A Titanic 3D-be konvertálásába fel és Avatar megjelenés

Adta ki az ukázt Cameron. Igen, az előző, minden rekordot döntögető filmjét is kihozzák a harmadik dimenzióba és a mozikba. Az időpont 2012 lesz, a hajó 100 éves évfordulójára. Nem tudom, lehet ez nagy siker ismét? Mindenki látta már nagyon sokszor, újranézési faktor nem akkora, de azért van. Na majd meglátjuk, azt is, hogy addig miképp alakul a 3D mánia, főleg a konvertált filmeké.

We’re targeting spring of 2012 for the release (of a 3D version of Titanic), which is the 100 year anniversary of the sailing of the ship.

Mellesleg bejelentették az Avatar Blu-ray és Dvd megoldást április végére, de ez még nem az lesz amiben a Cameron által emlegetett 15 perc kivágott, kezdetlegesebb technológiai állapotban levő jelenet is szerepel.

19 hozzászólás a “A Titanic 3D-be konvertálásába fel és Avatar megjelenés” bejegyzéshez

  1. Akkor nagy az esélye, hogy Lucas is be fog indulni 3D-ben. Mondjuk a Birodalom visszavágnak jobban örülnék mint a Titanicnak.

  2. Szinte látom magam előtt azt a jelenetet, amikor Kate Winslet meztelenül fekszik, a férfinézők meg nyúlnak utána, hogy megfoghassák a mellét :D

  3. azért kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz így, átkonvertálva
    avatarból meg gondolom majd kijön a bővített, aztán a 3d-s, utána pedig a 3d-s bővített is… bár nem egyedi, most épp lotr-t rókabőröztetik… megint

    Alfie:
    ja, a következő lépés meg a pov 3d-k lesznek :D

  4. T2nek én is örülnék, na meg Aliens (persze az első részt is akkor már) stb. na meg bilibe lóg a kezem, mondjuk értem, hogy a Titanic most evidens mert évforduló meg Cameron és nagy siker volt, de szerintem tényleg kérdéses, hogy fog e valakit érdekelni, bár nem kizárt, hogy előjön a nosztalgia faktor és már csak azért megnézik sokan…
    (én biztos nem leszek köztük…)

  5. Brianaspirin: Jogos!

    De hát látszik, hogy nem a film minőségét vették alapul, hanem azt, hogy anno mennyit tejelt a pénztárnál.
    Pedig valaki írta itt, hogy a T2-t lehet többen néznék meg, szerintem van is benne valami. De hát Cameronnak biztos megvannak a fizetett szakemberei, akik az ilyesmiket kikalkulálják neki, és hát ugye ők tévedhetetlenek…ugye?:)

  6. “hajó 100 éves évfordulójára” szerintem elég jó indok Cameronnak akármilyen szakemberek nélkül is az amcsik imádják, ha megemlékezhetnek a tragédiáikról szóval tuti sokan nézik majd meg ott, a világ többi része meg így járt…
    egyébként meg a terminátor meg Alien sorozat 3d nélkül is bármikor újranézős
    :D

  7. “De hát látszik, hogy nem a film minőségét vették alapul, hanem azt, hogy anno mennyit tejelt a pénztárnál”

    Ezt úgy érted hogy a jó filmjei közül azt vették elő ami a legtöbbet hozta?

  8. Már kezd szánalmasba átcsapni ez a nagy pénzhajkurászás Cameronnál. Mert ez csak arról szól, nem pedig a szórakoztatásról.

  9. Tudtommal a szórakoztatóipar a pénzcsinálásról szólt mindig is. Hány olyan rendezőről tudsz aki sikeres filmet csinált úgy hogy semmi anyagi haszna nem volt belőle, se gázsi, se részesedés.

    Na ugye.

  10. Ulquiorra: igen, így értettem.

    Bár személy szerint nem szeretem a Titanic-ot, de objektíven nézve egyértelműen nem lehet rossz filmnek titulálni. Csupán úgy érzem, hogy egy rakás jobb filmje is volt ennél Cameronnak, viszont ez tejelt talán a legjobban.

    Én nem vagyok fizetett (se nem nemfizetett) elemző, igazából nincs hozzá képzettségem, hogy akár csak tippelgetni kezdjem, melyik filmje mennyit hozna. A 3D maga se vonz nagyon igazából. Így csak a saját véleményemet tudom mondani: nem tetszik, hogy Cameron Avatarozik, meg a Titanicról akarja lehúzni a 30-adik rókabőrt, miközben mind a Terminátor, mind az Alien franchise egyre mélyebbre süllyed.

  11. Amikor először olvastam ezt a hírt, azt hittem, vicc. Mi van, az Avatar 2,6 milliárd dollárt hozott, és ez nem elég, mégegyszer bemutatják, kicsit kibővítve? És 3D-sítik a Titanicot, amit már mindenki un? Nooormális? Hihetetlen tényleg…

  12. Na egy értelmes hozzászóló sincs?
    A 3ds filmek világa még csak most kezd igazán kibontakozni, főleg ha Imax 3dről beszélünk amiből van egy mozi Magyarországon, de külföldön sincs minden sarkon!
    Az Avatar is scannelt 3ds film egyébként. Jelenleg 2-3 filmet vetítenek Imaxben 1 hónapon belül és jó márketing szempontból, ha nagy filmekkel törnek utat mind a sima 3D mind az Imax esetében! Amúgy Toystory 3d Gyűrűk ura 3d…stb is lesz. Jelenleg ez az egész ipar nagyon fejlődik a bluray is hamarosan elavul jön az ultra HD meg a 22.1 es hangrendszer 10 éven belül és ezek a technikák egymásra épülnek. Az igazság az, hogy a hagyományos mozik már elavultak és jelenleg az Imax és a digit 3D azon van, hogy megteremtse a 21. század új mozikultuszát. Ez ugyanolyan mint vhs után dvd majd blueray lemezek! Láttad DVDn majd BlueRayen mégis megnézted HD-ban. Hát normál mozi után a 3d is ütős..

  13. Gyuri: Toystory már volt 3d-ben, ez meg hol IMAX? sehol, sima konvertálás lesz, ami vásári 3d.

  14. Ok Toystory igazad van nem jó példa! De lesz a Titanic is imaxben Cameron nem kispályázik! Amúgy itt a T2 vel példálóznak Cameron a Két tűz közöttet is bejelentette 3dbe. Szóval még annak is megvan az esélye, hogy a T2-t is megcsinálják, csak idő kérdése. Ha csak sima 3d-be csinálná meg őket, nem előzné meg két év. Amúgy a Gyűrűk ura viszont jó példa mert az is 2dben készült és azt már bejelentették Imaxbe!

  15. Gyuri: gratulálok, így kell már az első sorban beszólni minden előtted kommentelőnek:)

    Tegyünk már különbséget az IMAX, a 3D és az IMAX3D között, mert én most már teljesen bele vagyok keveredve, hogy mi jon hova és miért:)

    Egyébként meg fejlődjön csak a technológia, bőven rá is fér a fejlődés, talán eljut majd olyan szinvonalra, ahol már az én kis szívemet is igazán meghatja. Bár ez lehet már csak akkor lesz majd, amikor a film már nem csak szimulálja majd a 3. dimenziót, hanem tényleges kiterjedése is lesz. Addig meg én még nem temetném a sima mozit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.