Hangover 3 (Másnaposok 3)

Változtattak a formátumon. Lezárták a trilógiát. Hogy milyen lett? Pár jó pillanattal meghintett közepesen kemény szar.

Így visszanézne az előző filmekre, szerintem ha a második jön ki legelőször, akkor simán azt tartaná a többség is a legjobbnak. A detektív történet szerű felépítése, a sötétebb húzások mellé betuszkolt harsány humor, és a rendezés simán a helyén van. Viszont az első, Vegas-i kaland volt előbb, és így az volt megáldva a frissességgel. A gagyi komédiák tengerébe érkezett, nem igazán szólt a női nézőknek, csak három átlagos élettel rendelkező pasi csapott egy hatalmas bulit, aztán nyomozott az előző éjszakája után.

Erre mit kapunk a harmadik részben? Egy akció-thriller-komédiát. Komolyan. Az átlagos főszereplőink haverját elrabolja John Goodman, hogy cserébe kerítsék elő neki Chowt. Stu, Alan és Phil pedig elindul Mehikóba, ahol Chow kakasviadalokon keresi a pénzét. Egy bűntett után pedig végül Vegasba keveredik az egész csapat, hogy keretbe foglalják a trilógiát. Mindezt szinte nulla humorral, durvulva, agresszíven. Egyáltalán nem szerethető a film, hiába lehet nevetni néhol.

Volt pár olyan éjsötét jelenet, amikre még Louie is bólintana, például rögtön a film elején egy fülhallgatós. Meg amikor megérkezik a csapat Vegasba az szerintem baromi jól volt megkomponálva. De ami ezeket összeköti az elég gyenge. Egyrészt Alan karaktere már végképp kifáradt. Ez ott érhető leginkább tetten, amikor találkozik Carlos-szal, aztán ott a rendező kitartja a végtelenségig a kínosságot, kb. “nesze baszdmeg, ezt akartad nézőkém” mentalitással. De nyilván az egydimenziós Chow karaktere is kufulladt már. Abba meg bele sem mennék, hogy Stu és Phil mennyire bénán volt használva. Hiába, nem főszereplők ők már itt, inkább az előbb említett lejárt karakterekre alapozták az egész filmet.

Valójában ez a forgatókönyv egy nem Hangover filmként még működhetet is volna. Olyanban, ahol nem úgy ülünk le, hogy kedveljük a karaktereket, hanem mondjuk 4 alvilági arc tesz keresztbe egy nagykutyának, aki aztán ezt nem nézi nyugodt szemmel. Kicsit más setuppal, de hagyva az egysorosakat, kiszórva a “bameg néző” jeleneteket még talán szórakoztató is lett volna. Például nagyon örülnék, ha Todd Philips rendezne valami tényleges akciókomédiát, szerintem menne neki. Lehet pont azt gondolta, hogy a második rész fogadtatása után akkor forgat is valami hasonlót, amivel utána házalhat. Azért a végefőcímbe beletette azt, ami még a Hangover 2 után fogalmazódott meg a fejében a folytatásra alapfelállásként.

38 hozzászólás a “Hangover 3 (Másnaposok 3)” bejegyzéshez

  1. csak 4 csillag, a képszakadásnál ezerszer jobb volt…na mindegy ez csak az én véleményem…

  2. 4-5 csillag: egyik sem ajánlott.

    de leírhatnád neked miért tetszett, biztos vannak sorstársaid

  3. hogy miért tetszett? talán azért mert nem vártam tőle túl sokat és amit kaptam az tetszett, persze volt egy-két gyenge pillanat amit te is írtál a carlosos meg Alan “barátnője” ami nagyon nem jött be SPOILER-SPOILER,
    de például John Goodman halála is tetszett, váratlan volt…
    SPOILER VÉGE
    meg ebben az évben ugye még nem igazán volt jó vígjáték ami tetszett volna….amik ugye jók(lesznek) azok csak most jönnek a nyáron…

