Man of Steel még egyszer

Az van, hogy úgy érzik az eddigi trailerek nem győztek meg titeket, szóval kiadtak még egyet. Spoilerek meg minden.

human
írta
2013. 06. 06. 21:14
megjelenés
51
hozzászolás


51 hozzászólás a “Man of Steel még egyszer” bejegyzéshez

  1. Nagyon mű hatása van az egésznek. Plasztik-fantasztik. Túl sok a cgi, mű lens-flare stb.. (szerintem)

  2. Engem kilóra megvett eddig ez a film. Úgy érzem, talán ez lesz az a film amire érdemes lesz újra pénzt kiadnom, hogy nagyvásznon nézzem… remélem úgy lesz!

  3. Nekem meg olyan érzésem van, mintha ez valami “For your consideration”-típusú Oscar ajánló lenne a filmről, ami röviden elmondja mi történt a filmben. Gyakorlatilag mindent elmond, nemcsak, hogy az apja meghal, hanem az apja az űrben megszólítja, mint Simbát Mufasa, amitől aztán megvilágosodik és lesz ám hadd el hadd.

  4. Lehet olcsó vagyok, de valami veszett jó, ahogy a végén a zenére feltűnik a logó.

  5. Szerintem eddig ez a legjobb trailer, pedig azt hittem, hogy a kettővel ezelőtti ~3 perceset nem lehet überelni…
    Ezzel a zenével ez így nagyon üt. Már alig várom, hogy megnézhessem.
    De remélem, hogy marad még valami újdonság a mozira is.

  6. Most komolyan. Akik ócsárolják ezt a filmet. Nézzétek már meg ki a producer. Ki felügyelte a folyamatot meg az egészet. Utána tegyétek fel a kérdést magatoknak, hogy az ő keze alól eddig milyen alkotások kerültek ki? Volt köztük rossz?
    Lehet, hogy nem lesz egy Dark Knight szintű film, de abban biztos vagyok, hogy rossz nem lesz. Imdb-n kb 8 és 8.5 között lesz. Előzetesből meg sose ítéljetek. Batmannél is atom durván megcsinálta a sztorit Nolan, pedig már nem tudom hány film készült előtte belőle. Lehet itt is hasonlóan, olyan feldolgozást ver alánk, hogy csak pislogni fogunk.

  7. bela, igen, volt köztük rossz. Például az utolsó Batman nevetségesen béna volt (Atomdurva sztori? Komolyan? Olvastál te már Batmant?). Ettől függetlenül voltak jó filmjei is, és remélem, ez is az lesz. Nekem kimondottan tetszett ez a trailer.

  8. bela, ne nevettess már. Nolan akkora kamu, mint a ház, belenyúlt a tutiba az első Batmannel, a másodikat Joker vitte el a hátán, a harmadik még viccnek is rossz, a többi csúcs alkotását meg hagyjuk is, mert agygörcsöt kapok. már az újabbakra gondolok, mióta ennyire felkapott lett. ha csak ő lenne a garancia az egész filmre, el se mennék rá. remélem, nem kapott túl sok beleszólást, mert akkor jaj nekünk.

  9. Köszi, Malachi, tökéletesen megfogalmaztad.
    Ha valaki szerint a Nolan-féle Batmaneknek jó a sztorija, olvasson el pár klasszikus képregényt (Year One, The Long Halloween, stb.), amikből amúgy Nolan is merített, és könnyen beláthatja, hogy azért a jó az nem ilyen.

  10. malachi, élien: nolan újabb filmjei a tökéletes trükk és az eredet. szerintetek melyik a szar? mármint valami objektív nézőpontból, mert nem az ízlésed érdekel.
    plusz amikor a tdk-hoz ledgerből csinált jokert akkor először mindenki elküldte a sunyiba, hogy miért kell egy ilyen nyálasképűt beválogatni, aztán most mikor már tudjuk mekkorát alakított ledger, meg már “blind luck” az egész, meg nem is az ő érdeme legalább részben, eszem megáll. tudom hogy a nolan fanatikusokkal parallel meg kell jelenniük a fanyalgóknak is, de könyörgöm.. ne már :D
    Batman képregényről meg annyit, hogy azoknak a színvonala is a széljárással változik akár egy-egy író munkásságán belül is, szóval ez pont öngól.

