Man of Steel (Az acélember)

Gyönyörű tollbamondás. A film egészében sajnos a forgatókönyv volt a leggyengébb pont, de Snyder ellensúlyozza kicsit az akciójelenetekkel. Igazi blockbuster, ami azért normálisabb, mint egy Transformers 3?

Tényleg a pozitívumokkal kezdeném: úristen a látvány. Sikerült a szupererős, lézerszemű acélembert olyan akciókba helyezni, hogy az ember csak kapkodja a fejét, de nem a rossz módon. A történet szerint szülőbolygójának többi lakója akarja a vérét, így a hozzá hasonló fizikumokkal kell összecsapnia. most képzeljük el ez mit jelent… Bizony, a másik vonattal való fejbevágása normális mozzanat, egy felhőkarcoló kidöntése sem probléma igazán. Az emberi tényező szinte nulla, bár belekontárkodunk, de más szinten folyik a harc.

Komolyan bekezdéseket lehetne megtölteni azzal, hogy a látványt mennyire ügyesen sikerült megragadni a Man of Steelben. Térjünk inkább a negatívumokra: az írás minőségére. A film első felében rengeteg olyan jelenet van, amin az érződik, hogy “ezt is el kell mondanunk, meg ezt is”, teljesen mechanikusnak tűnik a folyamat, érzelem nélkülinek.

Most is a Kriptonon kezdünk, ahonnan a szülei kilövik a gyereket az űrbe. Innentől a harmincvalahány éves baromi izmos Supermant látjuk, aki flashback formában emlékezik vissza gyerekkorára. Itt jegyezném meg, hogy mekkora mázlink van, amiért Kenték farmjára esett az az űrhajó, amivel érkezett az idegen. A józan paraszti ész mellé valami eszméletlen magas szintű megvilágosultsággal bír Kent papa, pont úgy neveli a gyereket, miközben Platónt olvastat vele, hogy az felnőttként kibírja majd azt, ahogy az emberiség őt kezeli.

Hiszen végtére is erről van itt szó, az ember szerű, isteni képességekkel bíró Kal-El beilleszkedik a társadalmunkba. Eleinte rejtegeti képességeit, hiszen miképp kezelnék az emberek, de kénytelen felvenni a piros alsó nélküli ruhát, amikor Zod tábornok megérkezik szülőbolygójáról, és a Földet fenyegeti. Igazából ebben még egész korrekt is a film, ahogy az emberek reagálnak végül Supermanra.

A másik amiben még erős a film, az a casting. A főbb szereplők baromi jól lettek kiválasztva, ezen Henry Cavill, Amy Adams és Michael Shannon trióját értem. Nyilván a film második felében Adams baromi bénán van kezelve, de a végén kap egy olyan gyönyörű jelenetet, hogy megéri a hatalmas zúzásba erőltetése. Cavillben pedig annyira benne van ez a kívülállóként viselkedés, hogy az őserő Shannon durva kontrasztot jelent a másik oldalról. Az ehhez asszisztáló Diane Lane, Russell Crowe és Kevin Costner szintén jó választás, a tollbamondó részbe is lehelnek némi életet. Amit nem értettem, hogy minek erőltették a Daily Planet teljes szerkesztőségét már most, az eredettörténetben.

Vannak érzelmileg erős pillanatok a Man of Steelben, és a gritty dolgot sem vitték túlzásba, bár a poénokat sem, és hát az akció fantasztikus, így a végére az ember szemet tud hunyni a közepes forgatókönyv felett. Nem baszták el.

205 hozzászólás a “Man of Steel (Az acélember)” bejegyzéshez

  1. Örülök ennek a kritikának, mert mióta csütörtökön láttam, folyamatsan veszekszem többfrontos háborút vívva más fórumokon, mert sokan lehúzzák, de már-már olyan szinten, mitha ez nekik kötelező lenne.
    Eddigi legjobb mioziélmény volt idén, egyedül a flashbackek mennyiségét sokalltam.
    amit te is kiemeltél human, a nem-emberi léptékű akciók elképesztőek, és az sem zavart, hogy a végén elég sokáig tartott. Mert látványos volt, és elképesztő. Legalább nem csalódtam benne, tavaly nagyot csalódtam a nyári nagy szuperhősös filmben.

  2. nekem tetszett a film, csak valahogy olyan nem volt az az agyam eldobom kategória. Lehet az elvárásaim voltak nagyok, de attól függetlenül nem jöttem ki csalódottan a moziból. A meglepő számomra inkább az volt, hogy kis városomban premier-napon nem volt telt ház az esti előadáson.

  3. Kb a kritikád ebből állt: Húba****meg a látvány,azért kicsit szar a scipt,de a látvány,meg az akcióó…meg pontpontpont.

    Amit hiányoltam human: Hans Zimmer ?? őt nem kéne megemlíteni ? vagy ő nem ér fel a látvánnyal ? :D

  4. Abszolút egyet kell értsek veled. Az írás kicsit gyengébb volt de az akciók és a színészek elviszik az egészet.

    (azt mondjuk most nem tudom, hogy Amy-nek a végén mi volt az a gyönyörű jelenete)

  5. Tökéletesen egyet kell hogy értsek a kritikával. Számomra is a forgatókönyvnél sántít kicsit a dolog, de abszolút megbocsájtható, mert a látvány és a film hangulata teljesen beszippantott és szinte észre se vettem a közel két és fél óra játékidőt. Szóval számomra mindenképp újranézős a közeljövőben, aztán meg még párszor biztos. :)

  6. Hát nem tudom, én még sosem unatkoztam ennyire szuperhősös filmen. De szép CGI-techdemo volt az utolsó fél órában, az tény. Csak addigra már annyira unod a karaktereket, hogy nem érdekel.

  7. Kicsit ingadozó volt a film minősége, a flashbackek lehúzták közbe-közbe de nekem nem tűnt tollbamondásnak, kicsit hosszadalmas volt de a Kryptonos rész nagyon adta. A látvány epikus, a zene fenomenális, egyszerűen a harcjeleneknél beszippant a film. Iszonyatosan tetszett, a hibáival együtt is megér egy erős 9/10-et.

  8. gfdg: Hogy lehet ezt unni? :D:D:D
    Nincs is benne semmi unalom, az akcióknál meg már vigyorogtam, mert olyat kaptam! :D
    Ezt a filmet vagy 4x-5x megnézem moziban!

  9. A film igazi akcióorgia volt, valóban a történet annyira nem volt nagy szám, de. Próbáltak az eredethez hűek maradni, a mitológia teljesen rendben volt, és a sok kis apróság, amivel megdobogtatták a rajongók szívét, pl. Lexcorp felirat egy összezúzásra váró teherautón, az ikonikus Smallville felirat a víztornyon, gyerekkori “barátok”, ésatöbbi. Idei év eddigi legjobb filmélménye volt számomra.

  10. SPOILER SPOILER SPOILER

    A kryptoni igazságszolgáltatáson jót röhögtem. Kedves Zod, mivel puccsot kísértel meg, ezért csatlósaiddal együtt egy fekete lyukba teszünk, h túléljétek krypton pusztulását.

    SPOLER VÉGE

    Amúgy tetszett, so fuck metacritic,rottentomatoes

  11. Ez most komoly ? tegnap néztem ezt a filmet és ekkora klapszart én ritkán látok.Ekkora logikátlan faszságokat meg amerika hypeolást meg kínos jelenteket én nem láttam.Konkrétan az érzelmes jeleneteknél az egész mozi röhögött annyira béna volt.A párbeszédek kínosan rosszak az apa(földi) karakter ahogy meghalt azon röhögtt a mozi a legnagyobbat.Én pozitívan álltam a filmhez de összes sem tudtuk számolni barátaimmal hány logikai bukta van a filmben pl SPOILER esik a csaj a feketelyuk felől miközbben az elvileg még a fényt is elszívja ja meg lézerrel a belsővérzést meg gyógyítja úristen mekkora faszság ja és az hogy senki nme hall meg ekkora pusztulásban buzis voltSPOILER VÉGE.Nagyon gagyi oriási csalódás volt .Ja és a kamera kezelés botrányosan szar és idegesítően kreatív akart lenni.Az egész film egy nagyon szar cliché és logikátlan faszságok halamaza . A látványon a kamera kezelés még rontott szóval kukába vele .FELHÁBORITÓAN SZAR VOLT .SENKI NE NÉZZE MEG MERT SZAR.a nyelvtani hibák mennyiségéből mindenki láthatja mennyire felháborít hogy pozitív kritikát kapott eza film.

  12. SPOILER

    Vege fele mar egesz sokat asitoztam… Mi a f**nak kell 3 centirol venni, hogy ket superhero hangsebesseggel hajigalja egymast a falnak? Konkretan semmit nem latni az egeszbol a film feleben, csak hogy valaki ut valakit valahol. Mellesleg a film 90%-ban vagy utnek vagy robban, vagy osszedol valami. Sztorit nem nagyon vettem ki belole. Valami CGI showreel-re ultem be lehet es nem a zupamenre.
    Zene jo volt, mar ahol az efektek kozott hallani engedik. A seregben biztos koros emberhiany van, mer egy azon ember tancskozik a fejesekkel, vezeti a sereget, valamit a teherszallito repcsit is meghajtja. UniverZal soldier.
    Azt azert kifejthenek, hogy 1 miliard ember genkeszletet hogy a turoba rakjak bele egy masik lenybe egyszerre. Sejtenkent mas es mas? Hat megneztem volna egy bantu nigger labu japan testu eszkimo feju foszert, gondor pajesszal…
    Aki meg imaxben nezte, nem tunt fel, hogy vegi mero homaly az egesz? Ja es a 3D nem kicsit atveres volt, mert szemcsi nelkul is kb ugyanazt lehetett latni, csak mas brightnessen :)
    Az meg nonszensz, hogy belepeskor kerik, hogy vedd elo a telefont es elottuk kapcsold ki.

  13. Fronter: kicsit zavart, hogy az első másfél órában semmi érdekes nem történt. Superman születését/fiatalkorát max 5 percben kellett volna összefoglalni, mert mindenki ismeri, de igazából senkit sem érdekel. De az utolsó fél órát lehet én is megnézem még párszor.

  14. Tegnap megnéztük, és az a baj, hogy tényleg vannak hibái a filmnek, amit nagyon sajnálok.
    Azt nem kell ecsetelni, hogy a látványvilág és az akciójelentetek kifogástalanok voltak.
    A flashback talán szájbarágós volt, de elfogadható.
    Viszont a fordítás itt-ott igencsak eltért az eredetitől.
    Nálam a legnagyobb hiba az Luis Lane teljes karaktere volt az egész film alatt. Értem én hogy kel valami románc, vagy mi.
    De sokszor nagyon zavaró volt.
    Egy darkosabb, sötétebb tónusú film jobb lett volna.
    Sajnos a gyengébb felfogóképességű amerikai közönségnek ilyen verzió kell.

    (Mikor kijöttünk a moziból, vagy 20 embertől hallottam, hogy:”Majdnem elaludtam…”, “Ez nagyon gyenge volt”)

    Zene: 10/10
    Film: 7/10
    Történet: 8,5/10
    Szereplők: 7/10 (Luis Lane, és Samuel miatt )

    Össz: 7,5/10

  15. Butcher: mekkora faszásg az is, hogy repül meg röntgen látása van, nem? Nagyon gáz, nem is tudom, 2013-ban hogy fordulhatnak elő ilyenek egy filmben. Tiszta buzis…

  16. Én ettől a filmtől sokkal többet vártam. Lehet ezért éreztem csalódásnak. A mesélős rész jó volt..onnantól összefolyik minden. A látvány meg annyi hogy szétk*rnak mindent.. tényleg rohadt jól meg van csinálva de kb egy óra után a folyamatos robbanások meg az épületrombadőlések is unalmasak voltak.

  17. A forgatokonyv valoban kozepszer lett, de a nagyobb hibak nekem a szereplokkel voltak. Nem tartom hiteles Supermannek Henry Cavill-t, mert a jateka alapjan a karakter egy felkegyelmu szepfiu. A tobbi szereplo rendben volt, de igazan jonak talan csak Zod-ot mondanam es a tarsat, az a csaj nagyon jo karakter volt (persze melysegek nelkul). Osszesegeben latvanyos, de csak a vegso harc utolso Dragol Ball-os reszeben formabonto alkotas, koncepcio zavaros rendezessel, es sokszor eroltetett darabos dramai jelenetekkel. Mindezzel egyutt 1nek jo volt, talan tobbszori nezesre is, de klasszikustol illetve az elso promo anyagok alltal beigert minosegtol alaposan tavol all. Nagyon nagy kar erte.
    Az pedig szubjektiv megiteles kerdese, de szamomra ertelmetlen es felesleges volt egy “Urleny Tortenete a foldon” storyt hegeszteni Supermanbol, megha a Kriptoni hatter a kepregenyek szerves resze is.

  18. Totálisan egyetértek a kritikával.
    Nyilván a Rottentomatoes 300 kritikusának abban nem jött be a film hogy nem teljesítette azok elvárásait.
    Röviden:

    Hol marad a The Steel Knight-unk????

  19. kis spoiler
    az egész egy összevisszaság. A neten terjedő kritikákkal értek egyet. Már maga a felépítés is úgy rossz ahogyan van. Nem akarom elhinni, hogy Clark miközben lebeg a vízben a bálnák között, biztosan a gyermekkorára gondol, hogy mekkora szar az élete.
    Utána vágás meglát egy autóbuszt és még azt a szájba kell erőltetni, hogy jaj csesztették szegényt miután megmentette a gyerekeket. És megjön Zod.
    A FILM ÉRDEMI RÉSZE ITT VÉGE.
    Ezután ami jön, az dragon ball z, annyi kivétellel, hogy nem állnak egymás előtt órákat és nem beszélgetnek, hanem ütik egymást, csodálkoztam hogy nem volt kámehámé. És itt is teli van hülyeségekkel. Szupermen repül, vágás szupermenre ránéznek a tankcsövek vágás, szupermen kihallgató cellában vágás, szupermen újra a sivatagban. Miii van?
    A transformers 1 féle betegségeket, hogy olyan közelről mutatják az embereket hogy a harcból nem látsz semmit nem is részletezem.

  20. werdafckmgkdhf akármi. Ha a leírt dolgaimban te látod a logikát jó neked . Engem csak az zavar hogy ma már ha egy film jól néz ki de a sztori gyenge, és logiktálan a felépitése az már bőven elég hogy kasszasiker legyen .

  21. “DnP
    Sztorit nem nagyon vettem ki belole.”

    Pedig a sztori egyszerű volt mint a faék. De ha te még így sem értetted…

    Számomra az a csata amikor a csajjal (Faora-Ul) meg a nagy bengával bunyózott egyszerre az ütötte az utolsó Zod al való harcot. Mind látványra mind koreográfiára. Egyébként szórakoztató film volt. Megérte az árát.

  22. GIGA SPOILER
    én végig az ismeretlen kínai hölgy testi épségéért aggódtam, de végül sikerült megmenteni
    GIGA SPOILER OFF

    a látvány meg egy kalap szar, faszt se látni az egészből, aki látta a fosembert, meg a többi marvellos egyenfost az látta ezt is

  23. Húh mennyi rossz kritika! Pedig pont, hogy ez igen is NAGYON JÓ film lett! Végre, ilyen Superman filmet vártam! A régi Superman filmekben alig volt akció, és nagyobb részt időhúzás volt, annak ellenére, hogy azokat is szerettem.

    Na és itt végre jó sok akció volt, nem úgy mint pl. a Vasember 3-ban, aminek nagy része cselekmény nélküli, pedig az is tetszett, na de ott az akció az nagyon gyenge volt. :(

    SPOILER

    Én sem láttam benne olyan feketelyukat mint a valóságban, kerestem is a szememmel, hogy hol itt a fekete. :D Amúgy a bakik nagy része megmagyarázható logikusan(A fekete1yuk talán nem, de lehet egy expert fizikus ezt is el tudná magyarázni, már ha nem f@szság az egész.), belekötni, meg bármelyik filmbe bele lehet. Lehúzom én neked bármelyiket, legen az a legnagyobb mű is! ;)

    SPOILER vége

    A kritikusok meg egyáltalán nem voltak képben, a filmek a mi SZÓRAKOZTATÁSUNKÉRT vannak, és nem azért, hogy problémákat keressünk a filmben, és mély analízist folytassunk velük szemben.
    Azokat a kritikusokat tisztelem, akik ezt látják, és azt nézik hogy a film mennyire szórakoztató, és mennyire tudjuk szeretni az adott filmet.

  24. SPOILER

    Azért az tetszik, hogy egymás tollába adjátok a hülyeséget:) Gondolok itt a Dragon Ball-hoz való hasonlításhoz. Ha kevesebb akció lett volna, akkor azért húznátok le gondolom. Szerintem a Kryptoni előzmény kellett egyrészt Zod motivációjának megismeréséhez, másrészt megmagyarázza, hogyan lett Clark okosabb,erősebb mint társai. A hirtelen vágások( halászhajó, étterem, Északi-sark) engem is zavart,talán ha egy 20 perccel hosszabb filmet kapunk jobban jártunk volna. Ezt a realisztikus Superman filmet pedig úgy látom mindenki szó szerint értette:) Kit érdekel hogy egy fekete lyuk mit szív be és mit nem? Én úgy vettem észre, hogy ez egy sci-fi. Az nem zavart senkit, hogy hogy jelent meg Zod üzenete mindenki mobilján?

  25. Összességében egyet értek a kritikával. Nekem a trailerek alapján teljesen epic hangulata volt az egésznek, libabör is stb. Más kérdés hogy én nagy rajongója is vagyok a karakternek. A film tetszett, de lehet hogy a túl nagy hype miatt meg hogy annyira vártam nem ütött akkorát.
    Szerintem Cavill tökéletes választás volt az újkori Supermannek, adjanak neki több lehetőséget hogy kibontsa azt ami a karakterben van és remek dolgok sülnek ki belőle.
    Azt egyébként hogy unalmas a krakter, sosem értettem, hiszen az hogy erős egy dolog. Emellett érzelmi mélységekben van és lehet is mit bemutatni. Itt is a vívódásokat és a bizalom kérdést kicsit talán jobban is meg lehetett volna mutatni több időben.
    Ez megint csak olyan mint mondjuk az új Pókember, ha a Batman Begins előtt jön, akkor nagyon nagyon jó, de így már csak szimplán jó. Lényegesen jobb mint a korábbi próbálkozások és legalább benne van egy nagyon jó folytatás lehetősége is.
    A 8 pontot így is megérdemli.

  26. Nem értem a lehúzó kommenteket:”ELHÁBORITÓAN SZAR VOLT .SENKI NE NÉZZE MEG MERT SZAR” “És itt is teli van hülyeségekkel. Szupermen repül, vágás szupermenre ránéznek a tankcsövek vágás, szupermen kihallgató cellában vágás, szupermen újra a sivatagban. Miii van?”

