30 hozzászólás a “Pár kép a Fincher féle Dragon Tattoo-ból” bejegyzéshez

  1. a címszereplő számomra még mindig csak egy koppints, ráadásul a gyengébbik fajtából

  2. A rebootok, újraforgatások, feldolgozások tengerében mintha szép lassan elsüllyedne az amcsi filmgyártás a béka hátsója alá. Meghaltak a forgatókönyvírók, vagy csak simán nem tudnak már kitalálni új, SAJÁT sztorit?

  3. az a durva hogy ez is Oscar gyanús film lesz, szerintem. 1 jelölés tuti lesz ott. :) én kíváncsian várom mi lesz belőle. könyvek jók voltak. A Filmek is.

  4. Várom a filmet. Kíváncsi vagyok Fincher hogy küzdötte le a könyv összetettségének nehézségét.

  5. Noomi Rapace sokkal karizmatikusabb jelenség. Amikor meg néztem az előzetest ….. hát nem is tudom…jó jó, de tök ugyanaz még a hangulata is mint a Svédnek! Mintha ugyanott is fogatták volna ….legközelebb ha készül valami eredeti európai film akkor hálivúdnak azt tanácsolnám, hogy költség kímélésből az európaiak után gyorsan álljanak be az ő sztárjaik is a jelenetbe és vegyék fel ugyanaz. Mert ez amit csinálnak …… áhhhh.

  6. Ez nem egy remake, hanem szimplán az eredeti könyv feldolgozása, csak az amerikaiak által. Miért kell mindenbe belekötni, ami amerikai, holott le merem fogadni, hogy a fanyalgók által nézett filmek 90% az USÁ-ból származik…

  7. A sok fanyalgó inkább örüljön, hogy Fincher rendezi a filmet, vagy tán máris elfelejtettétek a Se7en-t?

  8. “Ez nem egy remake, hanem szimplán az eredeti könyv feldolgozása”

    Ez az első rész remakeje… amcsiba ültetése. Elég, ha az ember megnézi a trailert.

    Azért kell fanyalogni, mert az ilyen remakek legalább 90%-as sokkal szarabb, mint az eredeti. Ráadásul az EREDETI BAROMI JÓ VOLT… nem mellesleg csak pár évesek a filmek… az ilyen amcsi remakekkel elmehetnek a p*csába.

  9. Az eredeti változatot, imádtam, és mind 3 részét. Fincher filmjeit is nagyon szeretem, de nem fogom megnézni, ez a nő, ez… ahogy drive95 írta: undorító.

  10. Akkor is az eredeti filmek az etalonok.. hiába Fincher zsenialitása. Hol vannak a régi szép idők: Harcosok kluba, Pánikszoba, Hetedik.

    Nem kéne az eredetit elhomályosítani, mert a Fincher-verzió után azokra alig emlékszik valaki majd. Hiszen az amerikai mozikat bámulja mindenki! (én is)… de attól még ez így nem oké!

  11. Most őszintén, hány ember olvasta innen a Millenium-trilógiát? Ha valaki ledarálta mind a három kötetet, az jócskán tisztában van azzal az egyszerű kis ténnyel, hogy a svéd változat, hát hogy is mondjam… egy kalap szar lett. Egy tucatnyi kivágott jelenet, a sötét Svédország hangulatának teljes mellőzése, sótlanság, a könyvet jellemző kegyetlenség/brutalitás elsüllyesztése és abszolút karakterhiány jellemezte az egész sorozatot (főleg a 2. és 3. részt).

    és igen, Noomi Rapace szar választás volt:) Lisbeth Salander törékeny, alacsony, vékonyka jelenség, de nem FÉRFI. márpedig a svéd filmben egy szőrös hónaljú, kigyúrt, széles hátú “nő”-nek nevezett egyed játszotta el ezt a szerepet.

    és de, a Fincher-féle változat trailere már jócskán beelőzte hangulatban, a többi meg majd kiderül év végén:)

  12. davideo!

    Jelen! Olvastam. És minden szavaddal egyetértek. Ideje volt, hogy egy értelmesebb rendező is kézbe vegye a könyveket.

  13. Fantomas77-tel, Pocokkel, LnB-vel és Watchmennel teljesen egyet értek. Fincher Hetedik-jét imádom, de “csakazértsem” nézem meg az amcsi változatot!
    Pedig olvastam a könyveket. Szerintem a svéd verzióban való módosításokat jól kikanyarították érthetőre, lett értelme (amiket davideo reklamál). Nem másolhatnak át mindent szóról szóra a könyvből, így is sok minden egy az egyben szerepelt bennük (dialógusok zöme).
    Noomi Rapace-ról csak annyit, hogy olyan szar színésznő, hogy a legújabb Holmes-ban fog játszani! :) Egyébként szerinted egy alacsony, vékony nő hogyan néz ki?! Melle tuti nincs (bár szerintem attól valaki még nem lesz férfi), és a 10 dkg zsír valószínűleg nem a vállán lesz, hogy ne lásd “kigyúrtnak”. Egyszerűen csak csont és bőr, és a nem tökéletes kamerabeállítás, hogy széles hátúnak látod…Szerintem! :)))
    Egyébként ki írta, hogy Amerikába ültették át a történetet?! A hülyéért külön köszi, olyan korrekt megnyilvánulás.