  11. m76: a Tökéletes Trükk tetszett, csak sajnos már a felénél tudtam, mi lesz a vége. Az Eredet egy felfújt semmi, Mátrix újratöltve, csak mátrix helyett az álmokban játszódik. Én személy szerint végtelenül untam. Amellett következetlen, mint a Batman filmek. A Ledger-Joker egy jó választás volt, ezt elismerem: ezért is adok igazat malachinak abban, hogy a karakter elvitte a hátán a filmet (ami egyébként szintén elég gyenge volt).

  12. És nem azt írtam, hogy _minden_ Batman képregény jó. Olvasd el mégegyszer, m76.

  13. Durvajó lesz ez szerintem.
    Azért az érdekes, hogy pár éve Nolan volt a zisten, most meg már annyira nem is jó, csak szerencséje volt. Tisztára mint Raimi esetében. Röhej,na.

  14. Mostmár tuti megnézem . Ahogy Élien mondta az utolsó dark knight szerintem is “béna” volt , és még mindig nem érték el azt a pszicho, gyilkos ,durva szintet amit egy két képregény képvisel (pl.: dark knight returns , first year , earth one , arkham asylum) . Eddig utáltam Superman-t de ez így most tetszik jobban mint a Wolverine .

  15. a Tökéletes trükköt megadom, az tényleg jó volt, bocs, bocs. a lényege a mondandómnak annyi, hogy Nolan nyilván nem rossz rendező, de egyáltalán nem akkora isten, mint ahogy olyan sokan képzelik. a Batmanekről leírtam, mit gondolok, ez Eredet körüli felhajtást azóta se értem, egyetlen különleges dolog volt benne és az a látvány. na de hagyjuk is, szerencsére csak producer, reméljük segített a filmen, valahogy jó előérzetem van. :)

  16. Malachi:
    “Nolan nyilván nem rossz rendező, de egyáltalán nem akkora isten, mint ahogy olyan sokan képzelik”

    Nézőpont kérdése. Vakok közt a félszemű a király. Márpedig NAGYON kevés jó rendező van Hollywoodban. Olyan pedig, aki jónak mondható történettel rendelkező, igazi blockbustert képes csinálni, még kevesebb.

  17. Srácok, itt a magyarországi nolanizmus fellegvárában már megszokhattátok volna, hogy ne írjatok rosszat nolanról vagy rátokugranak.

  18. Az, hogy Nolan az egyik legkiválóbb rendező, tény. A kritikusok és pontozások több száz ezer ember után (amiből lássuk be, már lehet leszűrni konzekvenciát) magáért beszélnek.
    Persze, biztosan van olyan, akiknek nem tetszik az Eredet vagy Memento, vagy akármelyik filmje, de attól még azok jó filmek. Én nem hurrogok le senkit, azért mert neki nem tetszik egy Nolan film, kellenek Alkonyat-rajongók is.

  19. Én mostmár csak abban reménykedem, hogy lessz feliratos verzio, bar a mostani trend azt mutatja, hogy varhatok az elso otthon nezos verziora.

  20. Van különbség az objektív kritika és a zsigerből utálom mert a többiek elvakultan rajonganak érte között.
    Nolan az utóbbi évtized jobb rendezői közt szerepel, ez tagadhatatlan.Nyilván vannak nála jobbak, rosszabbak mint ahogy filmjei is vannak jobbak/rosszabbak.Nem kell túlfényezni, de szarba se kell venni a munkáját, mert annal azért egy kicsivel többet tett le arra a bizonyos asztalra.

  21. Nolan legkiválóbb rendező —- egyetlen oscart sem nyert.
    muhauhuahua

    Nem baj béla, örülök azért hogy te olyan kifinomult érzékszervekkel bírsz, hogy képes vagy átérezni miért annyira jók a nolan filmek.

  22. ezt nem hiszem el, hogy megint Nolanről kell vitázni.
    menjetek már a búsba MOS trailerek alól a “TéDéKázással”. unalom, kicsit lépjetek már előre.

  23. szpojleres: teljesen normális ellenérveket írt m76, ebben mi a rátokugrás? a viccesebb, hogy valaki jót írt nolanról erre ráugrottak :) ahogy következő kommentedben már te is nyomod a személyeskedést.

