Bait

Szeretem az elborult B-filmeket, de sajnos picit túlzásba estek, a megacápától a szupercápáig mindenféle cápán röhöghettünk az elmúlt pár évben. Nem is ezzel van igazából bajom, hanem azzal, hogy mellettük nem készült normális horror a témában. Ezt az űrt töltötték be nálam az ausztrálok a Bait című filmmel.

A sztori nagyjából annyi, hogy jön a cunami, és pár ember egy boltban ragad egy cápa társaságában. A hangulat a bezártsággal adott, és mellé még a cápa sem lett rosszul megcsinálva, bár a film elején lévő CGI-tól még én is megijedtem, de szerencsére csak ott volt olyan rossz.

A szereplőket főleg sorozatokból ismerhetjük, mint a sellőlányokat a H2O-ból, vagy Julian McMahont a Nip/Tuckból. Mindenki hozza a tőle elvárható formáját.

Anno már készült hasonló film, Cápatámadás Malibun, csak ott az életmentők bódéjában és egy épületben ragadtak emberek. A Bait szerintem hangulatosabbra sikerült. Bár lehet, hogy csak azért érzem így, mert jó időben érkezett. Mindenesetre a mostani felhozatalban lazán eléri a 8/10-es pontszámot.

Mammut
írta
2012. 12. 17. 12:14
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Bait” bejegyzéshez

  1. Jaja, ez a film működött a sok klisé ellenére is. Nem azt mondom, hogy a legjobb 3D amit láttam, de egyáltalán nem volt rossz az a része sem, a sok dolog a vízben marhára kijött, mármint a törmelék, apró úszó darabok. És végre vannak képből kiálló dolgok, mint cápa, fegyvercső ilyesmi, ami igazából a 3D lényege lenne, legalábbis régen emlékszem, hogy ez volt, pl Péntek 13 harmadik részében a vasvilla nyele és egyéb nyalánkságok, vagy a Jaws 3-ban a leharapott halfej…

    Simán elment a cápás thrillerek között, mivel nagy rajongója vagyok ezeknek (aki régebben figyeli az ilyen filmeket, emlékezhet egy-egy szebb olasz cépa koppintásra a témában), csaptam is egyből a blue ray-re. Azóta már nem egyszer megnéztem, mert valahogy marhára eltalálták a hangulatot, és a felkonvertálás sem gagyi, így a víz alatti részek nagyon jól néznek ki.

    A film amúgy akkora sablon, mint ide Dabas, simán sejted, hogy ki mikor hal meg, nagyjából mikor indul a végzete felé.

    Nálam is bő 8/10-et megér a mozi, az idei év egyik legjobb túlélős trhillere. Sőt meg merem kockáztatni, hogy a Háborgó mélység óta nem szórakoztam ilyen jót cápás filmen.

  2. Én is láttam még korábban… főleg a helyszín miatt voltam rá kíváncsi. Meglepően jól szórakoztak.
    Engem a klisék sem zavartak, sőt… volt egy szereplő, akire azt mondtam, hogy Ő tuti meg fog halni. Nincs az az isten, hogy túléli. Aztán mégis :D SPOILER! Azt hiszem a rendőr apuka volt (még régebben láttam).

  3. Egynek vicces volt, meg itt-ott meg is lepödtem, bar azon a jeleneten amikor a Szingapuri gyerek Iron Man panceljat felveszi es ugy megy a vizbe na azon nagyon fogtam a fejem.

    Az egyetlen ami az ilyen filmekben nagyon zavar, hogy milyeneknek allitjak be a capakat, meg az az eletmentö is ugy beszel roluk mint ha az Ördög lakozna bennük es nem allatokrol beszelünk. (bocs, buvarkodom, usztam mar capakkal, kb annyira realis az egesz mint ha azt mondanam minden macska almodban meg akarna ölni)

    De ha ezt nem is vesszük figyelembe, akkor is, az a szerencsetlen kb 4-5 meteres capa legalabb 15 hullat megevett es alig varta, hogy valaki beessen a vizbe es egyböl felfalta. Nebassz, ennyi ennivalot semmi nem tud megenni, ha csak nem bulemias caparol beszelünk.

  4. Trib:

    SPOILER
    a film elején történteket figyelembe véve egyáltalán nem csoda, hogy mit gondolt az életmentő, még ha előtte másképp is gondolkodott, az ilyesmi könnyen megváltoztathat bárkit

    amúgy a cápa is csak állat, eszik, ha éhes, persze, de egy 90 perces filmben egy bezárt helyen nincs túl sok lehetőség, nagy zabagép kell :)

  5. 2kg sp@r löncsöt be kell szórni a vízbe a cápának és amig az megízleli a finom eledelt addig el lehet szökni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.