    Teljesen követhetőek voltak az események ,lehet ,hogy nem mobilozni kellett volna moziban.Negatívumként én inkább a szinkront említeném meg ,Zod hangja lehetett volna valamivel mélyebb is mert így eléggé béna volt a “You are not alone” jelenet,sőt Kevin Costner szinkronhangja kifejezetten zavart.A Daly Planet szerkesztőinek sem kellett volna ennyit szerepelni,nem hinném ,hogy annyi embert érdekelt volna, hogy Morpheus meg a többiek hogy nézik a harcot a földről.Egyébként tényleg egyszerű a történet ,de hát ez egy eredettörténet ,ezt el kellett mesélni.Aki belekötött valamibe annak üzenem,hogy kb mindent meg lehetett magyarázni(az UniverZal soldier-ről meg annyit,hogy valószínűleg nem egy őrmesternek adják oda ezeket a feladatokat.)Viszont azzal egyetértek,hogy lehetett volna “darkosabb” is a film,a legelső trailerből nekem ez jött le,ettől függetlenül nálam 10/10

  27. Még annyit ,hogy a zene elképesztően jó volt,ez különbözteti meg a DC filmeket a Marvel filmjeitől.Nekem tetszettek a flashbackek habár ha a film hosszabb ,jobban ki lehetett volna belőle hozni a dolgokat,de akkor meg az emberek sírtak volna,hogy miért ilyen hosszú.

  28. Mindenhonnan azt olvasom, hogy minden tökéletes, csak a forgatókönyv nem, és ettől féltem előre is, mivel David S. Goyer írta…aki egy normális önálló munkát nem dobott össze és nem is értem mit látnak benne, forgatókönyvíróként nagyon béna. Olvastam, hogy második részt és Justige League-et önállóan (Nolan nélkül) csinálja, amitől nagyon, de nagyon félek. Kíváncsi lettem volna, ha mással, sikeresebb (mondjuk Nolannek adhattak volna több dellát, hogy ő írjon mindent) íróval csinálják, mekkora katarzis lett volna belőle. DC, Warner, csak ésszel!!

  29. urbanG: Nagyrészt igazad van, de ne felejtsük el Elfman zenéit sem az eredeti pókból.:) Ha viszont úgy értetted a marvel studió filmejeibenvan xar zene az iagz, egyetlen egy megjegyezhető dallam nincs bennük.

  30. Szerintem ez úgy szar, ahogy van. Már az egyik magyar kritikus is megírta, hogy teli van a rottentomátóz is lehúzós kritikákkal. Szerintem ezeknek igazuk is van, bár én csak 640×480-ban néztem a filmet, mert elvből nem adok pénzt ilyen szutykokra. Amúgy meg a világ legjobb filmje még mindig az Avatar, mert überállat 3D-je van, meg tök okosakat tanultam belőle: pl. hogy nem szabad kivágni a fákat. James Cameron egy zseni!

  31. biker: Az Avatar 3D-je hagy kívánni valót maga után, igaz ennek sem nagy durr a 3D-je. A legjobb eddig a Star Trek 2 számomra.
    A film meg elképesztő látványos, bűn megnézni ilyen kis felbontásban. Meg a szereplők is jól eljátsszák a szerepüket, a story meg ismert. Izgalmas és lehengerlő a film, nem tudom mit nem lehet szeretni benne.

  32. Na viccet félretéve :)
    Kicsit unom már, hogy az aktuális blockbusterek kapcsán mind a nézők, mind a kritikusok csak végletekben tudnak gondolkodni. Ennek persze a felfokozott hipe is az okozója, de nem tudom felfogni miért nem lehet egy filmet a helyén kezelni! A másik probléma a teljes kontextustalanság (sicc!). Azaz az értékelések egyáltalán nem foglalkoznak a hasonló filmekkel.
    Tavaly a Bosszúállókat istenítették még itthon is (ahol nincs nagy ismertségük), pedig annak pl. a CGI/akció része messze elmaradt az Into darkness, vagy a Man of steel hasonló részeitől. Nem mondom, hogy rossz film lenne az Avengers, de amit ott elnéztek a krtikusok azt más filmeknél kőkeményen számonkérik, sőt…

    Abban egyetértek a jelen blog írójával, hogy az Acélember legnagybb hiábi a forgatókönyvből adódnak. Viszont azt le kell szögezni, hogy szerintem az zseniális ötlet, hogy egy “sima” képregényfilmet egy modern sci-fivé (próbáltak) varázsoltak. A Kripton és maga a háttérstory kitágítása, Kal-El történetének, küldetésének kibővítése szerintem jó alapul szolgálhatott volna. Én a problémát abban látom, hogy túl sokat akart markolni a film. Nem kellett volna ilyen messzire jutni a film végére. Sőt, valószínűleg a jövere nézve is rosszat tettek azzal, hogy talán a legnehezebb ellenfelet ellőtték az “első” filmben.

    Lehet tarantinós eszköznek, vagy ötletpótlónak is nevezni, de nekem tetszettek a filmnyelvi utalások: lens fleur (J.J. Abrams), kamera zoom (Battlestar Galactica, és sokan mások), ugrálós/repülni tanulós jelenet (John Carter), genezis kamra (Mátrix) és így tovább…

    Nem folytatom, mert egy hsz-ben nem lehet kritikát írni, de a lényeg, hogy szerintem azok csalódtak most csak nagyon akik valami Sötét lovag 2.-t vártak. Pedig szerintem egyértelmá, hogy egy szuperképességekkel rendelkező űrlényről nem lehet olyat csinálni.

    10/7

  33. szerintem ez a film rendben volt, még ha volt benne néhány hiba is. nyilván, magasra lett téve a léc a Batman-trilógia után, de hogy ennyire lehúzzák egyesek…

    néhány magyar, illetve a kommentekben emlegett külföldi oldal “kritikáit” meg kár figyelembe venni, szerintük a szánalmasan gyenge Iron Man 3 lényegesen jobb film, mint a szóban forgó Man of Steel… ez mindent elmond

  34. “hogy talán a legnehezebb ellenfelet ellőtték az “első” filmben.”
    Zod közel sincs a legnehezebb ellenfélhez. Na akit a JLA filmbe akartak na ő már inkább de még ezzel is vitába lehet szállni.

  35. IRON MAN 3 spoiler

    Az Iron Man 3-al is “csak” az a gond,hogy az egyetlen csavarral el is rontották az addig komolyabbnak tűnő filmet,sokkal jobban örültem volna,ha tényleg Ben Kingsley által játszott Mandarin lett volna az igazi ellenség.

  36. Ha neked az Avatar a legjobb film, akkor nem csodálom, hogy ilyen fajta film nem tetszett :D persze mindenkinek meg van a saját ízlése, nem leszólásként mondom :)

  37. tspawn

    Remélem igazad lesz,én a Thor ,és a Capt. America után nem bízok a Marvelben.

  38. A gyengébbek kedvéért leírom: az első hsz.-em irónia volt!

    tspawn: Nem ismerem igazán a Superman univerzum mélységeit, de józan ésszer egy másik kriptoni után pl. egy Lex Luthor csak csuklómozdulat lehet egy “realista” filmben. :)

  39. Én egy jó blockbusternek tarom ezt a filmet.
    Szerintem az akciókkal minden rendben volt.Követhetőek voltak.
    A kritikával egyetértek ami a forgatókönyvet illeti.

    A negatív véleményeket nem nagyon értem.Snyder hozta az elvárhatót,a régebbi filmeknél sokkal jobban sikerült,de persze önállóan is megállja a helyét.

    Ha valakit kiakad egy fekete lyuk működésén egy sci-fiben az inkább próbálkozzon másik filmmel.Superman filmekben azért hamar lehet furcsaságokat találni. :)

    Én rajongóként úgy érzem,hogy mindent megkaptam amit elvártam ettől a mozitól.Egy jó eredetsztori feldolgozást,jó szinészí játékokat,a filmzene is rendben volt és Zack Snyder sem okozott csalódást.

  40. off: Nekem inkább a Mátrix jutott néha az eszembe nem pedig a dragonball :)

    sztori: 7.x
    zene: 8.x
    látvány: 8.5
    vágás: dafuq
    karakterek: 7.x

    filmössz: 7.5-8 közt nálam

    Valóban voltak benne kissé fura jelenetek, meg a madzagon lógatás is néha nagyon látszott, de evvan, vártam, tetszett de többre számítottam.

  41. Human nagyjából leírta a dolgokat. Nehéz dió ez a Superman film (Már ha annak hívják, mert a filmben nem nagyon emlegetik így). Az alapvető probléma az szerintem, hogy nem kellett volna még egy eredettörténetet összedobni, plusz lemásolni a második Superman filmet. Mert ez így kevés lett – történetben. “századszor is” kilövik a Kryptonról, lejön, felnevelik stb… sok és unalmas szerintem. Nem tudom, hogy mi volt az ami miatt újra az alapoktól kezdték, hiszen talán éppen Superman az, akit nem kell alapozni, vagy ha igen, akkor egy “összefoglaló” elég lett volna az elején. Túl hosszúra nyúlt a felvezetés, nem mondom, hogy nem működtek a flashback-ek, mert nem lett volna rossz elképzelés, csak éppen rosszkor, felépítetlenül, és teljesen irracionális történetek villantak be, amelyik inkább kínosak, mint drámaiak. Próbálták felépíteni, mélyíteni a karaktert, de nagyon műnek hatott.

    Zod-ot pedig ellőtték már a második részben, kb ugyanezt tudta, igazából nem értettem, miért ő volt a főellenfél. Persze itt tolták az arcunkba a teljes szilikon völgyet, az első 10 percben még jó is volt, de utána unalmassá váltak az ütésváltások és emeletes házba csapódások.

    Kettészakadt a film, az eleje nagyon lassú és sok helyen unalmas is, a második fele pedig egy vizuális őrület, rengeteg közelivel és gyors vágásokkal. Közben pedig elveszett Superman, legalábbis akinek eddig megismertük. A férfi aki az embereket védelmezi, most egy várost tesz a földdel egyenlővé, csak, hogy legyőzze ellenfelét. Meg sem próbálja áthelyezni a csata helyszínét, nyilván egy sivatagi bugyó nem lenne ilyen látványos.

    A szereplők közepesek, a teljes újságíró szakasz felesleges, Lane karaktere a legkevésbé eltalált és kapcsolata Superman-nel teljesen indokolatlan és kidolgozatlan, úgy kezelték, ahogy az egész első másfél órát kellett volna, azaz úgyis tudjuk, hogy együtt vannak, minek cécózni.

    Ennek ellenére egy könnyen felejthető nyári film lett belőle, ha túllépünk a forgatókönyv brutális hiányosságain és a karakterek kidolgozatlanságán egy jófajta b kategóriás zúzda a dolog.

    Snyder vizualitása, perverz vonzódása a képernyőn az erőszakhoz és fétishez itt is megjelenik, talán túl sok is Superman tiszta, feddhetetlen karakteréhez, ugyanakkor a forgatókönyv túlságos merevsége szintén árt a karakternek, eltűnik a humor, de nem sikerül igazi mélységeket sem elérni, az apa-fiú kapcsolat is zavaros és nehezen megmagyarázható döntésekhez, eseményekhez vezet.

    Arra amúgy nagyon kíváncsi leszek, hogy mégis, hogyan gondolták, hogy Justice League filmet csinálnak, mert ezt a fajta Superman-t szinte lehetetlen összeboronálni Batman karakterével, nem beszélve arról, hogy a Batman trilógiát lezárták, tehát hogyan és miért térne vissza Batman? Vagy rebootolják?

    6/10: igazából ez a film megmutatta, hogy a húzónevek nem jelentenek mindig garanciát a minőségre. Moziban mindenképpen megéri megnézni, de szerintem szeptemberre nem sokan emlékeznek majd erre a filmre.

  42. Én speciel az Iron Man spoilerre gondoltam, de ahogy észrevettem trailerek alapján a Marvelnél a 2. körben másmilyenek(komolyabbak…”kibontottabbak?”)lesznek a sztorik. Amúgy nem értem mi baja az embereknek a Thorral. Az Am kapot meg tudom érteni, mert azt több irányból is lehet rossznak mondani, de a Thor szerintem még legrosszabb esetben is csak “semmi különös”.

  43. Sajna szinkronosan láttam először, ami már megint katasztrófa lett. Jó nyilván egykét karakterhez passzolnak a hangszínek(Zodhoz nem:D ), de olyan magyartalan mondatokat sikerült már megint kipréselniük magukból a szinkronrendezőknek hogy az szinte fájt. Összességében tetszett a film, sajna a katarzis élmény az valahogy elmaradt, talán részben azért is, mert szinte minden nap megnéztem a trailereket, promókat :D iszonyat vártam. David S. Goyerre nagyon dühös vagyok, kegyvesztett lett nálam.Ennél jóval mélyebb drámát,párbeszédeket is bele vihetett volna, picit kapkodósnak tűnt sok sok jelenet. Ezek a flashback témák sem nagyon akartak működni, a sokadik már szinte zavaró volt. Lois majdnem orgazmusa egy csóktól szinte vicces volt, bár lehet csak a szinkron miatt. Tetszett a film, érdemes megnézni, de sok dolog picit másképp jobban működhetett volna, ami viszont Snyder hibája, picit savanyú a szám mert majdnem több mint egy évet ültek felette tökéletesre csiszolgathatták volna.

  44. Na csak folytatom mert 10 hsz érkezik mire leírok egyet. :D Biker, Luthor még egy “realista” világban is méltó ellenfele Supinak, mert mindig megtalálja a módját hogy sz@rt kavarjon és kijátsza őt, de én speciel Apokalipsz Urára gondoltam a komolyabb ellenségnél.

  45. Összességében tetszett, de az eredettörténet újramesélése unalmasra sikerült. Mármint nekem, aki ismeri…

    Egy nagyon nagy pozitivumot kiemelnék:
    Végre nem kietlen tájon (sivatag, Grand Canyon) ütötték egymást szarrá a szupermenek, hanem lezúzták a várost rendesen, gyakorlatilag több ezer embert megölve (még ha nem is mutatták).
    Nekem ez tetszett, és a hozzá való CGI is jól sikerült.

    Egyszer jó volt, szerintem az akcióorgiát megnézem majd DVD-n is párszor.
    Viszont nincs Bosszúállók-feelingem, hogy az egész filmet látni szeretném újra.

  46. Bandido:
    “Pedig a sztori egyszerű volt mint a faék. De ha te még így sem értetted…”

    A csokodt kis agyadnak egy faek lehet, hogy sztori, de nekem nem…

  47. Spoiler!

    Azért voltak benne egerengető baromságok. Például, amikor kilebeg az űrbe a hajóból, majd vesz egy mély levegőt(!) és megy vissza a földre. Illetve nem tudom, ki hogy volt vele, de néhol nagyon durván rombolta az élményt a pofátlanul elhelyezett reklám. (Pl.: Smallville-i harcnál.) Amit viszont nem értettem, hogy mellékszereplők mért voltak egysejtűnek írva. Amikor terraformáltak Zod-ék, akkor mért kellett megvárni a Planetnek, hogy a pusztítás odaérjen és utána evakuálni? Illetve,mért kellett Loist hazaárulással vádolni, mikor senki nem tudta, hogy ő név szerint ismeri Superman-t, csak egy tv interjúban említették meg, hogy látta? (ezen gondolat alapján több száz ember lehetet volna hazaáruló). A végét meg sem említeném, hatalmas küzdelem, majd gagyi befejzés.

    Igazság szerint, kicsit többet vártam a filmtől, de összeségében tetszett, csak a fent említett dolgok csapták ki nálam a biztosítékot. Hála isten nem 3D-ben néztem meg, de ölni tudtam volna, ha eredti nyelven láthattam volna…

  48. “DnP says:

    A csokodt kis agyadnak egy faek lehet, hogy sztori, de nekem nem…”

    Ezt a “mondatodat” olvasva világossá vált, hogy mért nem értettél semmit sem a történetből.

  49. Szerintem meg elbaszták. Nem is kicsit, hanem nagyon! Pedig olyan emberek dolgoztak rajta, hogy simán azt hittem itt az új Batman trilógia. Sajnos ebben nincs izgalom, se dráma, a történet bugyuta és rosszul van összerakva. Filmet még nem untam így moziban.
    A kriptoni bevezető kivételével nyugodtan előről lehetne kezdeni a forgatásokat. Csalódásom mértéke szavakkal ki nem fejezhető. Sokkal-sokkal többet vártam ettől a filmtől.

  50. SPOIIIIILER

    “Amikor terraformáltak Zod-ék, akkor mért kellett megvárni a Planetnek, hogy a pusztítás odaérjen és utána evakuálni? ”
    Ha olvastál már képregényt életedben, akkor tudod, hogy ennek így kellett lennie. Mert ez egy képregény film, amit megint sokan elfelejtenek. Talán a Watchmen után a második legjobb képregényfilm amit valaha láttam, a jelenetek 80%-a olyan volt mintha egy képregényt olvasnál. Például mikor Perry White-ék ki akarják szabadítani a beszorult nőt. Teljesen jelentéktelen, mikor összedől a város, de egy képregényben is így lenne megjelenítve. Mikor Zodék megtámadják az anyját és ő bedurvul az szintén.
    Christopher Nolan nem képregényfilmet csinált, aki őt említi az nem igazán van képben. De persze ízlések és pofonok. Ritkán nézek egy filmet kétszer moziban, de ezt lehet hogy meg fogom ismételni!

  51. SPOILER

    Hát alá kell írni, hogy látványra tökéletes. A zéró történet amit hozzá tettek az ami zavart. A Kriptonon játszódó jelentek még tetszettek. Zod karaktere egy elkattant agyú barom és pont. Lois Lane az ultimate újságíró, aki lemond az évaszázad sztorijáról, csak mert a szépfiú elmond egy megható történetet Ami egyébként messze a leggyengébb volt az egész filmben. Szupi inkább hagyja meghalni Kent Costnert, csak, hogy titokban tartsa a képességeit. Most komolyan?!
    A karakterek olyan laposak, hogy talán csak Zod csaját tudtam utálni kicsit. A planet alkalmazottakért nem tudtam izgulni, mivel megismerni sem sikerült őket. Ha rájuk dől még vagy hat felhőkarcoló az sem zavart volna.
    Mindig éreztem, hogy na most ennek egy felemelő pillanatnak kellene lennie de nem lett. Például mikor Szupi először repül. Baromi látványos, de valahogy nálam mégsem váltotta ki a várt hatást. Olyan “már majdnem” pillanatok azért akadtak, de mivel a karakterek semennyire sem lettek kibontva, ezért aztán ezek maradtak is majdnem pillanatok.
    Az akciójelentek miatt nem érzem teljesen kidobott pénznek a jegy árát, de ha arra gondolok, hogy egy forgatókönyv megírás ahhoz képest nem tétel akkor baromi mérges vagyok.
    Nem kellett volna baromi szövevényes történet, csak egy olyan ami többet ad karakterábrázolásból, és nem olyan kiszámítható mint egy Bogyó és Babóca epizód.

  52. Ezt a fröcsögést amit itt leműveltek…fogadok hogy a 90%-a nem látta a filmet de már leszarozza…. -.-” Én holnap megyek meglesni. Nagyon várom. :)

  53. Sokkal jobb lett volna szvsz ha az első felét jobban kibontják a filmnek, nem lett volna olyan eszméletlenül modoros Kevin Costner minden egyes biblikus mondata két köszörülés között; másfelől az akció része is elviselhetőbb lett volna. Mert bár baromi látványos volt, szerintem feleslegesen hosszú volt.

    Így a film kb úgy nézett ki, hogy 40% “A nagy erő nagy felelősséggel jár”-szerű bölcseletek, 30% egymás beleküldése különböző ojjekumokba, 20% épületek omlása, 10% Lois Lane esik valahonnan, mert más funkciója nagyon nem volt a filmben.

