Tron: Örökség (Tron: Legacy)

Nem vártam kiemelkedően sokat a Trontól, nem is adott sokat, eddig jó a helyzet, erre a játékidejének a felében azzal próbálkozott a film, hogy komolyabb legyen, mint egy Transformers vagy modern Star Trek. A vetítés megkezdése előtt arra gondoltam, a “miért nem kezdik máron” kívül, hogy vajon irónia nélkül gondolták ezt a folytatást, vagy belecsempésznek valamennyi kacsintgatást.

a Tron: legacy-ban Flynn nézi a várost

A főbb történeti szál az lenne, hogy az idősebb Flynn eltűnt még a 80-as években, vagy 20 évvel a film kiindulópontja előtt. Eltűnése előtt arról hadovált, hogy megváltoztatja a világot, de tényleg minden fontos dolgot. Aztán nem látta senki. Innen ugrunk napjainkba, amikor is a régi barátja üzenetet kap tőle. Az öreg elújságolja Flynn árván maradt fiának, hogy él még az apja. Nyugi, a gyerek karakter bemutatásával is csak a 15. percnél járunk, ekkor lépünk be A Rácsra, a rendszerbe, ahova a srác az üzenetet követve oda jut.

Valahol a pozitívumok közé kell sorolnom azt, hogy tényleg folytatásnak készült ez a Tron, nem félhivatalos rebootnak. Ez azzal járt, hogy sokszor öntötték ránk az információkat, mert csak így tudták összekötni a két filmet. Szóval unalmat is szült, de díjazni kell a törekvést.

A másik ami hatalmas pozitívum, az a látvány. A gépi világ egyszerűen gyönyörű, minimalista. Kellően modern, miközben tiszteleg a régi film előtt. Az akciójelenetek pedig agyrobbantóan jók. A főszereplő béna játéka és butasága nem növeli azt, hogy izguljunk érte, de még így is berántanak az akciók. Ami külön tetszett, hogy mindenben ott vannak a pixelek, de szépen, nem recés éleket szülve.

örökség az első részből

A fő gond ott van, hogy a film tényleges történetét unalom veszi körbe. A mélyen szunnyadó “ki kell jutnunk” motivációval nincs baj, egészen odáig, hogy van a körítése. Miközben az öreg Kenobi Flynn bölcsen meditál, a fiatalabb klónja Hitlerként irtja a lázadó programokat a digitális füstben. Bár próbálják megmagyarázni, hogy ez miért van így, de még sem mernek rendesen bele menni. Inkább olyasmi a végeredmény, mintha a Mátrixot akarnák lemásolni, beleönteni sok mindent, hátha valami megmarad. Az ő keverékük rosszabbul sikerül.

Vannak dolgok, amikre mernek válaszolni, méghozzá normálisan, de az egész filozófiai vonal összeomlik a végére. És tényleg itt vérzik el a film, mert 90 perces félbuta látványfilmként működne, ahogy majdnem 3 órás gyönyörű, de komolyként is talán, viszont a kettő között a készítőknek nem sikerült megtalálniuk az egyensúlyt. Nem volt elég merszük hozzá, vagy a stúdió kötötte meg a kezük a fókuszcsoportok alapján. Igazából mindegy, elbaltázták. Szomorú, mert akár egy kult filmre is benne volt a lehetőség.

irány a Tron

A szinkron katasztrófa volt. A Tronban talán csak Jeff Bridges hangja az, ami eredeti hangért kiáltana, a többieknél nem zavart, hogy máshogy szólalnak meg, mint megszoktam. Még így is voltak jelenetek, amiket egyszerűen kinyírt a hang, mivel teljesen komolytalanná tette azokat. Arról ne is beszéljük, hogy a filmben halál komolyan elhangzik egy ilyen: “szétpixelezlek”. Onnan indul, hogy az elpusztított programok pixelekre szétesve pusztulnak el, de akkor is nevetségesen hangzott.

Tron: Örökség értékelés

Nem tudok 6/10-nél többet adni, túl komolyan vették. Jó élmény a látvány miatt, de a “történetet” nehéz lenne kibírni még egyszer.

A végén még a Disney legnagyobb húzásáról meg kell emlékezni: a Daft Punk által készített soundtrack. Direkt nem hallgattam meg előre, kivéve a derezzed című szám ugye, ami hivatalos promóanyag volt, így még jobban ütött a film alatt.

118 hozzászólás a “Tron: Örökség (Tron: Legacy)” bejegyzéshez

  1. ez a film egy fos volt,és engem még a “lenyűgöző 3D-s látvány” sem kárpótolt, mert nem volt..

  2. “Nem vártam sokat a Trontól” – ehhez képest napi 3 tron posztot kellett figyelmen kívül hagyni.

  3. Na ezzel a kritikával teljesen egyet tudok érteni. IMAX 3D-ben a látvány és a zene valami elképesztő. A sztoriról annyit, hogy természetesen nem volt mentes az amerikai kliséktől, ami magában engem nem zavar, de emelet is kaszvasz volt az egész.
    A szinkronnal nekem nem volt gondom(bár nem volt viszonyítási alapom).

  4. szinkronnal nekem csak egy gondom volt: konkrétan a főszereplő szinkronhangja baszta a fülem, de nagyon

  5. “”Nem vártam sokat a Trontól” – ehhez képest napi 3 tron posztot kellett figyelmen kívül hagyni.”

    a blogger próbál kiszolgálni másokat és nem napi 3 posztot írni a winter’s bone-tól.

  6. zv: ugye viccelsz. Volt vagy 250 poszt novemberben, abból 10 Tronos. Ne ilyne túlzásokkal érvelj ellene.

  7. Szabó Máté szinkronizálta a főszereplőt? (összetett kezek, ugye nem?^^) Mert az egyik előzetesben ő volt, de áhh… az ő hangjától kiráz a hideg. Mondjuk mind1 így is úgy is megnézem, csak jó előre felkészülni.

  8. Nekem unalmas volt és felszínes. Voltak hosszú pislogásaim amikor majdnem belealudtam. A 3D meg közel sem volt elég jól kihasználva :\

  9. Nekem olyan nagy bajom nem volt a filmmel, bár tény, hogy néhol kicsit erőltetett volt a dolog, de nem vártam többet.

    A szinkronról. Tény, hogy nem a legjobb munka, de hallottunk már rosszabbat, és az, hogy nem a megfelelő színészek lettek kiválasztva, még nem jelenti azt, hogy elb*szták. Minárovits Péter lett Sam hangja, aki tényleg kicsit fura választás neki de 10 perc után megszokható. Az idősebb Flinn és Clu hangja Kőszegi Ákos lett, aki szinte furcsa. Neki Sörös Sándor lett volna tökéletes, de nyilván azért esett a választás Kőszegire, mert Clu-hoz meg túl öreg lett volna a hang. Az előzetesekben egyébként Sörös És Rosta Sándor is adták a hangjukat, fene tudja, hogy nem-e lett volna jobb megoldás, ha más a hangjuk.

    Csak összehasonlításként, az első rész szinkronjában is mások adták a programok hangjait, hiába ugyanaz a színész játszotta…

  10. A Doktor: de nem a hangjuk a béna, hanem komolytalan a vége. Szinte elkuncogják pl. az egyik jelenetet ha jól emlékszem, akkora mosoly hallatszik ki a szinkronból.

    a másikra: de hát én sem vártam többet, épp ezt írtam, mégis mellémentek vele.

  11. Én nem éreztem ki ilyesmit, pedig oda szoktam ezekre figyelni… Azért ilyen amatőrséget egy mozis szinkronban… Kíváncsivá tettél, nem emlékszel hol lehetett?

  12. Én csütörtök délután néztem Corvinban és a két haverommal együtt voltunk az egész teremben 5-en, mellettünk az aranyhajon meg vagy 30-an. Szóval a Disney ha belenyúlt, hogy nagyobb tömegeket vonzon akkor baromira mellényúlt, legalábbis nálunk, mert még nem néztem a kinti számokat.

