Az I’m.mortal esetleg Now forgatásáról

Még nem tudni pontosan mi lesz a végleges címe. Eddig I’m.mortalként emlegették a filmet, de ez változat. Andrew Niccol új scifijéről van szó. Niccol neve a Gattaca és a Terminal és még pár film kapcsán lehet ismerős. Elvileg ez sci-fi lesz és a képeket elnézve bizony akció is akad majd benne.

Az I'm.mortal forgatásán van

A közeli jövőben játszódik, ahol már nincs öregedés, az emberiség legyőzte a halált. A túlnépesedés ellen máshogy védekeznek: pénz helyett az idő a fizető eszköz. Egyelőre leegyszerűsítve úgy képzeljétek el, hogy vágytok mondjuk egy 27 colos iMac-re, akkor megvehetitek fél év mínuszért, de a filmben biztos nem pont így lesz.

A képeken Justin Timberlake és Amanda Seyfried ropja a “kezem a szádon pisztoly az övemben” táncot. Gondolom sokan ismerik.

Itt vannak még képek.

28 hozzászólás a “Az I’m.mortal esetleg Now forgatásáról” bejegyzéshez

  1. Ez még akár jó is lehet, várós nagyon. Egy Big Mac menüt kérek nagy kólával és krumplival, mennyi is, 20 perc? :D

  2. “A közeli jövőben játszódik, ahol már nincs öregedés, az emberiség legyőzte a halált.”

    “A túlnépesedés ellen máshogy védekeznek: pénz helyett az idő a fizető eszköz.”

    Most akkor hogy is van ez? Mindenki egy fordított nyolcas? Hegylakónak állt az egész világ? Végtelenből fél év még mindig végtelen..

  3. Ennek a rendezőnek az eddigi filmjeit nagyon szeretem. A Gattaca az egyik örök kedvencem, de a S1m0ne és a Lord of War is nagyon jó.
    Erre is kíváncsi vagyok, de a pénz helyett idő koncepció nekem is zavaros. Mindegy, a S1m0ne alapötlete is képtelenségnek tűnt, de jópofán valósították meg végül.
    Aki nem látta, annak nagyon ajánlom.

  4. nem értem, mit nem értetek
    nem halhatatlanok, csak nem öregszenek, azért nem halnak meg, ha elveszik az éveiket, akkor már igen, és ha túl sokat költ, idővel kakukk

  5. Még mindig nem megy.
    Ha tökéletes az anyagcseréjük és nem alakulnak ki rákos sejtek, mindig meg tud újulni a szervezetük és nincs semmilyen külső hatás, akkor örökké élhetnek.

    De a végtelenből fizetnek akkor hogy van? Mi az hogy mínusz fél év? Mennyiből ? Mi van ?

    Alapból mindenki halhatatlan és ha vesz valamit elkezdik öregíteni ? Mert ha igen, akkor nem teljesen 1értelműen magyaráztad el :]

  6. “A túlnépesedés ellen máshogy védekeznek: ”

    – Gondolom mindenkinek jár mondjuk X év alapból, ami után a világot uraló Y szervezet megkampecolja. Ha veszel valamit aminek értéke z (év,nap,perc…) akkor az életed hossza már csak maximum X-z lehet. –

    “pénz helyett az idő a fizető eszköz.”

  7. Mivel az idő fizetőeszköz, nyilván a fizetést is abban kapják. Megszületik, jár neki pl. 100 év. Ha jól dolgozik, ez növekszik. Ha folyamatosan dolgozik, folyamatosan kap “fizetést”, ergo örökké él. Ha viszont költ, akkor levonnak az “egyenlegéből”. Ha többet költ, mint amennyit keres, akkor csökken a várható élettartama. Egyszerű gazdasági modell.