  4. Már a második résznél érezni lehetett, hogy kifulladt a dolog. Az első betalált egy üres térbe, ahol nagyon sok embert megfogott, holott igazából nem volt egyedi, vagy különleges, de átlagossága ellenére is ütni tudott, mert évek óta nem volt normális agyatlan vígjáték. A második csak egy ócska másolat volt, ugyanazok a szituációk, ugyanazok a jelenetek, persze kicserélve néhány elemre, pl majom. Így nem is vártam sokat a harmadik filmtől és nem is kaptam szinte semmit. Persze elröhögcsélt az ember a “poénokon”, de egy film, melynek címe hangover és gyakorlatilag nincs benne buli, sem piálás, sem semmi az azért már önmagában gáz. Egy 80-as évek beli közepesnél rosszabb akciófilmecskének néz ki a dolog, klisékkel, unalmas jelenetekkel, kiszámítható eseményekkel. Igazából nem a filmen nevetsz, hanem az első filmben felépített karaktereken, ahogy rájuk emlékszünk. Mert kínosan nem tudják hozni ebben a filmben, amit az elsőben felépítettek. Valahogy benne volt a levegőben, hogy sz.r lesz.

  5. Már az első mondat fantasztikus :D Mondjuk a 2 után az meglepő, hogy ezt bárki várta és beült rá, részemről eddig se érdekelt így meg pláne.

  6. Istenem, ez olyan gyenge érv, hogy valami azért tetszett, mert “nem vártam tőle sokat”, ezt el kéne már felejteni! Ha egy tál kutyaszarról tudod hogy nincs jó íze, és nem vársz tőle sokat, akkor már be is kanalazod vidáman? Ne legyen már az igénytelenség mentség egy szar filmre!
    Hál’istennek sikerült elkerülnöm, és nem erre ültem be tegnap!:)

  7. Az előzetest látva úgy gondoltam, hogy hátha jó lesz. De nem így lett. Szinte az összes jó poént ellőtték a trailerben és tényleg olyan, mintha valami gyenge akciófilm vagy inkább nyomozós film lenne egy kis humorral megfűszerezve. Kb. olyan mint egy epizód a Magnumból. Alan karaktere ráadásul szerintem inkább már idegesítő volt mint vicces.
    Szóval ha valaki egy jót akar nevetni, inkább nézze meg az első részt, de ezt ne.

  8. Ha tudom hogy egy kutyaszarízű kaját fogok megenni, nem fogok csalódni és reménykedni hoyg majd rántott csirke íze lesz, mer tudom hogy nem izlik, annál csak jobb lehet.

    Minden csak hozzáállás kérdése. Szoval ez rossz ellen példa volt!

  9. Dennis: Szerintem egyáltalán nem volt rossz ellenpélda. Én pl. a kutyaszarról tudom, hogy ha megkóstolnám, nem csalódnék benne, mert kutyaszar íze lenne, nem pedig osztriga, éppen ezért nem kóstolom meg… Na, így lesz ez a Hangover III-al is.

  10. igénytelen vagyok mert tetszett a film?….hmm az kemény akkor megyek és elszégyellem magam…ja és majd írd már ide le nekem hogy, milyen filmeket nézzek amitől nem leszek az…köszi

  11. az utóbbi 5 évből egy vígjáték maradt emlékezetes, a Transformers 3, ebből meg az első rész első húsz perce után végleg elég volt. nincsenek is jó ideje olyan igazi, nagy, őszintén nevetős, de nem kínos, nem bunkó, nem fingósvicc kategóriájú vígjátékok. melyik volt az utolsó? nem is emlékszem már. :(

  12. Hát. Ahhoz képest hogy az itt kommentelők azt mondják nem fogják meg nézni meg stb, hétvégén folyamatos teltház a moziba, (ott dolgozom ezért tudom)

    szóval csigusz igen, sokan beülnek rá… és az a durva, hogy a visszhangja nagyon is jó a filmnek. Akik kijöttek, mind teli vigyorral idézte a poénokat. (hozzáteszem, nekem is tetszett, végre más volt mint az előző, ha ugyanaz lett volna, akkor meg az lett volna a bajotok.)

    nem a legjobb film, de szerintem jó lezárása volt. jókat nevettem a filmen, és hát mi egy vígjáték célja, ha nem ez? :)