    A filmen akkor kezdtünk el igazán nevetni mind az 5en a moziban, amikor megszólalt Olivia Wilde nagyon nemodaillő magyarhanggal, és onnantól kezdve halál kb 40 percen át. Aztán persze megint faja akció, meg vizuálorgia, aztán ismét szöveg amit nem lehet elviselni akkora unalom.

    A legeslegnagyobb problémám azzal volt, hogy nem bírtam megérteni, milyen veszéllyel is járna az ha C.L.U terve sikerült volna?!?! Nem akarom spoilerezni, de aki megértette, vagy jobban figyelt, és tudja miről beszélek az legyen szíves válaszolni:D!

  13. Ja ami nagyon tetszett hogy a valóvilágos részek azok 2d-sek, és csak a rácsos részek a 3dk. Ez jólesett főleg a végén amikor már a szemem majdnem behalt. Amúgy meg a 3D az postproduction vagy eredeti? Mondjuk minden CGI ugyhogy nem igazán lehet más csak post:D

  14. A látvány és a zene (Daft Punk nagyon jót alkotott!!!) eszeveszett jó, 10/10. 3D nem éri meg… A film szerintem is 6-7 pontos!

  15. Én is ma néztem meg a filmet egy haverommal. Ez egy igen gyenge közepes volt. 6/10 tényleg csak nagy jóindulattal. A karakterek unalmasak és sablonosak voltak. A szövegeik is. A 3D-t alig használta ki (Sima 3D-t néztünk, nem IMAX-et). A trük tényleg kurva jó volt, de egy idő után azt is megszokja az ember. A szem viszont nem…ez a sötédség a mindenféle villogó fénnyel nagyon lefárasztotta a szememet:P Álmosított…de lehet csak engem. Jeff Bridges feltűnése után meg szép mélyrepülésbe kezdett a film. Pedig addig még bizakodtam. A zene viszont tényleg jó volt, abba nem lehet belekötni. Szóval a zene, a látvány, és 2 db jó akciójelenetért nekem inkább 5/10.

  16. nekem kicsit csalódás volt a film. imax ben grafika nagyon ott volt, es a harcok is de (lehet, hogy csak az én hülyeségem miatt) a 82 es verzio sokkal jobban tetszett. ezt sokszor éreztem súlytalanabbnak főleg a fent említett beszólások miatt.

  17. “amikor megszólalt Olivia Wilde nagyon nemodaillő magyarhanggal,”

    peller mariann, ha jól tévedek. fura, hogy nem a sorozatból ismert, egyébként dettó fura (11 év korkülönbségű) hangot választották, már csak a megszokás miatt is.

  18. Bhaal:

    SPOILER, LEGKÖZELEBB JELÖLÖM

    Hogy miért féltek annyira, ha kijut… Hát erre igazából csak következtetni lehet, de ha pl kijut, egy program, és nethez jut, akkor a manapság mindent gépen vezérlő emberiség szarban lenne. Vagy hirtelen felbukkan Clu, kiadja magát Flinnek, és ővé a cég, ergo rohadtul nagy hatalom…

  19. Szerintem meg g*ci jó volt a film. Egyáltalán nem volt unalmas, a szinkronnal sem volt bajom, de majd itthon meg lesen HD-ban. Ezt a negativitást…

  20. A post meg a hozzászólások még azt a kicsi kedvemet is elvették tőle. Eddíg sem érdekelt túlzottan de mostmár végképp nem. :D Majd ha lesz DVD-n talán akkor kikölcsönzöm vagy valami.

  21. A filmet nem láttam de azért az elgondolkoztató, hogy a zenét jobban dicsérik mint a filmet:)

  22. Egy lehetséges válasz Bhaal korábbi kérdésére.

    SPOILER

    A kérdés az volt, hogy miért lenne gond, ha C.L.U. terve sikerülne.

    C.L.U. arra lett programozva, hogy létrehozza a tökéletes világot. Ennek érdekében képes volt, majdnem kiírtani egy teljes fajt, csak azért mert különböztek a többiektől. Feltehetőleg a valódi világ embereire is problémaként tekintene. Mivel a ma élő emberek sem éppen a tökéletesség mintaképei. Szóval elehet képzelni, hogy mit művelne, az ő kis magánhadseregével.

  23. Hali! Nekem premier előtt volt szerencsém megnézni. Öten voltunk összesen a moziban és éjjfélkor kezdődött a film.

    1. Látvány. 37 vagyok, de az utóbbi 6-8 évben nem láttam ennyire erős első félórát (már ami a látványt illeti). A CGI-tökéletes, talán csak Clu lett egy picit gagyi, minden más rendben van. 10/9

    2. A zene. Egyszerűen zseniális, nincs rá jobb kifejezés. Nem kedvelem különösebben ezt a fajta stílust, de a DaftPunk szuper munkát végzet. Szó szerint a földbe döngöl és kiráz a hideg tőle, amikor a moziban ülve rádömlik. 10/10

    3. Történet. Az elég gyenge lett sajnos. Érdektelen és és lapos a sztori, ráadásul tele van az előző filmre történő utalásokkal, tehát ajánlatos előtte megtekinteni a 2x évvel ezelőtt készült elődött. 10/5.

    4. 3D. Ööööööö…… Szerintem semmivel nem jobb, mint az Utolsó Léghajlító, ami köztudottan harmatgyengének számít ezen a területen.

    Nem szabad csodákat várni egy ilyen filmtől és akkor biztosan nem csalódottan jöttök ki a moziból. Szórakozásnak – főleg egy vagy több gyermekes családok számára – szerintem kitűnő.

  24. Én is ma néztem meg IMAX-ban és én is 6/10 környékére helyezném el a dolgot.

    A történet olyan semmilyen, hisz tényleg nem volt meg bennem a para, hogy vajon hogyan állítják meg az ellent. A 3D-től nem bomlottam le a földig, ez a film is bőven elég lett volna 2D-ben (lehet, hogy az Avatar elég magasra tette a lécet…). A zene szinte tökéletes, főleg amikor a bárban felhangzik az a bizonyos zene, amit ezen az oldalon is hallhattunk már.

    A filmet sajnálom, mert ebben is benne volt a potenciál, de nem éltek vele. Nem spoilerezem el a végét, de nekem az is vicces volt.

    ui. Human, ha talán nem a Disney az a cég, aki ezt pénzeli, akkor lehetett volna durvább vagy magasabb életkorú nézőket megcélozni (mondom, csak talán).

  25. nem értem miért szóljátok le a 3D-t, marhajó volt, nem a tolakodó fajta, hanem ablakon át néztünk a világba, ahogy azt kell. Simán Avatar minőség, 3D-ben forgatták, csak a CGI volt ridegebb, mint Pandora élővilága.

  26. Ez a film egy vizuális orgia. A történet sajnos sok helyen érdekes, és sok helyen meg csak nézel (lsd. a végét, Tron-t), de látványban ez a film a kitalált világával egyszerűen zseniális.

    Ha történeten az utolsó 30 percen jobban csavarnak, és Sam karakterét is erősebbre veszik, akkor ez a film igen erős lett volna a maga nemében.

    Összességében 6-7 pontos ez a film, mivel a virtuális világ végig beszippant és érdemes megnézni szvsz.

  27. érdekes tapasztalás volt, nekem ez volt az első 3d film amit megnéztem – és a zene miatt mentem el megnézni :D
    a postot mintha én írtam volna, annyira egyetértek

  28. Az előbb értem haza a filmről. Meg is osztanám a friss élményeket.

    A látvány zseniális volt végig. Az előttem szólok kicsit lehúzták a CGI-t, de sztem azzal nem volt különösebb gond, ahogy a 3D-vel sem.

