17 hozzászólás a “A szépség és a szörnyeteg előzetese” bejegyzéshez

  1. Ez a mese különösen kedves számomra mivel ehhez a filmhez kötődik az első moziélményem!

  2. mi benne a túlzás? mióta van a konvertálás gyártási időponthoz kötve? 1995-től lehet, előtte nem?

    ne legyünk már újszülöttek, lesz óz és elfújta a szél is, ha a 30-as évekre gerjedsz.

  3. Kár, h nem érted az iróniát. És igenis túlzás mindenből 3D-t csinálni, pláne, hogy nem ettől lesz jó egy alkotás…

  4. kicsit túl van hypeolva ez az egész 3D dolog, de örülök, hogy ez újra moziba kerül, mert az egyik kedvenc rajzfilmem :)

  5. Csak a pénz miatt csinálják, semmi másért. Annyira azért nem nagy szám ez a 3D, kivéve, ha Avatar szintű technikáról beszélünk. Ha olyanba forgatnák a filmeket a továbbiakban, akkor okés, de majd meglátjuk a TF3-nál mi sül ki belőle. Ez a mese oltári jó, s szerintem felesleges átkonvertálni, de úgy látszik a D.-nél kevés a pénz.

  6. Az szerintem nem túl meglepő, hogy a Disney a pénz miatt csinál filmeket.
    Gondolom a háromdésítés azért olcsóbban megvan, mintha új filmet csinálnának.
    Ráadásul eltelt 20 év az eredeti változat óta, akiknek akkor kiskorában kedvence volt a film, most viheti a gyerekét.

  7. Elfújta a szél 3D lenne a nem semmi:D:D

    jaj én nagyon szerettem ezt a mesét, de nekem jó úgy ahogy van:)

  8. Azért az sem véletlen szerintem, hogy éppen ezzel a jelenettel reklámozzák a Szépség és Szörnyeteg 3D-s verzióját. Ugyanis, tudtommal – nem néztem utána, ezért nem 100% – ez volt az első Disney animációs film, aminek a tervezését számítógépek is segítették, és ezekre húzták rá a hagyományos rajzokat. Konkrétan ez a jelenet (a táncos), amire az egészet kifejlesztették.

  9. Jó kis rajzfilm. A barátnőm még mindig nagyon szereti. Lehet majd a húgommal beküldöm őket a moziba 3D-t nézni.

    A 3D az egyre fejlődő világban egyre nagyobb teret fog nyerni. Felesleges kérdezgetni, hogy ez miért 3D, az miért 3D. Jönnek már a 3D-s TV-k, speckó szemüveggel a dobozban, sőt már nem is annyira eszement áron… El kell fogadni. Erre fognak elmenni a filmek. Minden film 3D-s lesz. Minden mozi 3D-s lesz. S talán még megérjük, hogy egész 3D-s reality filmek fognak menni otthon a karosszékből. Erre halad a technológia. Nem kell szeretni, de változtatni a QQ-val nem fogtok rajta. :)

  10. “Csak a pénz miatt csinálják, semmi másért.”… Mi miatt csinálna valamit a világ egyik legnagyobb filmgyártója? :) Nem igazán értem miért baj, h valaki a pénzért csinál valamit. :)

  11. Donald Duck-nak a Der Führer’s Face című részét akarom 3D-be. Most! Azonnal!

  12. Tényleg nagyon rosszul megy a Disney-nek, ha már itt tart…
    Nem értem, mit tudna egy konvertált 3D hozzáadni ehhez a meséhez, akár igényesen csinálják, akár nem.
    Még egy Avatarnál vagy egy Resident Evil: Afterlife-nál megértem, hogy a látvány miatt van, akiket érdekel 3D-ben (személy szerint engem hidegen hagy), de egy Disney-mesénél mi értelme van ennek?
    Nézhetjük majd, ahogy Gaston gurítja felénk a csehóban az üres söröskorsókat…
    Inkább összerángathatnák a régi írókat és kitalálhatnának vmi színvonalas, új történetet vagy feldolgozhatnának valami régit, mint a 90-es években.
    Oroszlánkirály, Szépség és a szörnyeteg, A kishableány, Herkules, Oroszlánkirály, Tarzan…ilyenekre ma már nincs igény?…nem 3D-síteni, hanem kitalálni vmi hasonlóan fantasztikusat.

  13. Adam Knigth
    Jól látod, ilyen dolgokra már nincs igény. Amikor tucatjával jönnek ki az animációs filmek(amiknek a fele igénytelen szvsz), már nem érték a csodálatos kézzel rajzolt utánozhatatlan látványvilág, és a klassz, eredeti ötlet. Csak legyen meg gyorsan, legyen jó reklámja, legyen 3D-s azt ennyi. Még a magyarok is beálltak annó a sorba(kisvukk).

  14. Puffin: Azért szerintem lenne rá igény, csak a mai világ a pénzről szól, a gyereket meg hülyének nézik, “nembaj, a kicsiknek ez jó lesz” alapon. Meg az a baj hogy a mai szülők gyerekfelügyeletnek használják a tv-t, meg a meséket. Amikor én kicsi voltam, nagyon ritkán ültem a tv elé, és akkor nagy esemény volt megnézni valami egészestés rajzfilmet videókazettán (meg előtte az előzeteseket – És most következzék a várva várt film – pararamm), ma meg ha sír a gyerek, odaültetik a tv elé, bekapcsolják, majd megvigasztalódik, odabangul, nem pedig foglalkoznak vele.

    No de a gyereknevelésnek ehhez nem sok köze van, szerintem azon felül hogy a Disney pénzt akar, alap hogy arra gyártanak filmet, ami fejlett technika, és mivel már lassan tényleg az otthoni tv-k is egyre több helyen kezelik a 3D filmeket, egyértelmű, hogy el fognak menni abba az irányba, hogy igenis 3D-sítik a régi filmeket is, és ezt egy rajzfilmmel megtenni sokkal egyszerűbb, mert ha már van, miért ne. Mintha a régebbi filmeket nem adnák ki folyamatosan DVDn vagy BluRay-en, mégsem sír senki, hogy az videókazin volt az igazi. Vagy a régi bakelit lemezek anyagait is kiadják CD-n digitálisan újrakeverve, zajszűrve, stb.

    A technika fejlődése ezzel jár, felesleges kérdezgetni, hogy “Minek?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.