    Peace

  13. jó vígjáték az elmúlt őt évből és nem kínos, nem bunkó, nem fingósvicc…A hét pszichopata és a si-cu az például ilyen…

  14. Mi van emberek, nem tetszett mert nem arról szólt az egész hogy finganak és böfögnek, meg hogy leszarják a padlót?

  15. guru: Jaj, én nem mondtam, hogy igénytelen vagy, mert tetszett a film, már ha nekem szólt a kommented. Én csak az ellenpélda legitimitását védelmeztem :D . De amúgy a filmet azt nem tartom sokra, így látatlanban sem, meg a kritikák alapján végképp… Viszont mindenkinek vannak kedvenc pocsék filmjei…

  16. guru says: “igénytelen vagyok mert tetszett a film?”

    Nem. Ha tetszett a film, nem gondolnám azt feltétlen, hogy igénytelen lennél, Ízlések és… de ha valakinek AZÉRT tetszett, mert nincs is igénye ennél jobbra (“nem vártam tőle sokat”), akkor az már igénytelenség szerintem. Érted a különbséget? Mostanában élég sokan “érvelnek” ezzel egy-egy film mellett, hogy “nem vártam többet tőle”, meg hogy “popcorn-mozi” mintha ennek jelentenie kéne valamit… Szerintem ezeknél azért több kell egy filmhez, hogy jónak tartsuk.

  17. anthony711 says: “Viszont mindenkinek vannak kedvenc pocsék filmjei…”

    Nekem pl. a Zoolander! :DDD

  18. anthony711: nem, nem neked szólt
    nyílméregbéka:én értem, de nem csak ez az egy érvem van a film mellett, de mindegy is zárjuk le a vitát…

  19. “nincsenek is jó ideje olyan igazi, nagy, őszintén nevetős, de nem kínos, nem bunkó, nem fingósvicc kategóriájú vígjátékok. melyik volt az utolsó?”

    az elmúlt 3 hónapban volt vagy 3 ilyen.

    attól, hogy nem látsz valamit, még létezik.

  20. Intouchables, Seven Psychopaths, In Bruges, Kiss Kiss Bang Bang, The Guard.. nem fingós, nem erőltetett..

  21. Egyaltalan nem vicces es a sorozat ket legidegesitobb szellemi fogyatekos bunko paraszt karakteret elorehozo takolmany szar. Altalaban nem zavar de az allatok ertelmetlen gyilkolaszasa ebben a filmben nagyon iritalo volt, foleg hogy egyik alkalommal sem jelentet semmilyen poenforrast. Ami ertekelheto volt benne az a heist es nekem tetszett Alan baratnoje…ott vegre emberibb volt es nem egy elkenyeztett szociopata. Jo vigjatek amin lehetett rohogni Cabin in the woods, Silver lining playbook.

  22. Az első még elment, 1x meg lehetett nézni. A 2. full rókabőr, még csak nem is takargatták. Ezt meg agyonhypeolták, “drámai” plakátokat toltak az arcoda, hogy itt a vége, hűha lefosodabokád.
    Aztán kiderült, ez is csak a lóvéról szólt.

    A legszomorúbb az egészben az, hogy ez még jónak számít (“kemény sz*r a híg f*s tengerében”) a sok adam sandleres, zohanos, benstilleres amerikaipités és kinehagyjam szasabaronkohenes hulladék között, amelyekben van pár jó mozzanat, de összességében iszonyat alultápláltak, erőltetettek.

    Annyit mondanék: Vaklárma meg Dutyidili. Na ezekből nem készül több rész (tudtommal) de a mai napig hülyére röhögöm magamat, főleg a vaklármán, az akkori zseniális szinkronnal amit szegény mára elhunyt néger arc alá tettek (EZT NEKEM MONDTAD TE SEGGFEJ?? NA ÁLLJ KI HA MERSZ TE G*CI!)

  23. mind éjfekete és dramedy leginkább
    “Intouchables, Seven Psychopaths, In Bruges, Kiss Kiss Bang Bang, The Guard.. nem fingós, nem erőltetett..”