    A történet tényleg kicsit gyengusra sikeredett, de mostanság annyira túlcsavarnak pár filmet, hogy azt meg azért kritizálják (nem érti a fele nép :D).

    Összességében megérte az árát (3D+popi+üccsi=2520Ft :D). Nálam 7/10-et ért.

  29. PICIT SPOILERES

    Már akkor felkészültem erre a filmre, mikor olvastam, hogy egyáltalán megcsinálják. Személy szerint nekem nagyon tetszett. A történet, el kell ismerni klisé, de az első rész sem szólt másról alapvetően. És úgy gondolom, hogy nem is a kijutás volt a para témája, hanem az, hogy Clue-t kell mindenképpen megállítani.
    A látványról csak a fentebbi posztokat kell elolvasni, a zene zseniális volt. Már vagy 10-szer végighallgattam az egészet a film előtt, de úgy is rengeteget adott, és ki kell emelni, hogy tökéletesen passzolt mindegyik az aktuális jelentéhez.
    Karakterekkel és a szinkronjaikkal nem volt semmilyen problémám, a szövegek pedig nem voltak gázosak úgy vélem. Erre egy-egy film esetében nagyon ráállok, mert pl. a mostani HP-ben mindegyik beszélgetés irtó gáz, de itt jók voltak.
    Nekem 10-ből legalább 8-as a film; kövezzen meg akárki.

  30. Mielőtt megnéztem a 2. részt megnéztem az 1. Még most is több mint 20 év elteltével is szórakoztató volt, de egyetlen dolog nagyon hiányzott belőle: a jó ZENE! Ha újra kiadnák a TRON 2 zenéjével vagy a daft punk nyomatna rá egy újat szerintem símán nézhető lenne :D. A hozzászólásokkal pedig egyet kell értenem: a történetet elég gyenge lett…

  31. A szinkronhangok:

    Kőszegi Ákos (Kevin Flynn magyar hangja)
    Minárovits Péter (Sam Flynn magyar hangja)
    Peller Mariann (Quorra magyar hangja)
    Lux Ádám (Jarvis magyar hangja)
    Kálloy Molnár Péter (Castor magyar hangja)
    Dörner György (Alan Bradley magyar hangja)

  32. Visszaköszönt belőle a Csillagok háborúja, a Szárnyas fejvadász, Titan AE, Ötödik elem, Mátrix stb.
    Valószínűleg soha többé nem fogom megnézni, de míg a moziban ültem, tudtam élvezni. Mondjuk ez nagyrészt a Daft Punk zenéjének köszönhető! Szépen magába szívott.
    A zene 10/10, a film mondjuk 5/10

  33. Én pár barátommal Sopronban néztem meg a filmet, nekünk nagyon tetszett. A látványt és a zenét természetesen külön ki kell emelnem, de nekem a történet/színészek/szinkronhangok is megütötték azt a szintet, amit előzetesen gondoltam/elvártam. Szóval részemről/részünkről 8/10.

    U.i.: Valaki aki szidta a film 3D-jét kifejthetné, mi volt vele a gondja. Csak azért kérdem, mert még anno az Avatart először 2D-ben láttam, majd utána a győri moziban 3D-ben, de a Tron 3D-je szerintem kenterbe verte az Avatarét, ami konkrétan a 2D után semmit nem tett hozzá a filmhez. (Persze lehet h magával a vetítőgéppel volt anno a gond.)

  34. Én sem értem miért bántjátok a 3Dt, én ugyanazt éreztem mint az avatarnál: nem akart kifolyni a szemem, élveztem hogy úgy látom a filmet, mintha egy “terepasztalon” vagy akváriumban játszódna előttem. A zenéhez és a látványhoz nem tudok mit hozzáfűzni, hatalmas volt tényleg. A történet már nem csapott úgy földhöz, de összességében én akkoris megadnék a filmnek egy 7/10et, mert nem untam sehol, és nekem marhára bejött ahogy össze volt kötve az elsővel (SPOILER – pl az elején azt hittem hogy a nagy lebegő hajókról lemondhatunk ebben a világban, de aztán a végén feltűnt egy szépen modernizálva, meg a teherszállító, meg a régi lightbike… ááá, hatalmas :)).

    Szóval összességében 7,5/10

  35. Ahhoz képest, hogy most azt írod nem vártál sokat a Tron-tól, nagyon az “év egyik legvártabb filmje”-ként lett feltüntetve..

  36. Totál nem értek egyet a vélemények nagyrészével. Én nem vártam a filmvilágot megreformáló történetet de miért is kellett volna? Ez egy látvány-film és engem rajongóként tökéletesen kikapcsolt és szórakoztatott arra a 2 órára. Véleményem szerint a film még jobban élvezhető ha előtte látta az ember az első részt. Én speciel a játékkal is toltam anno, a lightcycle versennyel. =)
    Jobban ütnek a visszaköszönő dolgok, pl a Recognizer-ek vagy a Tank, ami csak felbukkan ebben a részben de komolyabb szerepe nincs.
    A zene, na hát arra nincs is szó… =P
    Én alapvetően rühellem a szinkront de mivel csak így játszották, kénytelen voltam. Nem volt vele különösebb gondom.

  37. “Én nem vártam a filmvilágot megreformáló történetet de miért is kellett volna?”

    akkor egyetértesz a többséggel, mert mg human is ezt írta, hogy nem várt. nem hiszem, hogy sokan vártak volna. a minősg nem a várási foktól függ.

  38. Mi már premier napon megnéztük mert nagyon vártuk de csalódtam. Teljes mértékben egyetértek a kritikával. Túl hosszú lett ez a film és unalomba fulladt a vége.
    A Daft Punk kárpótolt a mindenért 10/10. A club jeleneten legszívesebben felálltam volna táncolni. :)
    A látványvilág is bejött ezt vártam, és semmi baj nem volt a 3D-vel. A 6/10 teljesen reális erre a filmre.

  39. medio: igaz, picit félreérthető, nem vártam nagy szellemi magasságokat tőle. Mint szórakoztató film tényleg vártam.

  40. A Doktor:

    SPOILERRE VÁLASZOLOK SZÓVAL SPOILER

    Én s valami ilyesmire gondoltam, viszont azt nem értettem, hogy mik is lennének ha kijutnának. Programok, vagy emberek vagy mi a turó? Amúgy hálózattal szerintem nemigazán tudott volna mit kezdeni Clu, mert még a filmben is mondják, hogy még programokat se tud létrehozni. A hadserege meg nemigazán nagy cucc, mert 20000 fegyvertelen emberke világítós ruhában annyira nem nagy veszély talán amerikának, plusz a hajó se működött volna a való világban. De már feladtam, hogy megfejtsem, inkább meghallgatom még egy párszor a soundtracket:D!

  41. Peller Mariann amúgy hasonlít is egy kicsit Quorrara. :D

    Nekem tetszett a film csak a vége már nagyon gyenge volt. De mikor vége lett a filmnek és felkeltem nem bántam meg, hogy elmentem rá. Ma pedig megnéztem az 1982es filmjét csak, hogy lássam mennyit változott a látvány. :D

  42. A filmről röviden:szutyok,aki elrángatott rá,az is alig tudta(bírta) végignézni.
    Indoklás:Ez nem film ,ez egy videóklip egy daftpunk albumhoz(jóféle,de én nem ezért fizettem),de sajnos vannak benne dialógusok is.A beszélgetések színvonala:nos az nincs.Nem vagyok egy látványfilm rajongó,ezért nem is értem ,hogy tudják eladni a sokadik(cgi nélkül értékelhetetlen )videót.
    Tudom,hogy topik off,de pl az Unstoppable ennél milliószor jobb volt, pedig nem volt benne “kompjútergrafika” meg zene.De mégis szebb volt,és nekem vizuálisan nagyobb élmény volt.”Lehet,hogy a valóság szebb ,mint a Cgi?”