  8. “ha vesz valamit elkezdik öregíteni”

    logikus, nem értem, hogy lehet ezt máshogy érteni

  9. kenyér: “ami után a világot uraló Y szervezet megkampecolja”

    remélem, nem, az túl repo menes lenne

  10. na, de akkor ha senki sem öregszik, de szaporodnak, akkor mindenki pl 25 évesen születik? és ha az idő fizetőeszköz, akkor honnan tudják, h mennyi a “keretük”? van egy alap év, és akkor (ahogy fentebb valaki levezette) ez módosul fölfele/lefele fizetés/kiadás alapon? ebbe belegondolva mennyi kiégett sztár lézenghet abban a világban, ahol pl egy Paul McCarthy megszedte magát 12ezer évnyi életre :)

  11. Szerintem fölösleges még a részleteket tárgyalni. Majd ha láttuk a filmet. Nem hiszem, hogy Human már pontosan tud minden apróságot, nyilván csak próbálta érzékeltetni, mi is az alapja a filmnek.

  12. busoka: igen, a gazdagok örökké élnek, a szegények meg szívnak.

    ahogy többen említették, elvilag nem halsz meg ha ügyes vagy, de nyilván nem olyan egyszerű nagyon sok percet összehozni. A többit majd meglátjuk.

  13. Emberek, emberek…nyilván meg lesz szabva egy bizonyos évmennyiség aminél tovább senki sem élhet, és ez fog fogyni a költekezéssel. Nem értem, ezen mit nem lehet nem érteni. Benne van a post-ban, hogy a túlnépesedés ellen védekeznek így, vagyis nyilvánvaló, hogy senkit sem hagynak végtelenségig élni, hanem lesz limit, és minél hedonistább valaki, annál kevesebbet hagynak neki…
    Az etikai problémák meg, amiket a film fel fog vetni, nyilván ilyesmik lesznek, hogy eldöntheti-e akérki is, hogy ki meddig élhet, meg a szokásosak…érdekesnek hangzik.

  14. Meg persze egyetértve az előttem szólókkal, nyilván a “gazdagod tovább, szegények rövidebb ideig” téma is benne lesz.

  15. Azt hittem a lány Jen az IT Crowd-ból. Megjegyezném, hogy ez az Amanda sem néz ki sokkal jobban(legalábbis ezzel a hajjal).

  16. Mammut: “nem értem, mit nem értetek
    nem halhatatlanok, csak nem öregszenek”

    akkor a címet cseszték el.

  17. Justin Timberlake majdhogynem az egyetlen “szinész” akit nem birok de legalábbis nem szeretek nézni. Teljesen Will Smith utánérzésem van és azt meg komázom. Hogy is van ez? :)

    A túlnépesedés ellen az örök élet nem megoldás. De minden kicsit is realista elképzelésben világos hogy igazi örök élete csak az uralkodó rétegnek lehet annak is csak addig míg valakik meg nem unják hogy uralkodnak rajtuk aztán helycsere.

  18. laTIS “A túlnépesedés ellen az örök élet nem megoldás.” ööö? HOgy lenne az örökélet a megoldás? Az örökélet miatti túlnépesedés ellen keresik a megoldást.

  19. nem tudom emlékszik-e még vki, a slidersnek volt egy olyan része, ahol egy olyan párhuzamos világba jutottak, ahol szerencsejáték-sorsolás volt a halálért, önként neveztek az emberek, s mivel mindenki halhatatlan volt, a bolygó pedig túlnépesedett, megjutalmazták élete legjobb hétvégéjével aki nyert, aztán fájdalommentesen végeztek vele, ha jól emlékszem a legtöbb ember szegény volt abban a világban, s boldogan vett részt a játékban, ötletes része volt a slidersnek
    erre emlékeztet engem az i’m.mortals
    félinformációkat tudunk csak a filmről, abból pedig nem leeht messze menő következtetéseket levonni, sztem legyetek türelemmel, vagy kutakodjatok utána, de amit itt eddig leírtatok, abból még akármi kisülhet (akár pozitív akár negatív módon), bízzatok az alkotókban, néha megéri ;) (aztán ha mégsem, még mindig lehet őket szidni)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.