John Carter

Mit várunk a sci-fi-fantasy-tól? Nem sok tényleges sci-fit? Akkor rendben is vagyunk, hiszen abban kifejezetten gyenge a John Carter. A többi? Egy szórakoztató blockbuster, nem túl eltalált reklámkampánnyal, és rengeteg sorozatszínésszel.

John Carter és a Mars hercegnője

Az egészet ott kell kezdenünk, hogy Andrew Stanton első élőszereplős filmje, viszont ezelőtt a Pixarnál az alábbiakat rendezte számunkra: A Bug’s Life, Finding Nemo és WALL-E. Ebből kettő örök kedvenc, szóval magas a léc. Sajnos mivel a Disney baromi sok pénzt fektetett a John Carterbe, így Stanton kezét megköthették 1-2 dologban. Konkrétan a forgatókönyv vérezhetett el. Egyszerűen nem olyan kerek egész, mint egy Nemo, pedig Stanton munkásságát nézve ő bizony ért a történetmeséléshez. A forgatókönyv abuzálása leginkább a film első felén érződik. Kicsit olyan érzésem volt, mintha azt kiáltanák a jelenetek néhol, hogy “várd meg a rendezői változatot”. Elsietettnek hat, pedig lassan kezdődik a tényleges kaland.

A fő keretet látszólag az adja, hogy John Carter halálakor a mindent öröklő unokaöccse elkezdi olvasni a tőle kapott naplót, amiben egy érdekes 1880 körüli történet bontakozik ki egy aranybarlangról, utazásról a Marsra (amit Barsoomnak hívnak), és az ottani ezer éve tartó harcról két emberszabású nemzetség, és pár indi furcsa űrlény törzs között. Bár ez utóbbiak inkább kimaradnak az emberek harcából, de azért látszólag megsínylik ők is.

Kicsit nehéz nekünk, a nézőknek belerázódni a harcba, de idővel sikerül úgy kibontani a rendezőnek, hogy elmerülünk benne. Konkrétan valahonnan onnantól, hogy a Mars Hercegnője és John Carter találkoznak. Innentől vannak egyértelmű célok a politika és az idegen világ megismerése mellett, plusz ott van az interakció a két főszereplő között. A hercegnő azt akarja, hogy a földről érkezett, helyi gravitációban szinte szupermen az ő népe mellett vegye fel a harcot, Carter pedig csak ki akar maradni az egészből, hazajutni. Ez hozza el az egyik legjobb csatajelenetet, ami mellé a főhős visszaemlékezéseit vágják a földről, és szinte a könnyed kicsordul. Már ha addigra elkezdett érdekelni a sorsa, amiért Stanton mindent megtett előzőleg. Nekem hatott.

Nem akarom túlzottan éltetni a filmet, hiszen van mit bántani is rajta, elég csak a tetemre vetődő kritikusokat nézni, de nekem eléggé bejött. Voltak hibák, talán kicsit elnagyolt volt a politikai kérdések hada, a bluetoothos gonosz néhol vicces, plusz a “minden bolygón ez megy” tanmese sem annyira kellett, viszont a kb. 130 percből legalább 80 veszettül tetszett. Ha Andrew Stantont mindenfajta korlátozás nélkül eresztik rá a regény feldolgozására, akkor jobb is kisülhetett volna belőle, de még így is remek szórakozás, akció-kaland egy idegen bolygón.

Ami még külön jó, hogy Taylor Kitsch a vadnyugati jeleneteket kivéve remekül vette a főszerep akadályt. Néhol még a karakter belső vívódásait is remekül adta át. Na és Lynn Collins? Igazi hercegnő, a népéért mindent. Érdekes, hogy nem tömték tele nagyobb sztárokkal, a 250 milliós költségvetés ellenére sem. Na jó, ennek a nagyja elment a látványra nyilván.

John Carter értékelés

A fenébe is, végül csak 7/10-et adok a hibák miatt, de nem bántam meg a mozit, manapság egyszerűen kevés ilyesmi megy. Vizuálisan pedig egyszerűen fantasztikus. Viszont az eddigi vélemények alapján az IMAX homályos, a 3D pedig a visszafogott fajta, szóval úgy döntsetek a kiadott pénz mellett.

