Oscart Potternek?

Van elég puskapor a filmben ehhez? Szerintetek nem annyira. A Warner Brothers viszont úgy érzi, hogy hatalmasat számítana a filmsorozatnak egy-két Oscar a lezáráshoz. Elég durván rákészülnek a kampányra, hogy Potter megkapja a legjobb film díjára való jelölést. Még ha be is kerül a legleg10-be, tényleg lenne ott esélye? Vagy full retard?

Gondolom legjobb akármilyen szereplő meg sem fordult a fejükben azért.

39 hozzászólás a “Oscart Potternek?” bejegyzéshez

  1. Hát az utolsó részt még nem láttam, de az előbbiek alapján sem hiszem hogy többet nyújtana nekem mint, egy átlagos Harry Potter rész.
    Szerintem ezzel a többség így van.

  2. A rajongók többsége valószínűleg azt mondaná “naná,20-at is”
    De én a potter filmeket csak megnézem, de nem nevezném rajongásnak…
    Szóval így a véleményem, hogy nem olyan film amire sok oscar járna. Maximum 1-2, de nem a “legjobb film” vagy “legjobb rendezés” kategóriában, hanem valami “legjobb látványterv” vagy ilyesmi(bár én semmit se adnék neki,mert gonosz vagyok, de hát a rajongók azért ne robbantsák fel az oscar gálát, hogy semmit se kap :D).
    Én legalábbis így gondolom.

  3. A kritikusoknál olyan jól szerepelt, mint tavaly a Black Swan, úgyhogy akármit mondunk, már most szinte biztos, hogy jelölni fogják a főkategóriában. Csak hogy érzékeltessem, a kritikusok így osztályoztak:

    Inception: 10/7,5
    Harry Potter 7/2: 10/8,8

    Színészként Ralph Fiennes, Alan Rickman, és Helena Bonham Carter is esélyes a jelölésre.

  4. “Inception: 10/7,5
    Harry Potter 7/2: 10/8,8”
    Hát… a harry potter jobb film mint az eredet, akkor én le*zopom magam… csak hogy érzékeltessem a véleményem…

  5. Ha az Avatar-t nem voltak képesek belehajszolni egy komolyabb Oscarba akkor ez Potterrel sem fog menni, pedig ott még ennél is nagyobb volt a hype. De azért a látványra mindenképpen jó lesz az idei felhozatal mellett.

  6. Adja isten, hogy a forgatókönyvért kapjon, hátha utána mindenkinek leesik mennyire nem reálisak sok esetben a díjazottak. Talán a látvány vagy a soundtrack, színészek közül maximum Ralph.

  7. Jó film az új Potter, de azért ne legyünk már ennyire elalélva tőle. Annyira azért nem zseniális.

  8. Alan Rickman a legjobb mellékszereplő kategóriában simán esélyes lehet. De, hogy Legjobb film…kizártnak tartom! Rendezést úgy szintén. Azért ne vicceljünk már! És mondom ezt úgy, hogy én hardcore rajongó vagyok.

    Amiben lehet jelölni és esélyes is:

    Legjobb férfi mellékszereplő: Alan Rickman
    Férfi főszereplő: Ralph Finnes
    Hang effekt
    Díszlet

    A többi biztosan nem! Alan Rickman nagyon megérdemelné. Zseniálisat alakít! A kritikusok imádták. Azt hiszem, ők kezdték el először pedzegetni a jelölését. Tele is van vele a net. Neki szurkolok, a többi úgyis esélytelen. :)

  9. Oh, és talán a bevétel is nyom a latban. Kínában mégcsak ma mutatják be. Az összbevétel olyan 1.6 milliárd körül lesz. Bár, ha Kína nagyon belehúz, akkor akár több is lehet. Még csak 3 hete megy a film. Sok van még benne.

  10. Legjobb film kategóriában simán becsúszhat egy jelölés (bár azért a kritikusok véleménye nem egyenlő az akadémia tagjainak szavával, főleg ha a stílust nézzük), bármennyire is fájna ez sokaknak (már csak ezért is megérné!), talán még valamelyik mellékszereplő is oda kerülhet a tűz közelébe. A technikai kategóriákra nyilván nagyobb összeggel lehet fogadni, és remélem, hogy a hatodik rész után most is elismerik a fényképezést.

  11. hannah: soha nem lesz 1.6 milliárd; 1.2-1.3 között áll majd meg.

    Illetve ennyi erővel A karib tenger kalózai 4-nél vagy a Transformers 3-nál is téma lehetne a jelölés, valahogy mégse láttam még embert, aki felhozná a témát. :)

  12. cjnin, szerintem azért annál több lesz, de majd meglátjuk. :) A hétvégén már a GYU-t előzi, ha minden igaz, és még masszívan szállítja a 100 milliókat/hét. De majd meglátjuk. :)
    Ennek ellnére a mellékszereplő jelölést továbbra is fenntartom! :)

  13. Nagyon jó volt a part 2, de Oscart nem adnék neki, talán jelölni se jelölném. Ha valamelyik rész megérdemelte volna a jelölést akkor az a harmadik volt.

