Koszorúslányok (Bridesmaids)

Az egyik legátverősebb reklámkampánnyal rendelkező film. Teljesen úgy harangozták be, pár kritikus is asszisztált, mintha a Másnaposok női változata lenne: a csajok az esküvő előtt elszabadulnak. Káromkodva, közösen. Ehelyett mi lett? Egy tipikus csajos vígjáték pár gusztustalansággal megfejelve.

Kép a koszorúslányokból

Mi volt ahelyett? Természetesen az egymás fúrása a lányok között, a féltékenykedés, képmutatás, aztán az öribari fázis, hiszen összekovácsolódik a csapat. Meg volt egy körülbelül 30 perces kisfilm emellé, amiben a fő-főszereplő szerelembe esett. Természetesen küzdött ellene, mert ő annyira nem érdemli meg vagy mittomén milyen bullshit alapján elutasította a pasit, de hát tudjátok hogy megy ez romantikus vígjátékokban… Még a kicsit normálisabbak sem léphetnek ki az évezredes kötelezők kötelékéből.

Amúgy egy korrekt csajos film, ha eltekintünk attól, hogy megvezettek minket. Konkrétan a film első harmada gyenge, és tudom hogy a most következő kijelentésem nem igaz, de az a rész olyan, mintha egy férfi írta volna. Valójában a két női íróval inkább az áll, hogy “mi is tudunk férfias vígjátékot csinálni, hö”, de nem tudnak. Ezt be is látták később, és a poénok eltűnésével megjelentek a normálisabb érzelmek is. Az tény, hogy a vígjáték részről itt már letettek – kivéve egy kínos, túlnyújtott poént, amikor egy zsaru figyelmét próbálják felhívni –, de mint csajos film innentől működött, méghozzá normálisan, néhol aranyosan. Ez sajnos nem menti meg attól, hogy a vígjátékot várók csalódottan hagyják el a mozit.

Most pedig isznak a csajok

Tippre a női nézőknek tetszhetett. Ezt nehéz megítélnem külső szemlélőként, de olyasminek tűnt a főszereplők közötti kapcsolat, ami akár a tényleges női dinamikát mutathatja be. Szóval a realitáshoz közelebb volt, mint egy nagyon eltúlzott Bride Wars vagy hasonló förmedvény, kicsit jobban a nők hangján szólhatott.

Leginkább Jon Hamm karakterén tudtam nevetni. Egy fuck buddy-t játszik, és vicces volt, ahogy a nő komolyabb kapcsolatot szeretne (hiszen annyira jóképű), ezért lábujjhegyen meri csak szóba hozni “ha te is akkor én is, de ha nem akkor érted, én is csak egy ilyen ezt szeretnék amit te is, viszont ha te esetleg, akkor talán megpróbálhatjuk, bár ne” miközben figyeli a pasi arcát ezerrel. Szóval Hammnak volt pár vicces szövege és megmozdulása, de ennyi. Azon viszont már nem tudtam vigyorogni, hogy egy lány a mosdóba fosik, egy másik pedig az utca közepére. Ha ha?

Koszorúslányok

Igazából a film fele értékelhető lenne, de annyira egyenetlen volt így, hogy 5/10-nél többet nem tudok adni. Most nézzük meg újra a trailert, mivan. Bár a zene választás gyanús így utólag.

19 hozzászólás a “Koszorúslányok (Bridesmaids)” bejegyzéshez

  1. és mégis, odakint a közepes kezdést remek tartósság jellemezte, gigantikus siker lett, a the help (és a puss in a boots) mellett az év legnagyobb box office-meglepetése.

    keressük meg az okokat:)

  2. Mint csaj szerintem ez a film kritikán aluli volt.Nem mintha túl sokat vártam volna tőle, de még így is csalódás.

  3. Sokkal jobban tetszett mint a Másnaposok akármelyik része.
    Tény, hogy nem egészen azt kaptam amire számítottam, de kellemes volt a csalódás. Még így pasi létemre is (:

  4. Az ilyen filmek megtekintése után tudom elképzelni, hogy még az LMP is az utcára vonul, követelve annak betiltását…pedig egy havercsaj szólt, hogy hanyagoljam. Nem hallgattam rá.