És akkor most verjük meg a film marketingeseit

human
írta
2012. 03. 11. 16:35
megjelenés
51
hozzászolás


51 hozzászólás a “John Carter” bejegyzéshez

  1. Legjobb esetben is 10\4 volt és akkor még adtam rá +2pontot azért mert a jegyárus csajnak nagyok voltak a mellei. Felfogtad azt hogy a film 80% értelmetlen űrveszekedés blabla volt? Nem tudom minek kellettek a négykezű zöld ufók, ha emberek veszekedtek volna értelmetlen űrblablán akkor azzal is ugyanezt a hatást érik el…Nem értem miért nem adták inkább oda a 250 milla gyártási költséget az éhező afrikaiaknak, akkor legalább értelmesen lett wolna elköltwe ez a pénz.

  2. Nekem még egy fokkal jobban tetszett :) A kisebb kilengései ellenére is nagyszerű élmény volt, biztosan nem utoljára láttam.

  3. Tetszett. Nem hibátlan, de arra a két órára teljesen lekötött. Nem akart más lenni mint egy látványos, szórakoztató blockbuster, azt meg véleményem szerint tisztességesen teljesítette.

  4. Análhercegnő: azért voltak benne ufok, mert kellettek bele mondjuk? Mert könyv feldolgozása? Ne itt trollkodj már.

    A film az előzetesek alapján vártnál SOKKAL jobb volt, nekem idén ez az első igazi filmélményem, bár ugye nyilván nem láttam minden ideit. A sztori teljesen érthető volt, nem ült le sehol, poénok is akadtak, és hát baromi látványos.

    Human: a “minden bolygón ez megy” fejtegetés az remélem tudod hogy egy 100 évvel ezelőtti író gondolatai. Én személy szerint örültem hogy nem modernizálták, meg írták át.
    Külön kiemelném még a marslakók mozgását, annyira sima és természetesnek tűnő hogy öröm volt nézni :)

    Részemről 8/10

  5. Xénás jelmezek, mégbárgyúbb történet, mint az Avatar, matyóhennás tetkók, nem túl izgulható kiszámítható sztori, már aki olvasta a Mars hercegnője könyvsorozatot. Látvány elment, de szvsz nem érte meg az Imax 3D-t, kevés humor volt benne, az a hülye kutya szerű jó pofa volt azon lehetett derülni, valós izgalom elmaradt… 3/10

  6. Nem vártam tőle semmi jót, már eleve nem tartottam jó ötletnek a könyv átültetését filmre, mert ami működött száz éve, az ma már nem állja meg a helyét. Az egyetlen épkézláb jelenet tényleg az a csata volt, ami közbe bevágták az emlékeit, a többi viszont nem volt nagy szám. A négykarú tarkok vagy mik jól meg lettek oldva, a többi lényről viszont elég nehéz lenne elhinni, hogy a természet kreálmányai lennének, bármely bolygóról beszélünk. A forma 1-esként száguldó űrkutyáról és a marsi folyókról már nem is beszélve, a vörös bolygó vörössége meg kb. az emberek bőrszínében kimerült. Azt valaki írja már le, mert lehet, hogy bealudtam film közben, hogy:
    – a Marson miért vannak emberek
    – John Carter miért is tud lezúzni mindenkit (tudom, kisebb a csontsűrűsége, de ez komolyan gondolták? 100 éve lehet, hogy ennyi elég volt, de engem nagyon dühítettek a következetlenségek. Ha az őslakos népnek nagyobb a csontsűrűsége, és még ráadásul másfélszer akkorák is, akkor sokkal erősebbnek kellene lenniük, mint Carter.)
    – az óriási ugrások is nevetségesek voltak, Yoda hihetőbb a SW 2-3-ban. Ne gyertek a kisebb gravitációval, nincs akkora különbség a Föld és a Mars között, meg egyébként is nagyon hamar belejött abba, hogy mindig ott érjen földet, ahol akar.

  7. Még annyit, hogy a zenében vártam egyedül jót, az is elmaradt, leszámítva az említett csatajelenetet. Hiába Giacchino, ez most nem ütötte meg a saját szintjét, bár nekem ő az egyik kedvencem, de amikor több projektet csinál egyszerre, akkor az egyik mindig elvérzik.

