Blockbuster Watch: Oroszlánkirály és Drive

A Drive igazi nagy sztár nélkül – Gosling legerősebb nyitóhétvégéje valami 14 milliós film volt, mielőtt –, R besorolással 11,3 milliót szedett össze Amerikában. Ez több, mint amit a hozzá hasonló Eastern Promises (5.7 millió) és Shoot ‘Em Up (5.7 millió). Meglátjuk mennyit esik a második hétre.

Itthon kicsit jobb helyzetben volt a Drive. 19 kópián 9300 néző. Ez ha úgy nézzük, hogy multiplexben ment, akkor közepes, de ha úgy nézzük, hogy feliratos és nincs benne sztár, akkor korrekt. Conant és Frászkarikát ütötte, de persze Johnny English 2 összeszedett mellette 27 ezer nézőt.

A hétvége nagy durranása mindenképp az Oroszlánkirály volt Amerikában. Reméljük nem a 3D konvertálás diadalának könyvelik el, sokkal inkább az újra bemutatás, “lehet vinni rá a kis lurkókat” hatása miatt szedett össze 30.15 milliót. Mindezt úgy, hogy nemsokára jön a Blu-ray belőle. Ez baromi soknak számít egy szeptemberi bemutatónak. A bevétel 92%-a jött 3D vetítésekből, bár gondolom főleg csak olyan vetítések voltak, ha már 3D re-release.

A Sarah Jessica Parkeres I Don’t Know How She Does It nagyon csúnyán megbukott. Rossz dolog a kárörvendés, de bazz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.