Kép a The Ravenből

A képen John Cusack látható Edgar Allan Poe-ként. A filmet James McTeigue rendezi szép hazánk fővárosában, Budapesten épp. A történet szerint Poe egy olyan gyilkos után ered, aki a munkáiból merít ihletet. Poe már csak ilyen nyomozó alkat, nemde?

Cusack as Poe

human
írta
2010. 11. 16. 05:46
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “Kép a The Ravenből” bejegyzéshez

  1. tök jó,
    én is a csukát szúrtam ki:)
    sir artur conan doyle vagy agatha christie is nyomozhatna :)

  2. Nekem is Holmes utánérzésem van, de Cusack miatt képes vagyok még ezt is elnézni, mert b*szottul jól áll neki ez a fazon. Bár inkább Dickens, mint Poe.

  3. Sajnos kicsit elcsépelt ötlet ez “a gyilkos utánozza a novellát/regényt/verset”, de persze lehet, hogy egyébként tele vannak fantasztikus ötletekkel.

  4. Cusack-nek jól áll Poe. de valahogy az a bizarr pervezitás, ami Poe-ról süt, nincs meg benne. talán nem is lehet. soha már.

  5. Nem szabad elfelejteni, hogy Poe maga is megjelent egyes regényeiben, többek közt a Morgue utcai kettős gyilkosságban, ahol ő volt Dupin nyomozó (holmes elődje, korábban volt) segédje, és persze az elbeszélő. Szerintem a karakter hasonló lesz ahhoz a könyvből ismert Poe-hoz, és nem lesz sok hasonlóság a valójában eléggé szar életű (sok halál körülötte) igazi Edgar Allan Poehoz. De lehet, h a hangulat komor lesz, és kizártnak tartom, hogy ne legyen prögős fordulatos cselekmény, hiszen az jellemző az íróra. Az gáz lenne, ha egy belassított életrajzi filmet akarnának köríteni egy gyilkosságos nyomozással, hogy legyen vmi keret. A holló cím nyilván eddig le nem ütött labda, de a nyomozós regényekhez nincs sok köze a zseniális versnek, úgyh nem tom mi a kapcs.

  6. Ez már vicces. Mégis ki talál ki ilyen baromságot?
    Úgy látszik hogy nem volt még elég a böszme amerikai fimgyártásnak Poe műveinek lábbaltiprása. Poe nevével próbálnak eladni alacsonyszínvonalú, minősíthetetlen filmes szemeteket. Egyik jön a másik után. Szégyen és gyalázat így lejáratni ezt a zseniális írót.

  7. imádom poe műveit. kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak kihozni a témából. remélem lesz olyan jó megvalósítás mint a sherlock holmes, úgy fest cusacknek fekszik a szerep.

  8. imádom poe műveit. kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak kihozni a témából. remélem lesz olyan jó megvalósítás mint a sherlock holmes, úgy fest cusacknek fekszik a szerep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.