  43. Az a legeslegnagyobb baj hogy mindenkinek akkora elvárásai vannak egy filmmel kapcsolatban hogy sokan csak sz*rozni tudnak!!!! Nyilvánvaló hogy nem egy inception szintű lesz a sztorija. DE!!! Az animációk minősége, a hangulat, a futurisztikus digitális világ, a zenék, a színészi játék mind nagyon jók lettek! nem egy tökéletes film, de azért b*nkóság leszarozni egy filmet teljes mértékben mert nem az! A rendező legelső filmje! korrekt munkát végzett, előtte csak néhány sorozathoz volt köze. A főgonosz arca olyna jól meg volt csinálva hogy észre se vettem hogy animáció! csak később tudtam meg! azért ez nagy dolog, valamint a szokásos szerelmi szál is hála Istennek kimaradt! ez is jó pont! talán egy kis csavar a sztoriban nem ártott volna meg erőteljesebb 3D-s hatás, de mondjátok már meg kedves kritizálók hoyg ti mit vártok már? olyna fimet ami megváltja a világot? mert olyan soha nem lesz!!! egy film lényege hogy lekössön, szórakoztasson és ne legyen unalmas, egy iylen filmtől csak ezt lehet elvárni. Nem pedig mátrix vagy inception féle sztorit meg cselekményt! Az előbb említett elvárásokat teljesítette! tehát a film nem szar! aki megc sak fikázni tud csináljon filmet és amjd mi is lesz*rozzuk!

  44. Ultra, 45-48 jósolnak, ami azért nem túl erős de elmegy, nem rossz, több múlik a 2. héten

  45. Csita: akkor most próbálj meg mások leszólása nélkül a filmről írni, kicsit átgondoltabban? (A csináljatok jobbat baromság meg végképp hagyd, hiszen te is kritizálsz – jelen esetben a többi kommentelőt, a te érveléseddel azt mondhatom most: írj jobb kommentet. Írj a filmről, hogy téged miért nyűgözött le, ne személyeskedj, tudod, minőségi kommentet. )

    A Tron igenis az Inceptionnel versenyez, de a Transformers 2 butaságával is. Mindkettő látványfilm, csak az egyiket sikerül is ütnie a Tronnak. Az, hogy téged nem untatott, az remek, jó neked, sokan várták azt, hogy ne untassa őket, aztán kapták a sok-sok magyarázatot és információt a cselekmény helyett. Pont ezek miatt nem lett agykikapcsolós buta látványfilm, de pont a minőségük miatt lett még is kicsit rossz. Ez van.

    A 3D szapulókat én sem értem.

  46. Sziasztok!

    Sajna még nem láttam, de mivel gyűlölöm a szinkront (bár a Magyarok ebben is jók) biztos angolul is meg fogom nézni. Sajnálom, hogy ennyien lehúztátok mert és is nagyon vártam, ennek ellenére biztos megnézem! A mai filmek nagy hibája az üresség, látvány legyen a többi le van sz…va!

  47. Csita
    OFF,de kicsit a filmhez is kapcsolódik
    Értem mi a problémád.Én le is írtam,hogy nem vagyok látvány filmes.Én elsőre végigröhögtem a Tf első részének első 5 percét ,majd kikapcsoltam.Evvan
    ittvanaválaszrövidenakérdésedre(“de mondjátok már meg kedves kritizálók hoyg ti mit vártok már”).Én a saját magam nevében tudok írni.Nekem fontos ,hogy legalább egy minimális igényessége legyen.Ha már leülök,elmegyek filmet nézni,akkor elvárom,hogy vmiben nyújtson átlag felettit,vagy egyénit.A látvány akkor számít ha kifejez,ha öncélú, akkor semmit sem ér(for me).Az agyamat meg nem szeretem kikapcsolni,nekem nem fárasztó gondolkodni,és szeretek is–>ez nem oltás

  48. winnie:

    Ma néztem, de eskü nem emlékszem, hogy nem 13 volt a hangja?

    Amúgy látvány és zene profi…

    Amúgy osztom Human véleményét. Nem mertek egyik irányba se elmenni, így valahol két szék között a padlóra estek.

    Remélem azért jól teljesít majd a kasszáknál. A CGI és a zene miatt megérdemli. A történetvezetés miatt nem.

  49. “Az a legeslegnagyobb baj hogy mindenkinek akkora elvárásai vannak egy filmmel kapcsolatban”

    Akkora hypeot kapott a film, és olyan régóta létezik a projekt, hogy jogosan nagyok az elvárások.
    Ha lenne a filmben egy kis önirónia és vagányság, nem fikáznám a sztorit, de ezt kicsit elkomolykodták, és teletömték sablonos párbeszédekkel, karakterekkel, de erről már írtam.

    A 3D minőségét én nem is fikázom, igényes volt. Csak a film nem használta ki eléggé. Max az akcióknál…

  50. Szerintem a 3D (nem imax hanem a vidéki sima :) ) bizonyos jeleneteket kajakra tönkretett… Amellett hogy a végére szabályosan fájt tőle a szemem, egy rakat jelenetnél nem esett le hogy most mit is kéne látnom. Lehet bennem van a hiba, de az üvegen át felvett jeleneteket (amiből ugye az egyedi díszlet miatt sok van) fullon nem érzékelte az agyam, csak amikor levettem a szemcsit mert zavart a sok szellemkép (az amúgy is retkes szemüvegen) akkor esett le hogy jééé, ott egy üvegfal és azon néz keresztül a főhős…

    PICIT SPOILERES
    A sztori hát… elmegy. Az első résznek se volt akkora hűdenagy sztorija szerintem, úgyhogy akár hagyománykövetőnek is lehetne mondani :) Bizonyos részekről viszont tényleg többet kellett volna beszélni, pl az ISO-król, kik ők miért stb, értem én hogy egy van, nade flashbackolni lehetett volna többet azon időkre amikor még voltak és élt a város rendesen… Ahelyett hogy Flynn sétál a pecójába, meg morcosan néz a városra, baljósan repülnek a fény felé, vagy elismerően nézi fiát. Bár beismerem hatásos volt hogy egy kis szünet volt benne ami nem akciódús (legalább tudtam nézni a fergetegesen jól megcsinált díszletet/ruhákat meg az apró nüanszokat a háttérbe).
    Szerintem ez a folytatásával karöltve fog kiadni egy rendes történetet (mert ugye az lesz valszeg).

    És ugye amitől mindenki beszarik, a látványvilág miatt maradt kevés idejük a cselekményre. Túl sok olyan snitt van amiben nem történik semmi, csak bemutatja hogy mennyire ki**szottulk**vajól néz ki a világ.
    De legalább nem egy SW3 féle (idézném Plinkett bácsit) “csak több és több szart lapátolnak a képernyőre mert azt hiszik hogy attól jobb lesz a film”.
    Remélem a folytatásban kicsit kevesebb világbemutatás és több cselekmény lesz. És a Daft Punk csinálja annak is a zenét :)

    SPOILER OFF

    SZVSZ ezt 2D-ben kellett volna megnézni eredeti hanggal. Sebaj majd ha kijön bluréjen.
    Nekem 8/10, mert fan vagyok. Onnan tudom hogy végignéztem a credits-et is! :)