  54. SPOILER

    Amúgy Kevin Costner forgalomirányító kézfeltatása a tornádó közepén mindent ütött :D

  55. Nehéz összeszedni a gondolatokat erről a filmről…
    Szerintem a látvány pazar. Az akciók pörgősek, jól koreografáltak. Szerintem elég van belőle ahhoz, hogy minden akció buzi élvezze a filmet. A szereplőválasztás remek. Ez szerintem egyértelmű, hogy miért…
    A baj, szerintem az, hogy ennek a filmnek nincs “lelke”. Egyszerűen látom benne a jót, de nem tudom érezni. Oké ez hülyén hangzik. Kicsit hasonlított a Batman Begins-re, abból a szempontból, hogy lassú volt a film, felvezettek mindent, majd a végén taroltak. De a denevérembert lehetett szeretni, ezt meg annyira nem. És picit nehéz elmondani miért…
    Összességében szerintem jó film, és ami ennél is fontosabb, hogy ez egy tipikusan moziban nézős film! Mint a Star Trek! Ezt NAGY képernyőn KELL látni!

  56. odin,

    én láttam, még emésztem, de vicces volt olvasni, hogy a kritizálókat azzal vádolod, h meg se nézték, amikor te még tényleg nem nézted meg és így próbálod védeni.

  57. Engem sem szippantott be a film, átvert kicsit. A trailer alapján benne volt a Nolan féle (újszerű, realisztikus, nem feltétlenül képregyényhű) feldolgozás jelleg. Ehelyett…

    SPOILER

    … a Man of Steelt az első óráját egy baromi hosszúra vágott trailerhez tudnám hasonlítani telis tele felszínes ömlengésekkel, a másodikat pedig egy maratoni értelmetlen zúzáshoz (hiszen hiába döntenek ki felhőkarcolókat meg dobálnak vonatokat, úgysem tudnak egymásban kárt tenni. Súlytalan az egész. A végén az a nyakkitekerés meg a történtek után WTF?!

    Egy filmnek jó volt persze, de többet vártam ettől most.

  58. szuper a kritika !!! Human jól megfogalmazta a dolgokat

    asszem én azoknak a táborát erősítem, akiknek tetszett a film

    szerintem ez MESTERMŰ

    iszonyatosan brutális és nyers az egész, annyi energia van ebben a stílusban

    elég nehéz film, és persze messze van a tökéletestől, lehet, hogy meg se nézném most újra

    de egyszerűen olyan éllel vannak megcsinálva benne a jelenetek, bárcsak a csúcsra tudnák ezt járatni, és teljesen megmutatni amit akartak

    kedvem lenne Supermanként repkedni, és embereket menteni

    a lélek ami hiányzik belőle, nekünk kell belerakni

    talán nem egy jó film, de azért a rendező igyekezett

  59. Kurva jó film volt, az összes negatív kritika ellenére! A zenétől meg libabőrös lettem egy párszor… 9.5/10

  60. biker:

    Superman esetében korántsem Zod a legnagyobb és legerősebb ellenség. Ahogy a kolléga korábban utalt rá Darkside egyrészt lényegesen erősebb mint Superman.(én azt mondanám hogy Ő a legerősebb az összes lehetőség közül) Ő a képregények szerint egy isten szerű lény. Aztán ott van Doomsday, akinek Supermam halálát köszönhetjük. Illetve egy kevésbé ismert karakter még Mongul, aki megint csak fizikai erőben felér vele. Ezek mellett kontrasztnak remekül ott van Brainiac, aki a tudás vs erő vonalon igyekszik erősíteni. Luthor hasonlóan talán ide sorolható, de Ő olyan mint Joker Batman esetében. Több olyan rajzfilm\képregény is napvilágot látott már ahol igaz nem túl reális módon de Luthor olyan képességekre tett szert amivel nem csak Supermant de JL-t is majdnem lenyomta. Ezek mellett azért akadnak még kiegészítő karakterek akiknél az erő nem probléma. Nyilván nem egy Green Arrow-al kell összeengedni.

    Egyébiránt az például Brianiac esetében remek kapocs lenne, hogy elvileg egy organikus gép, ami gyűjti a tudást
    SPOILER!!
    és mivel ugye a codex benne van Kal-El sejtjeiben
    SPOILER OFF !!
    így simán lehetséges és működő dolog lenne az, hogy eljön érte mert Krypton tudására van szüksége vagy bármi, ezzel akár még Luthor is képbe hozható, bár butaság lenne 2 gonoszt ellőni egy filmben marketing és folytatás szempontból.

  61. Hát többet vártam volna. A film vonalvezetése nem tetszett. Túl hamar jutott el oda hogy felvegye a jelmezt. Összecsapták az elejét. Az utolsó 1 óra meg látványorgia csak, de full üres karakterekkel. SPOILER :
    Lois megtudta valós kilétét. Meg kapásból felnőttként látjuk Clarkot, és flashback-ek mutatják a gyerekkorát… ez mind nem tetszett. Laurensz Fisbörn karaktere tök felesleges.
    Az emberek meg se rémültek mikor Zod közeledett. Supermanra se reagáltak furán. Meg se lepődtek szinte. Clark miért vállalt alkalmi munkákat, és vándorolt, de minek? Ezek nekem mind csalódás voltak.
    10/6 max. Üres ez a film. csili-vili meg minden, de teljesen üres.

  62. hm, nem nagyon emlékszem hasonló filmre mostanában. konrétan arra, hogy a film 70%-a marha jó volt. 30%-a meg egészen röhejes…

    SPOILERES INNENTŐL

    telitalálat volt sztem, h nem egy pontról pontra végigvitt eredet történetet kaptunk, hanem flashback formájában jött a sztori. király volt a nyitó jelenet és a status quo felállítása a Kryptonon, ill. a vége action, valamint a konkrét zárójelenet.

    nekem legalábbis kicsit too much (is) volt a végére a metropolisi akció, a Jonathan Kent vs. tornádó és annak a végkifejlete, a repülés a zsiráfok között, vagy pl. az, ahogyan a ruha előkerült…

    összességében jó volt, látszott rajta Nolan kezemunkája, de az is, h nem ő rendezte…

    egy erősebb forgatókönyvvel és egy jó castinggal Lex Luthorra a 2. rész robbanthat… :) :)

  63. SPOILER

    Két dolgot magyarázzon meg nekem valaki:
    – Miért erőltetik Zodék, hogy elvigyék a csajt? Semmi jelentőséggel nem bír számukra, kivéve hogy keresztbe muffolhat nekik, amit meg is tesz.
    – A másik, hogy hogyan kerül oda az északisarkra az űrhajó a superman-ruhával 20000 évvel azelőtt, hogy Kal-El is megérkezik? Lehet, hogy tényleg nem értettem meg valamit, de ez nagyon nem áll össze.

  64. Lenne egy észrevételem..
    nem tudom, hogy nektek feltünt-e de Superman=Jézus
    -Krisztusi korban van, hiszen Zod mondja hogy 33 éve történt a szülőbolygójuk elpusztulása
    -Nem úgy született, ahogy a többi ember(Jézus szeplőtlen, míg Clark természetes úton..)
    -Az emberekbe vetett hit is nagyon arra hajaz:)
    Aztán az is lehet hogy én látok bele sokat a filmbe..

  65. SPOILER

    “- A másik, hogy hogyan kerül oda az északisarkra az űrhajó a superman-ruhával 20000 évvel azelőtt, hogy Kal-El is megérkezik? Lehet, hogy tényleg nem értettem meg valamit, de ez nagyon nem áll össze.”

    Ahogy a filmben is elhangzott az egy kutatóhajó volt amit Kal-El apja tervezett. Felfedezte a földet és lezuhant. Így a jég fogságába ragadt 20ezer évre.

  66. tehát a kis Kál-El is vagy 20000 évet keringett hibernálva az űrben? ráadásul Zodék is pont ennyi időre voltak lefagyasztva?

  67. SPOILER

    torta: nem keringett annyit, azt a hajót baromi rég küldték ki, még amikor terjeszkedett kripton. Azóta a jégbe volt fagyva. Mondjuk a minek erőltetik a csajt az tényleg vicces volt, de a kötözködésed többi részére pont volt magyarázat a filmben.

  68. Szerencsére sikerült kikapcsolni az agyamat a film idejére, így a látvány pozitívba fordította a mérleget nálam.
    Zimmer papáék hatalmasat alkottak, többször kizökkentett a filmnézésből, hogy “váó, megint mekkora a zene”. :)

    Filmélmény nekem 8/10 volt, de elolvasva a kommenteket, néhány kritikának abszolút igazat tudok adni, így reális(abb)an valóban nem érdemel többet a film 6-7/10-nél.
    Zene minimum 8/10, többszöri meghallgatás után simán felkúszhat 10/10-re.

    SPOILERES INNEN

    Szóval, amivel jobban belegondolva abszolút egyet tudok érteni, hogy valóban teljesen súlytalanok az akciók így, hogy egy karcolás nem esik soha senkin, ill. ami engem már a nézés közben is zavart, hogy az hagyján, hogy sértetlenek szinte végig, de basszus 60 tonna törmelék alatt azért egy cseppet koszolódhatnának… “Az ellen nem véd!” :)

    Visszagondolva már valóban üvölt, hogy mennyire zéró karakterépítés van a filmben, az összes Daily Planetes tényleg csak lóg a levegőben, és valóban nulla okunk van pl. izgulni a beszorult csajért.

  69. Lehet akkor most ezzel egyedül leszek, de nekem pont a látvánnyal volt bajom. Az eredettörténet (még Kripton is) szerintem zseniális volt. Végre hihető, érző lényként mutatták be Supermant, aki keresztként viseli emberfeletti képességeit. Komolyan mondom, hogy nem egyszer tényleg megható volt a sztori. A flashbackek is tökéletesen működtek.

    SPOILER ON

    Azután megjött Zod, és vele a logikai hibák is. Eleve miféle ítélet az, ami megszűnik egy olyan bolygó megsemmisülése után, amiről tudják, hogy egy napja sincs hátra? Miért nem a bűnteleneket mentik?

    Azután nem értem miért kellett a kriptonitot felcserélni a kriptoni levegőre? És ezek után azt sem értem miért képes mégis legyengülve szétbaszni azt a terraformálót?

    De az a baj, hogy ilyenkor már nem is érdekel, mert unalomba fullad a film. Az akciók sajnos túl Michael Bay-esek. Számomra mód felett nehéz (és unalmas) volt követnem egy kézikamerás felvételt, amin egy dühöngő 4-5 éves kissrác rángatja a zoomkart… Mindezt extra adag motion blurrel megtámogatva, gondolom hogy így tudtak csak időben leadni minden effektust…
    A végső Zod vs. Superman párbaj már olyan nagyon felesleges volt, hogy az valami elképesztő.

    SPOILER OFF

    Az is szomorú, hogy Cavill, Crowe, Kostner és Diane Lane tud csak értékelhető alakítást nyújtani, mert az ő részeik jól meg vannak írva. Az összes többi karakter annyira súlytalan, hogy felőlem akár instant öngyulladásba is kezdhettek volna, akkor legalább történt volna velük valami meglepő és szórakoztató.

    Úgyhogy én egy iszonyatosan nagy kihagyott ziccert látok a filmben. Egy tökéletesen megalapozott frenchise filmet, ami egy új trilógiát is elindíthatott volna, ha a végét nem basszák tönkre ilyen üres CGI-bullshittel, és súlytalan küzdelemmel. A végén meg a szemüveg… Pf…

  70. Most mit vártok egy eredettörténettől? Persze, hogy el kell mondani “még ezt is” . Szerintem a forgatókönyv is erős, Snyder pedig valóban kihozta a maximuomot ebből a dologból. Ami kicsit zavar, hogy más fórumokon (itthon és külföldön egyaránt) a sok birka Nolnahez kapcsolja az egész filmet, holott ő “csak” a producer volt, és Snyder vizualitása az, ami körülöleli az egész filmet.

    Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nem tudom, ki mit várt, de ha valakinek van ötlete, nyugodtan mondjátok meg, mi jobbat lehetett volna kihozni ma, 2013-ban Superman történetéből. Számomra 10/10-es volt a film.

  71. danizs91 – én azt vártam – és ezzel lehet, hogy sokakat meglepek itt – hogy ha már készülő franchise, DC univerzum, és JL, Batman (amely trilógia ha nem is nyerte el tetszésemet, de megkerülni nem lehet, komoly alap) akkor legyen reális, mély, formabontóan melankólikus és emberi. Azt hittem a történet nagy részében Superman nem rendelkezik majd ereje felett és egy ráébredés, eszmélés lesz saját erejére, felelősségére, a körülötte levő világ sebezhetőségére és szappanbuborékszerű múlandóságára. Ebből nem sokat kaptunk, a karakterépítés kimerült néhány zavaros flashback-ben és apai intelemben, és hiába lesz második rész adott esetben, én nem nagyon látom hogyan fér össze a két karakter – a két ikonikus karakter világa – a tervezett, – bár én kicsit vágyálomnak érzem – JL filmben. (Ha csak nem rebootolják a Batman-t, amit én irreálisnak tartok, mondjuk Hollywoodról beszélünk, akkor igen furcsa lesz egy gyakorlatilag leharcolt, ruháját szögre akasztott Batman visszatérése, behívása a JL-be. Vagy nem is értem, hogyan akarják megoldani a dolgot.. Alternatív idősíkkal? Mert ha létezik Superman Batman idejében, akkor miért nem védte meg Gotham-et, simán berepül aztán egy szempillantás alatt felkapja a bombát és kihajítja az űrbe…)

  72. kameraman : pont ez a tök jó a képregények világában, hogy hiába vannak egy hősnek szuperképességei, attól ő ugyanúgy hibázik, és rossz döntéseket hoz

    SPOILER ON

    pl Superman is ebben a filmben hagyta az apját meghalni, mert ő is és az apja is mártírkodtak, így a tornádó elragadta

    hiába kaphatta volna fel egy másodperc alatt, az emberi bizonytalanság és önfeláldozás közrejátszott

    vagy mérlegelte, hogy megadja-e magát az embereknek, illetve Zodnak, amibe bele is halt volna, ha Lois nem mente meg, de igaziból a saját döntése eredményeképpen kampec lett volna

    a képregényekben is ezerszer elbaltáznak mindent, és ez az összes hősre jellemző, hiába emberfelettiek, nem tudnak mindenkit megmenteni

    pl Batman túlhajszolja magát és Bane eltöri a gerincét
    vagy összeveszik Alberttel, merő konokságból,
    vagy döntenie kell ki haljon meg, mert nem érhet oda időben mindkét bombához
    félti Robint és inkább elzavarja

    SPOILER OFF

    ezek a hibák mindig is benne voltak a képregényekben

    a szuperhősök egyáltalán nem tévedhetetlenek és 100%san legyőzhetetlenek, mindig hibáznak, pont ezért nagyon emberiek és érdekesek

    a barátaik, szeretteik, néha ők maguk is meghalnak
    tele vannak érzelmi problémákkal, drámával

    egyáltalán nem úgy működnek mint a gépek, hogy bumm csitt paff és legyőztük a gonoszt

    szinte mindig döntéseket kell hozniuk és ezekben sokszor hibáznak

    ezért is érdemes képregényeket olvasni és nem csak elintézni őket egy kézlegyintéssel, nagyon komolyan meg vannak írva

    és mindegyik el van foglalva a saját mikrouniverzumában, nem érnek rá mindig egymást segíteni, pl. a gothami bomba idején, lehet hogy Superman fogságban volt, vagy egy másik bolygón, lehet, részeg volt és elege lett, visszavonult, vagy meghalt Lois és azt akarta, hogy az emberek szenvedjenek, ezernyi lehetőség van

    egyszerűen ezek a hősök is ugyanolyan korlátoltak és behatároltak, egyáltalán nem annyira szuperek, pontosan ezért érik őket újabb és újabb támadások, és nem képesek végérvényesen felszámolni a gonoszt

  73. Az idei 3. csalódás…kár érte.

    De így legalább még mindig Christopher Reeve az igazi Superman.

  74. Lois-t azért vitték az űrhajóra, hogy kiszedjék belőle amit tud. Ha esetleg Szupiból nem menne. Mondta is, hogy elárulta hol lakik a Kent família, mert bár nem akarta, befecskendeztek neki valamit

  75. Én tegnap este nézte,és nálam 10/10 pont!Végre kapott már Superman is,egy hozzá méltó filmet!!!

  76. zolivoros: Nem védek Én semmit. :) Még… Nekem csak annyi a bajom hogy rommá szarozzák a filmet és Én hiszem nem baszták el.Human is megírta…ok biztos lesznek hibák…de nem hiszem hogy olyan mértékű ami miatt így kell kifejezni hogy rossz volt..de este hazaérek és megmondom hogy milyen lett számomra az Acélmanus története. :)

  77. Nem tetszett. Nem volt rossz, de szerintem pont, hogy eredettörténetnek rossz.

    SPOILER

    Nem a kriptoni jelenetekkel van bajom, rendben volt, hanem a Clark Kent szállal. A Superman-univerzum egyik legalapabb és viccesebb momentumát zúzták ketté, a Lois-Clark-Superman háromszöget, azzal, hogy Lois lényegében a film 10 percében rájött Clark kilétére. Szerintem ez borzasztó nagy hiba a forgatókönyvtől, ami borzasztó gyenge volt. Bőven meg lehetett volna oldani úgy, hogy Lois másképp keveredik bele az ügyekbe, s végig marad ez a szerepe, a vége csók is meglehet. S a film végén bejön egy ügyetlen-esetlen újságíró, CK, akit lenéz, mert már csak Supermannek él. Kezdetben.

    Szóval valaki kérdezte, mit lehetett volna másképp csinálni: hát mondjuk azt, hogy nem kúrod szét az univerzumot, mert ez nem olyan elem, ami ne működhetne a 21. században. Ezzel szerintem elveszett a sava-borsa.

    A kritikát egy ponton nem értem: azt hiszem a filmbuzi-n lett megemlítve a wanted kapcsán az emberi életek semmibevétele. itt százezrek haltak meg, teljesen súlytalanul. és ki se tértél rá.

    Az akció jó volt, de kicsit súlytalannak éreztem, de a lényeg: a film beleillik hollywood utóbbi pár éves súlyos hanyatlásába, egyszerűen képtelenek egy rendes forgatókönyvet összehozni. s értetlenül szemlélem az utóbbi idők kikapcsoltam az agyam s így tök jó című mentalitását, amikor ilyenhez ott vannak az asylum stódió pár százezer dollárból készített filmjei, nem kell akkor ennyit kidobni..

    SPOILER OFF

  78. odin, értem, nem azért, csak te sem láttad, utána majd érdekes lesz mit gondolsz.

    én is imádom supermant és nagyon vártam a filmet, de a kritikák nagy része sajnos igaz.