  14. szerintem ezt fusd át újra, mert olyan dolgokra válaszoltál, amiket én nem állítottam.
    konkrét hibákra hívtam fel a figyelmetek, olyan dolgokra, amiket nem azért hagytak ki a filmből, vagy szúrták el mert “nem mindent másolhatnak át szóról szóra”
    konkrétum: az atmoszféráját, a teljes vázát tették tönkre.
    nem kell magyarázat, nem kell olyan hogy “de szerintem amúgy tök jó lett” mert nem.
    abban igazatok van, hogy az USA égeti magát az újradolgozásokkal, erős tény, hogy alig tudnak új dolgokat felmutatni, kb csak folytatásokból meg feldolgozásokból élnek.
    De ez igenis megkívánja a rendes átdolgozást, mert ismétlem, teljese sótlan lett.
    ja és tegyük már hozzá hogy nem egy francia romantikus vígjátékot dolgoznak át vagy az S.O.S. Szerelem-et, hanem egy svéd poltikai-családi krimit.
    az nem egy popcorn movie.

  15. Az az érdekes, hogy mindenki úgy morog mintha kötelező lenne megnézni.:) Francokat!
    Nekem volt ami sok minden ami tetszett és még több dolog ami nem, az eredeti svéd verzióban. És mivel nálam egy simán jó film lett (ezerszer jobb európai filmek is vannak) állok elébe, mit hoz ki majd ebből egy profibb(!) Fincher, mint rendező. Reznor zenéjéről már ne is beszéljünk. De persze, biztosan durva rosszul jártunk. De őőő… miért is?

  16. Pocok: mivel ugyanabból a könyvből készült a két film, nyilván azért vélsz hasonlóságot felfedezni, valamint Svédországból is csak egy van, tehát nem lehet annyira sokkal különbözőre csinálni az új filmet. Abban igazad van, hogy a remake-ek 90%-a rossz, de csak azért, mert tehetségtelen készítők kezében volt a lehetőség szinte MINDIG, és azt is tegyük hozzá, hogy az amcsi remake-ek 95%-a horror. David Fincher, Rooney Mara, Daniel Craig és Trent Reznor többször bizonyított művészek (attól, hogy valaki a He7ediket, vagy a Harcosok Klubját hiányolja, még el kell fogadnunk, hogy a kilencvenes évek elmúltak, és új évezred van, új szabályokkal álá Social Network). Amiben tudnak változtatni, az ahogyan davideo is mondta, az atmoszféra, és az írott anyag erősebb átadása. Az eredeti filmek közül én az első részt remeknek találtam, nagyon élveztem, a másik kettő pedig szinte semmiben sem különbözött egy-egy Kobra 11 epizódnál. Atmoszférát és minden egyediséget nélkülöző iparosmunkák voltak, már-már tv-filmet megközelítőek, véleményem szerint.

  17. Szomorúan olvasom, hogy még mindig nagyon sokan úgy gondolják, hogy ez a svéd film remake-je. És szapulják a “hülye” amerikaiakat, mert nem tudnak új ötlettel előállni.

    NEM, ez nem remake, kedves kommentelők. Ez az amerikai adaptációja a könyvnek. És a teaser-t elnézve, sokkal jobb lesz, mint a svéd adaptáció volt.

    A zene pedig szuper, bá nekem Reznor az Isten. Mindenesetre ők Fincher-rel nagyon érzik egymás gondolatait. A Social Network OST számomra a tavalyi év mesterműve. És hát ne felejtsük el, hogy a Se7en kezdőbetétje is Reznor (NIN) nevéhez fűzödik.

  18. zolimode:

    Szívemből szóltál.
    REZNOR FOR PRESIDENT!!! (bár neki ennél több esze van…)

  19. Ja és persze Fincher rendezett már NIN videót is: “ONLY”
    :)

    Az a klip tökéletesen visszaadja a régi Fincher filmek világát, kameramozgásait…

  20. zolimode: többen leírták már, hogy könyvfeldolgozás. Sőt, azt is többen, hogy ennek ellenére beállítások stimmelnek a svéd filmmel.

  21. Hát én sok reboot-ot, meg remake-et olvasok itt, de szerencsére egyre többen látják, hogy ez az amerikai adaptáció és nem remake.
    Egyértelmű, hogy hasonló, hiszen egy könyvből dolgoznak a forgatókönyvírók…
    Igazából nem is értem azokat a felvetéseket, amelyek azt akarnák, hogy más legyen. Játszódjon a Holdon? Legyen két Lisbeth Salander? Vagy mi lenne az extra igény, amivel meg lehetne felelni?
    Fincher jól választott helyszíneket és színészeket is. Az összes színész arca jellegzetesen európai, elég ha végignézitek a jelzett honlapon a karaktereket.

  22. Davideo nem te irtad, hogy “a svéd változat, hát hogy is mondjam… egy kalap szar lett.” és hogy “és igen, Noomi Rapace szar választás volt”?! Mert én csak erre válaszoltam.
    És veled ellentétben én a véleményem mögé odakanyaritottam, hogy SZERINTEM. Merthogy az nem gond, ha nem egyezik a véleményünk…Szerintem… :)))

  23. A Holmes egy kellemes mozi szerintem, nem jelentős mű, de jó, én szeretem. Az első film, a Blöff óta, ami tetszett GR-től. OK, a Rock’n’Rolla elment szódával. :)

    Ettől függetlenül “szerintem” Noomi Rapace alakításai eddig még nem voltak jelentős mérföldkövek a filmtörténetben. Meglátjuk, mit játszik az új Holmes filmben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.