6 hozzászólás a “Az ellentét” bejegyzéshez

  1. Épp tegnap akartam megnézni az eredeti, ’82-es verziót. Hát nem sikerült, egyszerűen fél óránál tovább nem bírtam nézni, annyira béna volt. Hiába, majd 30 évvel ezelőtt készült, akkor még igen alacsony volt az ingerküszöb a trükkök, meg a sztori terén is.
    De éppen ezért nagyon várom a 2010-es változatot, kíváncsi vagyok, hogy a látványon kívül mivel akarnak majd a székbe szögezni.

  2. LOL : “akkor még igen alacsony volt az ingerküszöb a trükkök, meg a sztori terén is.”

    ez nagyon tetszett. Lehet csak én érzem úgy ,de akkortájt sokkal több maradandó film született ,mint az utóbbi években.

  3. “akkor még igen alacsony volt az ingerküszöb a trükkök”

    Igen, nyilván meg lehetett volna ezerszer jobban csinálni akkoriban, csak alacsony volt az ingerküszöb ezért spóroltak, biztos ez a megoldás nem pedig az, hogy ez volt a világon az első csak CG-t használó filmje.

    A számítógép meg öntudatra ébred sztori 2 évvel előzte meg a Terminátort és 17 évvel a mátrixot.

    Persze elhiszem, hogy majd 30 évvel később már elavultnak hat a film, de azért ilyen hülyeségeket nem kéne írni.

    Amúgy én nagyon várom az új részt, a látvány és a hangulat az előzetesek alapján nagyon jó, remélem a film lényegi részei is lesznek ilyen jók.

  4. Nem a Toy story volt az első egész estés csak CG-t használó film? :-)
    A Tron a maga idejében a csúcskategóriát képviselte CG terén! Emlékszem taknyos kölökként az iskolában mutogattuk a mozijegyet az osztálytársaknak milyen királyak is vagyunk, mert mi holnap megyünk a Tronra a moziba. Nem kell mondanom, hogy még aznap annak rendje és módja szerint elvesztettem az iskolában a mozijegyet! Az volt a szerencsém, hogy egy becsületes gyerek leadta a tanáriban. Akkor még voltak rendes emberek. :-)

  5. Én nem érzem még mai viszonylatban sem gagyinak látványügyileg a régi Tron-t. Ez a animációs CGI nézet nagyon is megfelelő szinvonalú,hiszen az egész virtuális térben játszódik,tehát a közegnek nem kell full élethűnek lennie.Az egyenruhák is érdekesek voltak.Nekem az uj látványban nem tünik különbnek,csak annyi a változás,hogy jobb a design, most ilyen techfit sztály ruhákban tolják,meg modernebb fénybringákon rajcsúroznak.

  6. A 82-es Tron még mindig jó film. (szerintem)

    De mi is az amit az “alacsony ingerküszöb” jelent:
    – Szerelmes filmre ha beülsz, te ott vársz rendőrüldözéses, géppuska ropogásos akciót?
    – Pornófilmekben keresed a gagyi CGI-t? (bár az Avatart is megfilmesítik ilyen témában, tehát van… rossz példa.)
    – Disney Horrort láttál -e már? (jé most vettem észre anno a Tron is Disney produkció volt)

    Temészetesen, egy 82-es filmet nem ugy űl le nézni az ember, mint egy 2010-es filmet. Most már nem több mint egy déluáni matiné, de annak tökéletes!

    Amit viszont üzenek a régi Tornt kedvelöknek: ha még nem toltátok végig, akkor a “Tron 2.0” játékot ajánlom. FPS, régi, de hangulatában jól közelít a filmehez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.