  8. Még mindig jut eszembe: Carter miért érti meg az őslakosok nyelvét egyik pillanatról a másikra? És miért vannak a marsiaknak puskáik? Tudom, túl sokat kérdezek, csak hátha a könyvben ezek is le vannak írva, én meg azt nem ismerem.

  9. Esther: a piától érti meg amit kap. Úgy látom a kérdéseid többsége azon alapszik, hogy a John Carter az sci-fi, nem pedig egy fantasy. Fantasyba belefér a varázslat rész, a Marson ugrálás és a többi.

  10. 7/10, de sztem meg az említett csatajelenet a leggyengébb, nekem az tetszett amikor először menti meg a hercegnőt (aki hot, pedig ilyen nem nagyon szokott érdekelni egy filmben). Amúgy script gyenge, darabos DE sajnos még így is köröket ver a mai blockbusterek 90%-ra, szóval aki bírja a popcorn CG filmeket annak kötelező.
    kutya remek volt, meglepően bírtam.
    Remélem összekapar annyit, hogy legyen folytatás.
    Avatart felesleges idekeverni, kb. ennyiben hasonlít, emberek, idegenek, idegen bolygó ez meg a sci-fik 90%-ra igaz. Teljesen más “stílus” fantasyn belül.
    + fél óra kellett volna még + sajna nagyon folytatásra gyúrtak, mert kb. nem tudnám megmondani miről szólt a film, mert nem lett megmagyarázva (9. fény?)

  11. Hát ez nagy jóindulattal 4/10, úgy hogy 3Dben néztem, ami olyan homályos és a sötét jelenteknél(ami nem kevés volt) szinte élvezhetetlen volt.

    Human én a helyedbe szigorúbban pontoznék, mert általában a te kritikáid után be merek ülni egy egy filmre moziba, most kivétel volt, mert befizettek, de megtettem volna a 7/10ed alapján…

  12. Őszintén?
    Rosszabbat vártam, de még így sem tökéletes.
    A tarkokat meg tudtam emészteni, Woolát már nem!
    A harc meg a könyvek ismeretével, nos nem elég véres, bár ugye ez Disney. :(

    SPOILER

    Leginkább azt nem bírtam, amikor Carter kihívja a tark főnököt, aki Tars Tarkas helyébe lép. Gyakorlatilag nulla akció. Ha a fickó olyan kemény, hogy le tudta verni Tarkast, akkor Cartenek is okozhatott volna fejtörést!
    Matai Shang súlytalan, mint főgonosz-mester machinátor, de az tetszik, hogy beleírták a könyvek szerzőjét, Edgar Rice Borroughs-t, mint Carter unokaöccsét.

  13. A könyv szerint 1 hét alatt tanulta meg kifejezni magát a tharkok nyelvén, de amúgy telepátia útján kommunikáltak emlékeim szerint

  14. film nem volt rossz, egynek aimán elment szombatra
    VISZONT aki eddig azt mondta, hogy Lynn Collins ronda hercegnőnek az elhúzhat afrikába rizst zabálni
    uristen, tudom hogy élőben alkesz texasi cowgirlnek néz ki, de a filmben EGY ISTENNŐ VOLT. már csak miatta megérte megnézni
    Bryan Cranston meg lassan befut? Malcolmban se volt túl rossz, bár ott picit túl kellett játszania, de Drive-ban meg itt egész jó volt

  15. csontsűrűség meg pont fordítva van. kisebb grav -> gyengébb csont is elég -> kisebb sűrűség
    jó, ugrások tényleg kicsit eldurvultak, de ez tényleg nem sci-fi. 8-10 méteresek még kb. reálisak lettek volna

  16. sugabubus: az még hagyján, hogy mekkorát ugrik Carter, nekem az volt zavaró, hogy következetlenek voltak az erejével. Egyszer leszakítja magáról a láncot, másszor nem, stb. Nyilván ha a lábizmai szupererősnek számítanak a Marson, akkor a karjai is.

