The LEGO Movie: trailer is poszter

Az egyik hang Morgan Freeman. Aki hallgatja a nyilvános vetítést az tudja miért vele kezdtem. Amúgy befutott a Lego-film teaser trailere. Egy átlagos figuráról szól, akit tévesen a világ megmentőjének tartanak. Gondolom utána tényleg az lesz belőle, mármint a kaland végére. A rendezők: Phil Lord & Christopher Miller (21 Jump Street, Cloudy with a Chance of Meatballs). Kicsit úgy néz ki, mint a Lego-valami játékok, azok amik a konzolokon taroltak. Mondjuk én a Lego Star Wars-szal kezdtem és végeztem is azokat.

28 hozzászólás a “The LEGO Movie: trailer is poszter” bejegyzéshez

  1. Az a gond ezzel, hogy mi az, hogy amit tud nyújtani az eddigi lego filmekhez képest… Úgy értem eddig is voltak hosszabb-rövidebb pontosan ugyanilyen technikával készült lego filmek, miben lesz ez több? Nem savazom előre, csak nem látom azt a fajta igényt, ami mutatkozna egy egész estét lego mozira.

  2. Szeretném látni a Chess: The Movie és a Hintaló: A Film című remekműveket is… ÉN ezeket várom, de nagyon.

  3. nem gondoltam volna, hogy az öszes licenszelt filmből készült legó benne lesz. nagyon nem hiányzk ebből batman meg a többi nem lego álltal feltalált figura… a lego-t is ott herélték ki agyilag mikor elkezdtek filmes jogokat venni és fantáziátlan makettezés lett a legozásbol. azok a boldog 80-90es évek amikor még a lego is eredetit gyártott :)

  4. aranyos, nincs ezzel semmi gond :)
    szintén nem mi vagyunk a célcsoport, ahogyan a “lego-valami” játékoknál sem, ezt tartsuk észben!

  5. Puffin:
    Ja, csak ha azt nem lépik meg, akkor ma nem lenne lego, ugyanis szószerint a csőd széléről rángatták vissza magukat a filmes figurákkal.

  6. Az az érdekes, hogy több LEGO film és sorozat is fut jelenleg, de a látvány ennyire béna egyikben sem volt. Azokhoz képest ez olyan, mint valami rajongói alkotás: szaggató karakterek, elmosódott, részletmentes hátterek…. nem értem, miért nem csinálták meg rendesen, mint a többit?

    Amúgy van még pár szuper név a hangok közt:
    Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Will Arnett, Nick Offerman and Alison Brie, with Liam Neeson and Morgan Freeman

  7. Lojetek agyon szinte szegyellem, de nekem ez igy 30 eves fejjel, minden blodsege ellenere tetszik. Semmit nem varok ettol a filmtol, csak beulok ra eltelik a masfel oram, kijovok es semmi mast nem adott csak azt a kellemes jo erzest, mint a Wasabi mikor megnezem.

  8. Nekem is tetszik.
    Pontosan ez a humor volt a LEGO pc/konzol játékokban is, és én kedveltem. Mondjuk ott annyiból volt egyszerűbb, hogy ismert sztorit dolgoztak fel a saját nézetükből, de nyilván ezért itt is lesznek ismert karakterek.
    Nem kell tőle sokat várni, bugyuta limonádé, aranyos poénokkal.
    Ennyi.

    A Lego meg nagyon jót húzott ezekkel a licenszekkel. Hogy máshogy tudott volna talpon maradni a mai korban, ha nem így?
    Biztos vannak fanok persze akik máig szeretik összerakni a hagyományos színes lego téglákból amit kitalálnak, de a mai ifjúság bőven több mint 90%-át ezzel már nem tudják (sajnos) megfogni.

    Nagyon jóba tenyereltek bele, mind a játékokkal és ezzel a filmel is sztem. Inkább legyen így lego, mint sehogy.

  9. Én nagy LEGO fan vagyok, de számítógépes játékkal nem játszottam, se nem láttam semmilyen filmet.

    Így marha jókat röhögtem ezen, szerintem nézős lesz részemről.

  10. Dregnarr1:
    Mert azok ming számítógéppel rendereltek. Ez pedig, ha jól látom, stop-motion (ami nálam már önmagában a többi fölé emeli).

  11. Nagyon szomorú lettem volna, ha nem stop-motion-ben csinálják, ezt egyszerűen így kell csinálni, mert olyan feelingje van, mintha tényleg legózna az ember és maga rakná össze a beállításokat. Semmi értelme nem lenne máshogy megcsinálni, mert akkor csak átlagos CGI lenne, marha gyenge képi világgal.

  12. a mai gyerekeknek mondjuk egyáltalán nem szükséges a fantázia, így jogos, hogy a licenszelt legókra veri mindenki. kis unokaöcséim is a SW legókra izgulnak, de első összerakás után gyakorlatilag egyiket sem szedték szét vagy építették át. mondjuk nem is csoda ha mamár mindent készen az ember elé raknak és mindenhol csak az agymosás megy.

  13. SZerintem is sokkal jobban néznek ki például a Star Wars témájú Lego “rövidfilmek”, ez bénácskább. A humora persze bugyuta, de egy tucat animációs nyúlnyálnál szerintem sokkal szerethetőbb, ez persze elég szubjektív. Viszont a trailerben szóló zenéért csúnyán arcon vernék valakit egy fagyott vidratetemmel, ezt a borzalmat még a szívem csücske Legonak sem bocsátom meg. :)

  14. Én el vagyok szomorodva, hogy egyáltalán ilyen legalja dolgokat felvisznek mozira is, és hogy itt akadnak olyan emberek, akiknek ez komolyan tetszik felnőtt fejjel.

