Abin Sur

Külön posztert kapott a gyorsan elhulló fickó is.

12 hozzászólás a “Abin Sur” bejegyzéshez

  1. Nem ismerem a Green Lantern világát, de furcsa hogy minden lény a galaxisból humanoid és kb a színük változik, plusz 1-2 apró feature a fejükön.

  2. Pont, hogy nem így van ! Szerintem valamelyik poszteren látni is valami medúza szerű lényt. Amúgymeg akkor mi a helyzet a Star trekkel ?

  3. 1. amig emberek írják embereknek a sci-fit, ez így is marad. persze betolhatsz egy kocsonyát és mondhatod hogy ő a leghatalmasabb kreatúra az univerzumban, de ha nem antropomorfizálod, akkor mindenki csak egy tál kocsonyát lát majd, minden feature nélkül.

    amúgy amit írtál a földlakókra is igaz, galaktikus léptékben miért lenne másképp?

  4. batboy:a földlakókra? Öregem, néztél már rá egy kardszárnyú delfinre? sztem nem igazán humanoid, pedig földlakó, és nem is hülye. De nem ez a lényeg. Az ember az ember, és bár vannak köztünk származási különbségek, mégiscsak egy fajnak számítunk… egyáltalán nem biztos hogy az univerzumban fellelhető élet máshol akár számunkra felfogható formában létezik-e, de scifiben akkoris így a legegyszerűbb megjeleníteni őket, szóval az első felével a hozzászólásnak egyetértek. Egyébként meg szerintem nem gond az ilyesmi megjelenítés, sőt, sokkal közelebb hozza a történetet a nézőhöz (aki ember), mert mint ahogy az előttem szóló is írta, így érzed, hogy tényleg gondolkodó lény. Pl a star warsban Jabba-t én mindig csak egy büdös gonosz lusta kukacnak gondoltam, sosem tekintettem rá kifejezetten értelmes lényként (pedig elvileg az lenne).

  5. Nincs ezzel semmi gond. Hisz a “valódi” földönkívülieket is mindíg humanoid formájúaknak írják le.

  6. Stickie-vel fullosan egyetértek! Kapásból ugyanezt gondltam. Mindegyiken ott feszít az egyenruha-kezeslábas, amit persze csak emberszabásúakra terveztek. Annyira szűk fantáziára utal, hogy az idegenek csak ilyenek lehetnek. A ST és pl a SG-1 is elkövette ugyanazokat a klisés hibákat, igaz attól függetlenül még tetszettek. Csak lassan uncsi, hogy minden idegen angolul beszél és kezelába ugyanannyi, mint nekünk. Ebből a szempontból a SW sokkal érettebb izé.

  7. troc: mivel már a legelső rövid trailer lelőtte, hiszen így kapja meg Reynolds a hatlamat, így ennyi bizony szabad préda volt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.