  17. Azért a láncok vastagsága sem volt ugyanaz!
    A Marsi gravitációs erők meg jóval kisebbek mint a Földön.
    Ha a Föld gravitációját 100 egységben mérnénk, a Marsé 38 egység lenne. És nem, nem másfélszer akkorát ugrana ebből kifolyólag, ugyanis a a földi gravitácóhoz mérten erős lábizomzata a Földön cirka 100 kg-ot mozgat ugrás közben, itt meg csak 38-at, kevesebb gravitációval, tehát olyan 4-5X nagyobbat ugrana mint amugy. Nem számolva esetleges lendületet amit nekifutás okoz, illetve adrenalin okozta többletet.
    De különbenis, ez egy fantasy, akkorát ugrik amekkorát akar, ha ezt úgy teszi hogy a székembe szögez kétórára, és ezt megtette :)

  18. marsi gravitáció harmada a földinek, de alapból nem értem miért kell egy scifi / fantasynál logikát,értelmet és valóságot keresni, miért nem lehet csak élvezni?

    Létezik natgeo,discovery stb. azoknak akik nem bírják a földtől elrugaszkodott dolgokat

  19. Na én is beültem megnézni. Kevésszer kínlódtam végig így filmet, mint ezt. Pedig úgy voltam vele, hogy ez ilyen ugrálós, elkapós, lebegős, hősös, látványos cucc. Kb meg volt minden de a párbeszédek, meg a csöpögés egyszerűen megölt.
    Tudom, hogy Disney meg minden, de akkor is.

    SPOILER

    Az a duma, hogy a harcos fegyvert cserélhet, de szívet nem, bevitte az utolsó hegyelemdöfést. Nem olvastam a könyvet és nem is igen hallottam erről a story-ról, de akkor is. Erre egyszerűen nem tudom, hogy hogyan bólinthattak rá.

    A 130 percből a látványvilág húzott ki 40-50 percet, a kutya mosolyogtató volt, nem olyan gázos, mint ahogyan először gondolja az ember.

    Aki megvárta a végecímsor közepét, ez a Steve Jobs-os dolog egyszerűen már sok. Legyen neki templom állítva és zabáljanak benne almát. Mindegy, nem éreztem idevalónak.

    SPOILER OFF

    Összességében 10/5 a látvány és a jó fényképezés miatt. A mozijegyet nem érte meg, de nem is érzem pénzkidobásnak. 50-50.

  20. A film néha elrugaszkodott a könyvtől, de ebből a korhatáros megkötések nyomán (szinte alig látni benne nem idegen vért folyni?) nem is lehetett többet kihozni. Az akciók látványosak voltak, a történet gyenge volt a megalapozatlan háttérsztori hiányából fakadóan.

    Komolyan nem értem azokat, akik tudják, hogy DISNEY’s John Carter filmjére ülnek be mit vártak? Ez egy jól megrendezett mese volt, látványos világgal és effektekkel. Nem szabad összehasonlítani egyetlen “komoly” filmmel sem, hiszen nem azt a réteget célozta meg első sorban. Én személyesen örültem, hogy a sok világot és akadémiai tagokat megváltó művész filmek közé beszorult egy olyan is, ami csupán a nézők szórakoztatását célozta meg.

    A legkiemelkedőbb jelenet számomra is az emlékképek felidézése a csata közben. Hihetetlenül megdobta a hangulatot és kedvesemnek sikerült könnyeket csalni a szemébe.

    Mindenkinek ajánlom, akik kedvelték korábban A Karib-tenger kalózait, illetve a hasonló DISNEY kalandfilmeket. Megéri az árát. Human cikkével teljesen egyet kell, hogy értsek.