  79. kakakapitány: Igen ebben igazad van, persze, hogy a saját mikrouniverzumok működnek, (de azért Batman-nek és Superman-nek rengeteg crossovere van) de én nem is ezzel kapcsolatban gondolkoztam, hanem a JL film kapcsán. A DC jelenleg egy lezárt, nyugdíjazott hőssel, lényegében az egész jelenlegi DC franchise életben tartójával és a Superman felfuttatójával Batman-nel (mert valljuk meg Nolan neve igen nagy mágnes volt ehhez a filmhez), egy bukott Green Lantern filmmel és most Superman-nel akar erre ráfutni? Nem látod tudatosságot, nyilván nem is lehet, mert a Batman trilógia első két részénél még a holdban sem volt az, hogy ennyire futni fog a Marvel szekere. Most ad-hoc benyomják, hogy Justice League, de ennek ezzel a felállással marha kevés esélye van szerintem, úgy, hogy kellene még legalább 1-2 eredetfilm, ugye Green Lantern-t rebootolni, vagy nem is tudom, hogy gondolták az a filmet, ott van Batman, akinek ha “belepiszkítanak” a trilógiájába űrlényekkel és egyéb nyalánkságokkal, akkor nem biztos, hogy komálják majd a “realitás fanok”. Ha a Superman jön előbb és utána, erre rá építik a többi filmet, nagyobb sanszot látnék a dologra, így marha nehéz, hogy volt a Batman, és gyakorlatilag a Superman-t sem tudták kapcsolni hozzá sem hangulatban, sem világszemléletben.

  80. kameraman : az biztos, hogy nagyon össze kéne szedni magukat forgatókönyv ügyileg, mert azért ennek a Supermannek is nagy része csak remake volt sajna, a lepattogó golyóktól a buszos jelenetig

    még a batmaneket egész jól megírták

    valami nagyon okos embernek kéne ezt megálmodni, hogy passzoljanak a szereplők

    vagy nem veszik magukat ennyire komolyan, és kicsit lazább filmeket nyomnak, mint a Marvel, vagy végezzenek normális munkát

    én is örülnék egy justice leaguenek, akár ezekkel a szereplőkkel is, csak akkor nagyon el kell találni a fékeket és egyensúlyokat, ahogy az Avengersben is tették, ott pont kiegészítették egymást

    lehetne Superman is öreg pl., vagy a rendezők néha elolvashatnák a bloggerek véleményét, de úgy néz ki szarnak ránk :) és inkább csak kavargatják a saját fosukat

  81. Odin
    “Nem védek Én semmit. :) Még… Nekem csak annyi a bajom hogy rommá szarozzák a filmet és Én hiszem nem baszták el.Human is megírta…”

    Nyilván nem vitatnám el, hogy Human ért a filmekhez, de ez abszolút szubjektív, hogy valakinek tetszett-e. És a kritikák nagy része pont nem céltalan savazás. Mindenki leírta, hogy mi nem tetszett benne. És ha megfigyeled szint kivétel nélkül mindenki a forgatókönyben látja a hibát. (és ezt még Human is említette). Szóval van akinél a látvány elviszi a filmet, és van akinél nem. Én sokkal többet vártam egy Superman filmtől, azt, hogy mint az eredeti magavál ragadjon és meg akarjam nézni még ezerszer. Ezt nem akarom. Persze mindenki menjen el megnézni és eldönti, hogy tetszik-e neki.
    És kérdezte itt valaki, hogy hogyan lehetett volna jobb. Engem sajnos zavar, hogy belenyúlkálnak egy eredettörténetbe. Hogy Superman olyanokat tesz amit teljesen ellentétes magával Superman jellemével. És a Lois is. Egyszerűen nem így kellett volna. És akkor az utolsó jelentet tényleg ütős lett volna. Vagy ahogy Clark rájön, hogy kicsoda. Az van e legjobban összecsapva az egész filmben (ami pedig nem rövid). Besétál a hajóba és a ruhája ott van a frigóban aztán már repked is. Az első repülése baromi látványos de egyáltalán nem felemelő.
    Zeneileg tényleg nem rossz, de egyiket sem fogják soha úgy kötni a karakterhez mint John Williams Superman Theme-jét. :)

  82. zolivoros: mert az nem alapból nem röhejes az egész Superman univerzumban, hogy felveszi a vastagkeretes szemüvegét, és már rá se ismer senki? Itt legalább – ha nem is az egész emberiség, de Lois tudja, hogy ki ő, ha már ilyen kotnyeles és “okos” karaktert próbáltak belőle alkotni.

  83. Srácok! Ez a film teljesen független az előző Batman trilógiától. Ne akarjátok összekapcsolni a kettőt, mert eleve nem is volt cél, hogy ez univerzumban szerepeljenek. :) Új Batman/Bruce Wayne fog szerepelni ebben a világban. David Goyer és Zack Snyder is megerősítette. A Man of Steel ebben a formában a Marvel Iron Man-je. Szerintem ez így egy korrekt döntés. A nagyon reális Batman helyett, ami baromira tetszett btw, nagyon örülnék egy stilizált, noir hangulatú, akár Arkham Asylum-ra hajazó Batman-nek. Fingers crossed! :)

    http://www.ign.com/articles/2013/06/14/new-batman-in-justice-league-movie-says-david-s-goyer

  84. Javítsatok, ki ha tévedek, de mintha valahol hallottam volna, hogy ha a MOS film nem bukik meg, akkor a Ryan Reynolds féle Green Lantern film, második része zöld utat kap a JL film mellett. A másik érdekes kérédés a MOS 2-nél a forgatókönyv, ahogy mondjátok. Remélem,ha Nolan részt vesz a második részben, akkor mint író is, nem csak producer.

  85. Komolyan nem értem az embereket néha……Minek nektek filmet csinálni,ha nem tudtok mást csak fikázni?Nekem tetszett a Man of Steel,tetszett anno az Avengers is,de esküszöm szegény Super sokkal jobban kapja a nyakába a szart, mint anno Starkék kompániája.Pedig azok a dolgok amiket itt írtok,megvoltak abban is, sőt A Dark Knight Rises-ban is….Logikai bakik…..A történetben?Nem, szerintem nem volt,legalább is tökéletesen meg lehetett érteni a filmet,nem volt semmi Prometheushoz hasonló plot twist.Aki meg olyat kérdez, hogy “hogy került oda a hajó?” az legközelebb inkább NÉZZE a filmet, a nagy unatkozás helyett. Vazze emberek, ez egy képregény film, aki ebben keres realitást az ilyen alapon kereshetné a Star Wars-ban, meg a Star Trek-ben, meg az Avengers-ben,meg az összes ilyen popcorn flick-ben….De tudjátok mit?Ne keressétek, mert ilyen alapon baz*meg a Némó nyomában beszélnek a halak….De nem értem miért lázadt mindenki ennyire ez ellen.Unalmas?Engem eléggé lekötött,kezdve az igen zúzós kriptoni nyitójelenettel,egészen a fél várost lezúzó titánok harcáig.Közben meg be is jött, hogy Supermannel nyomoztunk kb. a múltjáért…Costner halála? Szerintem epic volt,és aki röhögött rajta azt sajnálom, mert annak a film mitológiájából és alapvető mondanivalójából semmi nem jött át. Akkor már számomra ezerrel idegesítőbb volt pl. Ben bácsi halála… A harcjelenetek?Hogy nem láttatok semmit?Sajnálom akkor,én IMAX-ben csekkoltam,és igencsak élveztem, hogy ez a több félisten úgy küldi,hogy percenként 2 tonna beton törik szét a pofám előtt,miközben 8 felhőkarcoló omlik össze egy ütéstől. Nem ilyeneket akartatok látni?Mert én igen. Kolyan akkor most mindenki menjen és nézze meg a Routh-os Superman Returns, utána meg ezt, és akkor lehet megérti a jó és a rossz filmek közti különbséget…OUT

  86. Nolan, mint story író itt is benne volt (sajnos forgatókönyvet nem ő írta). Értesülések szerint a következő részben nem lesz benne semmilyen formában sem, max producerként. A rossz hír az, hogy így David S. Goyer-re hárul minden, mind story és forgatókönyv, szóval minőségbe előre mondható, hogy nem lesz kiemelkedő. Green Lantern-ről nem tudok semmit, de akármit is terveznek, nem kérek belőle, első résztől szó szerint rosszul lettem. Szerintem egy ideig hanyagolni kéne vagy teljesen úgy mint ezt a superman-t is újrakezdeni az elejétől.

  87. ugyolvastam hogy jovore jonne a kovetkezo superman, es 2015ben a justice league. namost vajon a szinesz marad a kovetkezo filmekre?

  88. zotty: Biza…GL-re ráférne egy reboot vagy valami szösszenet. Addig meg mehetne MOS2 meg egy esetleges MAJD tán egy Supermanus meg Batmanus féle közös movie. Aztán lehet csinálni a JL alapjaiul szolgáló filmeket. :)

  89. Megdöbbentően rossz volt, a legfinomabb jelző, amit találok rá, az talán az elnagyolt. Karakterépítés gyakorlatilag nem volt:

    Superman – teljesen érdektelen. Pár jelenetben mutatják a nehéz gyerekkorát, de ez nem elég, hogy egy ember által sebezhetetlen földönkívülit egy kicsit is közel vigyenek a nézőkhöz. Cavill mondjuk erre a 2D-s szerepre jó is volt.

    Lois Lane – szintén teljesen érdektelen. Mintha az ő karaktere annyival le is zárult volna, hogy egy bemutatkozásnál kimondja a nevét, legyen ez elég a nézőnek. Amy Adams ráadásul semmit nem tud kezdeni ezzel a pocsékul megírt figurával, nem lehet büszke a blockbusteres bemutatkozására.

    Zod: itt annyi volt a szerencse, hogy Shannonnak eszméletlen feje van, de egy darab grimasszal csinálja végig az egész filmet – valószínűleg ennyit is írtak meg neki.

    Kent szülei: Diane Lane kapta talán a leggázabb szövegeket, ez az ő karakterét gyorsan ki is nyírta. Costner volt még az (Crowe-on kívül), akin azt éreztem, hogy próbálkozik valamivel, de

    SPOILER a manapság (azt hittem..) már csak paródiákban látható halálával mégis teljesen komikus lett az ő figurája is. (A majdnem telt házas mozi itt röhögött fel először, majd jött Zod, amint a kamerába mondja, hogy a flukszuskondenzátorral – vagy valami ilyennel – jöttek el a Földig, ezt követte a random arc a tömegből, amint egy rommá vált metropolisz közepén közli, hogy “Megmentett minket”, végül pedig Superman – valami tábornok – mosolygós 20 éves katonalány beszélgetése a film végén, ami úgy, ahogy van, borzasztó volt).
    A másik, hogy mégis kiért lehetett volna itt izgulni? Világok csaptak össze, városokat zúztak porrá, és pont ettől lett teljesen tét nélküli, súlytalan az egész. Az írók talán legnyomorékabb húzása volt, ahogy a két mondatos Laurence Fishburne, meg a két random munkatársa küzdelmét mutatták be, mintha hirtelen eszükbe jutott volna, hogy “húha, gyorsan tegyünk átlagembert is a nagy pusztítás közepébe!”
    SPOILER VÉGE

    A látvány sem nyűgözött le, leszámítva a Kriptonon játszódó nyitójelenetet, abba rendesen bele lehetett szédülni, de a földi harcok nagy része fárasztó püfölés volt.

    A film tehát számomra hatalmas csalódás volt, az elnagyoltságára a koronát pedig talán az tette fel, mikor Superman szakállasan találkozott az űrhajóban az apjával, majd az ott talált új rucit a hajóból kilépve már borotváltan próbálta ki…

  90. Egyet értek D.W kommentjével!
    Szerintem tök jó volt , simán megérte a mozijegy árát.. aki meg azt mondja , hogy B-s film volt, szerintem az csak direkt trollkodik itt.. szíve mélyén ő is elalélt egyes jeleneteknél. Na jó igaziból tök mindegy, mert haters gonna hate ..

    Clark nevelőapjának halála meg epic volt!

  91. Én a DC helyében úgy vezetném fel az univerzumot, hogy csinálnék egy olyan, hősről egy filmet, amelyet régen láthattunk a vásznon pl, a Flash. Csak hogy legyen egy kis újszerűség. Ezután jöhetne egy Man of Steel 2, hogy az emberek kapjanak megint egy ismert karaktert. Ezután jöhet egy teljesen új, ebbe az univerzumba illő Batman, de NEM EREDETTÖRTÉNET. Ekkora már nem lesz annyira friss az elősző trilógia, sőt nagy valószínűséggel 2015 előtt nem fog érkezni új Batman, ami már 10 évvel a Batman Begins után van. Lehetne egy in medias res kezdés, ahol már évek óta hősködik és a legfrissebb nyomozását mutatják, kiegészítve pár flash back-kel a múltjáról. Ha viszont mindegyik Justice League hősről csinálnak egy filmet az lehet túl sok lenne a közönségnek. A Flash-ben bevezetnék egy új Green Lantern-t (a képregényben Hal Jordan és a Flash sokat nyomulnak amúgyis együtt) vagy a meglévőt hozzákapcsolnám. Az új alatt azt értem, hogy új színész de Hal Jordan karakterével, bár egy John Stewart is érdekes lenne, de vele lehet érdemesebb önálló filmet csinálni. A Man of Steel 2-ben pedig a Martian Manhunter vagy Cyborg jelenhetne meg, mivel ők inkább sci-fi vonalat képviselik (űrlények, high-tech stb.)és tök jól beleillenének a MoS sci-fi világába. Aquaman meg Wonder Woman már keményebb dió. Ők leginkább a Thor-ra emléeztetnek az Avangers-ből. Ezek a karakterek mágia, varázslat világából származnak, így elsőre őket tűnik a legnehezebben értelmesen beleépíteni az univerzumba. Mondjuk Aquman karaktere a New DC 52-ben már kifejezetten király, de Wonder Woman nekem továbbra is a leggagyibb karakter az egész Justice League-ben (az alapító tagokat nézve csak). Én Hawkgirlt meg Hawkmant első körben hanyagolnám teljesen.
    Ezek szerintem nagyon érdekes kérdések és a filmek minőségétől eltekintve szerencsés korban élünk, ahol egyáltalán le tudnak már forgatni ilyen filmeket, bár az is igaz, hogy talán már túl sok is van belőlük. Amúgy DC-nek lehet újítania kéne valamit, ahelyett, hogy a Marvel modelljét másolja le egy az egybe. Nem tudom mit kéne csinálniuk de a challange az adott számukra az biztos :) Ráadásul azt hiszem övék az összes DC karakterének a megfilmesítési jog, így még könnyeben helyzetben is vannak mint a Marvel.

  92. szurke: hogy akarsz felvezetni egy új batmant eredettörténet nélkül? Itt van az egész dolog rákfenéje szerintem, hogy a Batman, Nolan Batman-je túlságosan meghatározó lett. A trilógia utolsó része után 2-3 évvel behozni egy teljesen más karaktert, CSAK AZÉRT, hogy passzoljon egy meglehetősen erőltetett és kikényszerített (mert loholnak a Marvel után) JL-be, minimum a kabaré kategória. Túlságosan megosztó lesz, hiszen Nolan filjeinek rajongói nagyon sokan vannak, nekik beadni egy újat, mondván, hogy azt akkor most zárójelbe, wc-n lehúzva, félretolva bárhogy is nevezzük, hát finoman szólva is merész ötlet. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de így elsőre nem tűnik túl jó ötletnek nullázni Nolan karakterét, majd behozni egy könnyedebb, kevésbé realisztikus figurát ugyanarra a szerepre házon belül. Mindegy, a stúdió belekormányozta magát ebbe a dologba, de szerintem kár a Marvel után rohanni, a kapkodás nem sülhet el jól. Mert a Nolan féle BAtman-en, és most – bár még nem tudjuk a bevételi eredmények végét, de 500milliót csak összelapátol a Superman film – a Superman-en kívül DC karakter még nem tudott komolyabb pénzt hozni, lényegében majd minden DC-s karakter égett a pénztáraknál, vagy/és a nézőknél. (Catwoman,Jonah Hex, Green Lantern, Watchmen, The Losers sorolhatnánk.) Tehát az utóbbi 10 év körüli időszakban igazi képregényes – tehát nem komolykodó, batmanos – dolgot sikeresen nem tudtak összehozni a WB-nál. És ez nem oltás, sajnos ezek tények, melyek nem túl jó előjelek a JL film számára.

  93. Bocsánat, sajnos nincs javítás funkció: SZUKRE. Elnézést kérek, hogy elírtam a neved.

  94. kameraman: teljesen megalapozottak az érveid. A Nolan féle Batman trilógia áldás és egyben átok is most a DC-nek. Áldás, mert a DC univerzumot újra relevánssá tette, átok, mert annyira egyedi, kompakt lezárt egész, hogy egyszerűen lehetetlen összekapcsolni mással. Ha teljesen hanyagolják azzal a Nolanite fanatikusat haragítják magukra, de ha beleépítik a MoS által megalapozott univerzumba azzal is, hiszen egyszerűen nem illik bele a Nolan féle megközelítés az új világba, hitelét veszti a trilógia. Most úgy tűnik, hogy azt az irányt követik, hogy csinálnak egy teljesen új Batmant, ami jól is sikerülhet…Szerencsére Batman-nek is van rengeteg féle interpretációja pl az Arkham Asylum-os, noir hangulat, amihez ha ügyesen nyúlnak hozzá még jó is lehet. Most nagyon ügyesen kell a DC-nek lavíroznia. Ahogy te is mondtad, lehet az lenne a legjobb ha nem a Marvel modelljét követnék, hanem valami egyedi megoldást alkalmaznának. Most hirtelen semmi értelmes ötlet nem jut eszembe, de biztos ki lehetne találni valamit ha megerőltetnék magukat. Sajnos a stúdiók a pénz szag után mennek… Egy átlag nézőnek nagyon hasonló a két univerzum, a DC-nek újat kell mutatnia, ha különbözni akar a Marveltől. A komolyság nem biztos, hogy a legjobb módszer, hiszen az Avangers pont a humortól (Tony Stark) lett sikeres az akciót leszámítva. Én drukkolok a DC-nek, mert sok szempontból jobban szeretem, mint a Marvelt, de a filmek terén van még mit fejlődniük.

  95. kameraman: nem tudom benne van-e a komolykodósban, meg nem is annyira képregényfilm, de a V az hozott rendesen a költségvetéshez képest.

  96. Tényleg egy nagy kihagyott de szép ziccer a film, viszont az Avengerst magasan veri minden téren. Itt volt valami fajsúlyos ellenség, akitől összeszarta magát az ember (időnként), az Avangersben meg… izé, emós Loki?
    Mekkora film lehetett volna ez az Acélember, ha van legalább egy ember, aki gondolkodik az írók között. Ez nem olyan nagy elvárás lett volna.

  97. szóval a lényeg – top3 blockbuster képregény film, eddig:

    1 – Watchmen
    2 – TDK
    3 – Man of Steel

    innen simán spoileres

    minden, tényleg, MINDEN benne volt, amit a karakterről ilyen nyári főszenzonbeli szinten tudni érdemes. nem szájbarágósan, nem erőltetve, valahogy emberi módon átadva. nagyon jól indult, a világon semmi baj nem volt a tornádóval sem.

    a film nekem egyértelműen Lois Lane karakterén bukott el, de nála annyira, hogy gyakorlatilag nem is értettem a romantikus jeleneteket, de egyáltalán nem. csak úgy odadobva, mintha muszáj lett volna, hogy ez is legyen. miért, minek, kinek? és ilyen iszonyú bugyuta párbeszédekkel, jaj, jaj… de kár érte.

    ami nem tetszett még, az az utolsó talán fél óra elnyújtott városromboló verekedése. egyszerűen egy idő után túl sok lett, az első féltucat felhőkarcoló ledőlésénék még markoltam a karfát, de attól kezdve kicsit monoton lett a dolog, pofon, repül, pofon, repül, oké.

    zene az első pillanattól kezdve libabőr, de tényleg, szerintem Hans Zimmer egyik legjobb munkája, túlzás nélkül. látvány szintén hibátlan, legalábbis én nem láttam benne semmi rosszat. összességéban nagyon tetszett, bosszantanak a fura hibák, mert könnyen lehetett volna hibátlan is a film.

    ja, az egyik hozzászóló panaszkodott a rossz szinkronra, Tóth Tamás írta, a rendező Nikodém Zsigmond – azon túl, hogy a világon semmi baj nem volt a magyar szöveggel, meg a rendezéssel (ami mostanában sajnos moziban is problémás néha) érdemes utánanézni, kiket akar oktatni a kedves “szakértő”.

