Blockbuster watch: tarol Superman

A Man of Steel minden idő legjobb júniusi bevételeit produkálta a hétvégén, ütve a Toy Story hármat meg a legtöbbet hozó Harry Pottert: 125 millió a vége Amerikában. A tényleges hétvégén 113, de már csütörtök este vetítették (odakinn nem a nálunk már megszokott rendben mentek a premierek eddig:), így a végösszeg az előbb említett. Ehhez a világ többi része 72 milliót tett hozzá. A nagy pénz még csak most jön, hiszen nálunk szerdától megy majd a film! A Superman Returns 5 napos nyomi 85 milliójával összehasonlítva meg aztán főleg jó adat.

Amúgy a Man of Steel alsó hangon 260 millióba volt a stúdiónak, de úgy tűnik jó lóra tettek, plusz ezzel a Justice League elkészülte is esélyesebb lesz majd.

Közben a This is the End 33 milliónál jár 5 nap alatt. Ez kevesebb, mint a Pineapple Express volt anno, de jó a híre, plusz a monszter Supermannal egy hétvégén nyitott.

29 hozzászólás a “Blockbuster watch: tarol Superman” bejegyzéshez

  1. Abszolut várható volt a Superman bevétele, nagyon erős volt a reklámkampány, emelt jegyárak, termékkapcsolás stb.. (komolyan durvább a termékelhelyezés, mint egy James Bond filmben). A film engem nem nyűgözött le, de ez nem is erről szól, tömegfilm, ami be is jött.. (Justice League-ban azért én annyira nem lennék biztos. Nem tudják, nem tudták ebben a filmben sem kapcsolni az univerzumot, egy utalás volt Wayne-re, de az kevés szerintem, a Marvel ezt tudatosabban, profibban oldotta meg eddig) Superman-nél arra leszek kiváncsi, hogy mennyire vesz majd el bevételt más filmektől – vagy mennyire esik a második hétre, hiszen ezen a héten World War Z, Monster High… (Mondjuk én a WWZ-t nem toltam volna rá ennyire a Superman-re. Nagy valószínűséggel ez húzza a rövidebbet.)

    Viszont engem meglepett a This is The End. Kevesebbet vártam, jól tartja magát.

  2. nem kell adni a Yox magazinra!nem is vártam tölük jó kritikát!már honapokkal ezelött megmondták,hogy szar lesz!nem lehet igy hozzá állni!vagy egyszerüen nem szeretik Supermant!

  3. Nem is vártam mást! Legyen már szerda este! :) Most olvastam h 4DX-ben is vetítik. Vélemények a 4DX-ről? :)

  4. Ezt a néhány napot hétvégéig már csak kihúzzuk valahogy.

    kameraman ez most komoly???? Pár napja még azt fejtegetted, hogy a Spielbergék által felvázolt blockbuster bukások, szerinted már a superman-nal el fog kezdődni. Erre most meg abszolút várható volt a siker.

  5. Ati7: Olyan élményfokozó. :) ST Into Darknessen voltam 4dx-ben. alapból ütött ugye a film..de ez még rátett egy lapáttal..mikor a filmben volt egy zuhanás akkor tényleg azt hitted majdnem kiesel a székből… :) de nem vitték túlzásba..már mint nem az lesz hogy film végén remegni fogsz mint egy kocsonya mert össze vissza ráztak mint egy rongyot…pont kellemes élményt nyújt. :) +3d szal. :D

  6. Ez nekem is csüt max péntek!

    És tökre örülök a bevételeknek, megyek is asap.
    :D
    Érdekes h a kritikák fanyalognak, de a nép kajálja és a nézők véleménye inkább pozitív.

    Szóval hajrá!
    Biztos fog esni a 2. héten, de szerintem azért fogja magát tartani.
    Egyébként a This is the End nek is örülök. Nagyon jó filmnek tűnik,
    és tényleg erős mezőnyben állja meg a helyét.

  7. Régebben azt írtátok, hogy a tesztközönség meg a kritikusok imádták.
    Most meg mégis lehúzzák a kritikusok? :D
    Egyébként aki pár gyökér kritikus miatt nem nézi meg, az meg is érdemli.

    Héten vagy jövőhéten IMAXben ott a helyünk! :)

  8. Pár nap és nyereséges lesz a film, alapból jól indított, meg van benne még 100+ millió dollár reklám. Amúgy én nem nézem meg, inkább a kritikusokra hallgatok, nem akarok még egy “prometheust” végigszenvedni

  9. Kár, hogy nem legjobbak az első kritikák és amiket olvastam, pont az amitől féltem, röviden: David S. Goyer, mint minden önállóan végzett munkáját (ebben az esetben forgatókönyv), elb*szta, hogy rekedjen meg! Persze a kritikák is magánvéleményűek, ezért ígyis-úgyis moziba nézős és ezek után se fogok másképp beülni, csak búzgóan. :)

  10. sok szar filmnek magas a bevétele

    a vasember 3-ra is rohant mindenki, köztük én is, aztán egy nagy tál kakit kaptunk

    erre is elmegyek amint tudok, engem sem téveszt meg a kritika, de sajnos mostanában sok nagyon várt filmet rendesen elcsesznek

    csak azt nem értem mi olyan nehéz egy superman sztoriban, mikor tényleg csak pár poént meg látványos bunyókat kell összehozni

    vagy manapság már ez se megy?