  5. Egyetértek az előttem szólóval. Az egy dolog, hogy vígjátékként nem működött, de csajos filmnek még annyira sem. A kommunikáció hiányára akarták ugye építeni a konfliktust (ami akár életszerű is lehetne), csak épp én vígjátékot akartam látni, nem elhúzott szenvedést erőltetett poénokkal.

  6. Nő vagyok és csalódtam. A kifejezetten csajoknak forgatott filmekre nem vagyok fogékony :P (A romantikus se talál nálam célba.)

    Én is bepusziltam a női Másnaposok szöveget, lestem is, hogy milyen vontatottan indul az eleje, ugorjunk már a zűrös lánybúcsúra… Ami elmaradt. Viszont amcsi módra tömeg előtt szónoklás/jelenetrendezés nem maradt el :/ Mi jó ebben, nem értem.

    Gusztustalan poénok – ominózus hasmenéses roham – nem sértette érzékenységemet.

    Kár érte.

  7. Összességében tetszett, de úgy érzem, hogy két filmet láttam egybevágva.
    Egy lelkizős, magambafordulós, érzelmekkel teli melodrámát, amik közé beraktak egy szétvagdosott vígjátékot.

    A gusztustalanság teljesen felesleges volt, anélkül is találni benne poénokat (kár, hogy szinte egyiket sem húzták pár másodpercnél tovább, így csak apró fellángolások voltak).

    Persze a legnagyobb erénye a sok nagy (mármint sorozatosoknak nagy) név, akik miatt érdemes volt megnézni.

    A legjobb karakter meg szerintem McCarthy-é volt, minden mondatán hangosan nevettem.

  8. A new yorki patás rajongójaként sokat vártam ettől, de különösen kínosnak találtam az egészet. Gondolom csak azért nem Aniston játszotta ezt a szar szerepet, mert nem lehetett volna egyedül a poszteren. Egyetlen random gondolattal azért együtt tudtam érezni: amikor azt hiszed, hogy már rock bottom mélyen vagy, az még azért van lejjebb. De ez a filmre is igaz most, hogy így belegondolok.

  9. Jon Hamm, ‘h’ nélkül :)

    De ha ennyire gyenge film, akkor meg sem nézem, Hamm ide vagy oda. Bár imdb alapján nem túl sok jelenete lehet (uncredited)

  10. Oltári nagy csalódás volt a film, szinte végigszenvedtem. Poént egyet sem találtam, vígjátéknak csapnivaló, a béna klisék és gagyi karakterek és idegesítő ember-ember kapcsolatok miatt meg drámának, romantikus filmnek is egy nagy kalap sz*r.

    2/10, de csak azért mert a főszereplő csaj bejön :P

  11. Ha úgy nézed hogy az összes főbb szereplő olyan érzést kelt az amerikai nézőkben mint Jon Hamm keltett humanben akkor érthető a siker – Mint a Steve Carell & Tina Fey film nemrég, azt se értettem minek hozzák be magyar mozikba

  12. Borzasztó gyenge film volt, egyetlen pozitívum az volt, hogy ingyen láttam valami premier előtti vetítésen :)

  13. Tipikus futószalagon gyártott jenki stúdió-hulladék. Kár hogy a – hozzánk eljutó – vígjátékok(?) gyakorlatilag 95%-a ilyen.

  14. Ez a film egy hatalmas átverés. Rottentomatoeson 90%? hagyjál már! A kritikusoknak kivágták a hasmenős részt? Akármelyik másik filmben van ilyen, azt azonnal lehúzzák a francba.
    Én azért drukkoltam, hogy főszereplő csaj szenvedjen. Megérdemelte volna, egy arrogáns, hisztis lúzer.
    Wááá, most megint felbosszantottam magam ezen. Ne nézzétek meg.

  15. Én ezt csak büntetésből néztem meg. Büntetett is. Ilyen igénytelen, ócska filmet már régen láttam. 1/10. Simán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.