Kidumáló: Újabb parajelenségek

Mivel ez egyátalán nem érdekel viszont lehet akadnak páran, akik kidumálnák errefelé, nekik adott a terep. Spoilerek nélkül: milyen film? Jelzés után persze elrontókról is lehet dumálni, már persze ha van téma, mert olyan brutális fordulatokat raktak a forgatókönyvbe.

Ha jól vettem ki ezúttal egy család van a középppontban, akik betörések miatt bekamerázzák a lakásukat. Természetesen maszkos rosszemberek helyett valami mást videóznak le velük.

Újabb parajelenségek kibeszélőjébe egy kép

A kép a trailerből van, szóval a stúdió szerint nem spoileres annyira.

15 hozzászólás a “Kidumáló: Újabb parajelenségek” bejegyzéshez

  1. szerintem tök kamu…ha betörnek a lakásomba nem kamerákat szerelek fel, hanem rendőrt hivok bakker…:D

  2. Metric: A rendőr ki is jön. Nem talál semmit. Hazamegy.
    Újból “betörnek”. Te újból kihívod. Most sem talál semmit. Hazamegy. Amikor már a tököd kivan jöhet a kamera. Így nem hülyeség a dolog. Persze ha ők az első “betörés” után raktak kamerákat akkor igen.

  3. maga a film a parajelenség, tökéletesen illik rá, attól parázunk, h elkészült, nem magától a látványtól :)

  4. engem viszont érdekel, az első részt is megnéztem és egynek jó volt. az biztos, hogy nem a 100x újranézős fajta, de kár lett volna kihagynom.

  5. Én már az elős iránti rajongást sem értettem, most láttam a héten, de szerintem vonatott és unalmas volt, néhol vicces, de megijedni nem nagyon sikerült.

  6. Hát, most jöttem haza a moziból. A film alapjában véve nem rossz, csak NE moziba nézzétek! A végére már nagyon elegem volt az emberekből, akik végig röhögtek. Volt benne 1-2 vicces rész, de otthon, egyedül a sötétben sokkal nagyobb hatással lett volna rám. Főleg, hogy itt a zajokra kell figyelni, ott meg össze-vissza zörögtek a popcorn-os zacskóval…

  7. Mi ma néztük este, szerencsére kb 6-an voltunk a moziban, így lehetett figyelni a hangokra, és csak egyszer röhögött két p.csa…Nekem nagyon tetszett, szuper módon fűzték bele az előző részt!

  8. Tegnap este néztük meg, rajtunk kívül csak egy emberke volt még a moziban, azaz összesen hárman voltunk.

    Elsőre leszögezném. Nem hiszek igazán ilyesmikben, és főleg nem foglalkozom ilyesmikkel. (De tapasztaltam már furcsa dolgokat sok évvel ezelőtt; lényegében igaz a mondás, “ha foglalkozol ilyen jelenségekkel, akkor felerősödnek körülötted”)

    Másodszor leszögezném, nem vagyok sem ilyedős fajta és láttam már valódi borzalmakat. A neten nem csak az ismert video megosztó weboldalak léteznek és aki keres az talál. Nos, én több száz ember halálát néztem végig és bátran állíthatom, hogy az átlagnál kicsit jobban megismertem a borzalmat, a halált. (Egyébként senkinek nem javaslom, mert eleinte csak felkavart, majd hetekkel később jött az igazi poszttraumás stressz-zavar, ami vagy félévig eltartott, igaz, utána teljesen elmúlt és immunis vagyok az ilyen felvételekre, esetekre).

    Nos a filmről, röviden és tömören. Megilyedtem, nem egyszer. Félni nem féltem, de komolyan mondom, párszor azt hittem, infarktust kapok. :) Pontosan az ilyen pszicho horror filmek készítik ki a legjobban az idegrendszert, főleg, mert beépülnek és majd később jönnek elő a káros hatásai.

    A film nem rossz, de aki hajlamos az ilyen parajelenségekre (hisz benne, fél tőlük), annak azért nem javaslom.
    Azok, akik pedig lazáskodnak, hogy végig csak nevettek… :) azok rezzenek össze először egy sötét utcán (jobbik eset), vagy kerülnek olyan helyzetbe, amiből aztán nem kerülnek ki többet (rosszabbik eset). A félelem, a megijedés természetes ösztönből fakadó reakció, hogy védje az ember életét.

    Ámen. :)

  9. Én sajnos nem úsztam meg a viháncoló tiniket,de nem ez volt a legidegesítőbb.