  24. “Most komolyan. Akik ócsárolják ezt a filmet. Nézzétek már meg ki a producer. Ki felügyelte a folyamatot meg az egészet. Utána tegyétek fel a kérdést magatoknak, hogy az ő keze alól eddig milyen alkotások kerültek ki? Volt köztük rossz?”

    ha érdekel, én konkrétan ezen kaptam röhögőgörcsöt. Nolan túlértékelt, és már ott tartunk, hogy ha valahol feltűnik a neve, akkor az a film csak jó lehet. :D okay…

    de hagyom tényleg, mert a MoS-t tutira élvezem majd, Nolan ide, vagy oda.

  25. Kameraman : A vicces az, hogy épp hogy nem CGI-s az eddigi twitteres reakciók és nézői vélemények (+ 1 kritika) alapján.
    Ugyanis ahogy Nolan Batmanjeit, ezt is még celluloidra és nem digitális filmre vették fel. IMAX-ban is biztos szebb lesz emiatt megint. A trükkök jó részét meg a WETA (Facebookon mindig hirdetik mostanában) csinálta szóval csak nem lesz rossz az!

  26. Kicsit beszállok ebbe a pankrációba: szerintem egyetlen filmet sem kellene az alapján ELŐRE megítélni, hogy ki a rendező/producre/színész, stb., hanem saját mágban, egyedileg kell mérlegre tenni, legyen egy részes, vagy folytatás. SENKI neve nem garancia arra, hogy egy film jó lesz. Teljesen felesleges személyi kultuszt gerjeszteni bárki köré, és fanatikusan védeni, vagy ócsárolni.

  27. Nolan mondjuk azért meg is írta a sztorit Goyerrel egyetemben, tehát azért nem csak producer. Michael Bay-ek, mai James Cameron mellett, Halálos iramok mellett Nolan igenis jó rendező. Az amerikai Akadémia utálja (Bár a TDK 2, az Eredet 4 Oscart kapott), ahogy pl Hithcockot is. Mégis ma ő a klasszikus lett, s mindenki ő tőle tanul a filmes iskolákban….

  28. Miért van az, h minden Superman poszt abba megy át h a Bőregér filmek jók voltak -e vagy sem?
    Ez itt most ne róla szóljon, oké, hogy Nolan meg minden.
    Szerintem egy b.szottjó film lesz, várom és tojok rá h a Batman sorozat milyen, mert itt ez nem számít.

  29. Látom, az “Oscar díjat Michael Baynek” alapítvány rajongói megkezdték a “Fúj, Nolan” kampányt.

  30. beryg: ezzel az a baj, h valamivel szelektálni kell. Ha egy rendező 6ból 5ször jó filmet cisnált, akkor az ő filmjébe több az ember hite, mint egy 6-ból 1 jót alkotóéba. minden filmet nem lehet megnézni, nicns annyi ideje senkinek.

  31. Azért imdb pontszám meg OScar díjak alapján nem kéne ítélni, szerintem. Egyrészt ugye az Oscar egy amerikai díj, és nem rajongók ítélik oda, másrészt az imd pontozás is igen érdekesen áll össze, szűrik a fikázókat meg az istenítőket, stb.

    Human-nak igaza van, egy friss filmre rá lehet készülni szereplők, rendező, író alapján simán. Persze volt már rá példa hogy irgalmatlanul nagy bukta volt, gondolok itt pl.: a The Happening-re, vagy a sokak által nagyon várt Wolverine filmre.

    Kedvelem Nolan filmjeit mert alaposan építi fel a cselekményt, és nem rest elrugaszkodni a megszokott hálivúdi normáktól. Viszont a kik*rt Superman-nel nagyon tele a mindenem. Hála az égnek hogy elhagyták a piros alsónacit, de sosem értettem miért tud csak ököllel előre repülni… Olyan szinten istenítik, hogy ihaj, pedig szerintem a DC legröhejesebb szuperhőse. Már előre félek hogy ha ez is trilógia lesz mint a Dark Knight, akkor harmadik részben jön a szuperkutya… :D (AquaMan film nem lesz véletlen? :D)

  32. malachi, élien: azzal én is egyetértek, hogy nolan már-már túlságosan fel van kapva, de szerintem a dc filmgyártással tett akkora csodát, hogy egy újabb hősfilmnél számítson a neve, plusz én nem látom a hanyatlást a későbbi filmjeiben, az hogy volt egy tdkr ami nem volt több egy laza zárásnál szerintem még nem tendencia, ha mondjuk még idevesszük az inceptiont amit mondtatok az már lehetne, de az a film elég nagyot ütött közönségsiker terén, tehát ez inkább ízlés kérdése.
    gyakorlatilag egy nagyon jó blockbuster rendező, a nagy közönséghez ért és ez magyarázza is a tömeges támogatást.

