. Előzmény 1-2-3 rész, aminek a végén a Bourne Identity kezdetéhez juthatnak akár.

Mindezt a Green Zone reklámozása közben ejtették el interjúk alatt.

Őszintén szólva ha nem folytatás vagy remake, akkor csinálják nyugodtan. Olyan gyönyörűen kerek a trilógia, ezt már semmi sem veszi el.

human
írta
2010. 02. 27. 22:36
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “Greengrass és Damon letisztázza a Bourne 4-ügyet” bejegyzéshez

  1. Igazán örvendetes, hogy tisztázták a dolgokat, az kevésbé, hogy akkor úgy látszik Matt-el még sem lesz folytatás :( Imádom a Bourne-trilógiát, de az sztem főképp miatta is működött.

    SPOILER esetleg:
    Egyrészt. Másrészt: megtudtuk, hogy Bourne egy érzéketlen, kegyetlen, precíz gyilkológép volt, hogy a fenébe lehetne így előzményfilmet csinálni, amiben ő a jófiú? Mikor tudjuk hogy simán megölt ártatlanokat is, persze parancsra, de akkoris, pozitív szereplő így elég nehezen lehetne :S Na mindegy, ők tudják, az tényleg igaz, a trilógiát nem vehetik már el.

  2. Igaz a Bourne trilógia, nekem is az egyik legnagyobb kedvencem.
    Bár én is tartanék egy eredettörténettől, mert kevés, jó és érdekes ilyet láttam…

    ..és akármilyen jó/rossz is a Wolverine, nekem kicsit erőltetett.

  3. Már meg is van a kicsi-Damon jelöltem az ifjú Bourne szerepére: Jesse Plemons.

    http://www.imdb.com/name/nm0687146/

    Szinte erre a szerepre született, mármint eljátszani Damon fiatalkori énjét. Bourne figurájához ráférne még a forgatás előtt egy jobb tréner, meg egy beszédtechnika tanár. A tehetsége megvan.

    Ha ez a kívánságom teljesül, azzal együtt, hogy Adam “Kane” Marcus szerepét a ráedzett Hugh Laurie kapja Willis Lynchje mellett, akkor 2011. már nem okozhat csalódást filmes szempontból. (Utóbbi megjegyzés az én vélemény összefoglalásom, nem felhívás az eredeti témától való eltérésre!)

  4. Eredettörténet??! Ráadásul 3 részben??! Mégis honnan akarják kezdeni? Bourne – A szülőszobában vagy mi? Meg ahogy Picard is írta, előtte Bourne rosszfiú volt, a néző nem csipázza ha egy ilyennel kell azonosulnia. Főleg, hogy ez nem az a szerethető/megérthető negatív szereplő lenne, hanem tényleg a totál ellentettje az eddigieknek.
    Egy darab prequel még úgy ahogy elmenne, mert annyi még van a sztoriban, de így is nagyon bele kéne futni az Identity elejébe.
    Reboot? Pff. Megint csak azt tudom mondani, mint a Pókembernél, hogy annyira nem volt régen a film, hogy reboot legyen belőle.
    Ebből ki is derül, hogy én folytatás párti vagyok. Talán egy darab normális folytatás még kicsikarható belőle, de mondom, még az egy darab prequel is elmenne. Damon nélkül meg nem tudom mennyire lenne hiteles az egész cucc.

  5. Ahogy a masodik resz dvd korongjan szerepel.

    “Matt Damon is Jason Bourne”

    Minden mas, csak felesleges probalkozas…

  6. Ugyan nem vagyok túlzottan reboot párti, pláne ilyen kevés idő után, de ha egy új, a könyvek történetéhez jobban ragaszkodó trilógia keretében Bourne-t Carlos ellen eresztenék, arra minden további nélkül vevő lennék. :)

  7. Szerintem az Ultimatum vége elég gyengére sikeredett, főleg a vége. Mikor kiderül az “igazság”. Már majdnem sírásba mentem át a nevetésből, ezt komolyan gondolták? :/ Ennyivel elintézték? Ennyi a magyarázat? Hát ez gáz…

  8. De jó lenne, ha az első részt is rendező Doug Liman rendezné a köv bourne filmet. Nekem az a rész a kedvencem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.