    Az ugrott be, amikor az Idiocracy-ben az emberek a moziban nézik az Ass cimű filmet, amiben végig egy picsát néznek és remekül szórakoznak rajta.

  15. Tudom hogy stop motion med minden, de akkor is ez a szaggatás borzalmas, az igényesebb rajongói videók jobban ennél. A film jónak néz ki, de nem hiszem hogy én nagy vásznon ezt végig bírnám nézni.

  16. Én human bevezetője alapján felkészültem pont arra a gagyi CGI-Legofilm látványvilágra, ami a többi, straight-to-DVD legofilmet jellemzi, de szerencsére pont az ellenkezőjét kaptam.
    Nagyon tetszik a stop-motion hatású animáció, meg az, hogy nagyjából amit egy lego figura nem tud megcsinálni a valóságban, azt itt sem tudja (pl lábak, karok, ujjak behajlítása), ez ad neki egyfajta valószerűséget és elképesztő bájt is. Vagy például az, hogy kb mindenhol valódi lego-elemeket használtak fel. Egy béna CGI-legofilmben a lézerfegyfer-lövedékeket biztos vagyok benne, hogy egy szimpla fénycsíkkal oldanák meg, itt pedig ilyen átlátszó lego-rudak :D
    Régóta figyelemmel kísérem a filmet, mert kezdettől úgy tűnt, hogy ez valami más lesz, mint az eddigi, maga a Lego által gyártott valamik, de ez a trailer akkor is kilóra megvett volna, hogyha nem tudok előzetesen semmit a filmről…

  17. de hát ez egy mesefilm, nem? gyerekeknek. mondjuk kb. olyasmi szintem, mint a PIXAR animációk. gyerekfilm, pár felnőttesebb poénnal, hogy anyuapu ne pusztuljon el az unalomtól.

    szerintem.

    akkor nem tökmindegy, hogy milyen filmes erényei vannak?

  18. Szinte az összes legós játékkal játszottam eddig. Ez is jöhet :D Egy pár darab legó most is van valahonnan az asztalomon :D

  19. Sokan abban a hitben élnek, hogy a LEGO csak gyerekeknek fejleszt, pedig elég csak ellátogatni a legnagyobb fansite-okra, kiderül, hogy a vásárolt készletek 65%-át felnőttek (gyűjtök, építők) saját maguknak veszik.

    Az itthoni és külföldi LEGO kultúra egyébként ég és föld (már csak az erre fordítható pénzmennyiség miatt is), elég csak megnézni például ennek a srácnak a munkáit:

    http://www.flickr.com/photos/45244184@N04/sets/

  20. A mai gyerekeknek nincs fantáziája, kis iphone-ba temetkezett buta zombi mind. Bezzzeg mi milyen csodálatos gyerekek voltunk. Hagyjuk már….

    Nagy LEGO fan voltam, és mikor először kaptam a gyűjteményembe egy csúnya filmes készletet, Anakin fogatját, vagy Harry Potter egyik szettjét, nem omlott össze a világ. Azokat az elemeket aztán beépítettem másikba, vagy azokhoz adtam hozzá a még többet.

    A LEGOzást pont ez a nagy változatosság teszi széppé. Hiába van egy űrsiklód, kalózhajód, vagy autód, valahogy minden összetartozik, keveredik kavarodik a játszás során. És szerintem ezt a jelenséget ez a film jól tükrözi. LEGO Batman nem volt 10 éve, most van Hero széria, és akkor?

    Tetszenek a felületek is, jó kocogós műanyag érzetet ad.

  21. Szerintem a lego-t az ölte meg, hogy eltávolodtak az alap elemektől és kivették az ember kezéből az irányítást. Mindenre van már speciális elem, nincs meg az az érzés, hogy kombinálj (vagyis már nem olyan mértékben, mint pl a 80-as években. Emlékszem, amikor ausztriából bejöttek az első Space dobozok a 80-as évtized elején, egy-egy csomag alig állt 20-30 elemből.

    Azt meg nem is említem, hogy a minifig-ek arcvonásokat kaptak az alap szmájli arc helyett. (Mind a mai napig legózok, pedig van már 30 éve, hogy az első dobozt megkaptam :D, igaz ma már csak stop motionra használom őket nagyritkán ha az unokahúgaimmal találkozom.)

  22. Ez a trailer valahogy nagyon feldobta a napom. A humor, a látvány, meg az ügyes LEGO poénok (pl. a régi Space Minifig törött sisakja és kopott ruhamintája) olyan jóízű LEGO érzést adtak vissza, amit rég nem éreztem.

    Pillanatnyilag ez az egyetlen film, amit tényleg olyan izgulósan és nem csak enyhe érdeklődéssel várok. A feltűnő LEGO szériák változatossága külön öröm nekem, de gondolom mivel ez egy Warner-es film, pár licenc (Star Wars, Marvel) vélhetően ki fog maradni. Mindazonáltal ismerve az eddigi LEGO filmeket, filmecskéket meg játékokat, remélem, hogy azért a készítők megpróbálnak minél több rejtett poént meg cameót becsempészni — a Johnny Thunder Minifiget a hajdani Adventurers szériából már látom is az egyik snitten, kíváncsi vagyok, vajon egyéb nem licencelt, eredeti LEGO karakterek is feltűnnek-e.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.