David Ayer ugrik neki az új Scarface forgatókönyvnek

Az Universal fogadta fel egy Scarface történet megírására. Elvileg nem remake vagy folytatás. Ennek ellenére a történet elég ismerős, hiszen az újban is egy bevándorló van a központban, aki a kitekert amerikai álmát követi, miközben gengszterfőnök lesz belőle.

I sought it out; I went after it hard. I see it as the story of the American dream, with a character whose moral compass points in a different direction. That puts it right in my wheelhouse. I studied both the original Ben Hecht-Howard Hawks movie and the DePalma-Pacino version and found some universal themes. I’m still under the hood figuring out the wiring that will translate, but both films had a specificity of place, there was unapologetic violence, and a main character who socially scared the shit out of people, but who had his own moral code. Each was faithful to the underworld of its time. There are enough opportunities in the real world today that provide an opportunity to do this right. If it was just an attempt to remake the 1983 film, that would never work.

Nagyjából: az eddigi megvalósításokban levő alapra építkezik, lesz erőszak, és a sajátságos morállal rendelkező főszereplő. Szerinte semmi értelme nem lenne csak simán remaket csinálni.

human
írta
2011. 11. 30. 04:09
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “David Ayer ugrik neki az új Scarface forgatókönyvnek” bejegyzéshez

  1. sajnos nem tud elképzelni hogy ez is olyan erőszakos és durva nyelvezetű lesz mint az Al Pacino-s változat… nem sok reményem van ebben a filmben

  2. Nem kell, hogy durva legyen a nyelvezete. Egyébként meg beleyírnak pár Fuckot és durvább. A Pacinós is feldolgozás volt és jobb lett, mint az eredeti, ebből is lehet bármi.

  3. Már volt ez a film, az volt a címe, hogy… Scarface.

    MINEK KELL MÉG EGYSZER MEGCSINÁLNI??? (bocs, dühös lettem)

  4. Már volt ez a film-> helyesebben voltak ezek a filmek, és mindkettő jól sikerült.
    1932, 1983, 2013-14(?)
    De hát hajrá! a jelenlegi állapotában még lehet belőle egy jó film is. Mégis csak jobb, mint 5-10 éven belül újraforgatni egy filmet. :)

  5. Van most olyan kaliberű színész, aki olyat tud hozni, mint amilyet Pacino hozott ezzel a karakterrel? Hitelesen? Szerintem nincs, innentől kezdve pedig semmiféle létjogosultsága nincs ennek az ötletnek. A sztorit jól felhígítják, tempósabbá teszik és máris sikerült megrontani egy újabb legendát… Nem tudom mire jó ez – vagyis de: pénzszerzésere -, inkább új sztorikon kellene agyalni, nem? A Tégla óta nem láttam értelmes filmet ebben a műfajban… (Oké, nem kimondott gengszterfilm, de ha a Téglát sem említem még, akkor évtizedeket kellene visszamenjek…)

  6. hát ez durván elszomorító.
    nem is tudom mit gondolnak. csináljanak gengszterfilmet, akár Scarface stílusban, csak ne ez legyen a címe mert rohadtul megismételhetetlen a 83as alkotás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.