A Hunger Games első promóanyaga

A Battle Royale szerű, Hunger Games sikerkönyvből készülő feldolgozás első hivatalos promóképe az EW címlapján. Jennifer Lawrence beöltöve Katniss Everdeennek.

Röviden: 12 körzet 2 kiválasztott 12-18 közötti gyereke csap össze ebben az országos adón közvetített reality showban. A harc halálig tart.

22 hozzászólás a “A Hunger Games első promóanyaga” bejegyzéshez

  1. Ezt a filmet már nagyon várom:). Egész jó főszereplőt sikerült találni, a képen nem látszik, hogy úgy 8 évvel idősebb mint kellene, remélem a filmen sem fog, mert elég kiábrándító amikor 22 évesek játszanak kb. 14-et, és nagyon kilóg a lóláb:). Mondjuk azt sejtettem, hogy a moziváltozat finomít majd, és nem ölnek tucatra 12 éves gyerekeket a vásznon, de azért remélem túlzásba sem viszik, mert akkor elveszti a súlyát a történet.

  2. mondjuk én pont rajta látom, hogy már nem tinédzser.
    anno michael j. fox jobban elhitette velem, hogy ő a fiatal marty mcfly

  3. Nagy valószínűséggel nem is az első filmnél lesz gond, hanem a harmadikra már alighanem eléggé viccesek lesznek a szereplők, ha mondjuk 2 évente számolunk egy filmet.

  4. Szép a csaj, de egyáltalán nem tűnik tininek. Vannak tehetséges gyerekszínészek, akik kipróbálták már magukat durva filmekben és helyt is álltak, pl Chloe Moretz, Dakota Fanning, esetleg a csaj, aki a Hanna c. filmben szerepel…

  5. Ez élő ember, vagy animáció?
    Mert ha animáció, akkor életszerű, viszont ha élő ember, akkor meg úgy néz ki tökre, mintha animáció lenne.
    Durva.

  6. Zirowe:

    Photoshop, fényhatások, blur… lassan az animáció jobb lesz, mint az élőkép, de azért, mert az élőképet annyira eltorzítják, hogy fel sem tűnik a különbség az élethű animációhoz képest.

  7. Zirowe, srofa: lol! De van benne igazság…

    Amúgy akkor mi van, ha ebben a remake-ben eleve idősebbek a karakterek? Engem aztán nem tudna zavarni a dolog, egy fokkal talán életszerűbbé tenné ezt az amúgy is teljesen irreális alapkoncepciót:)

    Na jó, egyelőre fogalmam sincs, mi lesz ebből, de ennek fényében korainak találnám leírni is, úgyhogy nem alkotok véleményt még.

  8. öhm remake vagy nem, vagy most mivan már?:D

    Nem minden feldolgozás remake, de minden remake feldolgozás?:)

    Na jó, a lényeg, hogy tök mind1:)

  9. ott van a posztban “BR-szerű”, ebben minden benne van a remake-nemremake kérdésről. Amerikában van egy hasonló könyvsorozat, azt dolgozzák fel, ez hasonlít a BR-re, hiszen kölkök, tévében aprítják egymást.

  10. DeadMan:

    “egy fokkal talán életszerűbbé tenné ezt az amúgy is teljesen irreális alapkoncepciót:)”

    Ezt kifejtenéd? Olvastam a trilógiát, és tényleg kíváncsi lennék rá.

  11. “12 körzet 2 kiválasztott 12-18 közötti gyereke csap össze ebben az országos adón közvetített reality showban. A harc halálig tart.”

    Szerintem nincs szükség bővebb kifejtésre.

    roflcopter: Hehh, és tényleg! Bár nagyon nem ismerem a szinésznőt, úgyhogy a tehetségéről nem sokat tudok, de kinézetre jah, el tudnám képzelni fiatal Laraként.

  12. DeadMan:

    Ilyen felfogással valóban értelmetlen lenne kifejteni, de azért megsúgom neked, hogy van az egésznek egy teljesen logikus és felépített háttértörténete. Ez persze téged nem érint, mert gondolom a könyveknek is csak a hátoldalát szoktad elolvasni.

  13. Battle Royalt idáig háromszor olvastam. A filmje nem tetszett annyira. Valamiért úgy érzem ez egy korlátolt vérmennyiségű, szerelmi tini izé lesz. De lehet, hogy csak egy tini-film paranoia kezd kialakulni nálam. :D

  14. Ordel: Köszönöm, hogy messzemenő következtetéseket vonsz le az olvasási szokásaimról anélkül, hogy ismernél. Nem veszem fel, mert mégis csak az interneten vagyunk, de szükség volt rá? Szerintem nem.

    Szóval, amit írtam: irreális koncepció. Tartom a véleményemet, mert számomra irreálisabb, mint mondjuk, hogy ufók támadnak ránk, vagy zombik özönlenek el minket.
    Amit nem értek, hogy ez miért probléma?
    Ettől még lehetnek jók a könyvek, és lehet jó a film is.
    Ez a koncepció, amellett, hogy irreális, még jó alapanyagul szolgalhat egy tökös kis véres szórakozáshoz.
    Arra sem látok sok esélyt, hogy valaki dinoszauruszokat klónozzon, mégis a mai napig imádom a Jurassic Park filmeket. Ez csak egy volt a sok példa közül, amit most sorolhatnék, de eltekintek tőle.
    Azt írtam, hogy ha ezek az élet-halál harcban összeeresztett emberkék legalább nem iskolás korú gyerekek, az egy fokkal mégiscsak hihetőbbé teszi a történetet, mintha 12 éves dedósok futkoznának jobbra-balra rpg-vel a vállukon. Továbbra sem látom az okot, amiért ezt annyira a szívedre vetted. De ha megbántottam volna a könyvrajongói önérzeted, akkor elnézést kérek érte, mert nem azért szokásom kommentelni, hogy másokat ingereljek. Elnézést…

  15. DeadMan:

    Egyáltalán nem rosszindulatból írtam, amit írtam, a következtetéssel pedig csak párhuzamot próbáltam vonni, elvégre, ha egy mondat alapján irracionálisnak nyilvánítasz egy koncepciót, akkor ennyi erővel egy könyvet is értékelhetnél a hátoldala, illetve egy filmet az előzetese alapján.