    8/10

    Kivlov: Ne haragudj, de kérlek tájékozódás nélkül ne írj már botorságokat. Steve Jobs halála óta nem jelent meg egyetlen Disney film sem (igaz?), amiben megemlékezhettek volna róla a stáblistában. Azért is fontos a filmnél, mivel a rendező Andrew Stanton barátja volt még anno (önéletrajz), mikor a Pixar vezérigazgatója volt. Illetve a sikeres animációs filmek tulajdonjogának átruházása által, ő lett a legnagyobb egyéni részvényese a Disney-nek. Remélem tudtam segíteni, hogy eloszlassam “templom állításos” tévhitedet. Hidd el most és utoljára láttad Steve Jobs nevét a vásznon. [Feltéve, ha nem készül film az életéből, ami manapság eléggé felkapott egy téma…]

  21. Én úgy érzem az itt a baj, hogy a transzformersz fanoknak ez a film már túl komplex, a skandináv filmrajongóknak meg túl bugyuta. Pedig szerintem csak egy átlagnál értelmesebb popcorn-film ez, és ha így nézi az ember akkor jól szórakozik. Ha ez után még nem álmos, akkor meg otthon berakja a Dogville DVD-t és elismerően hümmög a dogmafilmek atyjának kifinomult ízlésén.

  22. Nekem nagyon tetszett a film, igaz nem próbáltam műértő szemmel nézni, csak egy kellemes kikapcsolódást akartam, és annak messze jobb volt, mint az utóbbi fél-egy évben bármi. Aki nekiáll kielemezni egy ilyen filmet, az meg is érdemli, hogy ne élvezze:). Az értékeléssel egyetértek annak ellenére is, hogy nekem legalább 1-2 ponttal jobban tetszett:).

  23. Nem volt rossz, azok a részek tetszettek legjobban, mikor a sok kezű marslakókkal találkozott meg baromkodott, de az arénás résztől egy kicsit többet vártam volna.

    A kutya mindent vitt nálam. :)

  24. Méretes bukásnak tűnik az eddigi bevételek alapján..nem is csoda, pedig lehetett ez volna jobb is. Az elején 1 percben elintézik a karaktereket, JC-t leszámítva onnantól gyakorlatilag senkiről nem derül ki semmi, és sajnos nem csak ebből a szempontból elnagyolt, összecsapott a film. Az egyszerű sztori önmagában nem lenne probléma, de a párbeszédek már-már kínosak, minden felvezetés nélkül történik, következetességet meg nem is érdemes keresni benne. Az akciójelenetek sokszor átláthatatlanok, ami totál súlytalanná (nem csak az alacsony gravitáció miatt) teszi őket, hatványozottan igaz ez a legutolsóra. Egy kicsit rutinosabb kamerakezeléssel és vágással ezt is ki lehetett volna küszöbölni. Egynek elment, de ezt bizony csúnyán összecsapták.

  25. Avatar 2 disney módra.
    És az avatar sokkal jobban élvezhetőbb volt. Kb olyan kínosan éreztem magamat mint a SW 2. részén.
    Ez 10/3nál nem több. Már csak a avangersben bízok.

  26. Nekem csak neha ott szurta a szememet a csata, hogy egyik percben Carter baromi erös, egy ütessel repit el egy embert, tör össze 3 katonat, amikor meg kardozik 1-1 ellen akkor meg semmi erökülönbseg nincs. Azt hittem ahogy a kezebe került a kard egy suhintassal kette tör minden csontot, mert olyan erös, aztan nem. Az furcsa volt.

  27. nem volt ez rossz. pár jelenet viszont nem tetszett. néhol furcsa volt Carter hatalmas ereje, aztán meg semmit sem ért. maga a történet jó és kerek volt, bár elég hamar leesett, hogy mi is lesz a vége. bár kicsit tekertek a megvalósításon.

    sajnálom h a bevételei nem olyan jók, pedig kellemes kikapcsolódás volt. mellesleg megjegyzem h moziból kijövet nem éreztem kidobott pénznek a jegyet, mint az utóbbi filmeknél. ami viszont meglepett, hogy majdnem tele volt a terem.

  28. Jó film. Tetszett. A lezárása után széles volt a mosolyom, és feldobódva álltam fel. A pop-corn kategóriában az utóbbi évek legjobbja. A Transformers trilógia együtt sem ér annyit mint ez az egy.

  29. szégyen es gyalázat.unalmas,ostoba,idegesito,elmosodott,semmi szar.5 forintot nem er.

  30. Jót mosolygok a gravitációs megjegyzéseken.
    könyvet nem olvastam, de értelmezésemben ezt az egész marsi dolgot egy párhuzamos világnak is felfoghatjuk teljesen más fizikával…
    A film egynek elmegy, de újranézési faktora minimális.