  11. Spielberg kapcsán azt mondtam, hogy a Superman-nál nagyon éles szakadék lesz a film valós minősége és a közönség reakciója között. Tehát amíg a közönségnek jók ezek fajta blockbusterek, addig a stúdiók nincsenek arra kényszerítve, hogy változtassanak. Most bespoilerkedhetném a filmet, meg elemezhetném, hogy mi is volt a gondom, de Human marhára nem örülne, így majd a kibeszélőjében, de az tény, hogy a marketing, a felvezetés, a különböző nézőmágnesek a Superman-nél hatványozottan működnek és meg is mutatkozott a bevételekben, annak ellenére, hogy maga a film nagyon hullámzóra sikeredett szerintem, de a sajtóvetítés után többen fejtegettük, hogy nincs meg az a kohézió, ami összefogná a filmet, magyarul maga a történet, a forgatókönyv sántít. Legalábbis az első 78-as Superman film szintjét nem üti meg frissességben, könnyedségben és misztikumban sem. (Annak ellenére, hogy én rátolnék egy 6,5/10-et)

  12. kameraman, azért azt ne mond már nekem, hogy egy nyári popcorn-mozitól Lars von Trier, vagy Tarr Béla-féle összetettséget kéne várni!
    Egy-két logikai bukfenc belefér, az ember az ilyen filmeket szimplán csak a szórakozás miatt nézi meg!

  13. David: hagyjuk már ezt, nem csak a két véglet van. Az Inception blockbuster de mégsem végtelenül buta, tökéletes film a filmek készítéséről a modern stúdiórendszerben. Vagy ott van régebbről a Die hard 3, tökéletes blockbuster mégsem hülye minden fordulónál. Szóval akinek egy blockbuster nem tetszik az lehet, hogy egy jó blockbustert várt, nem Lars Von Triert

  14. Mármint, ugye a júniusban legtöbbet hozó HP-ról van szó, ugye? Tekintve, hogy az összességében legtöbbet hozó HP-t meg sem közelíti. :)

    Én valahol olvastam, hogy első hétvégén 135 milliót vártak tőle, de gondolom, nem sírták szét a párnájukat, hogy “csak” 125 millió lett belőle. :) Az eddigiek látottak alapján egy igen látványos filmről van szó. Én is tervezem a megtekintetését. :)

  15. Sztem a 4D hagyjátok, én a Star Treket úgy néztem, de képtelen voltam a filmre koncentrálni a folyamatosan mozgó ülésem miatt, ami ráadásul keményebb is az átlagnál és egy óra után úgy elültem a seggem, h nem bírtam egy helyben megmaradni, semmit nem adott hozzá, sokkal inkább csak kizökkentett.

    A filmet várom, még a héten megnézem, majd utána eldöntöm milyen volt, látatlanban nem ítélkezek felette!

  16. Hát nem mennék bele a részletekbe, nem akarok spoilerezni, de nekem nagy csalódás volt. Látványt tekintve iszonyatosan durva, de ezt ma már szinte minden akciófilm és vagy sci-fi tudja hozni. Biztos az is baj, hogy időközben felnőttem, de közel sem olyan magával ragadó mint az eredeti volt. Azt azért nem mondom, hogy a Superman Returns jobban tetszett, de ez sajnos csak látványban veri meg. Persze ez csak magánvélemény, a látvány miatt megéri megnézni. Én 3D-ben láttam, azt sem bántam meg. De bosszús vagyok. Olyan jó lehetett volna….

  17. Én 3D-ben néztem meg és nekem tetszett. Igaz, hogy nem egy túlbonyolított sztoriról van szó, és hát mivel Superman, nem lehet annyira reális, mint pl. a Batman. Szóval aki Nolan miatt olyasmi stílust vár, az nem biztos, hogy elégedett lesz.

    Viszont szerintem élvezetes a fim. Elég hosszú, de én nem unatkoztam, nincs üresjárat a filmben.
    Vizuálisan nagyon ott van, és ami különösen tetszett, hogy valóban kihasználták, hogy “Super” man, mert ment a pusztítás rendesen.

    Szerintem úgy kell hozzáállni, hogy egy szórakoztató akció/kalandfilmet akarsz nézni, ami nem mellékesen Superman-ről szól, és akkor nem csalódik az ember.

    Nekem tetszett annyira, hogy lehet megnézem majd itthon is a moziban még egyszer.

  18. “Szerintem úgy kell hozzáállni, hogy egy szórakoztató akció/kalandfilmet akarsz nézni, ami nem mellékesen Superman-ről szól, és akkor nem csalódik az ember.”

    Ebben teljesen igazad van. De pont ez a bajom is vele. Nem tudok egy Superman mozihoz így hozzáállni. Nem akarom senki kedvét elvenni tőle, lehet, hogy bennem van a hiba és nagyok voltak az elvárások.

  19. nadi007: Igen, ebben van valami. Amikor kijöttem a moziból, kicsit nekem is felemás érzéseim voltak, de aztán gyorsan győzött a pozitívum. :)
    Kicsit én is mást vártam. Valahogy komolyabbat, vagy nem tudom…

    De aztán belegondoltam, hogy végig jól szórakoztam, elrohant az a 143 perc, és be kellett látnom, hogy bár nem pont erre számítottam, de összességében jó volt.

    Szerintem a legtöbb embernek azért lesz vele gondja, mert pl. Nolan miatt magas, vagy inkább másmilyen elvárásai lesznek.
    Ez pedig “csak” egy szimpla látványos, izgalmas akciófilm.

  20. Ooooommmgg , most néztem meg itt kint, és hát azt kell hogy mondjam hogy valami nagyon állat királyság lett szerintem :D , azok a közelharci jelenetek meg az egész ahogy kinéz, a zene a áááá :D nagyon jó lett :D

Comments are closed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.