  51. Kicsit félreértehtő volt a felháborodásom! mint írtam nem tökéletes film! de nem is szar! a kritikával bizonyos dolgokban egyetértek! inkább azokat szóltam le akik csak annyit mondanak hogy szar! szar az egész, de nem indokolják meg hogy mért! Ez a film egy Walt Disney-s látványfilm, egyértelmű hogy nem kell tőle túl sokat várni sztori szempontjából. Mégha egy film körül nagy a hypolás, akkor is ki lehet következtetni hogy kb mik az elvárások. Ha meg csak ezt nézzük, akkor mega készítők hibája volt hogy így hypolták túl a dolgot, mert akkor elég lett volna egy 30seces trailer egy jelenettel! és nem több! mert akkor nincs elvárás, mindössze csak egy kedvcsinálóként működik a dolog. Több pozitívuma van mint negatívuma, szerintem. Ha mondjuk Uve Boll rendezte volna akkor megértem hoyg szarozzátok, de nem ő rendezte és szerencsére semmi hasonló nem látszik a filmen. Törekedtek az igényességre a készítők és ez látszik rajta. Simán 8-9/10 az értékelésem. de ez csak saját vélemény! Pl az expendables sokkal jobban elcseszett film! azt meg 10/10 re értékelted HUMAN! Ott volt még csak igazán nagy hypolás! pedig az tényleg enm egy jó film! a készítők még meg sem erőltették magkat hogy egy tűrhető sztorit kitaláljanak, ehelyett egy nulla sztorit adtak semmis szereplőkkel! mert ugyebár stallonén és stathamon kívül a többi szereplő eléggé el van nyomva. Pedig hogy reklámozták őket! A tron lehet hogy valamennyire komolynak akart tűnni, de nem tükrözte azt hogy a sztori is összetett és bonyolult legyen. Mindössze szórakozást és látványt ígért elfogadható történettel, amit sikerült is adnia.

  52. Én csak annyit kérdeznék,h feltétlen látni kell hozzá az első részt is vagy megállja a helyét önmagában és érthető így is az egész?
    Merthát ugye folytatás,de azért ez nem mindig jelenti h látni kell az előzőt is,viszont itt meg van utalás (” tényleg folytatásnak készült ez a Tron, nem félhivatalos rebootnak. Ez azzal járt, hogy sokszor öntötték ránk az információkat, mert csak így tudták összekötni a két filmet”) h próbálják összekapcsolni a 2t,ezért kérdem

  53. Csita: az expendablesről nem én írtam, szal. Mellesleg rossz példa, mert ez Expendables betűre az amit ígértek. Érthető miért nem tetszik mindenkinek, de centire az, amit várni lehetett. Nem akart más lenni.

  54. Hurr hurr:)

    Sajnos -mivel ismerem a Disneyt- nem vártam sokat a történettől -> stimm.
    Ez igaziból nem is film, hanem videoklip, de törlődött:)
    Daftpunk és a látványvilág mindenért kárpótolt.
    Még azért is, hogy az első 20percben már tudtam, mi lesz a vége, de sebaj, maga a zene…
    Előttem írták, hogy Castor szórakozóhelyén majdnem kitört a buli a nézőtéren – nálunk is, ugyanúgy mozogni kezdtek páran a zenére, még én is:)

    Disney összeteheti a két kicsi kacsóját, hogy sikerült rávenni a Daft Punkot a filmzenékre.

  55. A másik meg(kis fricska)

    Én leginkább arra lennék kíváncsi, mekkora az aránya azoknak a cikkíróknak(pl rottentomatoeson), akik lehúzták a Tron2-t ugyanakkor jónak találták a HP7-et.
    Ha nagy ez az arány, akkor nincs semmi baj, totálisan elégedett vagyok.
    Vérig sértődnék azon, ha valaki, aki jónak találta a HP7-et, ugyanúgy jófilmnek kategorizálná a Tron2-t.

    :)

  56. Csita: az expendablesről nem én írtam, szal. Mellesleg rossz példa, mert ez Expendables betűre az amit ígértek. Érthető miért nem tetszik mindenkinek, de centire az, amit várni lehetett. Nem akart más lenni.

    Azért ez nem teljesen így van! Kiírják willis és arnold nevét is mint húzóerőt a plakátokra, erre a néző egy jelenetben látja őket. szomorú hogy stallone ezzel akarta megfogni a közönséget. A többi szereplő meg annyira el van nyomva hoyg max egy-egy mondatot hallhatunk tőlük. namindegy, nincs bajom stallonéval mert pl a rambo 4 az tényleg nagyon jó lett, de az expendables…pff. na mindegy

  57. Én úgy vélem hogy ez a film nagyon sokat próbál mondani csak az átlag ember nem nagyon érti meg de ezzel nem akarok lealacsonyítani senkit csak megjegyzem hogy véleményem szerint kevesebbet vártam tőle és többet kaptam mint az avatar-tól de hát most mindenki a saját véleményét írja le természetesen . Én egy 7,8/10 -t adnék rá de hát alap hogy más a véleményem mint mindenkié csak ajánlani tudom mert szerintem látványos fil jó zenékkel pár jó csajal :D további jó blogozást sziasztok
    ÁDám

  58. Nem igazán voltak nagy elvárásaim, és noha az első tíz perc alapján kiderült, hogy az agyamat ki kell kapcsolni az élvezéséhez, még így sem sikerült. Látványban voltak nagyon jópofa dolgok (a kandalló tüze, pixelekre esés), de maguk a harcok elég unalmasak voltak. És az egész, áh, túl komolyan vette magát és ezért marhára idegesítettek az ostobaságai. A főszereplő srác mimikája és személyisége volt az egyedüli szórakoztató húzóerő.

    Az hiszem értem, Ádám mire gondol, egy ilyen koncepcióban rengeteg lehetőség van, de szerintem egyiket se sikerült rendesen megragadni.

    Szóval doh, nem rettenetesen rossz de újranézni se fogom soha, az tuti.

  59. adam
    Igen ,az “átlagember” nem érti ezt a filmet.Ezt a filmet csak olyan különleges emberek értik ,akik nem tudnak mondatokat tagolni és nem ismerik a vesszőt,mint írásjelet.Irigylem őket.

  60. viszont amire haragszom
    SPOILER
    ugye van az az előzetes amiben ketten fénymotoroznak egymás ellen, és a végén ezt mondják, “-it’s just a game! -not anymore” na ez hova lett a filmből?
    vagy az direkt külön promó célra készült?

  61. nekem igenis tetszett, főleg hogy az első részt is megnéztem már németül, angolutl, magyarul vagy 6-szor… az sem volt az a nagy was ist das! de szórakoztatott a daft punk zenéje és 3d nélkül is ’82-es technikai színvonalon is! mielőtt vki meg a mátrixot, sw-t, inception-t stb hoz fel… teszek rá mert már ’82-ben volt egy TRON. az évben mikor születtem. hja én is többet vártam, de valszeg azért mert mások által hagytam magam befolyásolni, miközben már ismertem az első részt is. fenét… simán megnézném az örökséget is németül, agnolul, magyarul 6-7-szer mint az első részt mert azt hozza amit kell neki… mesét és látványt. az már csak hab a tortán, h a daft punkot hallgatom egész nap már 18.-a óta… ázzeg!

  62. brianaspirin, az csak egy teszt film volt (a Disney vezetőinek), és bedobták, hogy teszteljék a közönséget is. csak sajnos rossz helyen (comiccon) naná, hogy éljenzett a sok geek, a stúdió meg imádkozhat a 2. hétre.

  63. oké, igazatok van, most már én is emlékszem. azért mondjuk a stáblista után betehették volna :)

  64. Először is én nem láttam a tron 1-et. De ez a film fantasztikus volt. Aki szereti a cyberpunkot, az igazi sci-fit nyáladzás nélkül, annak meg kell nézni. ez a film nem a történetről szól. Nem az izgalmas cselekvések lökik át a nehéz pontokon, hanem a zene és a látvány. Nem drámát nézünk emberek, nem a világ bajait oldjuk meg. Csíkos ruhás emberek szaladgálását figyeljük, ami finoman szólva is tökéletesen sikerült. Csak figyeljük a részleteket. Minden ki lett dolgozva a legapróbb tárgyig, és éppen ezért “még egyszer nézős” a film. A színek fantasztikusak, a hangulat fekete és elektronikus. De mit is várunk egy elvont digitalizált világtól. A zene. Hát igen. Daft Punk megbolondít mindent. Egyszerűen ha elengeded magad és csak figyeled a vásznat meg lesz. Meg találod a Tront, amit addig létezni se hittél. Nem mondom az év filmjének, de mégis. Vonatkoztassunk el. Nem kell mindig szételemezni magunkat. Néha csak élvezzük a filmet és örüljünk, rakjuk be a zenét és képzeljük el a világot.