  98. Na szóval, elolvastam mind a 103! hsz-t és sok a pozitív és negatív komment. De értem én, hogy “súlytalan, buta, zúzúnk mint állat meg minden más” de nem lehetett olyan mint a sötét lovagok, mert az utánzás(nagy okos rottenesek!)szóval fele képregény, fele Nolan féle újítás. És Supermant sose fogják úgy kedvelni, mint a Batment mert 1ik nem ember(isten! és az!!!!!!) a másik meg 1 EMBER!! és emiatt a néző jobban tud azonosulni a karakterrel. Nekem Superfiú itteni bemutatása nagyon is tetszett, mert 1 kicsit emberi, van lelke és fáj neki ha cseszekedik és isten, agyalják és meg se sérül. Na értékeljünk story jó volt ha a film 3 órás lenne(jaj hosszú a film uncsi!!) a forgatókönyvel annyi volt a probléma ahogy human leírta.
    SPOILER ON!!
    A vége szerintem nagyon is jó volt, mert megvédte a családot és nem az volt, hogy hmm átrepülünk 1 másik bolygóra és ott 1 vulkán vagy hideg a víz így meglehet ölni mint a pl. a régi képregényben hanem darkos, mint 1-2 új fajta képregényben.SPOILER OFF!!
    Jah és megjegyzem DC képregény felnőtteknek a MARVEL gyerekeknek szól!
    Nálam a film 8.5/10 és ha olyan lesz, mint a Sötét lovag trilógiaából az első rész, akkor tudjuk milyen lett a 2. rész, akkor ha ebből is trilógiát akarnak csinálni, akkor csak Nolan brothers csinálja a forgatókönyvet és mindenki szeretni fogja!

  99. Malachi: pedig a szinkron nekem is fura volt, néhol a hangkeverés volt olyan, hogy elvette a jelenetek erejét, mert túl hangos volt a beszéd a hangeffekthez képest. És mi lett a He will be a god to themből.

  100. human – passz, mi lett? ja, lehet, hogy megvan – NEEEEM. az az a rész, mikor az elején Jor El szövegében “jó lesz hozzájuk” vagy valami ilyesmi lett? tényleg nem emlékszem, remélem rosszul emlékszem. O.O

    keverést nem tudom, engem csak az zavar, ha a zaj nyomja el a dumát. :D

  101. Akiknek nem tetszett a sztori, azok olvassák el,hogy mi lett volna ha máshogy történt volna az Acélember.
    Egy másik oldalon írnak az eredeti forgatókönyvről ha valakit érdekel. Szerintem jobb, hogy megváltoztatták azokat a dolgokat.
    Linkelni nem szeretném, nem tudom, hogy illik-e,de akinek google a barátja az megtalálja.

  102. Malachi:
    a trailerben még igy hangzott: Isten lesz számukra.
    a filmben pedig valóban igy forditották: Jó lesz hozzájuk.

  103. Na megjöttem 4dx 3d-s vetítésről. Akkor kezdjünk neki a kritikának. (gyökér vagyok fogalmazásból szóval előre is elnézést kéretik.)

    Figyelem..a következő sorok masszív spoilert tartalmazhatnak melyek a nyugalom megzavarását is előidézhetik.

    SPOILER!

    Kryptonos kezdés…fantasztikus..iszonyat szép a táj..a naplemente..az épületek..minden klappol..jó és hangulatos felvezetés. :)

    Föld: Eleje wtf…mintha Discovery-t lestem volna :D de aztán jött az első minimentés…bár érdekes volt ezzel a szakállal. :)

    Flashbackek szerintem teljesen korrektek voltak..nem voltak elnyújtva. Bemutatta hogy Clark hogy tűrte a suttyó embereket..holott simán ledózerolhatta volna a majmokat.

    Kevin Costner önfeláldozása szintén epic…aki nem érti miért az nézze meg mégegyszer. :)

    Harcok:Zúzás testvírem..zúzás..ennyi rombolást még egy Michael Bay filmben se láttam..de itt valahol kurva jól nézett ki. :D Főleg a berepülő vonat. És a végén mikor Kal meg Zod zúzzák egymást. :)

    Design: Úristen…eszméletlen szép volt. Bár ez a Genesis stuff eléggé hajazott a Matrix féle “mezőkre” csak itt nem duracell elemként használták őket. :) Meg folyamatosan a Prometheus jutott eszembe…nagyon hasonlítottak a motívumok. :) Eszméletlen volt.

    Színjáték: Igen..valóban volt egy két “bugyuta” dialógus..de valamivel ki kellett tölteni az üresjáratokat. :) Ezzel se volt gond különösebben..szerintem teljesen elfogadható volt. :)

    Végeredmény: Anyááááád. :D Nem tudom mióta nem szórakoztam ilyen jól egy filmen de ez most teljesen feldobott. :)

    SPOILER END

    Aki meg benyögi hogy unatkozott meg hogy szar a forgatókönyv..annak ajánlom nézzen más filmet. :) Nem DC fanboyként mondom ezt (holott imádom a DC-t) de ilyen egy tökös szuperhősős film. Nem kell ezt hasonlítani a Nolan féle batmanhez semmihez..2 teljesen különböző karakter 2 különböző világszemlélettel és értékrendekkel. Szerintem később simán összelehet kapcsolni a filmeket hogy meglegyen a JL alapja. Egy szóval hajrá Acélember!:)

  104. Spoiler.

    Juteszembe 1 dolog volt ami nagyon nemtetszett illetve hangulatromboló volt.
    A végén mikor Superman földhözcsapja a felderítő gépet amivel utána kémkedtek és a katona maki mondta, hogy ” Mi garantálja, hogy nem fordul amerika ellen?” Na az eléggé hányingerkeltő és felesleges jelenet volt. Csak tudnám, hogy miért tették bele. Ti is izgultatok, hogy meg ne támadja eszegény améééérikát? :-]

  105. “Lenne egy észrevételem..
    nem tudom, hogy nektek feltünt-e de Superman=Jézus”

    Nehéz volt nem észrevenni, amikor ezt a szimbolikát olyan nyilvánvalóan próbálták lenyomni a nézők torkán, hogy a másik oldalon jött ki. (templomos jelenet)

  106. Bandido miért lenne hányingerkeltő ??

    egy katonának pont az a feladata, hogy felkészüljön minden lehetőségre és megvédje a hazáját

    Superman meg bárhogy dönthet, voltak olyan képregények is, amelyek azzal foglalkoztak, mi lett volna, ha Superman Oroszországban landol és nevelkedik

    minden nagyhatalom így reagál egy új fegyverre, próbálják megszerezni

    és tök vagány választ adott, mert kansasi gyerek vagyok :))))
    ebben benne volt a saját hazaszeretete és állásfoglalása a jó mellett

    király jelenet volt, semmi hányingerkeltő nem volt benne, neked kéne megértened inkább, hogy az USA nem az ellenséged és a te oldaladon áll ebben a világban

  107. Eddig kb a kommentek felét néztem át, és kicsit furcsálom, h nem sok mindenkit zavart, vagy keveseknek szúrt szemet az hogy
    *SPOILER ON*
    -Önöket árulással vádoljuk, ezért kimenekítjük Önöket a bolygóról, mi meg itt elpusztulunk vele együtt!
    .. :D
    Ez ám a büntetés bakker. Arról nem is beszélve, h előtte Jor El mondta, hogy már késő elmenekülni, bezzeg a bűnőzöket hajóra lehetett rakni és kimenekíteni az űrbe, a tanács meg az összes lakó viszont nyugodtan pusztuljon el.
    Hát számomra már itt bullshit kategória lett a film, és utána se javított rajta sajnos.
    (Csak hab a tortán mikor Zod táborbok mondja, hogy csak akkor tudtak kiszabadulni, mikor a Kripton elpusztult. A vágások alapján akkor legalább 30 percet tölthettek a fantom zónában, ez ám a büntetés)

    A film többi részére sztem kár kitérni, nem volt felépítve rendesen Superman karaktere, jelleme, nem szeretteték meg a nézővel igazán, túl hamar jöttek a gonoszok, gagyi párbeszédek, sokszor elsütött *oldalra nézek felelősségteljesen valakire majd jól pofánvernek* jelenet.
    *SPOILER OFF*
    Unalmas volt, gagyi volt, szar volt.

  108. rEEzuh: Látszik nem figyeltél. :) SPOILER ON!

    Fantom zónát mégis hova rakják?:) 78-as Superman-ben is bekúrták őket a fantomzónába és kivágták az űrbe..és ok az már más kérdés hogy a második részben tértek vissza.

    És a tanács meg kb magas ívben leszarta hogy Jor-El szólt hogy srácok itt a vége fuss el véle de nem hallgatták rá…ha meg nyíltan elkezdett volna ügyködni hogy lefarcol Kara-val meg Kal-al akkor elkapták volna őket és bebaszták volna őket is a Fantomba… ezért csinálták low profile-ba Kal “bárkáját”. :)

    Az hogy Zod meg “hamar” kijutott tény és fura. mert ugye ha úgy vesszük akkor legalább 30-35 év volt mire az eredeti Superman trilógiában visszatérnek. :) Superman-t Én régen is szerettem és most is..és szerinte itt is korrekt volt..de mindenkinek egyéni ízlése van. :)

    SPOILER OFF

    ^^

  109. SPOILER

    írtam vagy fél oldalt, de kitöröltem, nem ér annyit.

    röviden:

    a tanács nem hitt Jor Elnek, Zod, a barátja, a fajvédő mániás katona igen. Zodot legyőzték és száműzték, mert nem számoltak azzal, hogy a bolygónak valóban vége, hiszen csak egy tudós hisztizett a bürokratikus tanács előtt. a 17. percben hangzik el először Lara szájából, hogy Jor Elnek igaza volt és tényleg bekövetkezett a legrosszabb.

    SPOILER VÉGE

    azoknak, akik látták a filmet, és már itt eltévednek, tényleg pénzkidobás moziba járni. gondolkodtam azon, hogy a film hibája-e, hogy ennyire nehezen fogják fel páran, de az első 20 perc aztán tényleg annyira lineáris, egy szálon haladó történet, hogy nem, azt kell mondjam, sajnos úgy tűnik sokaknak egyszerűen már ez is meghaladja a képességeit.

    vagy ide ilyen sok gyerek ír, akit anyuékkal jár moziba? vagy nem értem, komolyan.

    és akkor hogyan akarnánk itt egyáltalán bármiről beszélni egy filmmel kapcsolatban, amikor tényleg egyszerűen azt semi értik, amit látnak. :(((

  110. Odin & Malachi
    *SPOILER ON*
    A figyelmemmel és a Malachi által megkérdőjelezett értelmemmel sincs semmi bajom, és nem is a régi superman trilógiát vettem alapul ennél a szituációnál, most kapaszkodjatok meg, tények következnek:
    az árulókat büntetésük jeléül száműzték, akik ugye pont azért kíséreltek meg puccsot, mert szerintük a bolygó pusztulásra van ítélve. Tehát az ő teóriájuknak megfelelően kimenekítjük őket a bolygóról, a mélyen tisztelt tanács és az egész bolygó elpusztult, az árulók pedig nekik hála túlélték.
    Nem a figyelmemmel van gondom, de ez mégis hogy illik bele egy magasabb szinten lévő kultúrába döntéshozatalába? A végeredmény egyszerűen vicces.

    Kedves Malachi, mielőtt elővennéd a zsebkendődet, hogy nincs kivel vitázni a filmen, ha az első 20 perc történéseit leszámítjuk, ez a film akkor is alulról súrolja a 3/10es kategóriát. Ez a film össze lett csapva, nem lett felépítve Superman karaktere, és a sok idegesítő flashbackkel csak csapongva elmesélték, hogy Clarkkal mik történtek, ahelyett h összefüggően felvezették volna.
    *SPOILER OFF*
    A párbeszédek súlytalanok, sok helyen konkrétan nevetségesek, rámentek a látványorgiára és a hozzád hasonló egyedeket ezzel meg is veszik. Ezek után én a helyedben kevésbé siránkoznék azért, hogy nincs kivel vitázni, veled inkább nincs miért vitázni. Ez a film borzasztó egyszerű, pont neked való :]

  111. Hát, a Superman Visszatér jobb volt mint ez. Bár Cavill sokkal jobb Szupermen, de azért még mindig Reeve az igazi. Nem értem akik hosszúnak találták a bevezetőt, szerintem pont hogy rövid volt.

  112. ez egy nyári blockbuster és annak majdnem hibátlan. az, hogy te így értelmezed ahogy, az a te dolgod, és felőlem adhatsz rá mínusz végtelent is, különösebben nem érdekel, nem az én számlám hízik a bevételből. :)

    SPOILER

    az első perctől a bolygó pusztulásáig egyetlen egyenes vonalat lehet húzni a történetben, ami kb. így néz ki:

    veszélyre figyelmeztető tudós -> inkompetens, bürokratikus tanács -> lázadó katona és átemeneti bukása -> a bolygó pusztulása

    ezekből sehol nem következik, amit te leszűrtél belőle, de nekem így is jó, tényleg. nem is te írtad ezt a hülyeséget először, csak most telt be a képzeletbeli pohár.

    a filmnek vannak persze hibái, és biztosan lehetne róluk beszélni, ha nem véreznél el már a legelején. ez van.

  113. “hogy az USA nem az ellenséged és a te oldaladon áll ebben a világban”
    Ezt a “te oldaladon áll”-t én inkább úgy mondanám, hogy először talán nem minket rohannának le.

  114. Malachi:
    sajnos az arrogáns stílusodtól sztem figyelmen kívül hagytad a tényt, hogy az általad leírt lineáris vonalat mások is képesek értelmezni, velem egyetemben. Az általam leírt el nem hangzott párbeszéd a végeredményt predesztinálja, ami egyébként be is következett, azt hogy ezt Te képtelen voltál megérteni, arról meg sajnos nem én tehetek.
    Leírhatom én is ilyen kincstári lekezelő hangnemben a történéseket,
    A bolygó el fog pusztulni, de nem mindenki hiszi el -> ezárt páran puccsolt kísérelnek meg -> őket száműzik a bolygóról, megmentve őket a pusztulástól -> mindneki más ott maradt és elpusztult
    Ez önmagában vicces, és nem egy fejlettebb értelmi szintű kultúrára vall, nem illik a képbe konkrétan. Ez az amit te úgy nevezel, hogy elvéreztem az első 20 percben.
    Tényeket közöltem, és ezek így is történtek, próbáld meg feldolgozni :]
    A képzeletbeli poharad szintjének méricskélése helyett pedig sztem elkezdhetnéd az agyaddal nézni a filmeket, hátha többet sikerül leszűrni belőle, ha szerinted ez egy jó film.

    *SPOILER ON*
    Mivel egy korábbi hozzászólásodban kiemelted, h tetszett a tornádós jelenet, asszem ez remekül jellemzi mennyire másként is látjuk a filmet. Befutnak hőseink a híd alá, majd ráébrednek, hogy a kutya a kocsiban maradt, Clark már indulna, de Jonathan Kent inkább hátra inti, hogy majd ő megy, bele is pusztul. Tök logikus nem? Van egy sérthetetlen fiad, és a veszélyes szituban inkább te magad teszed kockára az életed feleslegesen, miközben a szitu nem igényel alapvetően szuperképességet, pusztán a kockázatot spórolhatod meg.
    *SPOILER OFF*
    Marha logikus szituáció, de mégegyszer mondom, minek után neked ez tetszett, ezért úgy gondolom felesleges veled a logika bármely árnyalt megnyilvánulásáról is beszélni :]

  115. Malachi
    hopp ez lemaradt sajnos:
    “összességéban nagyon tetszett, bosszantanak a fura hibák, mert könnyen lehetett volna hibátlan is a film. ”
    Ez a film olyan messze van a hibátlantól, amilyet az átlagember el tud képzelni, de gondolom rajtad kívül mindenki rosszul látja :]
    Lehet néked kéne anyudékkal moziba járni, egy idő után legalább el tudnád különíteni a *szar, de látványos* filmeket, a *jó és látványostól*
    Sok sikert! :]

  116. SPOILERES ARROGANCIA

    na

    A bolygó el fog pusztulni, de nem mindenki hiszi el -> ezárt páran puccsolt kísérelnek meg -> őket száműzik a bolygóról, megmentve őket a pusztulástól -> mindneki más ott maradt és elpusztult

    ebben mi a vicces? komolyan kérdezem. nem gondold, hogy összeköthető simán bármilyen, akár aktuális földi történéssel? nem tragikus inkább? hogy lehet ezt viccesként felfogni? ironikus, esetleg?

    addig akkor passzol, hogy a tanács nem hitt Jor Elnek. és mikor legyőzték Zodot és száműzték…mit tettek volna, szerinted? egy ilyen tanács, ami ennyire vak, nem hihető, hogy így cselekszik?

    tornádó – nem értem. mástól sem értettem, mi a gond vele. a moziban az ember nyilván a homlokát csapkodja, hogy “te hülye, ne menjél már vissza” de kb. ennyi. azt te is tudod, mi volt az egész jelenet célja. Kent inkább feláldozta magát, de nem akarta, hogy a fia lelepleződjön. mert féltette az emberektől, és az embereket is féltette tőle. erről szólt az egész életük, a viszonyuk, minden jelenetük a filmben. miért nevetséges ez? érthető, világos, érzelmes, hatásos.

    nem tudom, nem értem. ha te olyan filmet akarsz, amiben minden úgy történik, ahogy te értelmesnek gondolnád, akkor csinálj magadnak egyet. vagy sokat. de egyszerűen rosszul fogod meg az egész témát, így nem lehet. itt ez a film, szeretne valamit elmesélni, van hozzá egy kb. kötött sztorija, meg néhány filmes eszköze, amikkel dolgozhat. attól, hogy te nem rohannál vissza a kutyáért, ha a feleséged jajgat miatta, attól ez a film még nem lesz nevetséges.

    neked, nevetséges, oké. de ez kritikailag nem szempont. így nem lehet filmet értékelni. véleményt mondani azt lehet, de… na mindegy.

  117. de ha van időd, meg energiád rá, tegyél fel egyszerű kérdéseket, írt egy listát, mindenről, ami szerinted röhejes vagy értelmetlen volt és én leírom utána, hogy szerintem jogos-e a kifogásod, vagy éppen értelmezhető mégis a filmen belül. nem kell sietned vele.