  33. human: Aki sok filmet néz moziban, vagy úgy egyáltalán, annak tényleg szelektálnia kell, mire költi a pénzét, mire szánja az idejét.

    Bár ez az érv kicsit olyan mint az előítéletesség – sok szőke nő buta = sok Nolan film jó… és ez lehet, hogy igaz általánosságban, mert a valóság már igazolta, de egy-egy esetnél simán megbukhat. Úgy gondolom sztereotípiák arra jók, hogy erőfeszítés nélkül hozzon az ember ítéletet valami felett, anélkül, hogy tényleg rászánná az erőfeszítést, hogy megnézné, megismerné vagy esetleg jobban utánanézzen. Ergo a lusta megoldás.

    Ha valaki nem habzsolja a filmeket, az szerintem nyugodtan megítélheti a filmet egyedi teljesítményként. Nincs törvényszerű variáció semmire, egy jó rendező is készíthet bukó filmet, de egy rossz is elő húzhatja a piros hetest a pakliból.

    Sorry ha átmentem túlságosan filozófikusba :)

  34. óbazz, de én itt valamit nagyon benéztem. azt hittem, jövő héten premier, de itthon csak 06.20. :(((

    fene.

  35. Egyesek mit akarnak??? Máármint akik a CGI miatt rinyálnak.
    Ez egy Superman film és már ne ma 19. században vagyunk hogy elég az is ha látjuk a kötelet film közben amivel megtartják Supit. xD

    Ide kell nagyon sok CGI hogy tényleg epic legyen a harc jelenet.
    Itt ha kevés lenne akkor a film nem érne kalap kakit sem. ;)

    A lens flare amúgy engem is zavar kicsit. Nem értem minek van de különösebben nem izgat.

    Amúgy olyat fogok röhögni hogy nem igaz. A divat utálók tábora szép sorban be fog állni a divat imádók közé majd a film végeztével. xDD

    Bár aki nagyon makacs tuti hogy marad a divat utálók közt. :D

  36. beryg: egyrészt az ember ideje a legfontosabb, a héten kijött mozikban vagy 5 film itthon, dvdn meg még legalább ennyi, ha nem több. Na most 10 filmet is megnézi egy héten már durva, majdnem egy napot arra áldoztál. Viszont ha csak 4 órád van, akkor előbb ülsz le többnyire jót hozó rendező munkája elé, mint hogy nagyobb kockázatot vállalj. Ettől még ha szarokat hoz sorban, akkor idővel nyilván nem az ő filmje élvez prioritást, de addig simán. Ezt nem hoznám az előítélettel egy szintre.

  37. Human meg lehet nézni rengeteg filmet, csak olyan munkát kell találni, ahol erre időd van, vagy ott vannak az éjszakák és a mozik is sokáig vannak nyitva. Én az elmúlt néhány évben heti szinten 15 film körül nézek, néha 20 is befigyel (Nem csak újakat, nyilván a régiek is kerülnek, sőt inkább azok, most pl kb egy hete hixploitation filmeket pótlok, mert ezekről akarok majd írni, szereztem egy halom VHS-t még odakint, na ott aztán tényleg a legalja van legtöbbször, meg ebben azért van újranézés is) , mégis van rendes életem és nem kockulok be. Ahol éppen vagyok szinte minden mozibemutatóra beülök, és mégis jut idő a munkámra (ami részben a filmnézés :D ) (Meg amúgy is mindenkinek arra jut ideje, amire szán)

    Az már más kérdés, hogy néhány év után, ennyi filmtől olyan hülyévé válik az ember, mint én, és szinte semmi újat (vagy csak nagyon ritkán) nem talál és negatívvá, túltöltötté válik, nagyon nehéz kritikákat írni. Gyakorlatilag saját magam szórakozását cseszem el azzal, hogy sokat nézek, ha így nézzük. Tehát adott esetben igaz, hogy a kevesebb többet ér, jobb szórakozást tud adni.