  65. Nekem marhául tetszett, úgy ahogy volt! Bámultam tátott szájjal és tetszett amit láttam, ennyi. A zene, mint már oly sokan leírták, frenetik. Mondjuk én tudok úgy nézni egy filmet, hogy nem azt figyelem árgus szemekkel, hol mit rontanak el benne…:) Ja még valami. Én pesszimistán ültem be rá a moziba, mert az első rész nem fogott meg anno, de ebben igen kellemeset csalódtam.

  66. Most jottem a mozibol. Imax. Nekem bejott. Alapvetoen a Daft Punk miatt mentem el.
    Amitol sokat vartam az a latvany+DP, az nagyon adta. Kicsit olyan erzes volt mint par eve Berlinben az Alive touron :D akkor flasheltem ilyet.
    A story meg befogadhato volt, ha nem vette komolyan az ember. Szines csikok 3d-ben daft punk zenevel, nehany kotelezo jo csaj, egy kis filozofalgatas. A 2 orat vitte.

    Zene+Latvany: 10/10
    Tobbi: 5/10

    Nem ezt fogom netbookon nezni, mert ez csak ilyen bazi vasznon, hangosan elmeny.

  67. megnéztem. a vártnál is rosszabb lett. annyira üres egy film, h az hihetelen és mégis igaz, elpazarolták a jó látványt és a zenét

  68. Én Imax 3D ben láttam a filmet, ráadásul a 2. sorból, már csak oda volt szabad hely. És szerintem ez volt a mázlink, nekem a 3D jobban ütött, mint az Avatar bármelyik jelenete. Elől ülve a perifériádat is kitölti a vászon, hatalmas érzés, és nagyon sokat számít. A látvány, zene abszolút tökéletes volt.

    A sztori tényleg a régi film folytatása, én nem tudtam semmit az újról, nekem megfelelt, nem húznám annyira le. Amúgy a film után rájöttem miért tetszhetett annyira menet közben. Nem tudom írta e már valaki, de a Mátrix trilógiával meglepően sok párhuzam van a filmben:

    Sam, Flynch, Quorra <- Neo, Morpheus, Trinity Castor, Gem <- Merovingian, Monica Belucci (figyelitek a HQ klub motivumot) CLU <- Agent Smith (digitális gonosz, aki ki akar lépni a valóságba, asszem már láttuk.. na és az eggyéválós-legyőzős sztorit is) Na kb ez ugrott be elsőre. Én tuti megnézem majd angolul is, a szinkrontól már nagyon elszoktam, és ezért eléggé zavart.

  69. Akarom mondani Sam és Kevin Flynn, bocsánat.

    (Na meg ez a sok latex ruha is szívet melengető :)

  70. Én még hét elején láttam imax-ben, a látványvilág, a hangeffektek, a 3d és a zene rohadt jó volt.

    Viszont a sztorit nagyon nem tudtam átérezni, sőt, szerintem kifejezetten súlytalan volt!

    Spoiler

    Az addig oké, hogy Clu ki tudna elméletben jutni a való világban, hisz Flynn saját képmására készítette, így ha Clu megszerzi Flynn lemezét, akkor szabad előtte az út a valóságban.
    Ok.
    De mihez kezd ott kint?
    Hiszen csak egy hús vér ember lesz, nem lesznek spéci képességei, illetve egymagában nem jelent vmi nagy veszélyt!
    Tehát ezt a “nagy” veszélyt nem tudtam átérezni.

    A másik meg, hogy hogy tudott volna kijutni a hadserege?
    Ez nem olyan, hogy csak úgy “materializáljuk” a programokat a valóságban, mert akkor már az első részben is inkább a külvilágot választotta volna a Mesterprogram.

    Mi a fenéért jó az ISO?
    Oké, maguktól jöttek létre a Rácsban, na és?
    Hogy tudják ezáltal megreformálni a való világ minden egyes aspektusát?
    Erre kitérhettek volna jobban.

    Arról nem is beszélve, hogy Qora Flynn lemezével jutott ki, akkor nem úgy kellett volna kinézni a valóságban, mint Flynnek, Flynn tudásával?:D
    Hisz a lemezzel jut ki, amin Flynn egész személyisége van, gondolom az alapján materializálódik..

    Arról nem is beszélve, hogy Flynn a felhasználó, ő a fő programozó, ő hozta létre az egész Rácsot, az ő szabályai érvényesülnek.
    Ne akarja nekem senki se bemesélni, hogy egy fellázadt programot nem tud bmikor kikapcsolni/megváltoztatni/törölni?

    Arra meg már nem is válaszolok, hogy csak önmaga feláldozásával tudta megsemmisíteni Clu-t, mert felesleges dráma volt..

    Én úgy látom, hogy szép, látványos volt, de a sztori több lyukból szivárgott, mint egy tésztaszűrő.

    Akivel néztem egyébként (idősebb generáció tagja, aki az Örökség előtt másfél héttel látta először az eredetit) azt mondta, hogy neki az első rész jobban bejött..

  71. Spoiler

    Az egész Iso dolgot vagy ki se találták rendesen, vagy – ez valószínűbb – a harmadik részre hagyták, ahogy Tron rendes visszatérését és a belengetett új főellenség-gyanús ifjabb Ed Dilingert is. Kicsit elbizakodott és pofátlan hozzáállás, ráadásul már gyártják ugye az animációs sorozatot és vagy fél éve heggesztik a Tron3 forgatókönyvét is (persze azt még lefújhatják)

    Sztem amúgy van pár jó ötlet a filmben, eleve ahogy felveszik a fonalat az első rész után, és pár finom változtatással erősen visszavesznek a bájosan hülye koncepciókból (minden számítógép belsejében minden programnak személyisége meg érzelmei vannak? LOL) vagy a mindenféle apa-fiú viszonyok (mondjuk Lost íróként ez specialitása lehet a szerzőknek) vagv hogy próbálnak valami értelmet adni az egész Grid dolognak, hogy az öreg Flynn azért ne csak trippelni járjon a pincébe :)

    Csak aztán semmivel nem bírnak érdemi dolgokat kezdeni, és a fő cselekmény túlságosan másolja az első részt, gyakran beállítások szintjén is (még a “that is a big door” szöveg is visszaköszön az elején, báz)

  72. vargatom:

    SPOILERKEET ÍROK, LEGKÖZELEBB TÉNYLEG JELÖLÖM

    Mondjuk én eleve pazarlásnak tartottam Cillian Murphy-t egy kb két perces jelentéktelen jelenetre elpazarolni.
    Az más kérdés, hogy aki látta az első részt, annak a Dillinger név mondhat valamit, és sejtet vmi újabb szálat a leendő 3. részben, de gondolom ez az átlagnéző kb 3/4ének le sem esett..

    A másik meg, hogy szerintem Tron meghalt: Rinzler-ként beleesik a tengerben, az utolsó pillanatban megváltozik a fényezése, jelezve, hogy visszatért régi énje, ám elsüllyed..

  73. Végülis el lettem rá hívva, megnéztem. Eléggé semmilyen. Olyan, hogy így. Megnéztem. Oké. Ezt is láttuk. De ajánlani semmiképpen sem ajánlanám.