  118. SPOILER

    a tornádónál az volt a baj sokaknak (remélem), hogy igazából ha Kal-El megy vissza, akkor simán ki tudja szabadítani a kutyát időben, anélkül, hogy bármi kiderülne. Itt forgatókönyvileg inkább az volt a hiba, hogy a kutyának is meg kellett volna halni, mert nincs idő. Így kevésbé merülhetett volna fel, hogy miért nem ő ment, tekintve Kent papa addigi mondandóit.

  119. SPOILER

    Nekem ez most véletlenül bejött. Ugyanolyan üres szar stresszmentes kiszámítható szemét mint bármely másik DC/Marvel képregényfilm, viszont látványban az eddigi legjobb minden közül.
    A logikátlanságok, böszmeségek nekem is feltüntek, a nyakkitekerős dolog elég vicc kategoria. Ez szinte nullává teszi az értékét az előtte lévő 40 perces zúzdának. Zod egy mozdulattal is kitekerhette volna a nyakát a bohócmannak, mint egy kibaszott patkánynak. De nem, kellett a töltelék.
    Egyébként talán az első képregényfilm ez,amit nem érzek összecsapottnak. Ebből a vacak superman sztoriból kitaposták a maximumot amit kilehetett, eltekintve a pár baromságtól ami benne van. Végre a háttérsztori is /Kriptonos/ benne van, totál kompakt az egész.
    Kedvenc karakterem egyébként a Zod-maca, a fürge teleoprtálásos harcával nagyon menőre csinálták. Gonosz karakterek sokkal jobbak voltak mint bohócman a piros kékben. Viszont a jelmezek is nagyon ütnek, vér profi az egész.
    Avengerst szerintem veri. Ironman első részt nem. Pókember gagyikat viszont minden veri szerintem.

  120. SPOILER

    human – szerinted, ha tudták volna, hogy képes rá, akkor kockáztatnak? talán még akkor sem, de nekem nem az jött le a filmből, hogy az otthoni évek alatt olyan sok képességét felfedezte volna a fiú, a szupererőn meg a hiperszenzitív érzékeken kívül. nem tudom, mennyire akartak tiszta lapot (gondolok itt a Smallville sorozatra) de a filmből nem volt egyértelmű, hogy ezt a helyzetet meg tudja oldani úgy, hogy nem bukjon le megint.

    mi lett volna? odasuhan, mint a villám, letépi a kocsiajtót és elrepül, vagy vissza a híd alá? ha lépes is lett volna rá, éppen ezt akarta az öreg elkerülni, mert elég nagy tömegben álltak ott az autópályán. lehet, hogy túl szájbarágós jelenet volt, lehetett volna más is, ugyanilyen eredménnyel (öreg Kent feláldozza magát, Kal El szeme láttára) de az meg másoknak nem tetszett volna. barátnőm is bosszankodott egy sort, hogy miért kell ez az egész, de mikor az öreg Kent felemelte a kezét, már nem zavarta a jelenet.

  121. Malachi
    Meglepő info következik számodra, de bizony ez is egy értékelés, mert bizony lehet egy film nevetségesen együgyő, elnagyolt. Sajnálatos tény, hogy az értékelések, vélemények szempontját nem te alakítod ki.
    Azt javasoltad ne úgy nézzem a filmeket, hogy számomra értelmes legyen. Sztem éles határ húzódik a számomra értelmes és a logikátlan fogalmak között.
    *SPOILER ON*
    Az alap konfliktusunkra még egyszer visszatérve, egy példával szemléltetném, számomra ez mért vicces. Olyan ez, mintha egy gyerek hajókázna az apjával, és kiverné a balhét a fedélzeten, hogy a hajó el fog süllyedni, ezért az apja bosszúból kiteszi őt a partra, majd önmaga szépen belehajókázik a fia által megjósolt hullámsírba. Tök abszurd, már már vicc kategória.

    Sajnos kicsit mellélőttél, nagy állatbarát vagyok, és én visszamennék a kutyáért, nem ezt kifogásoltam, úgy látom a figyelmetlenség inkább rád jellemző kettőnk közül. Azt kifogásoltam, hogy ha kockázat nélkül is meg lehet oldani a szituációt, akkor mért a feleslegesen esetleg halálos kimenetelű verziót választod. Az apja azért halt meg, mert a kutyával annyit szerencsétlenkedett a kocsiban, nem tudta elsőre kiszabadítani. Értem én, hogy nem akarták leleplezni Clarkot, de a vihar kellős közepén mégis kinek tűnt volna fel, hogy a gyerek mit csinál a kocsiban? Nem kellett volna visszarepülni vele, se megolvasztani a zárat, semmit.
    Nem a feláldozás pillanata van elrontva, hanem ahogy oda kerültek, egy tök logikátlan lépés miatt. Ez egy tipikus filmes, felesleges önfeláldozás a drámai hatás kedvéért.
    *SPOILER OFF*
    A film hemzseg az ilyen klisés, ezerszer elsütött béna húzásoktól, és ráadásul fel sincs építve normálisan.
    Lehet, hogy én önkéntelenül is a logikát keresem az egyes jelenetekben, de ez sztem még mindig kevésbé baj, mint agyhalottként beülni rá, hogy hű de látványos, erre majd sokan elmennek. Hát akinek ez kell, az maximálisan megkapja, ezért simán lehet hogy neked tetszik ez a film. Aki egy kicsit gondolkodik rajta, annál vagy kiveri a biztosítékot, vagy csak szimplán húzni fogja a száját.

    Még egy hasonlat eszembejutott, olyan kicsit mint a Heroes sorozat, amiben mindenki elfelejti használni az erejét, és totál oda nem illő logikátlan húzásokat vétenek emiatt. Az agyad elfogadja a fikciós egyezményt, hogy ők szuperhősök, de a logikátlan arcodba erőltetett szart már kevésbé. Vagy legalábbis nem mindenkinek.

  122. Malachi
    *SPOILERES*
    “szerinted, ha tudták volna, hogy képes rá, akkor kockáztatnak? talán még akkor sem, de nekem nem az jött le a filmből, hogy az otthoni évek alatt olyan sok képességét felfedezte volna a fiú, a szupererőn meg a hiperszenzitív érzékeken kívül.”
    Kiemelt a vízből egy gyerekekkel teli iskolabuszt. Kezd egyre fájóbb lenni, hogy figyelmetlennek neveztél

  123. a látványt hagyjuk, írtam, mi a véleményem róla.

    ezeknek a jeleneteknek meg kellett alapozniuk egy-egy karakter motivációit. valami kis minimális mélységet adni nekik.

    szerinted a kimelt dolgok logikátlan marhaságok, szerintem az emberi gyarlóság eredményei.

    maradjunk ennyiben. oldalakat írhatnék arról, miért viselkHETett a tanács úgy, ahogy, de nem lenne okos dolog, mert a filmben csak annyi derült ki róluk, hogy rossz döntéseket hoztak, bigottak és alkalmatlanok. ebből számomra simán következik az, amit láttunk. ezen tépelődtem egy sort, hogy talán túl gyorsan lerendezték az egészet ezzel kapcsolatban, és végül is úgy tűnik sajnos mégis így van. ha ennyire félre lehet érteni, vagy egyenesen nevetséges hülyeséget látni bele, akkor az nem jó. :(

    SPOILER

    a kutyásat meg nem szó szerint értettem, mármint, nem vádoltalak azzal, hogy hagynál meghalni egy kutyát, csak a filmen belül gondolkodtam. így döntöttek, ez történt, a halálos veszély küszöbén egy átlagember szerintem ritkán gondolkodik hideg fejjel, plusz, ahogy mondtam, Kentet semmi más nem érdekelte, csak az, hogy a fia rejtve maradhasson. ennyire egyszerű, és hiába logikátlan, itt az érzelmek számítanak.

    ja és még valamit, a hangnemeről, ugye te így nyitottál: “Unalmas volt, gagyi volt, szar volt.” hát, amilyen az adjonisten, érted.

  124. http://hu.wikipedia.org/wiki/Superman

    Azt hiszem sok embernek erre van szüksége :)
    Képregényeken nőttem fel. Ma nézem meg a filmet. Megértem mindenki álláspontját, de az Avengers-t és a Batman-trilógiát is meglehet szólni, nem is kevés helyen.
    Nyilván ez a film sem lesz tökéletes, nehéz is lenne mindenkinek megfelelni, ahogy írták már fentebb, túl sokat akarnak meríteni és mindenkinek ízelítőt adni, hogy ki Ő valójában. Ezt nehéz bemutatni, 2 és fél óra biztos nem elég, gondolom mindenből egy kicsit akarnak meríteni és próbálnak nagyot húzni elsőre. A következő részeket nehéz lesz megírni.
    Doomsday túl korai lenne a második részben, de a folytatásban Luthor, Braniac és Darkseid jöhet :)Bár némi segítség némelyikhez már kell, így gondolom valamelyik a Justice League ellen lép majd fel :)

  125. “Kiemelt a vízből egy gyerekekkel teli iskolabuszt.” = szupererő. de nem ez a lényeg, ha elolvasod, amit írtam, világosan mondom: nem tudom, mit tudott és mit nem magáról, de az FIX, hogy most több tucat felnőtt szeme láttára zajlott volna az egész.

    és itt befejeztem a veled való társalgást, mert nagyon beleragadtál a döngüljük földbe a másikat stílusba, és már nem is figyelsz arra, amit írok.

  126. Malachi
    van egy igen fontos különbség egymás földbedöngölése, és a film lefikázása között, én a filmet fikáztam le, amire te jöttél értelmi szintekkel, ki kivel járjon moziba stb.
    Ez nem az adjon Isten terméke, ez a te arroganciád, de nem személyeskedni akarok, csak gondoltam jelzem, hogy ne ferdíts utólag.

    *SPOILERES*
    human tökéletesen leírta előttem, nem kellett volna semmi látványos szuperképesség, ha Kent bácsi egyből kiszabadítja a kutyust, egy hétvégi focista sebességével is visszakocoghatott volna. Tehát azt ne mondd nekem, hogy az iskolabuszos eset után, nem tudták volna, h Clark egy mozdulattal kitudja szabadítani a kutyát, és azt hogy jóformán halhatatlan?
    És zárójelben jegyzem meg, hogy ebben a korban ugye már kamasz volt, az iskolabuszos meg kiskorában történt, de már azok az események is elég információt szolgáltatnak Clarkról ahhoz, hogy gond és feltűnés nélkül megoldja a szituációt. Sajnos ez a te figyelmetlenséged, ha te ezt nem vetted észre.

    És akkor egy végső észrevétel, először ezzel érveltél:

    “human – szerinted, ha tudták volna, hogy képes rá, akkor kockáztatnak?”

    majd

    “Kentet semmi más nem érdekelte, csak az, hogy a fia rejtve maradhasson. ennyire egyszerű, és hiába logikátlan, itt az érzelmek számítanak”

    *SPOILER OFF*
    Ha hangoztatsz valamit, akkor célszerű az általad felhozott érv mellett maradni, vagy beismerni ha tévedtél, de így percről percre megváltoztatni az érveket és véleményed.. hát..
    Azt hiszem értem miért fejezed be a vitát, és jelen helyzetet elnézve azt kell, hogy mondjam rádnézve okos döntés :]
    Meg persze így lényegében vitatkozni sincs értelme

  127. egy teljes bekezdést értelmezni tudsz? akkor ezt rakd már össze és fejezd be a trollkodást, mert nálam úgysem érsz el vele semmit, csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.

    “human – szerinted, ha tudták volna, hogy képes rá, akkor kockáztatnak? talán még akkor sem, de nekem nem az jött le a filmből, hogy az otthoni évek alatt olyan sok képességét felfedezte volna a fiú, a szupererőn meg a hiperszenzitív érzékeken kívül. nem tudom, mennyire akartak tiszta lapot (gondolok itt a Smallville sorozatra) de a filmből nem volt egyértelmű, hogy ezt a helyzetet meg tudja oldani úgy, hogy nem bukjon le megint.”

    szóval, akkor most melyik érvem mellett maradjak? mi a nem egyértelmű ezen?

    a személyeskedést pedig tényleg fejezd be, bár mindegy, mert human úgyis törli.

  128. SPOILER

    és hogy élvezhesd még egy kicsit a helyzetet, hogy a makacsságod miatt csinálok segget a számból, volt egy elég fontos pillanat, amit mindenki figyelmen kívül hagyott a tornádónál, Kent a fiúra bízta az anyját, hogy vigye be a felüljáró alá.

    aztán itt megint lehetne gondolkodni kicsit azon, ez mennyire emberi, vajon úgy gondolta-e, hogy vele nagyobb biztonságban lesz, amíg ő a kutyával vackol, vagy tudja a franc, a lényegen nem változtat – nem derülhetett ki a fia semmilyen szupertulajdonsága.

    de persze, logákátlan, szar, értelmetlen. mint ahogy gondolkodi is.

    ezért nem írok tényleg csak pár mondatot az utóbbi időben minden filmhez, mert minek. mindenki jobban tud mindent, a nyilvánvaló FILMES hibák senkinek nem szúrnak szemet, de ha találnak valamit, a TÖRTÉNETBEN (ami simán egy körülmény, egy eszköz, akármi) amit képtelenek értelmezni/felfogni/tovább gondolni, vagy egyszerűen csak ők másképp csinálták volna, attól kezdve diadalmasan hordozzák netszerte a véleményüket, mint egyetlen igazságot. tele a tököm ezzel.

  129. Malachi
    “egy teljes bekezdést értelmezni tudsz?”
    ez nem személyeskedés gondolom :]
    *SPOILER ON*
    tudok értelmezni egy bekezdést, ebben azzal érveltél, hogy azért nem Clarkot küldték, mert nem ismerték eléggé a képességeit, és az elején feltett kérdésed a végkövetkeztetés is egyben “human – szerinted, ha tudták volna, hogy képes rá, akkor kockáztatnak?”

    Majd mikor rájöttél, hogy ehhez nem kell olyan szupererő amiről a nézők nem tudhatnának, előálltál Kent papa óvó szemléletével.
    Azért nem másoltam be teljesen, mert aki nyitott szemmel végignézte a filmet, annak egy hibás eszmefuttatást kétszer elolvasni szerintem felesleges. Nem a szövegkörnyezetből akartam kiragadni, teljesen szükségtelen.

    Human leírta előttem, nem kellett volna szemmel látható szupererő a szitu megoldásához, ezért felesleges is arról vitázni, hogy mit tudtak Clarkról és mit nem, amit láttunk, az bőven elég. Megnézed párszor és neked is összeáll.
    *SPOILER OFF*
    Ha az ellentmondásaidat csokorba szedni trollkodás akkor troll vagyok, de akkor rád egy új szót kell kitalálni :]

    És mégegyszer mondom, szerintem a személyeskedést nem kéne még csak megemlíteni sem, azok után, hogy mások értelmi szintjéről nyilatkozol, a rokonaikat emlegeted, közben meg két összefüggést nem bírsz meglátni.

  130. az újabb hibás következtetésedre kitérve:
    *SPOILER ON*
    “aztán itt megint lehetne gondolkodni kicsit azon, ez mennyire emberi, vajon úgy gondolta-e, hogy vele nagyobb biztonságban lesz, amíg ő a kutyával vackol, vagy tudja a franc, a lényegen nem változtat – nem derülhetett ki a fia semmilyen szupertulajdonsága.”

    Tehát a mutert meglehet védeni szupererővel, akkor nem baj ha lelepleződik?
    Nem derülhet ki szupertulajdonság, de azért bízza rá a mutert, hogy megvédje a szupererejével ha baj történik. Értem, logikus.
    *SPOILER OFF*
    “vagy tudja a franc”

  131. Húha ez a nagy vita tényleg kicsit eldurvult.
    Ha nem gond, akkor közbeszólnék.

    SPOILER

    rEEzuh: Az a gond, hogy egy olyan jelenetbe kötöttél bele, ami ha másképp van megírva(Clark megy, megmenti a kutyát, vagy Johnatan meg és menti meg a kutyát, őt pedig Clark) akkor a jelenet teljesen felesleges lett volna. A célját kellene megértened, és ebben értek egyet Malachival. Kentnek fontosabb volt a titok mint a saját élete. Ezt szerették volna bemutatni.Feltűnés nélkül nem sikerült volna Clarknak valószínű, ezért kérte, hogy maradjon.(Más kérdés, hogy nem sok ember lenne képes kibirni és ne rohanni oda) Azt megértem ha nem tetszik, de ez az egyik legfontosabb momentuma a kettejük kapcsolatának. Egyébként azt sem tudhatták, hogy halhatatlan, az erejéből, szuperhallásából és szuperlátásából nem következik egyből, hogy túlél egy tornádót. Valóban semmi nem volt a filmben, ami ezt mutatta volna. De a jelenet célja nem az volt, hogy az életét óvja a fiának.
    Nektek tényleg ajánlom mégegyszer azt a cikket(szívem szerint belinkelném), ahol felsorolják az eredeti forgatókönyv jeleneteit, amiket megváltoztattak. Abban egy tök snassz, hatástalan és tipikus halála volt az öregnek.
    A másik jelenetnél pedig egyik tanácstag sem mondta, hogy Zod száműzünk, éld túl, mi meghalunk. NEM hittek Jor-Elnek,ők hitték, hogy túlélik és Zod pedig letölti büntetését.

  132. holee: hatalmas pirospont. :)SPOILER ON meg am is Zod nem amiatt balhézott mert hogy rohad a Krypton..hanem ő ilyen kis rasszista lett hogy így vérvonal úgy vérvonal. :)

    SPOILER END

  133. Bocs, a spoiler figyelmeztetés megint lemaradt az előző hozzászólásomban.
    Ehhez viszont mostmár irok

    SPOILER ON
    Valaki még irta, hogy Zodnak simán le kellett volna győznie Clarkot. De miért is? Zodot katonának nevelte a kódex, Kal-Elt, pedig katonának, tudósnak, fölművesnek…és a többi:) Szval okosabb, erősebbnek kellett lennie. Legalábbis én igy értelmeztem.
    SPOILER OFF

  134. holeee:
    SPOILER

    ácsibácsi. Nem arról volt szó hogy Kal-El volt az első úgymond “natúr” gyermek több évszázad óta?Ergo őt nem tenyésztették ha nem Jor-El beverte a hancúrlécet Kara-nak és így lön vala természetesen született. :)ergo azzá válhat ami akar lenni. A Kódexet csak belemásolta a DNS-be Jor-El…az még nem azt jelenti hogy azokká is vált amiket felsoroltál..vagy tévednék?

    SPOILER END

  135. Odin:
    SPOILER ON
    Hmm megfogtál. De szerintem attól függetlenül, hogy hogyan születik, a kódex lesz ami meghatározza a társadalmi helyüket nem? Lehet, hogy félreértettem, és a kódexnek más a funkciója.
    SPOILER OFF

  136. holeee
    *SPOILER ON*
    Értem a jelenet célját, de ez nem azt jelenti h le kell erőltetni mindenki torkán. Értem mit szerettek volna bemutatni, de sztem nagyon elcsépelt és értelmetlen lett az önfeláldozás, és ahogy olvasgatom, ez nem csak engem zavar. Tehát nem a jelenet értelmét vitatom, hanem a hogyan-ját, ezt nem így kellett volna.
    Az a baj, hogy sztem kicsit elbeszélünk egymás mellett, te azt hangsúlyozod, hogy ha ez a jelenet logikusan lett volna felépítve, akkor nem kerül bele a filmbe, de akkor tegyük logikátlanná, hogy be lehessen mutatni valamit? Az ok-okozat sort sztem rosszul látod.
    Azért nem lehet belekötni egy jelenetbe, mert a film kedvéért illogikusan lett megírva? Ugyan kérem..

