Catfish

Még egy dokumentumfilmnek hazudott áldokumentumfilm. Ha nem ez a végén az első gondolatod, akkor téged még át tudnak verni. A filmkészítők váltig állítják, hogy ez tényleg így történt, de hatalmas lyukak vannak a történet időrendjében. Ahogy az is biztos, hogy nem lehetett mindent elsőre felvenni.

a Catfish főszereplője

A legfőbb bajom az, amit el sem mondhatok, mert hatalmas spoiler lenne. Az biztos, hogy a szereplők részéről egy website ismerete kb. lenullázná az összes filmbeli történést.

Zavar, hogy a Catfish egy kihagyott ziccer végül, mert a facebookozás-online élet egy érdekes részével foglalkozna, jó lenne egy normális kibontása a témának, az itt látható hatalmas hatásvadászat nélkül. Nem is értem, minek ragaszkodnak a dokumentumfilm formához. Vagyis értem, de baromság a részükről. Már nem a Blair Witch időket éljük, sokkal nehezebb “megtörtént, igaz” témákat hozni olyan területen, amire inkább a mozifilmes megvalósítás illene. Mondjuk az is igaz, hogy sokan máig meg vannak győződve a Paranormal Activity valóságosságáról, amikor a filmnek 3 vége van fenn a neten.

They used to tank cod from Alaska all the way to China. They’d keep them in vats in the ship. By the time the codfish reached China, the flesh was mush and tasteless. So this guy came up with the idea that if you put these cods in these big vats, put some catfish in with them and the catfish will keep the cod agile. And there are those people who are catfish in life. And they keep you on your toes. They keep you guessing, they keep you thinking, they keep you fresh. And I thank god for the catfish because we would be droll, boring and dull if we didn’t have somebody nipping at our fin.

Catfishing each other. Az is magyarázat lehet a stílusra, hogy végig kételkedjünk, bizonyos szinten tényleg catfish maga a film, de a hatásossághoz nem voltak elég ügyesek.

human
írta
2011. 05. 10. 18:20
megjelenés
1
hozzászolás


Egy hozzászólás a(z) “Catfish” bejegyzéshez

  1. Milyen weboldalra gondolsz? Úgy emlékszem egy csomó mindennek utánajártak különböző honlapokon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.