    Viszont az a fajta túlzott kultusz amely most Nolant körülveszi tényleg kicsit már sok. Messze nem olyan jók a filmejei,mint ahogy beállítják szerintem. Mert sokak szerint igen jók. A lényeg, hogy kultúráltan lehessen róla beszélgetni észérvekkel.

  38. En ennyire filmet mint ezt nagyon regen nem vartam.Pedig kepregeny temaban inkabb Marvel.Ez a film iszonyat jonak igerkezik.Az elozo trailer utan azt hittem nem tudnak jobban odaverni de ezzel sikerult…

  39. Feltennék egy kérdést:

    Nolan a “kultuszt” saját maga köré szánt szándékkal kreálta? Ugye hogy nem! A rajongók kreálták köré, de azért nem egészen alaptalanul.

    Magam sem szeretem, ha valami nagyon fel van kapva, mert nem szokott jóra vezetni, de a zsigeri utálatot a hype-olt személy ellen még inkább nem értem.

    Az megint más kérdés, hogy lényegében Nolan a Followingtól egészen a The Dark Knight Rises-ig MINDEN FILMJÉT az én szám íze szerint készítette el és imádom egytől egyig mindet.

    Ez van.

    A haterkedésnek és túlzott imádatnak valamint az ezekből adódó egymásnak feszülésnek meg kb SEMMI ÉRTELME nincsen!

    (Számomra pedig valóban garancia egy filmre nézve Nolan neve…) :P

  40. Ehhez nem tudok mást fűzni,csak azt hogy”aztarohadtku…….” !!!!!!!!:D Iszonyat várós film!!!!!

  41. human: én is úgy írtam, hogy aki nem habzsolja a filmeket, az nyugodtan ítélje meg egyéni teljesítmény és ízlés alapján, és ne legyen lusta, és mondja azt hogy… ja ez Nolan akkor tuti siker, elmegyek rá.

    Aki viszont tucatszám nézni a filmeket, ott tényleg szelektálni kell, és a készítők jó alap lehet szelektálni, de ez is kényszermegoldás. Megoldás, mert az idő szűkös.

    Ha valami alapján szűrni kell, nem vitatom, jó érv, de sokan nem néznek olyan tömény mennyiségben filmet, hogy most Nolan köré személyi kultuszt kelljen köríteni, és alapból mennybe kelljen emelni, vagy pokolba kelljen taszítani. Formáljanak véleményt az alapján, hogy megnézik, vagy utánanéznek, ne pedig készítők neve alapján.

    Itt csatlakozom Darth Riddick-hez, hogy semmi értelme nincs túlzottan rajongani vagy utálni egyetlen művészt sem, és egy név alapján ítéletet mondani… max ha szűrni kell arra jó egy Nolan név, de ítéletet ne mondjuk már az alapján. Szerintem :)

  42. Eléggé túl let már tárgyalva ez a Nolan téma. Csak pár gondolatot tennék hozzá, mert már megint ott tartunk, hogy divat haterkedés, és hasonlók. Én egyrészt szarok a divatra pro és kontra, másrészt nem utálom (pláne nem zsigerből) Nolant. Az első Batman kimondottan tetszett, meg is van DVD-n, tbbször újranéztem. A másodikat is vagy kétszer-háromszor, de már nem akkor érdeklődéssel, sőt. A Tökéletes Trükkben is voltak jó részek – szintén megvan. Szóval kár ennyire kiélezni a dolgokat, ha valakinek nem teszenek Nolan filmjei, az nem feltétlenül azért van, mert divat szeretni és ezért utálni (egyesek szerint). Lehet, hogy szimplán csak unalmasnak tartom őket, iletve a harmadik Batmant oltári cikinek és végletesen következetlennek. Tehát csak azt szerettem volna mondani, hogy én nem haterkedem, nem utálom Nolant. Általában kétféle érzelmet váltanak ki belőlem a filmjei: unalmat és és mérsékelt idegességet, amiért hülyének lettem nézve (vagy ellenkező esetben amiért ennyire hülyék dobálóznak százmilliókkal Hollywoodban). Illetve értetlenséget szoktam még érezni, de ezt már inkább a “rajongók” irányába.
    Mégegyszer leírom azért azt is, hogy ezt a Superman filmet ennek ellenére izgatottan várom. Csak nincsenek túlzott elvárásaim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.