    Az ifjú Clark életéből valóban nem sokat láttunk, de sztem abból hogy perceket töltött a víz alatt miközben kiemelt egy buszt, valamelyest lehet sejteni, hogy a tornádó se tesz benne nagy kárt.
    *SPOILER OFF*

  137. összefoglalva, a jelenet céljának semmi köze ahhoz, hogy a jelenet teljesen illogikus, ezért sztem igenis jogos a kritika
    Az előbbi nem javítja ki, nem fedi el utóbbi hibáit, hogy is fedhetné?

  138. rEEzuh
    SPOILER
    Kicsit túlkombinálod az egészet. Már miért kellene valamit logikátlanná tenni, hogy bele lehessen tenni???
    Egyrészt kiforgattad amit írtam, másrészt szerintem még mindig nem érted(akár az ok-okozatot, a halál jelentőségét az életükben), hogy miért tették bele ezt a jelenet. Senki nem erőlteti le a torkodon. Ebben a filmben így mutatták be a hős tragédiáját(nem pedig egy hőstettét akarták,csak hogy neked logikus legyen:))
    Számodra csak akkor lett volna logikus ez a jelenet, ha Clark mindenképp megmenti az kutyát vagy az apját? Miért lenne az logikátlan dolog, hogy védi a titkát és a végén feláldozza magát?(azzal most ne foglalkozzunk, hogy meg bírta állni Clark, hogy ne segítsen, ez személyiségének, kapcsolatuknak az egyedisége, hogy így tett). Én furcsábbnak tartottam, távolabb állt a karaktertől, amikor leszidja a buszos megmentés után és azt mondja talán hagynia kellett volna meghalniuk. De ott is valami nagyobb jóról beszél Kent
    Ifjú Clark életéből pedig nem láttunk olyan jelenetet ahol sokat kibirt viz alatt. A buszt gyorsan kiemeli, hiszen nem fullad meg senki. A bálnákkal pedig már felnőttkorában úszkál.

  139. Összefoglalva:
    SPOILER
    Egy tornádós jelenet, ahol megment emberek felesleges időhúzás lett volna. Egy tornádós jelenet, ahol az apja feláldozza magát a titkáért pedig karakterépítő jellegű. Ráadásul még Loist is meggyőzi vele.
    Részemről le is zárom:)

  140. holee:

    SPOILER: Ha jól emlékszem hogy ott ugye a kódex generálja a leendő gyermeket és azok társadalmi szerepét. Zod-ból pl így lett Katona. Jor-El meg tudós. :) És ugye Kal-El volt az első gyermek több évszázad óta aki természetesen született. Ergo ő szabad..nincs meghatározva hogy mi legyen. :) ezért is mondta Jor-El “Hogy ő szabad lesz.” :)
    SPOILER END

  141. holeee
    Nem kombináltam túl semmit, nem logikátlanná kell tenni valamit ahhoz, hogy bele tehessék a filmbe, hanem ez a jelenet lett logikátlan, azért hogy bele tudják tenni (te magad írtad, hogyha logikusan történik, akkor nincs benne semmi dráma. Na de kell hülyeség árán is drámát csempészni valamibe? Ha már tesznek, akkor tegyék ésszel). Meg lehetett volna ezt csinálni úgy, h ne verje ki másoknál a biztosítékot, lásd pókemberekben Ben bácsi halála, stb.
    A hozzászólásodból azt szűröm le, hogy nem olvastad el az előző hozzászólásokat ahol erről beszéltünk, újra leírni meg feleslegesnek tartom, egyszerűen nem érted.
    Egy bugyuta jelenetet nem lehet annyival megindokolni, hogy kell a karakternek. Sok minden kell a jellemfejlődéshez, mégis meg lehet csinálni ésszerű dolgokból. Remélem rájössz hogy értem.

  142. SPOILER

    holeee – így. de nem az a bajuk, hogy meghalt Kent, hanem az, hogy “nem döntöttek logikusan”, mikor inkább ő ment vissza a fia helyett.

    erre esetleg lehetne mondani, hogy kicsit erőltetett, talán, de nekem teljesen életszerű helyzet volt, mindennel, ami az emebreket gyarlóvá, Kal Elt pedig később Supermanné teszi. az egyik kulcsmomentum.

    a tanáccsal kapcsolatban tényleg nem ragozom, ahogy te is írtad, már bőven elég magyarázat: önhittségükbe nem hittek a tudósnak. ez így lett a filmben bemutatva. azt a részt jobban ki kellett volna fejteniük, mert láthatóan nem ment át. kár, tényleg, de már kezdek a szinkronra gyanakodni, megnézem majd anélkül is, mert nem értem ebbe a részbe hogy lehet bármi mást belelátni. (szinkronnal néztem, de nekem így is oké volt, mindegy)

    ami erőltetett és nagyon vacak volt, az kb. az összes Lois Lane-es jelenet, amikor “kettesben” beszél Kal Ellel, az egészet megkoronázva a teljesen érthetetlen és WTF csókkal a végén és az irtó béna szöveggel az elsőről, meg ami utána van…SZÖRNYŰ.

    érdekes volt az is, hogy megölte Zodot, ez itt mintha elsikkadna. bár nem vagyok Superman rajongó (semmilyen képregényt nem olvasok) ott még én is csak pislogtam, mert az nagyon nem volt Supermanes. már úgy értem, ezzel eléggé merészet húztak az eredetihez képest. esetleg elfogadtam volna egy kis moralizálást a rommá tört Metropolis füstölgő krátere felett is, mert ott aztán hullottak a népek, mint a legyek, az tuti. elég ellentmondásos, hogy az emberiség jótevője mindenre tekintet nélkül pusztít – persze, meg kellett állítania a gonoszt, de nem okozott benne semmilyen törést a pusztítás, azaz nem derült ki.

    a végén a “jó pasi” szöveg a katonalánytól, hát…na jó.

    szóval nekem elsőre ezek tűntek fel, mint oda nem illő, vagy hiányzó részek. megnézem még később, talán lesz más is. nem hibátlan popcorn, de közel jártak hozzá, amit ebből a fura karakterből ki lehet hozni, szerintem azért kihozták. NAGYON emberi lett a karaktere, ez nyilván Nolan hatása.

  143. Spoiler

    Én egy dolgot nem értek ezzel a tornádós-feláldozós jelenettel kapcsolatban. Az egész arra ment ki hogy megvédjék Clark kilétét. Ennek ellenére ugye a film végére elkerülhetetlenül felvállalja önmagát, mint Superman, vagyis ezáltalKent papa önfeláldozása feleslegessé válik. Akkormégis jellemileg mi célt szolgált az egész?

  144. SPOILER
    Akkor még egy utolsó, bár távol áll tőlem, hogy belekössek a véleményedbe, már csak szeretném megérteni amiket írtál. Elolvastam az előzőeket és az jött le(javíts ki ha tévedek),hogy te hülyeségnek tartod, hogy eleve nem Clark megy megmenteni a kutyát. Vagy ha mégsem ő, akkor segíthetne apjának. Én pedig erre azt mondtam, hogy ez a jelenet így felesleges lett volna a filmbe. 5 perc eltelt volna egy hőstettével, aminek semmi funkciója nem lett volna. Nem pedig, hogy logikátlan. Kellett egy ilyen jelenet(Pókemberben nem tudom már hogyan történt, nem emlékszem),ehhez volt egy természeti katasztrófa ötletük, és öreg Kent elvei. A kettőből ezt gyúrták össze.Az pedig szubjektív, hogy ez kinek hogy tetszik.Ha máshogy áldozza fel magát, valószínű akkor sem tetszene az ötlet neked,ahogy kivettem a szavaidból( kivéve ha valami miatt nem képes megmenteni)
    Mostmár leírom: eredetileg az lett volna a forgatókönyvben, hogy Clark már Superman és a Faora elleni harcban hal meg az apja. Faora felgyújt egy épületet és Clark nem tudja megmenteni. Ha ezt így forgatják le, akkor az az elv,melyet az apja próbál belesulykolni, hogy ne fedje fel valódi énjét,itt nem játszott volna szerepet. Egy bosszú alapját talán képezhette volna, és talán egy kis önmarcangolást.

  145. Bachstein – az apja még korainak tartotta, hogy felfedje magát. akkor leginkább a fia lobbanékonysága miatt, láttad, éppen veszekedtek előtte, Kal El huszonpár éves lehetett, gimi után.

  146. SPOILER:

    Bachstein:
    De a végén Clark Kentről senki nem tudja, hogy vannak képességei.(kivéve Loist és Pete-et)
    A logikus döntésről: CLark elindul a kutyáért, amikor az apja odaad neki egy kisgyereket, hogy vigye a híd alá. Szerintem ez logikus.

    Pletyka: Állitólag Nolan nem akarta engedni megölni Zodot, de Snyder nem foglalkozott ezzel.

  147. holeee
    *SPOILER ON*
    Nem az önfeláldozás tényével van bajom, hanem azzal ahogy történt, számomra illogikusan, feleslegesen. Hirtelen nem jut eszembe, milyen szituáció adódhatott volna, ahol az élete árán menthetné meg a fia titkát, de nem is vagyok író, ennél kitalálhattak volna vmi jobbat.
    Szerinted helyette egy hőstettnek semmi funkciója nem lett volna, én viszont hiányoltam ezeket a hőstetteket, amitől Superman Superman. Ezekkel jobban fel lehetett volna építeni a karaktert, a hőst, minthogy fitogtatjuk az erejét, kicsit emlékezünk, és megérkeznek a főgonoszok. Aki anno megkedvelte képregény meg a régi film által Supermant, annak sztem lehetett egy adag hiányérzete az elmaradt hőstettek miatt, nem lett elég ikonikus a karakter. Tudom lehet mondani hogy Nolan miatt stb, de ha magunkba nézünk, akkor is elég súlytalan lett szerencsétlen, mondhatni érdektelen. Ehhez biztos a rossz forgatókönyv is aszisztál, nem tudom, de nekem nagyon sok sebből vérzik ez a film, pedig a témából valami baromi jót is ki lehetett volna hozni.
    *SPOILER OFF*

  148. SPOILER

    Emberek. Számomra teljesen mindegy, hogy logikus vagy nem logikus a tornádós jelenet. (egyébként baromira nem az). A lényeg, hogy Ti akik mellette érveltek is leírjátok, hogy ezt a jelenetet csak azért rakták be, hogy fokozzák a drámai hatást. Ez mind szép és jó. Csak mikor ennyire kilóg a lóláb az nem jó. Ilyen kínos jelenetet utoljára a sharktopus című műremek tudott produkálni. Nem ez az egyetlen a filmben, de ez kiemelkedő. Nálatok ez komolyan elérte a kívánt hatást? Komolyan megértettétek Clark motivációját? Valaki írta itt, hogy azért tette mert gyarló…könyörgöm akkor pont, hogy tett volna rá, hogy mit mondott a fater és nem hagyja, hogy szálljon a széllel. Ha meg nem gyarló akkor ugye emberi gyengeségeink felett áll, tahát nem hagyhat meghalni egy embert önös érdekből.
    Szóval igen, mindenki felfogta, hogy ez a jelenet miért került bele a filmbe. Akik fikázzák, azok sem a létjogosultságát vonják kétségbe, csak annyit állítanak, hogy brutálisan rosszul van kitalálva/megírva. Én is csak ezt teszem.

  149. SPOILER

    nadi 007 – nem. az emberi “gyengeség” az apjában volt, mikor visszament a kutyáért. az egy hülye döntés, de ilyenek az emberek, hülyeségeket csinálnak a szeretteik kedvéért. de közben ott volt az is, hogy inkább feláldozta magát, a fia érdekében. ez is elég komoly lecke. és ezt Kal El végignézte, úgy, hogy talán tudta, megmenthetné a nevelőapját, de nem tette, meg sem próbálta.

    ezt másképp is le lehetett volna vezetni, de miért? miért lóg ki a lóláb? a vége mindenképp ugyanez. az apa feláldozza magát a fiáért. elfújta a szél. ez van. akkor mondjátok azt, hogy nyálas, vagy akármit, oké. de hogy rosszul van kitalálva, az nem igaz. te, másképp csináltad volna. az meg talán éppen nekem nem tetszene. ez ilyen.

  150. Erre mondtam, hogy ez teljesen szubjektiv. Szerintem nem lehetett volna másképp megírni egy olyan önfeláldozást, ahol valaki tudja/sejti, hogy simán megmenekülhetne. Nem tudok olyan szituációt elképzelni. Esetleg más díszlet, más helyszín, más katasztrófa, de a lényege ugyanaz lett volna.
    Annak viszont nem örültem volna, ha pl Zodon múlik az élete. Semmi motivációt nem kapott volna ettől a főhős. Én annak a rovására irom, hogy nem cselekedett, mert fiatal volt, bízott az apja ítélőképsségében, talán már rég meggyőzte a nagyobb jó elvével. Tudta az apja tényleg EZT kéri tőle, ezt kérte már a busznál,ezt kérte amikor meg akarták verni és gondolom még jó párszor a múltban, amit nem láthattunk.

  151. Ezt mondja Loisnak egyébként utána:

    I let my father die, for I believe him.
    Because he assured me, I have to wait.
    Because the world is not ready.
    What do you think?

  152. Most komolyan, minden kötekedés nélkül kérdem, hogy ez nektek tényleg tetszett így ahogy volt?
    Mondom, értem én, hogy miért kellett ez a jelente, csak ez számomra nagyon kínos és erőltetett volt.
    És azért lóg ki a lóláb, mert mindenki kivétel nélkül tudta, hogy miért van ez a jelenet. Ha már elkezdték felépíteni az apa fia viszonyt (ez az építkezés sem seikerült szvsz) akkor nem ennyire tolakodó módon kellett volna a képünkbe tolni.

  153. SPOILER
    reezuh: Mikor lett volna idő hősködésre? Alig, hogy felfedezte, kicsoda-micsoda, jött Zod és a bandája, hogy elpusztítsák őt meg a Földet. Nem volt idő mindennapi hőstettekre. De azzal, hogy hagyta magát elkapni, megvillantott valamit abból, milyen szuperhős is lesz.

  154. SPOILER

    nem mondtam, hogy tetszett, de kénytelen vagyok “megvédeni” az értelmetlen kritikák ellen. nem volt rossz megoldás. meg azért az, amikor az öreg mutatja a fiának, hogy ne moccanjon, az szép volt.

    talán arra gondoltak, egy ilyen hétköznapi, banális helyzetre van szükség ahhoz, hogy nagyobbat üssön. már amennyire egy ilyen tornádó hétköznapi, meg banális. a célját lényegében elérte, elég világos az üzenete.

  155. Spoiler

    ‘I let my father die, for I believe him.
    Because he assured me, I have to wait.
    Because the world is not ready.
    What do you think?’

    Ez lényegében mindent megmagyaráz számomra. Amúgy mindenképpen le kell írjam, a banálissága ellenére a tornádós jelent volt a film egyik csúcspontja. Costner azzal az egy kézmozdulattal simán túlszárnyalta az összes többi szereplő drámaiságát, színészi játékát, meg amúgy mindent.
    Amúgy még, színészi játék terén Shannon és Crowe is hatalmasat alakított szerintem, a többiek meg úgy-ahogy szódával elmentek.
    Amúgy én örülök, hogy Snyder kinyírta Zod tábornokot, bár nem vagyok otthon a Superman képregények terén, de számomra korrekt megoldás volt. Persze a halálneme… hát, lehetett volna valami látványosabb, kicsit erőteljesebb, de így sem panaszkodok.

  156. Nagyon fáradt voltam és ez is lehet hogy belejátszott de én azt vettem észre magamon, hogy kurvára nem érdekel mi lesz Superman sorsa. Mármint a képek szépek voltak, a színészek is odanyomták, de ahogy Human is írta, a forgatókönyv sántított. És nem is úgy, hogy fellelhetően szar volt, hanem éreztem hogy valami nem jó, nem áll össze. Nekem Lois és Clark kapcsolata is olyan hirtelennek tűnt, mintha semmiből estek volna hirtelen egymásba.

    SPOILER

    Lehet hogy csak magyarul volt gáz, de a végén amikor Superman földhözvágta a felderítőgépet, és a katonacsajszi elröhögte magát mert hogy milyen jó pasi az acélember..Szerintem kurvára nem kellett volna oda, legalábbis így, magyarul, tényleg annyira bután és ormótlanul hangzott.

    Spoiler off

    Alapvetően tetszett, lehet hogy úgy is meg kéne tekintenem, hogy nem vagyok annyira fáradt, és lehet hogy ezek a hibák nem jönnek akkor annyira ki.

    Nolan egyébként mondta, hogy neki nem tetszik a vége (aki látta tudja miről van szó), és a második részben már mint író sem szeretne részt venni.

  157. Nekem valahogy nem jött át, egyszerűen nem tudtam belerázódni a filmben. Nem rántott magával, vagy ha már kezdtem volna belerázódni ismét kizökkentem. Ezért aztán az akció jeleneteket sem tudtam átélni, lehet erről a forgatókönyv tehet az én esetemben. Egy erős(?) közepes, ennél sokkal erősebb Superman történeteket láttam (animációs formában!).

  158. A film jó volt! Nem értem ezt a tornádós részt minek kell ennyire kivesézni! Ha valahova be lehetne illeszteni, kb a Pókemberhez hasonlítható!
    Nem erő, nagy felelősséggel jár! Kb ez vonatkozik ide is! S talán még annyi, hogy nem lehet mindig, mindenkit megmenteni!

  159. Elmentem megnézni másodszor is. A különbség most az volt, hogy képes voltam felkeseresni olyan mozit, ahol adták eredeti nyelven (nem volt egyszerű). A helyzet az, hogy ez a film eredeti szinkronnal üt. Nagyjából emlékeztem a magyar szövegre és 1-2 helyen fogtam a fejem, hogy lehetett úgy lefordítani, ahogy. Spoiler pl.: rögtön az elején a Kryptonon…nyers fordításban, talán valam olyasmi volt a szöveg, hogy a fellegvár nemsokára elesik magyar verzióban ez valami ilyemi volt => aktiváltak egy hajtóművet… na most akkor WTF ezeket a magyar szövegeket google fordítóval írják, vagy ha szimplán nem értik mit mond kitalálnak valamit aztán jó lesz az?

  160. az összes HP film fordítója, meg egy rakás jó szinkron írója, Tóth Tamás írta. azóta kicsit belemélyedtem, és az eredetivel összehasonlítva – már amennyire emlékszem a szinkronra – az első negyed órában is vagy három furcsaságot, vagy rossz megoldást találtam. érthetetlen, tényleg.

    film közben nem volt igazán zavaró, szóval nem ezen áll, vagy bukik az egész, de ez most tényleg nem nagyon sikerült, ráadásul triviális dolgokat találtam, amik egészen furán lettek megoldva.

