Kertvárosi kommandó (The Watch)

Mi történik, ha pár kiégett komikus kap egy gagyi forgatókönyvet? Hát elfogadják a melót!

The Watch főszereplői

A podcastban oltottak a többiek, hogy Stiller szerintem jó. Erre itt van a The Watch, ami bizonyítja az igazamat. Sokkal inkább Vince Vaughn volt a problémás, pedig elvileg neki kellett volna összetartani az egészet a laza dumájával, már ha megnézzük a szövegeket amiket kapott. Erre egy mosolyt nem tudott kicsalni. Jonah Hill elment, Richard Ayoade pedig teljesen olyan volt, mint az IT Crowdban, szóval inkább csak az ottani karaktere miatt kedveltem itt, nem a színészi kvalitásai miatt.

Mindezek mellett pedig Stiller, bár ő kapta a viszonylag drámai jeleneteket, teljesen korrekt volt. Benne volt az 40 fölötti megfáradt manager még a tekintetében is.

Na de a történet egy kicsit: a környék klubalapítója és costco managere egy haláleset után úgy dönt, hogy polgárőrséget alapít. Legalábbis ahhoz állna legközelebb amit csinálni akarnak, de természetesen a belépő 3 tag inkább csak közösen akar lógni, sörözni, ázsiai csajokat khm… Mindez megváltozik, amikor egy űrlényre, és annak fegyverére akadnak. Innentől már nyilvánvaló, hogy az egész invázió megakadályozása rajtuk fog múlni.

elgyalogol a kommandó

Nem meglepő módon jól akartam szórakozni rajta, de sajnos 1-2 poénon kívül (már amit meghagyott az előzetes, amiben a tényleges jó ötletek 95%-a benne volt) ez nem sikerült. Amit viszont el kell ismernem, hogy sok filmmel ellentétben itt pont a végére szedték össze magukat. Az utolsó 20 perc egész korrekt, de ami előtte van…

Kertvárosi értékelés

Igazából teljesen középszerű a végeredmény. Meglepően sok pénzből készülhettek a trükkök, azok jók voltak, akadt pár poén, de az ötletek mennyisége sokkal inkább egy 45 perces sorozatepizódra lett volna elég, nem pedig egy egészestés mozifilmre. Maximum csak DVD-n ajánlott.

7 hozzászólás a “Kertvárosi kommandó (The Watch)” bejegyzéshez

  1. Nálam egy 7/10-et megért, igaz, a jegyet nyertem..:)
    Sokkal rosszabbat vártam, de vicces volt számomra, igaz az előzetesre nem emlékeztem.
    A történet tényleg szabványügyi sablon, de szerintem néha szándékosan. a poénokon dőlt el minden, nálam pozitív irányba. Még a szinkron se rontott rajta, Kálloy-Molnár Péter sokat javít Stiler-en..:)

  2. A négyből kettő egyáltalán nem kiégett… a Ben Stiller meg a kis dagi állandóan hoznak filmeket legalább 2 évente egyszer.

    Amúgy ezt nem néztem meg, mindenki lehúzta, pedig nagyon sajnálom, imádtam volna újra látni a kedvencemet az IT crowdból :(

  3. Nálam eddig az év vígjátéka. Az előzetesbe szerencsére a leggyengébb poénok lettek összeválogatva, a film meg szinte zsúfolásig van ordenáré nagy poénokkal (már persze annak, aki bírja ezt a tapló stílust).

  4. Szódával elment, voltak benne olyan részek amin egész jól szórakoztam, de összességében erősen feledhető volt a film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.