11 hozzászólás a “Még egy Potteres “ígykészült”” bejegyzéshez

  1. Ilyen volt, ilyen lett. Megnőttek.

    Lehetne azt a jelenetet beszúrni, amit az MTV MA-on mutattak be, és amin

    SPOILER

    Harryt eltalálja Voldi halálos átka?

    SPOILER VÉGE

    Fura, hogy eltelt 10 év az első film óta. Az első könyv óta pedig, ha jól számolom 14. Tényleg egy generáció nőtt fel rajta.

  2. Nem tudom, titeket is néha elfog az érzés, hogy egy baltát hajítsatok a szereplők felé, mikor elharapott angol akcentussal mondják, hogy arry photteeer. :P

  3. Bastya, most viccelsz? A magyarul kiejtett Herrri Pottterr-t sehol sem fogjak megerteni, ahol meg igen ott szemberohognek, hogy mi a bajod. Ez a nev normalis ejtese, mar csak annal az oknal fogva, hogy Rowling british. Eleg sok baltat hajigalhattal hiaba, a 7 film alatt.

  4. Bástya: pláne azt is figyelembe kellene venned, hogy ez az akcentus teljesen eredeti, hiszen a szereplők egytől egyig angolok. Ez adja meg az igazi zamatát a sorozatnak.

    Más: amúgy akárki akármit is mond a Harry Potter sorozatról, tagadhatatlan, hogy egy hatalmas, filmtörténeti jelentőségű műről van szó. Lehet, hogy egyesek nem tudják úgy átélni, mint azok, akik együtt nőttek fel vele (a korai részek felnőtt fejjel túl gyerekesek, az újak gyerekszemmel túl ijesztőek), tehát igazán, a sorozatot teljes egészében csak a vele együtt növekvők tudják értékelni. Akik viszont ebbe a csoportba tartoznak, azoknak tényleg nagyon sokat jelent a sorozat. Hiába teper ennyire erősen a Twilight (még az utolsó rész kettévágásában is a HP-t utánozzák), soha nem lesz akkora “phenomenon”, mint a HP sorozat. Nem azt mondom, hogy ez egy felülmúlhatatlan sorozat, pl. a Gyűrűk Uránál, vagy a Star Wars-nál nem jobb, és ha minőség szintjén nincsenek is egy szinten, jelentőség terén annál inkább, hiszen mindhárom sorozat egyszeri és megismételhetetlen. Ennél fogva nálam (a könyveket is olvasva, és a sorozattal együtt növekedve [mindig a könyvbéli Potterrel voltam egyidős, az angol kiadásokkal]) bár az egyes részekben voltak olyan dolgok, amiket nem mondanék feltétlenül jónak, a sorozatot, összességében 10/10-re értékelem.

  5. úristen mekkora spoiler van (számomra aki nem olvasta a könyvet) 2:13 nál :( kár volt megnéznem

  6. med: Nyugalom, egyáltalán nem volt kár megnézned, ugyanis ez egyáltalán nem egy spoiler, ilyen nem is volt a könyvben. Szóval csak nyugi, semmit nem lőttél le:)

  7. med: azt a jelenetet én konkrétan nem tudom hova tenni a könyv alapján szal kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle… :D

    Bástya: Azon miért nem vagy kiakadva, hogy “hörmájníí” (gyk: Hermione)? :D

  8. anthony711, tökéletesen egyetértek veled. Lehet szídni a HP-t, de azért egy generáció nőtt fel a filmeken, könyveken. Eltelt 14 év az első könyv megjelenése óta.
    Twilight, soha nem érheti utol.

  9. Olyan jó hogy együtt nőttem fel a szereplőkkel, így sosem kellett szégyellnem hogy tetszik Emma Watson :D A HP filmek pedig mondhatni epikusak voltak, sőt, egy új korszakot teremtettek, hisz Harry után jöttek a tiniknek szóló fantasy, scifi regények, sorozatok, filmek. Várom a befejező részt.

  10. Milyen kis cukik voltak:)
    én is együtt nőttem fel a szereplőkkel, meg a könysorozaton nőttem fel, olyan furi hogy már “vége” egy korszaknak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.