  161. Én azért sokkal többet vártam a filmtől. Eddig nem csalódtam egy olyan moziban sem, amiben christopher Nolan keze is szerepet kapott. De valahogy az acélemberből hiányzott az a drámaiság, amit mondjuk a Batmanbe sikerült átültetni. Egy látványos tömegmozit kaptunk, jó szereplő gárdával. Gondolom a stúdió biztosra ment, újítást nem akartak beletenni. Aki meg akarja nézni szerintem csak eredeti nyelven tegye, a szinkron pocsékra sikeredett, mind a hangok kiválasztását, mind az érzelmi átélést tekintve. A fordításról meg ne is beszéljünk.

  162. Sajnálom srácok, ez a film gyengére sikeredett.
    Kb. minden 5. percre jutott egy olyan jelenet, ahol egyszerűen én éreztem ezt az egészet kínosnak, és legszívesebben hangosan felkiáltottam volna a moziteremben, hogy ezt MIÉÉÉÉRT!!??

  163. Mostmár tényleg érdekel, hol játsszák eredeti nyelven.Bár a közelben nem találtam egy mozit sem,így marad a blueray, ami legjobb esetben november..:/

  164. Malachi

    Nagyon másképp látjuk. A legtöbb kritika ennél fogva legalább olyan megalapozott mint a Te védő álláspontod.
    Részemről amíg egy GOT, sorozat létére képes gyönyörködtetően finom megoldásokkal operálni (tény, ott adott egy remek alapanyag), addig joggal várnám el, hogy egy két és fél órás mozifilmben is hasonlóakat lássak.
    Mondom, nem leszünk egy állásponton ebben.

  165. Jo film volt. De lehetett volna sokkal jobb is;

    Negatívumok: Spoiler

    Superman meg se probalta elvinni a harcot egyszer sem. Amikor bevalt a hulye terv es korulnez a kamera egy kiegett varost latunk ahol valoszinuleg tobb szazezer ember halt meg. Ez nagyon zavaro Supi meg csak nem is sajnalkozik.

    De a vegen egy kicsi csalad miatt full bepoccen.

    Kent bacsi felaldozza magat. Oke. Superman soha budos eletben nem all tetlenul mikozben tudja h megmentheto egy elet. Nem var, cselekszik. Az erkolcs, moral,ertekrendje nem engedi. Az elet megovasa mindenek felett.

    A vegen a kivegzes is ezert suta, es karaktteridegen.

    Superman nem ol. Keres mas megoldast!

    A masik miert is pusztit el minden Kryptonrol szarmazo “petet?”
    Ha? Supi gyilkolaszik??

    A film 7/10 minden baromsaga ellenere. Lois karaktere miatt talan 6.5

  166. Érdemes ezt megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=l4u-HLm8maE 4:33-től kezdődik a kritika. Nem kell vele mindenben egyetérteni, én sem teszem, de érdekes dolgokra világít rá.

    Nekem az eleje tetszett, az logikusan volt felépítve, egyszerű, mint a szög, de legalább egészet alkot. Utána rövid kis epizódokra esett szét a film, amik számomra nem kapcsolódnak egymáshoz, talán a vágás, talán a rendezés, talán a skript… nem tudtam azonosulni a karakterrel. Nem játszottam el a gondolattal, hogy én vagyok superman. iron man 3-nál még picit sikerült….

    a fent linkelt kritikában megfogalmaznak valami olyasmit, hogy superman jelentése maga a szuperhős, egy idea amire minden ilyen karakter épül.Tiszta, nemes egy ideális hős, aki egy embert sem hagy hátra. Lehet erre jó filmet alapozni ma, amikor már mindent láttunk és mindenki okos(ka) és kiábrándult ezekből a tiszta dolgokból? Nem hiszem, hogy lehet…legalábbis így nem.

    Ezt a karaktert most ki kellett találni, pénz beszélt. Nyomás volt: Valaki írta itt, hogy az iron man sikerére hajtanak, ez érződik is.

    Elsőre nálam 10/8 volt. 3 nappal a megnézése után már csak 10/6-7.

  167. 10/8, 10/6-7 az igen magas pontszám… nem inkább 8/10, 6-7/10-re gondolsz? :)

  168. Malachi
    korábban írtad
    “ja, az egyik hozzászóló panaszkodott a rossz szinkronra, Tóth Tamás írta, a rendező Nikodém Zsigmond – azon túl, hogy a világon semmi baj nem volt a magyar szöveggel, meg a rendezéssel (ami mostanában sajnos moziban is problémás néha) érdemes utánanézni, kiket akar oktatni a kedves “szakértő”.”

    majd később
    “már amennyire emlékszem a szinkronra – az első negyed órában is vagy három furcsaságot, vagy rossz megoldást találtam. érthetetlen, tényleg.

    film közben nem volt igazán zavaró, szóval nem ezen áll, vagy bukik az egész, de ez most tényleg nem nagyon sikerült, ráadásul triviális dolgokat találtam, amik egészen furán lettek megoldva.”

    hopp :]
    nem kell foggal körömmel védeni valakit-valakiket látatlanban, teljesen jogosak a szinkronnal kapcsolatos kritikák, akárki csinálta, ehhez nem kell “szakértő”-nek lenni, sztem ezt benézted kicsit

  169. rEEzuh: nem érzem úgy, hogy erre most szükség volt, Malachi belátta, hogy mégsem volt jó a szinkron, felesleges kötözködni is ezen. Köszi.

  170. kizárólag szakmailag találtam pár dolgot az első negyed órában, ami a megértést egyáltalán nem zavarja, de én máshogy írtam volna.

    ennyit “láttam be”.

  171. Na jó!!!Öljétek csak egymást..:)).Én minden hibájával együtt szeretem ezt a filmet..:))) Beeeeeeee:)))ja..lehet mert képregény(filmbuzi) vagyok..talán???:)

  172. Nekem bejött. A zenéja csúcs volt. Amy Adams pedig szerepelt egy röpke szerep erejéih a Smallvillbe is.

  173. hát nálam az utóbbi évek legrosszabb blockbustere, nem nagyon vártam de még azt is alulmúlta
    karakterizálás, dramaturgia nulla, mivel ez alap egy fimnél így ez is az lett
    0/10, de mivel cast azért remek, csak filmet nem raktak alájuk + kriptoni dizájn tetszett, így max 2/10

  174. Eskü, komolyan nem értem a fanyalgókat ezen film kapcsán. Azokat se, akik a forgatókönyv minőségére panaszkodnak. Nem azt mondom, hogy százas a film, de nincs úgy elcseszve, mint ahogy sokan leírják, sőt. Ez a film valahol a Batman Begins szintjén helyezkedik el, a TDKR-nél mindenképp jobb a TDK-tól meg nagyon messze van, az Avangers meg 1-2-szer megnézve vicces volt, vagyis pont azért nézhető többször mert vicces, de egyébként az is alatta van, szerintem, a Man of Steelnek. Semmivel sem rosszabb ennek a sztorija, mint az utóbbi idők bármely szuperhősös/képregényadaptációs filmjének. Az olvasott kritikák illetve hallott vélemények alapján, valami nagyon tré dologra számítottam, és ahogy teltek a percek egyre jobban kezdett egy értetlen WTF jel kirajzolódni bennem, hogy ezen a sztorin mi a fészkes francot lehet fanyalogni. Egyetlen dologba lehet belekötni, de hát az meg eleve tudott volt, hogy ismét egy eredettörténetet kaptunk, picit átértelmezve… Ennyi.
    A látványról kár beszélni, annak ellenére, hogy a konvertált Star Trekben több 3D volt, mint ebben a filmben (hála égnek ebben alig volt érzékelhető), vagy éppen azért, de egy “egyszerű” vizuális orgiát kaptam, legutóbb az Avatárban láttam ilyesmit, nah jó meg az Avangersben, és ugyan előbbit nem tudta überelni ezen a téren, utóbbi viszont simán. Az egyetlen negatívum amit a vizuált érheti, hogy picit Tranformerses lett a vágás, sok volt belőle és marha sok közeli, néha kicsit követhetetlen volt, hogy most épp ki üt kit, de a rombolás része… Szerintem ettől még Roland Emerich is elcsöppenhetett nézés közben, mert neki szoktak hasonló vizuáljai lenni, csak fele ennyi értelem sincs filmjeiben. Szereplőkkel elégedett voltam, mindegyik jól hozta a karakterét, Snyderben nem csalódtam, Hans Zimmer meg… nos igen, Ő Hans Zimmer – az a fószer egy zseni, a Crimson Tide/The Rock óta imádom a zenéit, ez is brutál jó lett, sokat hozzáad a filmélményhez.
    Jah és a lassú kezdés egyáltalán nem zavart épp úgy, ahogy a Hobbitban is bejött a lassú építkezés, itt is ittam minden pillanatát a filmnek, pedig nem vagyok rajongó, de egy percig sem unatkoztam, a vége felé a nagy Zod-Superman csatánál eszméltem, hogy hú fuck, mindjárt vége…
    Kíváncsian várom, hogy Snyder ebből is csinál e egy Final Cutot +30-60 perccel… Jó lenne :)
    Szóval értetlenül állok a sok negatív véleménnyel szemben, mert nekem abszolút pozitív élmény volt, minden téren.
    9/10

  175. Ez a szomorú, hogy 170kmt kellene utazni azért, hogy felirattal megnézhessem. Kivárom a bluerayt, főleg, hogy most Tyberius06 felcsigázott a bővített változattal:) Remélem igaza lesz.
    Addig pedig majd lesz egy szinkronos 2D-s újranézés:)

  176. Na szóval a története elég egyszerű, meg már nagyjából ismerjük is. A színészek nagyon jók, a zene epic, a látvány meg mondjuk úgy hogy az Avengers elbújhat mellette. Negatívumként a szinkront említeném meg mert az borzasztó volt, valamint a 3D useless nagyon. A 3D az utolsó fight 1 percébe volt említésre méltó. Egy közepes 8/10et kiosztanék a filmre, jöhet a Justice League. :)

  177. Ez a Goyer forgatókönyvíró egy tökkelütött, DC helyébe el kéne küldeni távolra, de e helyett szerződtetik a köv. MOS-re és a Justice League-re. Amikor ezt megtudtam, pofám leszakadt. Srácok, ezektől sajnos előre félek, mint mikor megtudtam, hogy ennek a MOS-nek is ő az írója. Szinte minden kritika a forgatókönyvet szídja. David S. Goyer: érdemes megjegyezni a nevét, mert sokat lesz szidalmazva a következő években.

  178. Ez egy fos volt.
    Nincs is kedvem leirni mi minden volt elcseszve benne sztori- es design-ügyileg.

    Akcio jo volt, az teny.

    “I am fucking Kevin Kostner! I don’t need no fucking supporting role in a movie that will be repeated next year with the same story just another actor!”… ezt kellett volna mondania…

    Na mindegy…

  179. “Tiszta, nemes egy ideális hős, aki egy embert sem hagy hátra. Lehet erre jó filmet alapozni ma, amikor már mindent láttunk és mindenki okos(ka) és kiábrándult ezekből a tiszta dolgokból? Nem hiszem, hogy lehet…legalábbis így nem.”

    Ha mar a hösök sem (lehetnek) jok, akkor honnan a picsabol akarsz erkölcsi ertekrendet tanulni? Mert apad meg anyad biztos nem adott. Ezert ilyen abberralt a vilag, mert ilyenek nönek fel benne, mint te ilyen ertekrendekkel.

  180. rEEzuh, sandor és bélabá: +1, zsenik vagytok. A film: style over substance, üres, lelketlen, logikátlan, összecsapott, kapkodó, cukormázas fos.

  181. SPOILER LEHET!
    Sztem kb így nézhet ki a film fortatókönyve zanzásítva.

    Előzmény csordogálás,not bad. Visszaemlékezések a gyerekkora,hopsz űrhajó-szuperman! Repülés. Fotel.Lois.Bumm.Baj van.LEgyen egy kis action,menjen alatta hans zimmer,meg kapjanak random mondatokat a színészek.Visszaemlékezés.Jaigen,supermannek lenni nem könnyű.Random jelenet.Kurva epic jelenet. Hipergáz jelenet,olyan gyökér szöveggel,hogy az TF-sorozat szint.A tárgyak nem fontosak,az anya igen+majdnem kifeletejttem,emberiség.Terraformálás. vmi jelenet jöjjön.
    Fotel,hmmm haljon meg sman apja. Kutya!!!!!
    No azért kell szerelmi szál is.
    Fight.
    Clark kent.
    The end

    Kb ezt éreztem film közben.
    A legalja az volt,mikor feladta magát sman…vágás.. loissal a sivatagban ,azon felröhögtem

    Sman “korábbi” életéből látunk jelenteket,na azt kellett volna erőltetni végig,mert az összes visszaemlékezés külön-külön kurvajó volt,csak sajnos összevissza lett vagdosva. A forgatókönyvben semmi,de semmi koherencia nincs,logika is nagy ritkán.S-ment játszó színész elég gyenge ebben szakmában sajnos. A szövegek meg…hát azt hittem besírok. Mint vmi amerikai akciófilmek sorait véletlenszerűen generálnánk,veéletlenszerű szereplőnek.
    S-men nevelőapjánk halála,nagyon gáz volt.
    Mindennek ellenére néhány mérhetetlenül epic jelenet volt,látvány 10/10,zene isteni,desin isteni,színészek kevés kivételetől eltekintve jók,a harc meg lekötött.
    Tipikusan túl sokat markol keveset foga film ,viszont szegény zacket sajnálom,mert sztem nagyon megkötötték a kezét,ez tisztán látszott,amikor belerakta a saját hangulati elemeit,na azok voltak film csúcspontjai szvsz.
    Jaigen: Goyer plussz aki vágta a filmet meg írta a szövegeket…na őket soha többet semmilyen film közelébe ne engedjék.

  182. Csak most tudok írni róla, pedig a premier másnapján megnéztem.
    Nem olvasok végig 196 hozzászólást, ahogy valszeg ezt se látják már sokan.
    Ketté kell bontanom a dolgot:
    Az objektív énem azt mondja, hogy a film ritmustalan volt, helyenként leült, aztán zúzott. Illetve a mellékszereplőket nem sikerült megkedveltetni.
    SPOILER pl Kent papa halálánál kb semmit nem érez az ember HA
    és itt jön elő a rajongó énem, aki imádta a filmet, ha nincs meg a fanboy felfogás. Mert így nézve őrületesen jó, akciódus,látványos,
    végre egy méltó film az S betűhöz. Remek szereplőkkel.
    és imádtam. Angolul is be lesz vizsgálva.
    Objektíven 7. Rajongóként 9,5 és most a fanboy győz bennem

  183. háát, ezt azért nem erősítette meg senki egyelőre. nem mondom, bele lehet látni Reeve arcát egy pillanatra.

  184. Spoileres lehet!
    Nem tetszett… Előre jósoltam hogy túlzsúfolt és igazam lett! A 3 Smallville vendégszereplő jó volt Amy Adamssal az élünkön. Neki mégegyszer el kell játszania hogy belejöjjön! Henry jó volt. Zod jó volt. Csak sajna összesűrítették… Zene nem maradt meg… Akció sok és sűrítve. Az egy-egy ellent élveztem meg a kansasit, de ez a föld vs krypton… Semmi nem volt hogy miért vándorolt.. jó mert meghalt a Robin Hood.. jé a két Robin Hood volt a apja Costner. Hozta a feelinget, de Crowe nem. Jor-el nem egy két lábon járó hologram. Ő egy hang, egy hang a régmúltból, egy nagy fej a Magány Erődjében. na mindegy. Legfőbb baj az hogy mindenki kívülről fújja hogy hogy is volt. Főleg 10 évad eredettörténet után ami sokkal emberközelibb volt. Jó reboot meg minden, de azonnal kell egy folytatás mert félrefogják tenni amit elkezdtek. és mellé kell tenni egy Batmant és Balenek kell lennie neki mert illik hozzá, Joseph Gordon-Levitt meg nem Batman… Na mindegy. 6/10 várom a folytot….

  185. még nem láttam a filmet, de több komment is említ “fekete lyukat”, és méltatlankodik, hogy nem olyan volt mint fizika órán. a fekete lyuk valami szinkron baki a fantom zónára? mert a két fogalomnak semmi köze amúgy egymáshoz tudtommal. a fantom zóna egy fikció, bárhogy ábrázolhatják.

  186. Nekem óriási csalódás volt. Blockbuster-re én úgy ülök be, hogy jó látvány, pörgős akció és közepes sztori elég egy filmhez, de ezekből egyiket sem kaptam meg. A látvány nagyon túlzott volt, a kriptoni jelenetek után már nem nagyon tudták fokozni és éppen ezért a Zod elleni párharc sem fogott meg. Az akcióval meg az a bajom, hogy egyszerűen nincs miért, kiért izgulni. Épületek ezreit döntik le, emberhalál nélkül (legalábbis egyet sem mutatnak). A Kriptoniak harcának meg semmi súlya, úgysem hal meg egyik se… mindegy hogy féltéglát, rakétát, vonatot vagy autót vágnak hozzá. A sztori pedig rémesen gyenge, olyan logikai bakikkal és értelmetlen, néha már szánalmas szálakkal, hogy elképesztő (az öreg Klark halálán kínos röhögés tört ki a moziban). Én tényleg nem vártam sokat, csak egy egyszerű Vasember, Pókember, Amerika kapitány, stb… színvonalat, de ez nagyon gyenge lett.

  187. Összességében nézve szerintem remek hangulatú film volt. Legalább annyi pozitívumot, mint negatívumot fel lehet sorolni, ami nem feltétlenül rossz. Sok idő után próbáltak ismét életet lehelni ebbe a produkcióba, ami nem volt könnyű, de jól jöttek ki belőle.
    – Jó színészt választottak, Cavillel illik eddig a legjobban a Superman karakterhez /természetesen csak szegény Reeve után/. Brandon Routh szereplése sokkalta gyengébbre sikeredett anno. A Lois-t alakító színésznő is jó választás volt, végre szakítottak a hagyományokkal mind külsőleg, mind belsőleg. És még a többi színészt nem is említettem.
    – Tetszetős volt a Kyrpton részletesebb bemutatása. Végre!
    – Az új kosztüm is hihetetlen jóra sikeredett és mg sorolhatnám.
    Negatívum is van benne, de remélem egy lehetséges 2. részben már odafigyelnek ezekre is.
    Nem értek egyes hozzászólókat, akik szidják a filmet, mint a bokrot. És még azt is oda írják, hogy ne nézze meg senki. Ez kifejezetten dühítő! Nem tetszhet mindenkinek, de azért nem kéne szítani az embereket ellene.
    Mindenesetre várom a folytatást ami még super-ebb lesz mint ez volt :)

  188. Ennek a filmnek egyszerűen fölösleges volt elkészülnie. az első óra csalódások és értelmetlenségek tömkelege, a 2. órára azért beránt, de ott is voltak bajok. Nagyon felemás az egész, klisékből összegyúrt mítoszrombolás. Aki nem ismerte a korábbi előzményeket (képregény, filmek, Smallville stb) azt nem egy ilyen megújítottnak szánt (valójában egy kb ridick-mátrix forradalmak-világok harca-star trek-avatar-armageddon-gladiátor stb féle, roland emeriches) látvány-összegyúrás fogja elkápráztatni, aki meg eddig is szerette ezt univerzumot, annak meg ez a sablnhalmaz baromi nagy csalódás. Ez egy végletekig sablonizált, egyszerű mozinézőknek szánt bevételforrás, mindenféle tartalom irány és lélek nélkül. Élveztem a 2. órát de ez akkor is egy hatalmas mellényúlás volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.