  74. Nem nagy elvárásokkal ültem be, lehet emiatt, de összességében tetszett a film. Voltak benne túlontúl és feleslegesen lapos, elnyújtott jelenetek, azokat talán máshogy is meg lehet volna oldani.
    Pozitívum a Daft Punk zenéje. Volt egy visszatérő, nagyon Hans Zimmer-es dallam, az egy kicsit zavart, de nagyon jól összerakták. Na meg a látvány: az Avatar óta ez az első film, ahol tényleg átjött a 3D.
    Micheal Sheen pedig fura volt. Jól hozta a karaktert, de volt pár olyan megnyilvánulása ami csak egy kellemetlen “áucs”-al tudtam nyugtázni.
    Az eredeti tron-nál úgy éreztem, hogy kár érte, mert lehetett volna gibson-i mélységeket vinni a dologba, de valószínűleg a produceri ügyködések miatt erre nem került sor. Itt ez nem volt meg. Pedig ugyanaz az alapanyag. Kicsit újraértelmezve durva dolgokat lehetett volna kihozni, de erre szerintem senki sem számított…

  75. Az eredeti Tron azért lett olyan, amilyen, mert egy animátor hátterű arc volt a rendező. Lisbergernek megvolt a figura (a háttérvilágított fénycsíkok meg a diszkosz) pár évvel korábban már, és annak próbált valami történetet találni, hogy filmet csinálhasson vele.
    Aztán kapóra jött ez a számítógép-videojáték dolog, de túlságosan már nem ásta magát bele. Részben ezzel magyarázható a sok naivitás meg butaság, őt alapvetően mindig is a látvány érdekelte.

  76. vargatom: úgy tudtam, hogy neki elég komoly ötletei voltak, csak a stúdiók nem merték bevállalni, csak a disney, de ő meg cserébe butított. mondjuk bármi is volt a dolog mögött, attól még volt benne több potenciál. De köszönöm! :)

  77. teljesen korrekt film lett, sőt. kicsit lassan lendültem bele, de aztán beszippantott, nagyon magával ragadó a világ hangulata amit megteremtettek benne. az egész dizájn úgy ahogy van ütős. nyilván van pár banális momentum (az 1982-esben is volt majd ugyanennyi, szóval akinek az a mérce az nem tudom most mit hisztizik), de nem vészes, nem is értem hogy miért fanyalognak ennyien (vagyis értem, mindenki hónapok óta spanolja magát videókkal, képekkel, fimzenékkel blogokkal stb, jóhogy felfokozódik az elvárás, innen lehet csalódni is, én pl. ezért nem is foglalkoztam vele különösebben, igaz mielőtt elmentem rá már láttam a sok negatív véleményt, de a film rácáfolt)

  78. Második megnézésre még javult is IMAX-ben, leszámítva a szinkront, ami nagyon vegyes. Dörner mint Tron/Alan jó, igazából csak Quorra hangja idegesítő, viszont a szövegek tényleg katasztrofálisak. Én nemtom ki fordítja ezeket, meg mondjuk tény hogy az angol eredeti is falat kapartató néha, de azért akkor is kéne valami kontroll, mutassák már meg pár ismerősnek a szövegkönyvet mielőtt felmondatják…

  79. Remélem, a magyar kocsmákban ezentúl a “mi van mi van mi van!!” és “leverlek mint a sátrat!!” helyett a “szétpixelezlek, g**i” beszólás fog elterjedni.

  80. Tényleg nagyon hülyén hangzik, de azért ismerjük el hogy nem egyszerű lefordítani azt, hogy “derezzing”…

  81. Kerdesek:

    ( SPiLER Alert)

    1) Minek esznek a racson?
    2) Mitol verzik a racson?
    3) Miert esik az eso a racsban?
    4) Minden szigeteleve van? ( lasd 3. pont)
    5) A Force Pullt miert csak a vegen suti el Gandalf?
    (Nemi hasonlosagot veltem felfedezni a LoTR beli Szakalmuki vs Balrog you shall not pass epizodjaval)

    Amugy nekem a 3D resze nagyon nem jott be. Nem ereztem a teret sosem, cserebe homaly volt vegig. Ezt itthon lesz jo megnezni tueles 1080p ben nagy TVn. Viszont a zene buntetett.

  82. Sokat nem vártam tőle, csak a zene miatt ültünk be rá, de valahogy az se akart működni. A sztori vonal tényleg túl zagyva volt, legalábbis nekem, az első részt nem láttam. Cillian Murphy cameoja such a waste.

    Lehetséges Spoiler:

    Clu még arra a rohadt csillárra is rácsodálkozott, mi lett volna ha a valódi világban egy tankkal kellett volna szemeznie?? És ő akar világuralomra törni… Menten összefélem magam.

  83. kicsit lelombozott ez a kritika a film megnézése előtt
    szentimentális fanboy vagyok, tehát a film után percekig nem nagyon tudtam mit mondani.
    a látvány iszonyatosan jó volt, még úgy is hogy a IMAX 3d néha szétesett nekem. nemtudom, szerintem CGI-ból csak olyan látványt lehet jól megalkotni, ami nem létezik. Ennél fogva annyira magával ragadott, hogy komolyan várom mikor hozza forgalomba valaki az ilyen neonbetétes cuccokat.

    A zenét kár is tovább tárgyalni, folyamatos lúdbőrzés, pedig hallottam előtte.

    Én azért néztem meg ezt a filmet, mert látni akartam, és nem azért hogy hibákat keressek benne. Nyílván ezért is ültem be egyből az IMAX-be megnézni (mondjuk ez akkor dőlt el végleg, amikor a Corvinban az előzetesben vibráltak a fénybetétek a ruhákban :S)

    nekem tökéletes volt az élmény, megkaptam amire vártam ettől a filmtől

  84. Aki látta az első részt az mátrixátgondolásnak nem is merné nevezni, mivel inkább az jött a tron 1-ből. Az örökség szerintem jól sikerült, igazából még jó fejek is voltak azzal, hogy elhintettek némi magyarázatot annak, aki úgy ült be, hogy ez egy új film előzmények nélkül.

    Amit hiányoltam, az az isomorfok bővebb kifejtése, bár azt lehet a következő részben teszik meg (?).
    A zene pedig hibátlan, hozta a digitális világot, meg a 80-as évek fílingjét.

  85. …én most néztem meg másodszor IMAX3D-ben. Röviden:

    Zene: 10/10 (zseniális, telitalálat)
    Látvány: 10/10 (nagyon tuti, dögös design)
    Történet: 7/10

    SPOILEREK

    …na erről picit bővebben: azért csak 7/10, mert amolyan Mátrixosan simán sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Az eredeti, 1982-es első rész a maga viszonylatában, ahogy bemutatta a bit-eket, byte-okat, operációs rendszert, programokat, user interface-t, memória-területeket, energiaáramokat, stb, ahogy mindezeket vizualizálta, korszakalkotó, forradalmi volt. …namármost ha ebben a részben is update-elték volna a vizualizált tartalmat úgy, mint az elsőben (lett volna Internet, lett volna mobil hálózat, WiFi, modern op.rendszerek, middleware-ek, Mobil Internet Device-ok (MID-ek), CPU virtualizáció, polimorf kernel vírusok, MI (Mesterséges Intelligencia) algoritmusok, GRID-ek (rácsba szervezett hatalmas gépparkok ala Google), interoperabilitás, HW közeli programnyelvektől kezdve a magas-szintű programnyelvekig, kódkonverzió, elosztott adatbázisok, adatbányászat, terabyte-ok, virtual reality, szimulációk, távvezérelt high-tech robotok, gyorsító kártyák, MODERN játékok (nem lightcycle, hanem pl. Mass Effect 2, Oblivion, Crysis, Doom 3, Assassin’s Creed, akármi), akkor azt mondanám 10/10…de akkor meg sztem kb. annyian értenék/értették volna, mint anno 1982-ben az első részt…viszont akkor legalább azt lehetne mondani, wow, de forradalmi, hogy így, ilyen ügyesen vizualizálták itt ezt a sok-sok jelenkori digitális fogalmat. …de nem tették.

