Coriolanus feldolgozás

Ismét Shakespeare-hez nyúltak, hova máshova. Szokatan feldolgozást kap a Coriolanus, modern hadszíntérre helyezik. Ezek itten az első képek.

A rendező Ralph Fiennes, aki egyben a főszerepet is gyorsan magára osztotta. Mellette olyanok fognak feltűnni, mint Gerard Butler, Brian Cox, William Hurt.

A történet, nos nekem nem tanították soha, ezért is tartok itt biztosan. Rá is kerestem inkább gyorsan:
A cinizmus és fanatizmus zűrzavaros katasztrófa-politikájában elégtelen vezérelv a szolgálati becsület: bajnokát a rómaiak kivetik maguk közül, mert nem hajlandó kompromisszumra, a volszkok pedig csapdába csalják és végeznek vele, mert kompromisszumra hajlott.

Itt még bővebben.

Fiennes a Coriolanus feldolgozás forgatásán

Fiennes a Coriolanus feldolgozás forgatásán

human
írta
2010. 04. 08. 06:07
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Coriolanus feldolgozás” bejegyzéshez

  1. Hurt Lockerben is elég jó volt abban a nyúlfaroknyi katona szerepben,reméljük a rendezése is lesz legalább olyan jó,mint a játéka :)

  2. Csaknem 20 éve Branagh ebből a műből a Reneszánsz Színházban egy hatalmas hírű színdarabot állított a közönség elé, olyan közreműködőkkel, mint Iain Glen vagy Judi Dench. Sajnos túl pici voltam hozzá, de a zsongás, ami az akkori színházi sikert követte máig visszhangzik.

    Shakespiare egyik legharciasabb római kori darabjáról van szó, amely legalább annyira véres és szövevényes, akár a nemrég kissé avantgárd, de kiváló Titus feldolgozás Hopkinssal és Jessica Lang-el volt.

    Fiennes-nak ez az USA Army-t idéző feldolgozása remek megoldásnak tűnik és különben is meglepően jól állnak neki az alkatától eltérő katonaszerepek. Coriolanus itt modern légiós hadvezérként az egyik legkegyetlenebb és legösszetettebb hőse a Mesternek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.