    Amugy Ralph Finnes jelölésének örülnék egy legjobb mellékszerplő kategóriában. Tudom, hogy nem alakított lenyűgözőt, de nekem személyszerint mindig is baromira tetszett amit Voldemortként előadott.

  14. Ez az idei év idáig elég uborkaszezon volt számomra, úgyhogy nem fogom verni az asztalt, ha esetleg kapni fog (ha már a Titanic meg Sandra Bullock is)…

  15. Legjobb film? Na ne! Igaz még nem láttam az utolsó részt, de az alapján amit Yates eddig művelt, még az ötlet is nevetséges.

  16. vitaro, legjobb film és rendezés teljesen kilőve, ez igaz. De azért a filmet megéri megnézni! :) “Igazán látványos”, ahogy Luna mondaná. :)

    nkevin, azt olvastam, hogy Ralphot főszereplő kategóriában akarják jelöltetni, mert a melléket mindenképp Alannek akarják. Fene tudja, hogy igaz-e. :)

  17. Rajongóként is azt mondom, hogy elég irreális elképzelés, szépen összerakott, szórakoztató, _jó_ film, de hihetetlenül nagy gáz lenne, ha ez kapná meg a legjobb fim díját. A jelölés már valószínűbb, a hype nyomására simán összejöhet, de kizárt, hogy nyerjen.

    A legjobb mellékszereplő viszont más téma, ott Alan Rickmannek szerintem összejöhet egy megérdemelt jelölés: ha nem is annyira a Harry Potter miatt, de egyrészt tényleg jól alakított, másrészt meg az akadémia most észbe kaphat, hogy még sosem jelölték, szóval szerintem ez elég valószínű.

  18. Akár egy HP-film is kaphatna Oscar-t, de ahhoz kellene csinálni egy olyat, ami azt megérdemelné…
    Jó volt a film, egészen összekapták magukat a végére a csúfos 5-6 után, de azért annyira nem.

  19. Fiennes és Rickman kaphatna egy-egy jelölést, akármennyire furcsa is. ha csak azt nézzük, hogy milyen szintet hoztak, senki nem kérdőjelezhetné meg, hogy megérdemlik-e vagy sem. csak sokaknak az furcsa, hogy… HP és az Oscar főbb kategóriái…?
    szóval Oscart nekik. a filmnek viszont ne. annyira azért nem volt jó. (bár már láttam rosszabbat is jelölve)

  20. Ez úgy komédia ahogy van. Semmi jelölést nem ér. Majd az MTV hitvány listáján lehet hogy arat, de hogy oscar, az nagyon nagy vicc. Látványos, de nem kell hasra esni tőle. Volt már jobb.

  21. Az avatárt és az eredetet is jelölték a legjobb film díjára, szal nem tudom min lepődtök meg, a potternek is összefog jönni.

  22. Nagyon szeretem Rickmant, de ezért az alakításért nem adnék neki Oscart. Én a filmtől se voltam hasra esve, de az Akadémia olyan, amilyen… Jelölni fogják, kampányolni fognak érte, de azért bízom benne, hogy érdemesebb filmek nyernek majd a főbb kategóriákban.

  23. Ha a film a legjobb látványért megkapja az Oszit, elfogadom. Más kategóriában viszont jelölést sem érdemel.

  24. Én úgy nagy többségben szerettem a HP filmeket, igazából a Főnix rendjén kívül mindegyiket minimum korrektnek tartottam. De ez az új rész sajnos pont annak a színvonalán mozgott. Hihetetlen mennyi kihagyott ziccerrel van tele. Én még emberrel nem találkoztam, aki igazán meg lenne elégedve vele, ehhez képest az IMDb-n nagyon durván fel van pontozva. Mégis kik szavaznak ott?

    Szóval nagyon nem érdemli meg az Oscar-t. Yates egy rettenetes rendező, akire én személy szerint egy kutyaeledel reklám megrendezését sem bíznám rá. A HP 7/2 érzelmileg nulla (fontos szereplők halála felett siklik el úgy, mintha egy légy lecsapásáról lett volna szó) de látványban is. Itt egy Gyűrűk ura féle epikus csatának kellett volna lennie, amiből némi nyüzsgésen kívül semmit nem kaptunk meg. Emlékszem, hogy mikor annak idején olvastam a könyvet arra gondoltam, hogy de kurva jól fog ez kinézni filmen. Hát nem. Kifejezetten rossz filmnek azért nem tartom, de mint HP mozi az egyik leggyengébb, talán csak a Főnix rendje volt ennél laposabb.