  31. Hááááááát… Most komolyan, akinek van fölös cirka 2 órája annak ajánlanám, egyébként meg egy… Az első kommentben kb mindent leírtak. Az még istenes, hogy a csata jelenetek (megjegyzem volt benne asszem 2, abból 1 az ilyen fél perces az elején és kész, meg még 1 bevágós, meg a végén) maximum semlegesek (sem) voltak, de azt, hogy egy scifiben tényleg két órán át keresztül ellövik azt, hogy “jajj gyere segíts, nem segítek, de segíts, nem segítek, na plzplzplz, na jó ok”, akkor egy kissé még keveset is mondtam. Arról nem is beszélek, hogy komolyan mondom a kétharmada duma, amiben ráadásul valami mutáns marsos-magyar(angol) nyelven vitáznak az isten tudja miről… Látványos effekteket meg sajnos alig láttam (nagyon látványos volt az ugrabugra, szinte láttam a zsinórt amin csóró színész lógott).

  32. Látványos volt! Nekem tetszett. Kellemes kikapcsolódás volt. Nem bántam meg kiadni azt az 1290 Ft-ot rá. Valaki az Avatart emlegette… személy szerint ezt előbb nézném újra, mint az Avatart.

  33. Nekem baromira tetszett, bár a 3D-re érzésem szerint semmi szükség nem volt.

    SPOILER

    Hibák: igazából a karakterek szempontjából kellett volna átgyúrni még a forgatókönyvet, pl. szkinhead főgonosz miért nem öli meg a főhőst valamely adandó alkalommal? Ha ő a főgonosz, miért nem gonoszkodik? A fejtegetése pont hogy ezt a kilógó lólábat próbálta meg sztem viszatuszakolni a filmbe, miszerint ő ilyen pacifista, interplanetáris maffia (?) tagja (ami egyébként a könyvben nincs így). Tényleg miért nem akarják kinyírni? A másik: “Thars Tarkas és a lánya”-szál nem volt kellően kidolgozva, nem sikerült kidomborítani ezt a szálat. Lehetett volna árnyalni a zöldek és az emberek kapcsolatát is. Az a bosszantó, hogy ezek pl. egy-két okos félmondattal helyreüthetőek lettek volna. A kilencedik sugáros valaminél is kellett volna jobban szájbarágni, hogy mi az.
    A kerettörténet okés. Vannak ügyes belenyúlások a könyv sztorijába, amik használnak a filmnek.
    Látvány: hibátlan, a hercegnőbe szerelmes lettem én is, a hajós csatajelenetekkel semmi gond nincs.
    Remélem, összejön a Mars Istenei is (2. rész), a kedvencem pedig a Mars ura (3. rész). Borroughs még írt vagy hét folytatást hozzá, amik a negyediktől kezdve már eléggé szarok (lévén, hogy ennyi kraft van a sztoriban), de egy trilógia nagyon fasza lenne.

  34. Szerintem aranyos volt. Nekem az egyik kedvenc könyvem volt ez tinédzserlány koromban, mert klassz kis másik bolygón játszódó fantasy-románc, és a film is kb ezt hozta.
    Egy dolog volt számomra elég zavaró, amit Abdani is ír, hogy míg a könyvben volt idő bemutatni a szereplőket és ezért mindig lehetett érteni, mit miért csinálnak, a filmben ez eléggé kimaradt. Miért segítenek neki a tarkok, miért nem ölik meg a kopaszok, miért pusztulna el a bolygó, ha a vörös csapat nyer, meg ilyenek. Nem fért bele az időbe?

  35. A könyv nagyszerű, a főhős bizony lassan tanulgatja a helyi nyelvet. Minden meg van magyarázva, csak a helyszínt kéne messzibbre rakni kissé, a mars felszínét ugyanis azóta feltérképezték; az író nyilván nem feltételezte 1912-ben, hogy milyen hamar feltérképezik, és krátert neveznek el a tiszteletére. gondolom, miként annyi más nagyszerű könyvből (például robert howard conan vagy burroughs tarzan), ebből se fognak a büdös életbe egy normális filmet készíteni, ami legalább egy kicsit hasonlít az eredetihez.

