Rövidfilm: Tune for Two

Az a helyzet, hogy ez a dallam a ti fejetekbe is be fog ragadni most ismét, akármit is tesztek ellene.

Megmondtam?

45 hozzászólás a “Rövidfilm: Tune for Two” bejegyzéshez

  1. bakker, eleje uncsi, közepe hatalmas, végig hatalmas mosoj, kár hogy a vége így a közepe után morbid, de fasza rövidfilm :)

  2. a legelső pillanatban mikor a képet megláttam Jude Law-nak hittem a “halott” embert. 2 másodperc múlva rájöttem hogy téves:D

  3. Most nem azért de ezen mit kell ennyire élvezkedni? MI ebben olyan hatalmas meg óriási???

  4. Erre én is kíváncsi lennék.Már amikor elkezd danolászni tudni lehetett hogy ez lesz a vége.

  5. Szerintem is gáz.Egyfelől kiszámítható,másfelől (szerintem) undorító.Azért van akinek ez tetszik ,mint látjuk.

  6. human: MEG!

    Ez nagyon LOL.

    Előttem szóló három olvasótársunknak: Szerintem az abszurditás a vicces benne… Nem kell mindennek Happy End-nek lennie. Valszeg aki kitalálta nem hollywoodban tanulta a tucatforgatókönyv írást… vagy hasonló.

  7. meneghwo
    Hát szerintem az abszurdítás akkor hatásos,ha van benne minőség,meg stílus.
    “Nem kell mindennek Happy End-nek lennie.”
    A se7en a kedvenc filmem.in the end.

  8. “Kitaláltam a végét”
    úristen ember, csak a lényegről maradtál le…
    Megsúgom, meg fogsz hallni, kár is élned az életed, igaz?
    emberek és a vaslogika…

  9. Hát ez rossz volt:
    -Egyrészt nem értem miért kellene ezen nevetni? Semmi vicces nem volt.
    -Másrészt a megvalósítás is rossz volt…

  10. Elolvastam a kommenteket és nem értem. Ennyire különbözőek lennénk? Sztem ez az utóbbi idők legjobb groteszk humorú minifilmje, és könnyesre röhögtem rajta magam. Most én vagyok a nem normális, vagy a fanyalgók? Aki szerette a Fekete Viperát, vagy Monty Pythont, annak ezt élveznie kell! Persze, vannak akik ezeket nem élvezik:D.

  11. egyrészt szerintem ennek köze nincs a Monty Pythonhoz másrészt ha vmi hasonlót akartak volna kihozni belőle akkor nem így csinálták volna meg – rossz stílusok keverednek itt: realizmus, mellé én nem kevernék “fekete humort” mert ok hogy az ember ilyen is tud akár lenni, de ez kb úgy jött át mintha a Schindler listájában miután rezzenéstelen arccal fejbe lövik az építész nőt utána egy Benny Hill kergetőzés lenne… persze biztos vicces lenne az is valaki számára…

  12. Gonzo

    Hát én azon még ennél is jobban szakadnék:). Persze rabruhások, őrök, kápók mind vegyesen kergetőznének:D. Persze ezt kevesen mernék megcsinálni.

  13. Hááát..én elképzeltem, amit Gonzo mondott, és elég jót nevettem .) Látod, van neked is humorérzéked :)

  14. hááát örülök hogy vannak még ilyen vidám emberek!

    nekem sajnos vannak olyan dolgok amiktől már nehezebben tudok elvonatkoztatni, pedig szeretem a jó humort és én is MP-n nőttem fel pl.

  15. Imadom a Fekete Viperat, a kedvencem a Monty Python de ezen nem nevettem. Ez tul realis, olyan hiresebb fotok meg videok jutottak eszembe, amik igaziak voltak, vagy nemtudom miert keltett ez ilyen ellenerzeseket bennem, fura.

  16. egy rövidfilm szerintem akkor jó ha van valami kis csavar a végén.az alkotók ezt itt is megpróbálták gondolom de nem jött össze.
    persze abszurd a dolog, de akkor inkább MP-t nézek.
    amúgy meg ezen felesleges vitatkozni.valakinek tetszik valakinek nem.lehet ez egy hatalmas remekmű, kaphat oscar díjat, megválaszthatják a legabszurdabb rövidfilmnek is tőlem, nekem akkor sem fog tetszeni.ez van.

  17. Az egy dolog, hogy valami tetszik vagy sem…

    Az meg egy másik, hogy ezen aki nevet az beteg.Nem szervileg, hanem lelkileg, és nem azért, mert a morbid vagy fekete humoron nevető ember lelkibeteg, hanem azért, mert egy olyan dolgon nevet, amiben semmi vicces sincs.

