Heti mozibemutatók

Kapunk a héten bőven néznivalót.

  • Dől a moné (Gambit) – hahahahaha, micsoda cím. Amúgy a Coen tesók által írt remake Cameron Diazzal és a karót nyelt csávóval.
  • Halálhegy – A Dyatlov-rejtély (The Dyatlov Pass Incident) – igaz történet alapján egy thriller.
  • A házban (Dans la maison) – ez meg francia film egy író fiúról, aki az osztálytársai életét örökíti meg, később alakítva is a történetet, François Ozon rendezésében.
  • Holy Motors – bár törénetéről nem sokat mondanak, de nagyon jókat hallani róla.
  • Képszakadás (21 and Over) – tinivígjtáék a Hangover íróitól.
  • Megtalált emlékek (Historias que so existem quando lembradas) – ok, írtok valamit róla?
  • No – erről is jókat hallani, egy különleges politikai reklámkampányt mutat be.
human
írta
2013. 03. 14. 21:03
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Heti mozibemutatók” bejegyzéshez

  1. A Gambit megvolt külföldiül, szerintem egész szerethető darab, bár nagy klasszikus nem lesz belőle. A szinkronon sok fog múlni.

  2. A Holy Motors egyszerűen zseniális, bár elsőre nem hiszem, hogy bárki is érti, miről van szó. Tegnap volt a díszbemutató a Puskinban, amin ráadásul ott volt a rendező is, aki utána rávilágított pár dologra :-))

  3. Holy Motors nagyon egyedi és különleges hangulatú film, de semmiképpen sem kommersz cucc, durván elvont :) Viszont van benne egy olyan feelgood jelenet, hogy már csak azért is érdemes megnézni. ;)

  4. A Holy Motors tényleg nagyon rétegfilm és sztoriról azért nem beszélnek, mert nincs. Nem könnyű ráhangolódni, de én speciel imádtam, zseniális!

  5. valaki világítson már rá nekem, miért jó olyan filmet nézni, mint pl a Holy Motors…

  6. nem a te stílusod, ennyi. Elmagyarázni nem lehet, az elmagyarázott poénokon sem nevet soha senki.

  7. hát jó, ez így korrekt.
    azért artikulálnék ide egy ellenvéleményt: ritkán érzek elpocsékolt időnek egy filmet, ez pont egy ilyen volt számomra.

  8. Mozibeszámoló!

    Halálhegy: Egynek elment, a film a 3/4-ig kifejezetten jó volt, a tájak és a felvételek lélegzetelállítóan gyönyörűek. A sztori is jó ritmusban haladt előre, aztán a végére már annyi mindent belepakoltak, hogy az egész egy nagy bullshit lett, meg nem magyarázott történések tömkelegével, időparadoxonokkal, túlbonyolított konspirációkkal. Aki szereti a kézikamerás, összeesküvés elméletes filmeket, azok jól szórakozhatnak, amúgy szerintem kihagyható.

  9. clegane

    Azért, mert valami különleges, valami új, valami, ami nem olyan tucatszar, amiből havonta 10 jön. Azért, mert hangulatos volt, azért mert ötletes volt, azért, mert volt mondanivalója, azért mert lehet rajta gondolkodni is, és lehet többféleképpen értelmezni is.

    Néhol tényleg túlságosan elvont volt, ez tény, de ettől még érdemes néha ilyesmit is nézni.

  10. jó nem akarom nagyon bántani mert jobban meggondolva mégiscsak hosszan megmaradnak a nézőben a hangulatdarabkák amiket bedob, az meg mégiscsak valami…
    nekem igazából az a bajom általában az efféle művészi megközelítéssel, hogy oké hogy a készítőnek vannak ilyen elképzelések a fejében egy-egy töredékről, hogy ez milyen jól/érdekesen nézne ki a vásznon, de a filmkészítésnek illetve bárminemű alkotási folyamatnak ez mégiscsak az első lépése, itt jönne az, hogy akkor ezekből legalább valami nagyjából koherens történetet kéne összerakni (legalább annyira mint mittudomén, a Mulholland Driveban csinálja Lynch), de erre már nem veszi a fáradságot, így aztán nagyon nehéz relate-elni hozzá. szóval szerintem nem arról van szó, hogy attól bármivel művészibb, hogy még csak meg sem kíséreli ezt, hanem egyszerűen lustaság a részéről nem továbbgondolni és valamivel a világhoz kötni, lehozni a földre ezeket az elszállt képzelgéseket.

  11. Samu: azaz, nagyon jó volt :)

    clegane: Mulholland Drive rohadt jó volt, de azért az más, meg eleve TV sorozatnak is indult. Ennek a filmnek is van története, mondanivalója, csak nem a szokásos felépítésű, ezért szokatlan. Meg hát absztrakt, nem magyaráz meg mindent, de ez nem is baj, nem is kell, a lényeg így is értelmezhető, a többi részét meg mindenki rakja össze magának ;D

  12. Én is megnéztem a Holy Motors-t két ismerőssel
    Azt hiszem tökéletesen jellemzi a filmet hogy az ismerőseim konkrétan elaludtak én meg elejétől a végéig élveztem. Esetleg lehet róla plusz infót kapni mi volt a díszbemutatón?
    Egyébként nem vagyok teljesen hülye, abszolút meg tudom érteni hogy nem szerethető film, de van pár hozzám hasonló ember akit az ilyen meg tud hatni :)

  13. Gambit:

    – Alan Rickman jó. Mint ahogy általában.
    – Colin “Marc Darcy” Firth meddig él meg az egykaptafa karakterekből ? ( A Király beszéde üdítő kivétel)
    – Cameron Diaz is megöregedett.

    Talán a premiernap miatt, meg azért, mert nem volt túlreklámozva kb 7-en ültünk a teremben. Én, a 23 évemmel voltam saccra a legfiatalabb.
    Néhol egész szórakoztató, néhol feszengő érzéseket keltett. Olyan ‘kollégiumi unalmas estén elszórakozós’ film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.