Röviden: Juan of The Dead

Avagy a suttyó Haláli hullák hajnala. A felállás hasonló, Kubában kitör a zombijárvány, a többnyire nem éppen szimpatikus szereplőink pedig az események kellős közepén vannak, bár erről eleinte még ők maguk sem tudnak.

– And the old man?
– He died. We had to leave him behind.
– Not necessarily in that order.

A fekete humor mulatságos, efelől semmi kétség, vannak emlékezetes jelenetek és beszólások, de sajnos akadnak elég vontatott részek, túl sokszor húzták elő a nemzetiségi kártyalapot is, értem én, hogy üzenet, de ezek akkor is kicsit lehúzták nálam a filmet.

A szereplőkre nem lehet panasz, Alexis Díaz de Villegas simán megérdemelte a Fantasy Film díját, és Alejandro Brugués rendezésével is csak egy bajom volt: kereshetne olykor valami másik szöget is a falmászós jelenetekhez.
A csapat

Mindent összevetve jó kis zombimóka, szórakoztató, a műfaj kedvelőinek mindenképpen ajánlom legalább egyszeri megnézésre, de a Hullajóhoz és a Haláli hullák hajnalához semmiképp nem ér fel, 6/10.

Mammut
írta
2012. 10. 12. 12:27
megjelenés
2
hozzászolás


2 hozzászólás a “Röviden: Juan of The Dead” bejegyzéshez

  1. Kösz az ajánlást, így a The Walking Dead kezdés előtt (játék mellett) bemelegítésnek meg is nézem a hétvégén. A zombis téma szerintem még nem olyan unalmas, mint a vámpírok. Bár, már kezdenek kifutni a jó ötletekből, lsd [REC]3. :)

  2. Én ezt jó régen láttam, sztem kategóriájábanteljesen rendben volt.

    Az ördögűzös jelenet epic, a végére egy kicsit kifulladt bár ott is voltak vicces képsorok (pl. tolókocsis).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.