    Maximum mosolyogtató, halkan, magában az ember esetleg egy kacajt vagy egy hahát elereszt közben, de “röhögni” meg “bekészülni a röhögéstől” ezen…

    Ennyi erővel az ilyen emberek azon is sírva röhögnek, ha elmegy a házuk előtt egy autó és véletlenül bekapcsolva marad az index és villog.

    Ilyenkor szokták azt mondani a szakemberek, hogy valaki lelkibeteg.
    Ha valaki különösebb oknál fogva túlzott érzelmi reakciót mutat valamire, amire nem kellene egészségesen, az nem normális állapot.

    Egyébként a kisfilm jó és még poénosnak is mondható, csak túlreagálni nem kellene.

  18. In Memoriam dr. K. H. G.

    – Hölderlin ist Ihnen unbekannt? – kérdezte Dr. K. H. G., miközben a lódögnek a gödröt ásta.
    – Ki volt az? – kérdezte a német őr.
    – Aki a Hyperiont írta – magyarázta Dr. K. H. G. Nagyon szeretett magyarázni. – A német romantika legnagyobb alakja. És például Heine?
    – Kik ezek? – kérdezte az őr.
    – Költők – mondta Dr. K. H. G. – Schiller nevét sem ismeri?
    – De ismerem – mondta a német őr.
    – És Rilkét?
    – Őt is – mondta a német őr, és paprikavörös lett, és lelőtte Dr. K. H. G.-t.
    Örkény István

    “…így megy ez”
    Kurt Vonnegut

  19. “…ez a dallam a ti fejetekbe is be fog ragadni…” Menthetetlenul.

    “Az meg egy másik, hogy ezen aki nevet az beteg.Nem szervileg, hanem lelkileg…” Szerencsere vannak koztunk olyanok, akik megmondjak, mi a normalis es mi a beteg. Most mar tudom, hogy lelkileg beteg vagyok.

    Ennyire nehez elfogadni, hogy nem vagyunk egyformak? Felesegem nem erti a napirajzot. Ugy nez ram, mint egy orultre, amikor megmutatok neki egy-egy jobban sikerult rajzot. Mindig azt hiszem, hogy na majd most… De nem.
    Ez a film is ilyen. Korbekuldtem kollegaknak es figyeltem a reakciokat. Volt aki rohogott, volt aki szerint beteg es csak a fejet csovalta. Volt aki szerint ez egy szomoru tortenet. Ezek mind normalis reakciok. Normalis reakciok egy abszurd szituaciora.

  20. Ahogy végiggondoltam a dolgot, a tippem a következő:
    Szerintem a szitu analóg egy színészi alakítás hitelességének “eldöntésével”. Vannak, akik érzékenyebbek erre, és olyan alakításokra is azt mondják, hogy szörnyű, mesterkélt, amely másokat még simán “becsapott”, és nem zökkenti ki őket a beleélésből.
    Hasonlóan ehhez, szerintem ez a kisfilm az elemeiből úgy áll össze, hogy néhányunknak egyáltalán nem “hiteles”, nem “klappol” (pl. szerintem az időzítésen még bőven lehetne csiszolni), és így nem működött a suspension of disbelief efektus, nem tudtuk átadni magunkat a “mű” élvezetének. Másokat viszont, akik kevésbé érzékenyek erre, nem zökkentett ez ki, és így teljesebben át tudták magukat adni a poénnak.
    Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsojja ki. :)

  21. SPOILER

    szerintem sokkal jobb lett volna a rövidfilm, ha hirtelen, váratlanul lövi le, még az éneklés közben (akár véletlenül is hadonászás miatt). hasonlóan, mint a pulp fictionban vincent vega malvint a kocsiban, mikor ráhajtottak egy bukkanóra. az egy váratlan és ütősebb vég lett volna, nem ennyire kiszámítható. vagy egy morbidabb befejezés, az ásás közben még egyszer énekelné, hogy “manamana”, erre a föld alól jönne rá a válasz…:)

    a túlzott reakció dolgában meg nagyrészt egyetértek Venefius kommentjével.

  22. Én már csak annyit tennék hozzá, ha a készítők drámázni akartak volna:

    Spoiler

    A fejbelövés pillanatát közeliben mutatják, hanem távoliban.

    Spoiler off

    De nem így tettek, ezért abszurditásával együtt is számomra végtelenül vicces. Persze a zene:P.

  23. Outier: teljesen rosszul értelmezted amit olvastál.

    Nem az a beteg ha valaki nevet rajta, hanem az, ahogyan.

