Craig miatt nem készül a Girl with the Dragon Tattoo folytatás

Úgy tűnik, hogy a Skyfall sikere miatt Craig több pénzt akar bezsebelni a The Girl Who Played with Fire beli szerepéért. Kivételesen nem Fincheren ül egy projekt? Ilyen is van? Miközben Steve Zailian dolgozik a forgatókönyvön, meg minden.

Erre mit lép a Sony? Úgy tűnik, hogy felmerült a Craig által játszott karakter kiírása a történetből. Akár működhetne is, mert a folytatásban nem olyan erős elvileg Mikael Blomkvist szerepe.

22 hozzászólás a “Craig miatt nem készül a Girl with the Dragon Tattoo folytatás” bejegyzéshez

  1. Az a ku..a pénz. Gyűlölöm a világot, hogy ide fejlődött. Nem igaz, hogy nem lehet elvállalni egy filmet ‘potom’ mondjuk 1M-ért. Nem, 10M-k kellenek/film….mert nagyágyú vagyok. Sportban ugyanez.

    (nyugi van, nehogy már meló előtt felcsesszem magam. :) ) A folytatás meg jöhet mással is.

  2. mondjuk, ha meg csak dolgoznak a forgatokonyvon, akkor miert is csuszik a tema? nekem abbol van elegem, hogy felkesz vazlattal allnak neki forgatni es “majd lesz valami” alapon lovik a 100+ millios filmeket es csodalkoznak, ha a vegen bukta lesz, mert hiaba jo a latvany, ha a film maga egy fercmu…

    a masik meg: nem akkor kellett volna atombiztos szerzodest alairatni vele, mielott elkezdtek az elso filmet?

  3. todie – pedig ez nem ördögtől való dolog, ennek az egyik legnagyobb művelője Golan és Globus volt a Cannon-nal.Ők olyat is megcsináltak, hogy egyik napról a másikra írták a forgatókönyvet (vagyis nem ők, de ugya alakították a pénzügyi szituációt) előre eladták a félkész filmeket, és abból a pénzből már a másikat kezdték forgatni. Nyilván megváltoztak a forgalmazási szokások, de bizony – főleg kisebb filmeknél – ma is előfordul, hogy belefognak mert szorít az idő, megkötöttek egy város önkormányzatával szerződést a forgatásra, béreltek kamerát, közben meg a forgatókönyv a monitorozáson elbukott.. Nekiállnak aztán majd lesz valami. De hasonló cipőben jár, csak nagyban pl GI Joe és a WWZ is jelenleg az újraforgatásokkal.

  4. kameraman: a sok gyenge vegeredmeny igazolja, hogy megse a legjobb megoldas… kis koltsegvetesu filmeknel, mondjuk olcso vigjateknal, ahol a stab egy kis csalad, meg jol is elsulhet, de nagy produkcional inkabb gyatrabb vegtermeket jelent.

    Aang: hogy tudtad kihagyni a “a remake kigunyoja az eredeti remeket” ziccert? :)

  5. user-maat-re says:
    2013. February 1 at 04:46

    Má nem azé, de szerintem annyiért vállalja el, amennyiért akarja. Az a szomorú, hogy ha tudják, hogy több rész lesz, akkor miért nem úgy szerződnek… több filmre. Most hogy folytatni akarják és ő az egyik főszereplő, így van mivel “zsarolni” őket…

  6. Ez nem remake volt hanem egy fos utánzat ami teljesen felesleges. Semmit nem adott az előző alkotáshoz, ugyan az kb szóról szóra csak más színészekkel. De hát ez kell amerikának.

  7. Azért Blomkvist karakterét kihagyni elég merész elképzelés. Nyilvánvalóan lehetséges, csak akkor fölösleges Tetovált Lány filmnek hívni a folytatásokat.

  8. Valahol ez kétélű fegyver. Mármint abban valaho legyet értek, hogy basszus azért az ismertebb színészek Amerikában azért nincsenek rosszul fizetve. Szóval azért ez nem olyan, mint amikor a magyar kevesli a havi 130 ezret, amikor albérletet és rezsit kell fizetni, és mellé még a belét is kidolgozza. Az is tény, hogy, ha belekezd egy ilyen jellegű trilógiába, akkor azért oké, hogy megpróbál többet kicsikarni, de azért nem kéne kiíratnia magát.

    Másrészről pedig tény, hogy egy olyan színész, aki eljut idáig, és igazi A-kategóriás sztár lesz, aki még tehetséges is, az ne aprózza már el magát. Mert akárhonnan nézzük, az is egyfajta státusz. Nézzük csak meg Adrien Brodyt. Oscar-díjas, remek színész, pénzt meg alig keres, és olcsó szarokban is elég sokat szerepel. Szóval nagyon kétélű a dolog…

  9. Én azon akadok ki, hogy a Craig féle starok mennyire szeretik magukat túlértékelni. Szívesen elmagyaráznám neki, hogy az emberek nem miatta ültek be a 007-re hanem inkább a franchise miatt és a sárkánytetkós csaj sem miatta szedett össze 230 millát, hanem az eredeti film miatt. Ő nem egy közönség kedvenc és szerintem amint véget ér az ügynökösködése el is fog tűnni a mozivászonról.