  24. Vaklárma, Dutyi dili valóban legnagyobb királyok voltak, igazi vígjátékok. Ilyenek sajnos már tényleg készülnek. És a fingok szerelmesei, vagyis a Jim Carrey meg Baron Cohen generáció nem is emlékezhet rá, hogy volt idő, mikor még az a szerencsétlen Eddie Murphy is tudott jó filmben szerepelni (igaz, ott is Richard Pryor vitte a prímet): Harlemi éjszakák.

  25. sajnálom a negatív kritikát, de megnézem majd

    ez a fingós duma elég hülye, mert pl. Gene Wilder és Richard Pryor
    is a káromkodásokra építette a karrierjét, legalábbis közös filmjeikben

    ott aztán ment a baszd meg,meg a gecizés, Eddie Murphyről nem is beszélve

    nem kéne átalakulni pulóvert kötögető nagymamává, és prűd erkölcscsőszként sápadozni

    szerintem nyilván minden humorista generáció egyre durvább, képzelem mit reagálhattak annak idején rájuk, vagy a Monty Pythonra
    mondjuk Jack Lemmon vagy a Rószaszín Párduc után, nyilván őket is a kritika egy részre teljesen lehúzta

    az állatok értelmetlen gyilkolása meg ugyan már..
    egyrészt egy állatot sem gyilkoltak meg benne, és most őszintén hány állatot esznek meg egy nap a Földön? nem hiszem, hogy emiatt a film miatt fognak kipusztulni

  26. nagyon rossz volt!

    ha ugy nezzuk, nem is volt hangover, csak a vegen.

    ez a krimis felutes minimal poenokkal, nagyon nem ezt vartam, amikor erre beultem [foleg, hogy elozo nap daraltam az elso kettot].

    egyetlen poen kb, a vege utani jelenet, de az is olyan rosszul volt idozitve, hogy kb a fel mozi mar kiment a terembol.

    egyebkent azzal a jelenettel kellett volna kezdeniuk es arra epiteni a filmet, akkor meg talan vicces lett volna, de igy..

    ne tudom mire veljem ezt.

  27. Már ott gondoltam, hogy nem kell megnézni amikor a trailer nézése még egy unott mosolyt sem tudott előcsalogatni. Úgylátszik a kritika ezt igazolja.

  28. Nem volt ez olyan rossz film, én jól szórakoztam rajta.
    Mégis mit vártatok egy ilyen filmtől?
    Valami művész-vígjátékot? Ilyen nincs is:-)
    Méltó befejezést kapott, mindeni azt irja azért nem tetszett neki mert nem voltak másnaposok, ha ezt megint ellövik a készítők akkor az lett volna a baj, hogy “már megint ez unalmasss”……….

  29. Mind a három részt simán bármikor újra nézem, jó az egész széria, ez a rész is király volt, jól szórakoztam rajta. Ennyi.

  30. Nem lehetett jó folytatást csinálni.
    A másodikat azért szidják mert másolta az elsőt,ezt meg azért mert nem! :)
    Szerintem a mostani felhozatalban igenis jó volt.
    Adam Sandler,a Wayans tesók meg az elfáradt Farrelly tesók higították fel a jó vígjátékok tebóngerét.

  31. Szerintem jol siekrult. Mikor felroppent a hir hogy lesz 3as akkor ment a talalgatas hogy biztos Alan lagzija lesz a tema stb. Ha az lett volna akkor az lenne a tema hogy azert nem tetszik a film, mert megint emlekezetkiesos blablabla. Kicsit probaltak valtoztatni, szerintem egezs jol. Persze vannak gyenge részek a filmben, de szerintem lezarasnak jo volt. És a lasvegasos erkélyes mászos jeleneten meg nagyon sokat rohogtem.

  32. “mind éjfekete és dramedy leginkább”

    Mert a Hangover tényleg csak vígjáték..

  33. Ehhez a filmhez alapjában véve nem kellett volna folytatást csinálni, nemhogy rögtön kettőt… Az ilyen, ún. “high-concept” filmeknél ezek sohasem működnek. Nézzétek meg csak a Jurassic Parkot, vagy akármilyen hasonlót, vagy mondjuk az Apádra ütöket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.