    Próbálom érzékeltetni:

    A röhögés és vihogás egymagadban-MÁR EZ nem egészséges viselkedési forma.
    Egy vicces dolgot túlzott reakcióval illetni(mosoly vagy kacaj helyett röhögni rajta mint egy fakutya, vagy hahotázni)-főleg úgy, hogy egyedül ülsz egy szobában-szintén orvosi könyvbe illő viselkedési forma.

    lehet valami vicces ami másnak nem az, csak az a nem mindegy, ezt milyen formában fejezed ki.

    Nem tudom egyszerűbben leírni, ha ebből nem érthető, akkor a szövegértelmezéssel lesz a gond.

  24. Venefius: dehogynem az, főleg ha valami kiváltja. Szerintem fejezd be az elemzést, olvass utána, stb.

  25. SPOILER

    Lehet valami vicces, ami másnak nem az. Ebben tökéletesen igaza van Venefiusnak.
    Bevallom, én is elmosolyodtam a gyilkos ostoba fején, és azon, hogy folytatja a dallamot. De mindössze ezt találtam humorosnak az egészben. A haláltusájában lévő férfi azt hiszi, hogy van esélye a túlélésre, hisz nem elég, hogy talált egy közös “hangot”, hanem értékeli is azt a gyilkos. De mi mindnyájan tudtuk, hogy a végkifejlet mi lesz, még ha reménykedtünk is valami másban. Mert ha táncolva elmennek karöltve, de azért a gyilkos a végén csak lelövi, úgy már más fényben világítja meg az egészet. Az már tényleg humoros lett volna. De a halál abszolúte nem vicces ebben a felállásban.
    Nem vagyok pszichológus, és nem is akarok becsmérelni senkit, de az én meglátásom az, hogy lelkivilág kérdése ennek a rövid filmnek az értékelése. És ha valaki ezen egy jóízűt röhög, vagy épp fetreng a röhögéstől, annak valami nagyon hiányzik az életéből. Hangsúlyoznám, ez csak az én meglátásom.

  26. Venefius, Alien Bull: láttátok valamelyik kommentelőt elmebeteg módon hahotázni vagy fetrengeni? Nem? Mert akkor irreleváns a meglátásotok.

    Még mielőtt: én mosolyogtam, nem túl elmebeteg módon, remélem. Megértettem, hogy groteszk, és szerintem jófajta.

  27. Égenjáró Lukács: Ezt nyilván azért írtad, mert te részese voltál annak, ahogy az összes kommentelő végignézi ezt a rövidfilmet. Vagy nem? Hmm? Mert akkor irreleváns a kötekedésed.
    Ha elolvastad volna az összes kommentet, tudnád miről beszélünk. Engem nem érdekel, hogy ki, hogyan, és milyen módon nyugtázza ezt a filmet. De ha már vállalja valaki egy kommentben, hogy hogy tette azt, viselje el, hogy valaki nem fog vele egyetérteni. Mert valakinek nem természetes reakció “szétröhögnie magát” egy ilyenen.
    És mielőtt valaki megint megtalálna: számomra is világos, hogy groteszk, és én is elmosolyodtam, ahogy azt feljebb említettem, mert vannak benne humoros elemek.

  28. Nagyszerű. Azt írta valaki, hogy “szétröhögtem magam”, hűha. Már a nickneve sem áll jól, egyértelműen pszichopatológiai eset, vágom én. Elolvastam az összes kommentet, és tudom, miről beszéltek – de állítom, feleslegesen.

    Nem arról van szó, hogy én minek voltam részese meg minek nem. Az a hangnem zavar, ahogy csípőből megmondjátok, mi a természetes reakció, meg hogy te öcsém elmebeteg vagy, mert röhögtél, aki meg amúgy reagált, az normális. Hagyjuk már ezt.

  29. Végül is te nem vagy egy arrogáns, oktondi, “minden úgy van, ahogy én mondom” alak. Ugye? Azért mert ellenszenves stílussal állítod az érveink totális ellenkezőjét – csak mert nincs jobb dolgod -, még nem jelenti azt, hogy igazad van. Egyáltalán nem. “a hangnem zavar”, “csípőből megmondjátok” – ez egyedül rád igaz. Egyedül a te hangnemed az erőszakos és te állítasz dolgokat rögtön csípőből. Szóval…nevetségesek az ellenérveid és rosszak is.
    Ember, ha elolvastad volna amiket írtam, rájöhettél volna már, hogy csak a véleményemet mondtam, hisz ki is emeltem. Vagy direkt nem fogod fel? Még azt is elképzelem rólad, bár annyira nem érdekel. De te úgy is megmondod nemsoká a frankót.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.