    Mindenesetre elnézést kérek, mert tényleg csípősebb hatást kelt a válaszom, mint ahogy azt eredetileg szántam. Nem bántottad meg az önérzetemet, és nincs is semmi gond a véleményeddel, csak egyszerűen furcsa, hogy egy mondat alapján tényként jelentesz ki egy olyan dolgot, ami a háttér információk ismeretében érzésem szerint abszolút nem állja meg a helyét. Bár lehet ez tényleg csak nekem tűnik egyértelműnek a könyvek ismeretében.

    Egyébként oka van annak, hogy miért csak gyerekek vannak a viadalon, és egyáltalán nem rpg-vel szaladgálnak a vállukon, nincsenek lőfegyverek, mindegyik gyerek a fizikumához és korához illő, hagyományosabb fegyverrel próbál meg túlélni… van, aki pedig egyszerűen csak rémülten bujkál. Nagyon nem a “rambózásról” szól ez a történet, de ez majd neked is nyilvánvaló lesz, ha megnézed a film(ek)et, vagy ha addig szerencséd lesz a könyvekhez.

    És még egyszer elnézést! :)

  16. Ordel: A Battle Royale könyvben is szépen ki volt fejtve, miért ölik egymást a gyerekek. Ebből a filmbe nem sok minden került át, sőt Takeshi Kitanónak írtak egy eléggé fölösleges plusz karaktert helyette. Tartok tőle, hogy itt is így lesz. Szóval érthető a halott ember ellenvéleménye. Én eddig nem is hallottam a Hunger Games könyvről, nemhogy olvastam volna, de úgy látszik, nem árt ránézni még a film előtt.

  17. Ordel: Fátylat rá!

    Egyébként első körben a könyv érdekelne inkább, főleg mivel a film még ki tudja, milyen lesz.

    Talán tényleg félreérthető voltam, de ez a koncepció neket tulajdonképpen tetszik. Az, hogy irreálisnak találom, azt egy mondat alapján ki mertem jelenteni, mert irreális:) (ebben egyezzünk meg, hogy nem értünk egyet:)) De talán legtöbbször az ilyen nem szokványos koncepciókból jönnek ki a legjobb filmek/könyvek. Vagy épp orbitális mellényúlások lesznek, de erről jelen esetben nyilván nem tudok még nyilatkozni, hiszen a film még kész sincs, a könyvhöz meg még nem volt szerencsém.
    A figyelmemet meg pont, hogy ez az izgalmas koncepció keltette fel, bár még mindíg tartom, hogy főleg filmre konvertálásnál komoly gondok lehetnek a túlzott gyerekszerepeltetéssel. De tényleg arra tippelnék, hogy a filmben átszabják az életkorokat 18-25 közé, legalábbis a főszereplő nekem nem 12-nek tűnik ezen a képen:)

    De aztán majd meglátjuk, mi sül ki ebből:)

  18. DeadMan:

    Na, még a végén a közös nevező is meglesz. :)

    Az életkorokkal valószínűleg igazad lesz, pláne, hogy ha jól tudom, PG-13-as lesz a film, bár Katniss, a főszereplő azért a könyvben is idősebb, 16 éves.

    A koncepcióval kapcsolatban pedig tényleg egyezzünk ki akkor egy döntetlenben. :) Persze, lehet csak én vagyok annyira cinikus, hogy még ilyen dolgokat is elképzelhetőnek tartok a távolabbi jövőben.

    A trilógiát pedig szívből tudom neked ajánlani, főleg a Hunger Games-t, ami teljesen magába tud szippantani, és tele van jobbnál-jobb ötletekkel és karakterekkel. Illetve az utópikus világ is remekül és aprólékosan kidolgozott, amiben játszódik. A két folytatás is jó egyébként, de számomra nem érték el el az első rész minőségét. Viszont, ha jól tudom, eddig még csak az első két rész jelent meg magyarul.

  19. Ki tudja, lehet én vagyok túl optimista, amikor azt gondolom, hogy a jövőben ilyesmi nem nagyon fog előfordulni. A középkorban is biztos teljesen irreálisnak tartották az ötletet, hogy egy nap majd repülőgépek fogják hasítani az eget.
    Én viszont inkább az emberiség kollektív lelkiismeretébe vetek talán túlzott bizalmat, mert hát nem egyszer bukott már meg fajunk ebben a tekintetben. De azért, hogy gyerekek öldöklik le egymást főműsoridőben…ez azért tényleg egy új mélypont lenne.

    A könyvekkel kapcsolatban: angolul szeretek könyvet olvasni, kijelzőről viszont már kevésbé, szóval még nem tudom, milyen formában fogom magamévá tenni a trilógiát. Mindenesetre elég valószínűnek tartom, hogy ha sikeres a film, akkor még a csapból is ezek a könyvek fognak folyni. Addig is bőven van még egyéb lemaradásom:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.