    E helyett inkább leporolták a régi látványt és ötleteket, és faragtak egy viszonylag szolid story-t, folytatást…amiben mellesleg egy CSOMÓ spirituális elem volt. …mert például a végén (SPOILER!!!), a Nap, amibe a lány belenéz, aminek megérzi a melegét, miután egy életet töltött abban a rideg rácsvilágban, srácok, azért az mégse volt semmi, nem? …ha valakinek unalmas volt az a rész, akkor az sztem nem vette EZT az üzenetet. A Nap. Az Isten. A Teremtő. Az Igazi, és nem csak a valódi. …és mindezt a srác mutatta meg neki. …veletek volt már ilyen? …amikor úgy éreztétek, hogy a Napot mutatjátok meg egy lánynak, aki addig azt sohasem látta? …sztem ennél kevés jobb érzés van. (remélem nem gondoltok nagyképűnek emiatt – volt már hasonló élményem, de sem krisnás, sem messiás, sem elvadult keresztény/hívő xyz nem vagyok).

    Pl. ott volt a tökéletesség témája. Amire C.L.U. törekedett. Erről mit gondoltok? …mit gondoltok arról, amit Jeff Bridges (mármint Kevin Flynn) mondott? …hogy direktbe sohasem lehet elérni… Ott van, mint egy pont a végtelenben, ami meg nem közelíthető, meg nem ragadható, el nem érhető, fel nem ismerhető, még hogyha esetleg __véletlenül__ sikerült is volna elérni.

    Filozófia, igaz? …és kell a filozófia a tömegnek? …szerintem…nem.

    Mindegy. Elkalandoztam.

    Összefoglalva: nekem (akinek az első rész 6 éves kora körül, mikor megértette, hatalmas/életreszóló élmény volt), ez a film EGY UTAZÁS volt. Gyönyörű audiovizuális utazás. Utazás egy másik világon át. …ha esetleg Ti is így tekintenétek rá, akkor talán jobban tudnátok értékelni. …vagy nem.

    9/10

  86. Kiegészítés:

    …és emlékeztek még arra a vágásra, amikor a kis srác (kis Sam) mindent félredobva, elárvulva, kirohan a fenébe az esőbe, felpattan a bringájára, és izomból tekerni kezd amerre viszi az út, éééés SNITT, …felnőttként száguld a motoron, miközben megszólal ez a Zene??

    Daft Punk – The Son of Flynn
    http://www.youtube.com/watch?v=vlEN8svyHj8

    …engem ekkor szögeztek oda a székhez. …ekkor éreztem meg, hogy ez a film hiteles. Tiszteletadás az előző előtt (aminek egyébként a rendezője (Steven Lisberger) ennek a folytatásnak a producere). …és innentől kb. végig libabőröztem addig, amíg szólt:)

  87. SPOILER

    Nekem tetszett a film, bár azt hozzá kell tennem ha clu kijut a pár ezer fős seregével igazából semmi sem lett volna mert kardokkal rohantak volna a gépfegyverekbe…

  88. amúgy szerintem manapság akkora az elvárás a kultfilmekkel kapcsolatba, hogy már sokszor semmmit sem akarunk elfogadni. én nem vagyok egy tron fan de például avp fan az vok és amikor a filmek kijöttek mindenki lehúzta őket(mondjuk azok nekem se voltak a szívem csücskei)pedig azért annyira nem voltak rosszak. És még lehetne sorolni pl. transformers. Szerintem ez a tron film a többször is megnézem kategóriába tartozik. Ha meg valakinek jobb ötletei vannak akkor menjen el hollywoodba biztos kapna érte szép summát vagy nem de lenne egy “jobb” film. (Bocsánat az esetleges szóismétlésekért)

  89. Dani: köszönöm hogy kifejtetted, csak egyetérteni tudok a véleményeddel, csak nem tudtam így megfogalmazni

  90. Egyébként én vagyok hülye, vagy az apjának a fiatal változata tényleg CGI volt? Nem olvastam utána, de nagyon úgy nézett ki. Még a rácson nem zavart volna, de asszem azoknál a jeleneteknél, amikor még kicsi volt a csávó, és dumáltak az ágynál is CGI-nek tűnt.

  91. Mivel én láttam párszor az első részt még annak idején, voltak fenntartásaim, de kellemesen csalódtam.
    3D-s moziélmény, hang, látvány nagyon jó. A sztori nyilván nem egy hűdebonyolult és hibamentes ami azért szokott zavarni, de amíg bennt ültem az előadáson egyáltalán nem jutottak ilyesmik az eszembe, egyszerűen lekötött.
    Illetve ezt 3D-ben, moziban, üvöltő zene mellett ajánlanám első megtekintésre. Mert ezt oda találták ki.
    OFF
    Olcs:
    Nem, nem volt CGI. Visszamentek az időben és leforgatták a fiatalabb Bridgessel. :) Nyilván CGI-nak tűnt mert az. Csodákat nem lehet művelni.

  92. IMAXban neztuk meg, mert ugy jo lesz. Hat nem. Gaz volt. Ha eslo 3d-s filmkent neztem volna, akkor jo lenne, de igy most azt ereztem 20.-kent, hogy a Veres Valentin3d jobban osszerakott volt. Es a zene se volt annyira jo. Erdekes volt, de csak majdnem jo. Nem az en izlesem.

  93. Iszonyat industrial élmény, javaslom mindenkinek aki IT területen dolgozik. Ne kövessetek el egy nagy hibát, nevezetesen, hogy otthol nézitek meg. Go mozi, imax, 3d, mittomén, én is meg fogom nézni mégegyszer, mert a látvány szerintem tuti, aki kicsit gépfüggő, az meg teljesen rajtalesz a cuccon. Én csak szuperlatívusokban tudok beszélni az élményről.

    Annyiban csatlakozok 1-2 előttem szólóhoz, hogy Jeff Br. kicsit tökösebb is lehetett volna a filmben, illetve a karaktere.

    Daft Punk meg… pörgetik rendesen, főleg a szórakozóhelyes jelenetben, szerintem a nacijukba élveztek amikor azt a hi tech üvegre kivetített keverőpultot zuzták neki.

  94. Lehet bennem van a hiba, de szerintem kurvajó film! A szinkron szerintem is gyenge, de a többi rész szerintem rendben volt.

  95. ó hadd tetsszen már szegény embernek a kommentek elolvasása nélkül is :)

    pont most néztem meg én is, úgy látom szerencsémre angolul, az első részt nem látva. a sok kiégetős hozzászólás után már semmit nem vártam tőle, mégis nagyon kíváncsi voltam rá.
    elképesztően ízléses volt ez a grafika, teljesen belebetegedtem ebbe a minimáldesignba, minden másodpercben találtam számomra valami gyönyörködtetőt valószínűleg ezért is nem szúrt szemet a sztori ergyasága, nem untatott egyáltalán. ajánlom!

  96. na, végre rávettem magam és megnéztem.
    a ‘szétpixelezés’ és a ‘tiplizzünk’ tényleg erős volt, de a többi része szerintem jó volt
    ja és új értelmet adott a digitális barátnő kifejezésnek :d

  97. Véres Valentinhez hasonlítani egy sci-fit:) Az év filmje biztosan nem lesz , de aki azt állítja, hogy gyenge a film szerintem nem értette meg és távol áll tőle a számítástechnika világa.

  98. olyan kis semmilyenke lett az egész, mert nem rossz, de nem is jó. Még egyszer biztos nem nézném meg. viszont nem bántam meg, hogy egyszer láttam.

    a srácnak milyen szexi mély hangja van. a friday night lights filmben is most láttam. meg country strong-ban is..

    durva, hogy majd 2 órás a film és szinte nem történik semmi, mert azért nem kellett a fejemet kapkodni, hogy értsem..

    sajnáltam, mert lehetett volna jobb is. vagyis én jobbra számítottam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.