  25. Giggsy, ha olvastad a könyvet, akkor tudod, hogy a könyvben nincs epikus csata és, hogy egyetlen szereplő halála volt fontos, és azt emelték ki a könyvben és a filmben egyaránt.

    SPOILER

    Fred/George (sosem tudom), valamin Lupin és Tonks haláláról a könyvben sem derül ki semmi, csak Harry ott látja őket kiterítve, de nem lehet tudni, mi történt. Piton halála volt fontos Harry múltja miatt, és az korrektül bele is került a filmbe. Picit talán többet is kaptunk, mint a könyvben volt.

    SPOILER VÉGE

    A könyvben is szaladgál Harry össze-vissza. A csatából ő maga nem sokat lát, nem sokat él meg. Szóval, ez azért nem a film hibája első sorban. Ennek ellenére szerintem nagyon látványos volt, egyszer mindenképp látni kell mindenkinek. De a Legjobb filmtől és rendezéstől rettentő messze van.

  26. Hannah: az egy dolog, hogy a könyvben sem volt nagyon részletesen elmesélve a csata, de attól még az lejött belőle, hogy epikus és egy jó rendező kezében eszméletlenül látványos lesz. A baj az, hogy pont azt a könyvet vágták két filmre, ami simán belefért volna egybe. Az előző két-három epizódból a könyv felét kihúzták, a záró két részbe meg minden minden jelentéktelen részletet beletettek. Szvsz az utolsó HP könyvben sem tartozik a széria legjobbjai közé, az első fele nagyrészt céltalan monodráma. Korábban ennél lényegesen izgalmasabb és fontosabb dolgokat is kihagytak a filmekből (hogy mást ne mondjak: Sirius a feltűnésétől kezdve főszereplő volt a könyvben, a filmekben meg szinte fel se tűnt). A lényeg, hogy ha már egyszer két részbe vágták a záró részt, illett volna legalább az izgalmas részeket tisztességesen megcsinálni.

    Az említett szereplők halálára igazából nem emlékeztem a könyvből, de a sok üresjáratban azért lett volna idő kitérni rá. Korábban komplett szekciókat hagytak ki és írtak át az adaptálásnál, most miért kellett így ragaszkodni az eredetihez?

  27. Én még Alan Rickmannak sem adnám oda azért a kemény 7-8 percért, amit szerepelt benne. Meg egyáltalán semminek, azért a Harry Potter a nagy hírverése ellenére nem egy Oscar-díj szintű film. Mondjuk ami mostanában ott történik….én már nem lepődöm meg semmin.
    Szerintem még mindig kevés hozzá..ami nem megy, az nem megy.

  28. Nemtudom ti hogyan vagytok vele de ebben a 7/2ben vki átérezte hogy meghalt valaki aki már a sokadik részben szerepel?! Nekem a LOTRban 1 óra alatt jobban a aszívemhez nőttek a szereplők mint a potterban 12-13 alatt. Hihetetlen szar lett az utolsó rész, pedig nagyon szeretem a könyveket. Rohadtul pangott a vége is… Szörnyű volt…

  29. Jó volt, de néhány jelölésen és 1-2 megnyert díjon kívül nem hiszem hogy kapna Oscart.

    Human mikor nézed? Ne hagyd ki az év legtöbbet hozó filmjét ha már ekkora kampánya van. :D

  30. Véleményem szerint egy legjobb mellékszereplő Oscar-jelölés (Alan Rickman-nek) esetleg legjobb látványterv, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb jelmez (azt is Emma Watson ruhájáért, amiben látszik, hogy van melle!) valamint legjobb zene kategória jöhet szóba!
    De mivel csak augusztus van és van fél év az Oscarig,
    még bármi történhet!

  31. én személy szerint óriási HP rajongó vagyok, de nem a filmé.. imádom, egy külön világot adott számomra, és még sok gyereknek, de nem az a film ami olyan nagy felhajtást érdemel, főleg nem főkategóriás oscar-t..

  32. Szinészként Fines játszik szerintem a jelölésért, de maga a film szerintem nem érdemelne oscart csak technikai díjat, pedig én nagy rajongónak vallom magamat.:D

  33. Giggsy, Sirius hol volt főszereplő? Ha valaki főszereplő volt a könyvekben abból a generációból, akkor az inkább Piton, mint Sirius. Pitonból indult ki minden és ért vissza hozzá a végén.

  34. Jót röhögtem amikor olvastam hogy Potternek oscart legjobb filmért. Ne értsetek félre imádom a könyveket, de filmekre max. csak az elmegy kategória aggatható. Mondjuk a borzalmas 5-6 után kész felüdülés volt a 7/1-2, de azért nem oscarra való. Persze volt már sokkal rosszabb film is jelölve úgyhogy már csak ezért is én szurkolok neki:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.