    SPOILER

    Mikor Ali visszanézi,hogy csapódik be utána az ajtó, miért nem nézte meg a többi helységet is?Engem az hihetetlenül bosszantott, hogy az egész házba 24 órán át megy a kamera,de a furcsa jelenségek után sem nézik vissza a felvételeket.
    Illetve az, hogy nem hívnak segítséget…..ez a “nem törődök vele magától eltűnik” dolog már az első részben isidegesített.
    És utoljára: Olíviaolajos kereszt???:P

    SPOILER OFF

    Ezek ellenére izgalmas volt, 6-7 pont jár Neki.

  10. hát az volt a baj hogy moziban néztem meg egy csajjal aki egészvégig beszélt és unatkozott, meg a karomon csüngött ami ne mvolt rossz:P meg a moziban mindneki röhögött mindenen és így én sem élveztem pedig az elsőt azt igen, mert azt haverokkal akiket érdekelt egy sötét szobában néztük… asszem megint megnézem majd haverokkal otthon és úgy már jó lesz :D

  11. Szerintem valami rettenetes volt. Bár általában nem az olyan nézők közé tartozom akik hangoskodnának de itt nem bírtam ki röhögés nélkül. Ez a film egyszerűen nevetséges volt. És azt meg cáfolnám hogy ki röhög rajta az majd később fog félni.Azt hiszem a legijesztőbb rész az volt amikor elfogyott a popcorn.

  12. Az első résznél mindenképp jobb volt szvsz, de olyan érzésem volt a film után, mintha az első részt láttam volna remakelve, nem pedig egy előzmény filmet, és mintha valahogy a vége felé kifogytak volna már az ötletekből (mint az elsőnél is). Én azt mondanám, hogy még egyszer neki fognak futni, ha lesz rá keretük.
    Még annyit tennék hozzá, hogy véleményem szerint az egeik marasztalt Poltergeist-nél semmivel sem nyújt többet vagy kevesebbet a Paranormal Activity 1-2, aki fogékony az ilyen sztorikra, azokat mindig vonzani fogják a hasonló filmek, de sosem sorolnám egy kategóriába egy Saw, Piranha vagy Final Destination filmmel ha azt a szempontot nézzük mennyire nevetséges ahogy a főszereplők szenvednek.
    Aki viszont képes végigröhögni egy ilyen filmet, sanszos, hogy inkább tényleg azt próbálja palástolni, hogy lefosta a bokáját egy filmtől, vagy be van állva, mert néhány helyen inkább volt unalmas a történet vonala(pl. a gyakori üresjáratot mutató kamerák, csak hogy nagyobb legyen a kontraszt amikor valami történik), mint vicces. Komolyan, ha egy felvételen egy szobát látsz percekig, ahol nem történik semmi, az számomra inkább unalmas, mint hogy elkezdjek fuldokolni a röhögéstől és a földön a gyomromat fogva guruljak.
    Ha pontoznom kéne, én 5/10-et adnék rá, de csak mert ez a téma nem annyira felkapott, ha úgy nézzük, és a negatívumok ellenére fejlődést látok az előző részhez képest.

  13. Chilfit

    Ha ilyen gondjaid voltak, akkor ott valószínűleg nagyobb a baj. Én naponta nézek ilyeneket, de semmi bajom. Aztán lehet hogy velem van a gond, mindegy.

    Hát a film ( spoileres !! )
    Jó volt, habár sokszor beleuntam, ugyan úgy, mint az első részben is, meg igazából itt az lett volna a lényeg, hogy ezzel a sok para jelenettel legyen olyan a film, amilyennek lennie kell, de a gond az, hogy sokszor szinte tudtam hogy mikor kell “megijedni”, és ez így kicsit rontotta az élményt. Ami felettébb idegesített a filmben, az akkor volt, amikor a csaj bekattant, és utána jött a káosz, aztán összevissza verték meg harapdálták egymást, feldúlták az egész házat, és ezután mintha misem történt volna, élték tovább az életüket, persze tudom, valami úton módon a csaj tesójára irányították ezt a démont és akkor gond letudva, de akkor is, kicsit zavart. Az a helyzet ezzel a filmmel, hogy tényleg nem moziba nézős, ott nem jön át. Bevallom én az első részt éjszaka egyedül néztem meg elég hangosan, úgy inkább átlehet érezni a filmet, a másodikat pedig kora este néztem meg, így azért teljesen más, de beiktatom majd egyszer éjszakára is. Összefoglalva nekem a Paranormal Activity 2 tetszett, az unalmas üresjáratok ellenére is, aki meg jön a laza szövegével hogy ő nem fél semmitől és hogy ettől a filmtől nem is lehet, az tegye be éjszaka és rakjon fel egy fülest, és úgy nézze. Garantált a hatás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.