  10. Oké, hogy a 2.részben Salander hangsúlyosabb, de akkor se tudom elképzelni, hogyan tudnák kihagyni belőle Blomkvistet (elég szépen összefonódik a kettőjük élete). Nyilván írhatnának mellé egy másik segítőt, de annak nem sok értelmét látom: akkor már jobb, ha csak a színészt cserélik és a karakter marad. De nem hiszem, hogy ezt a fenyegetést komolyan kellene venni, csak alkudozni próbálnak.

  11. Craig nem a Bond filmekben lett először híres, és nem is véletlenül. Nem kell aggódni, nem fog sehova tűnni.

    Az, hogy a “remake” pedig jobb-e vagy nem az abszolút szubjektív, az Amerikai feldolgozás, ugyanúgy a könyvből készült, mint a svéd, az, hogy van a kettő között hasonlóság az meg tényleg meglepő.

    Ezzel együtt, rendezés tekintetében a svéd verziónak esélye sincs, azt sem lehet szerintem vitatni, hogy Craig messze jobb Blomkvist (a svédben súlytalan volt), Mara pedig nekem jobban működött mint tetovált lány de ez szubjektív, mindketten jók voltak.

    (Az más kérdés, hogy Noomi Rapace nekem nem jön be, berakták a Prometheusba és az új Sherlock Holmesba is de egyetlen emlékezetes pillanatot sem hozott.)

  12. Hát nem lehet, hogy azért nem írattak alá szerződést vele/velük még anno, mert nem volt olyan biztos a film sikere?

    Szerintem az amerikai felülmúlja az eredetit, egy sokkal jobb feldolgozása a könyvnek, mondjuk én előbb láttam az újat és aztán a svédet, meg a könyvet is bepótoltam és sokkal közelebb áll Fincher verziója hozzá, meg a könyv ismeretével egy csomó minden logikátlanná vált a svéd verzióban. Ezt úgy értem, hogy nem volt annyi indíttatása a szereplőknek, pár ponton pedig a nyomozásos rész volt meglehetősen leegyszerűsítve.

  13. Szerintem is sokkalta jobb az amerikai változat, és ezt úgy mondom, hogy láttam mindkettőt, a svédet először, és a könyvet is olvastam. Sokkalta jobban átadja a hangulatát, a szereplők motivációit, lelki útjukat jobban kirajzolja (legfőképpen a befejezés).

    Amúgy meg szerintem ezek még csak tárgyalások, és pletykák, nagy aggodalomra még nincs okunk, jól is elsülhet ez még. És a másik, hogy Fincher nem fog félkész forgatókönyvből dolgozni, ez 100%.

  14. Szerintem abszolút felesleges ez a film a svéd mellett, sokkal több elismerés járna annak mint amit ez a film kapott.

  15. akik ezen a híren kiakadnak és kapzsiságot meg egyebeket emlegetnek, semennyire sem ismerik hogyan is működik az amerikai filmvilág.
    daniel craig ügynökéhez valószínű, hogy százával érkeznek a forgatókönyvek, hogy játssza el ezt vagy azt a szerepet. ezek közül az ügynökségen kiválogatják a jobbakat, és mondjuk megmutatnak a színésznek egy tucatnyit, ebből választja ki a színész azt a párat ami tetszik neki. ezután az ügynöke el kezd tárgyalni a stúdióval az anyagiakról és a forgatás feltételeiről és idejéről… ezekbe a dolgokba a legtöbb színész nem szól bele, ezért kapja a százalékát az ügynökség.

  16. nyílméreg: biztos vagyok benne, hogy vannak szerepek amiket a színész úr is akar, minden áron. Avagy “basszus az első részre büszke vagyok, ne olyan erős kézzel tárgyaljatok a folytatásról, mert mindenképp benne akarok lenni”.

  17. Human: persze. vannak szerepek, karakterek amit a színészek kergetnek, mert mindenképpen szeretnék eljátszani, vagy egy-egy kultikus rendező készülő filmjében szeretnének játszani mindenáron, és akármit (lásd pl. anno Terrence Malick: The Thin Red Line-ban a sztárparádé…). de ebben az esetben nem hinném, hogy erről van szó, akkorát azért nem ütött a tetkós lány.

  18. Aki a svéd filmet látta először az amerikait szólja le, aki az amerikait látta először a svédet szólja le, így van ez rendjén.

    Én a könyvet olvastam először, ugyh nekem egyik film sem tetszett.
    :)

  19. Az ilyeneket, akiknek kevés a millárdos fizetés és még alkudozik, úgy kedvem lenne helyben felpofozni, és elküldeni hogy dolgozzon egy évet a foxconn gyárban.

  20. thomeef: én is a könyvet olvastam először, és nem bírtam magam végigszenvedni a svéd verzión.

    Viszont nem tudom elképzelni, hogy oldanák meg a második-harmadik részt Blomkvist nélkül.

  21. Én direkt a svédet néztem meg először, és az amerikai tetszett jobban. De igazából erről kár vitát nyitni:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.