Heti mozibemutatók: február 9.

A hét amire mindenki várt, végre Star Wars. Vagy valami más, elég sűrű a program.

  • A szerelem művészete (L’art d’aimer) – rengeteg párkapcsolat vesézése, gondolom keserédesen.
  • Aztán mindennek vége (The Last Station) – Tolsztoj feleségéről?
  • Beszélnünk kell Kevinről (We Need to Talk About Kevin) – amiben Tilda Swinton rossz anya.
  • Fogadom (The Vow) – Rachel McAdams és Channing Tatum főszereplésével némi szirup. Ebben veszti el a feleség az emlékei egy részét, a férjnek újra meg kell hódítania.
  • Hadak útján (War Horse) – Spielberg 1970-ben készült filmje. Vagy nem akkor hozta össze?
  • Star Wars I. rész: Baljós árnyak – 3D, villogó 3D, nem villogó 3D, Jar-jar, Podrace, gyerek Anakin, Darth Vader.. ja ő nem.
human
írta
2012. 02. 09. 16:26
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: február 9.” bejegyzéshez

  1. ebből a Hadak útján szinte biztos moziban nézős, a Fogadomot még eldöntöm az nem biztos…. :)

  2. Másik fórumon már beszámoltam a SW3Dről, bemásolom ide a két hozzászólásomat.

    1# Tegnap barátommal elmentünk a Baljós árnyak 3D éjféli premierére. Volt előtte egy klubrendezvény, ami 19:30kor kezdődött. Nem volt rossz, sok jelmezessel, kellemes volt a hangulat. Az este nagyából abból állt, mint mindig, dokumentum filmeket néztünk a klassz. trilógiáról és a baljós árnyakról.

    Így telt ez egészen 00:05-ig, amikor elkezdődött a legenda. Lehet, ha nem lettem volna eleve álmos, most pozitívabban számolnék be. Annyit kell tudni, hogy a 3D nem tud érvényesülni a sötétben. Szal részemről a Gungan város, meg az űr nagy része semmi pluszt nem nyújott. A többi, világosabb jelenetben azért látszottaka a síkok. A csodás fogatversenybe vetettem amúgy a hitem, hogy majd a Tatooineon száguldva közel 1000 km/h-val tapadok a székbe. Hát nem így lett.

    Szerintem az a baj alapvetően, hogy az ember fia már nem lepődik meg. Érzésből tudom, hogy mikor melyik fogatversenyző fog meghalni, vagy hogy Darth Maul épp milyen csapást fog végrehajtani. 13 évvel ezelőtt láttam a moziban, aztán VHS-en, aztán meg hébe hóba az RTL klub ünnepi műsorában. Ez nem a film hibája, de tudom kívülről az egészet. 2 órán át ültem, és unatkoztam.

    Pár éve nem láttam, úgyhogy most újranézve feltűnt, hogy Maul milyen eszeveszett jó karakter. Palpatine “fiatal kori” politikai manipulációit is jó volt látni. Régebben a politikát mindig nehezemre esett kibogozni az új trilógiában, pedig az is nagyon jelentősen benne van, és remekül reflektál a mi történelmünkre. (A demokrácia hibái, illetve a bürokrácia és korrupció megléte az, amik érdekessá teszik nekem ezt a történetet.)

    Hát, hogy valami pozitívumot is említsek, most láttam először az új CGI Yodát, is nagyon realisztikus volt. Olyan tónusa volt a bőrének, hogy iszonyat. A nagyképernyő további jósága, hogy minden részletet tükörtiszán látsz. Végig a díszleteket, technikát, háttérszereplőket néztem.

    Apró észrevétel: mikor Anakin fogatozik, a lencséjén többször tükröződik egy vörös lézer pötty. Még a stúdió felvételből maradt benne véletlen bakiként. Igazán leradírozhatták volna, de nem :/

    2# Na, most hogy kialudtam a fejem, már szebben látom a világot. A tegnapi esemény nem is volt olyan rossz. Jó volt star wars geekkedni. Meg amúgy is jó volt látni a filmet ilyen nagyban, mint írtam korábban, jó volt elemezni a részleteket. Kicsit maga a film tényleg gyenge. Kedves családi mozi, sok kalanddal és kacagással. És épp ez a baj. Jar Jar jeleneteit 80%kal le kellett volna vágni, és Darth Maulnak adni. Úgy már komolyan vehető lenne. Így marad RTLklubbos családi szórakozás.

    3D szempontból a legjobb az egész estében az előzetesek voltak. Volt jégkorszak 4, meg Madagaszkár 3. Hát halljátok, nagyon mutatutt. Pingvinek párnacsatáztak, úgy szállingóztak a tollak, hogy el akartam kapni egyet. Meg a Motkány is annyira lejött a vászonról. A filmnél meg csak egymás mögötti síkokat érzékeltél, de semmi extra.

    Nem hiszem, hogy sokáig lesz vásznon a film, mert csak a fanok, meg a mai Clone Wars rajongó gyerekek nézik meg. Máskülönben meg néha néha úgy is megnézzük újra a filmeket, miért ne lehetne most az egyszer moziban tenni azt.

    Klónok szerintem hasonlóképpen nyugis élmény lesz, de a Sith-eket már nagyon várom. Annak idején azt 5-ször néztem meg a moziban. Aztán majd a régi triót is jó lesz nézni, azt én pl még sose láttam vásznon. Nem vagyok szinkron párti, de majd csak kibírom.

  3. A szerelem művészete? Egy francia film a szerelemről??? Hát hogyne kellene!! Üde színfolt a ma itthon mozikba kerülő filmek palettáján.
    Ettől jobban csak az érdekelne, ha egy Bordeaux-ban forgatott filmet adnának a borokról! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.