  36. Összességében tetszett, de akik 1 böffentésnél értelmesebb kommentet írtak, többségüknek igazuk is volt. Borzasztóan idegesítő volt, hogy a karakterek nem voltak kidolgozva normálisan, és igazából pont a 3 legfontosabbra volt ez igaz: JC, a hercegnő és a fehér muki aki kavarja a kakaót. Senkinek nem volt egyszerűen motivációja (még a hercegnőnek lett vna, de csak 1 hisztis .csának sikerült ábrázolni, aki nem akar 1 kényszerített házasságot, nem volt hangsúlyozva, hogy értelmetlen a házasság, hiszen a mars attól még elpusztul, kamu az egész).
    Engem teljesen falra mászatott, hogy miért nem akarja a fahér arc, hogy kiderüljön a 9. fény titka. Ok, azt a folyamatot gyorsítják ők, hogy pusztuljon a mars. Na de mi a francért?? Hiszen ha a 9. fényt hasznosítani tudták vna a hercegnő tervei alapján, akkor a mars olyanná válhatott vna mint a föld. Ami persze a könyv alapján totál baromság, de mindegy, ebben a sztoriban teljesen ok lett vna. Sztem nem a sztorival volt gond, hanem kizárólag a karakterekkel.

    Aki meg még olvasta is a könyvet és ide kommentel, annak hogy a francba nem tűnt fel, hogy több könyvet vontak össze? Ha lesz is folytatása, tuti nem a mars istenei lesz (hahókám, abban van a folyós legenda, nem tűnt fel, hogy ebben -ha megint bénán is- de ellőtték?) hanem vmi egyedi diznis “finomság”, mint ez volt.

    Whoola meg tényleg nyerő volt.

  37. 200millió dolláros bukásról ír ma a Disney…
    Nem volt tökéletes a film, de teljesen élvezhető, szórakoztatót mozifilm. Megmondom őszintén egyből megnéztem, hogy lesz-e második része, de úgy tűnik az elmarad.
    Mindenkinek ajánlom!

    ui: egy olyan kutya jöhet ide is!

  38. Röviden: unalmasan hosszú, elnagyolt, súlytalan főellenség, motiváció és igazi karakter nélküli szereplők.

    A 3D-re és az IMAX-re teljesen felesleges kidobni a pénzt, mert gyakorlatilag a film elején található 10-1-ig tartó visszaszámláláson kívül semmi értékelhetőt nem tesz hozzá.

    5/10 és ebből 2 pontot hozott a kutya, akihez a poénok 90% a kötődik.

    Nagyon megbántam, hogy moziban néztem meg.

  39. nekem tetszett, kellemes kis fantasy volt. pillanatok alatt elment az a több mint két óra, nem unatkoztam egy percet sem (ellentétben az éhezők viadalán, amit előtte néztünk és amin kétszer bealudtam), jól szórakoztam, nálam ez egy sima 7/10 -es.

  40. Filmélmééény?!? Miket írnak itt egyesek?
    Ekkora szenny filmet már rég láttam. Úgy látszik a Mars az a bolygó, ahol minden baromság megtörténhet. Max 3/10 (jóindulattal).

  41. na akkor a szombati filmezős este második felvonásaként, a Drive után erre azt mondom, közepes és akkor ennyi. annál kicsit gyengébb. néhol untatott. de a Drive-ot szerintem még egyszer megnézem.

  42. Néhol hajazott a Star Warsra de nem volt annyira rossz sőt néhol még szórakoztató is volt a film.
    4/10-ből ha tudok rá adni erős jó indulattal

  43. Őszintén?
    Egy az egybe, mint negyvenegybe totálisan a 2009-es Mars-kommandó újrafeldolgozása. Kisebb nagyobb változtatásokkal. Még a főszereplő nevét se módosították.
    No igen ez az átka ha egy regényt többen dolgoznak fel.
    A javára írható azért a filmnek, hogy látványosabban van megcsinálva.
    Na jó legyen egy 6/10 talán még a 7/10-re is esélyes, mert humorosabb, látványosabb, mint az előde… és mert még csak a film háromnegyednél tartok. XP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.