Hans Zimmer és a Man of Steel

A filmet jelentősen feldobta Zimmer zenéje, most lássunk egy színfalak mögötti videót annak elkészültéről.

human
írta
2013. 06. 25. 10:04
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Hans Zimmer és a Man of Steel” bejegyzéshez

  1. Man of Steel 2
    2014 Christmas…

    Nem semmi!
    Forrás:
    Hanry Cavill hivatalos FB oldala….

  2. Hát… nem volt rossz soundtrack, erőteljes volt, de dallamok, témák terén szerintem nem volt túl erős, nem volt annyira megragadó mint Zimmár más művei (szándékosan nem hasonlítom Williams munkájához).

    Úgy érzem ez már egy kicsit túlzás, megallomán, hogy ennyi dobost összetrombitálnak (pont a legjobbakat) hogy egy ilyen jellegű zenét összehozzanak. Nem mondom, jól sült el, hatásos, de simán meg lehetett volna oldani másképpen is, sokkal egyszerűbben is talán.

    Zimmer sikerei nyomán egyre megallománabb megoldásokat alkalmaz (lásd a rezes szekció az Eredetnél is sokkal nagyobb számú volt, mint a megszokott) és inkább hangszereléssel, effektekkel ér el egyedibb hatást, nem pedig dallamokkal, emlékezetes témákkal, ami szerintem sokkal nehezebb, nagyobb kihívás.

  3. Úgy érzem ez már egy kicsit túlzás, megallomán, hogy ennyi dobost összetrombitálnak (pont a legjobbakat) hogy egy ilyen jellegű zenét összehozzanak. Nem mondom, jól sült el, hatásos, de simán meg lehetett volna oldani másképpen is, sokkal egyszerűbben is talán.

    Miért szerinted géppel kellett volna dobot a zene alá tenni? Annak mi értelme? :D Már ha jól értem amit mondasz.

  4. Éreztem hogy majd kapok az arcomba hogy most akkor gépzene… nem erre gondoltam. Én arra akartam célozni, hogy (és most szándékosan sarkítva fogalamzok) Zimmer a hangszerelés grandiózusságával ellensúlyozza azt, hogy nincsenek zenei témák terén formabontó, megragadó, maradandó ötletei.

    Nem tudom James Newton Howard vagy más kortárs zeneszerzők milyen módszerrel szereznek zenét, de ők ilyen látványos és kicsit PR fogásos húzások nélkül is meg tudják oldani, hogy a zene hatásos és erőteljes legyen.

    És mielőtt jön hogy hater vagyok – Zimmer az egyik legynagyobb példaképem, az ő munkái révén szerettem meg a filmzenét, de szerintem a mostaniakból egyre inkább hiányzik az a fajta egyedi hangzás, dallamvilágbeli igényesség, ami jellemző volt rá korábban (Gladiátor, Oroszlánkirály, Az őrület határán – azt hiszem ez a magyar cím, Peacemaker, stb.).

  5. Messze nem volt olyan ütős a zene, mint amilyen lehetett volna. Azt még lenyelem, hogy 1 valamirevaló dallamot nem sikerült kiizzadnia magából (ehhez már hozzászoktam), de hogy ilyen monoton, semmi karakterrel nem rendelkező tucat-sz*rt okád ki magából, arra azért nem számítottam… Oké, nem vállalhatatlan, de kb. olyan, mintha egy random zimmerost-generator programmal dobták volna össze.
    Nagy csalódás, úgy mint a filme.

  6. vasárnap néztem a filmet és mondhatom, hogy a zene nagyon sokat dobott rajta, báááááááár….
    és most kapni fogok a pofámba, hogy már megint, mert, hogy miért kell a régihez, DE…
    Nekm annyira, de annyira hiányzott a Superman főtéma, hogy, amikor Superman – igen SUPERMAN – először kilépett az űrhajó ajtaján, akkor befogtam a fülemet és magamban elkezdtem dúdolni alá az eredeti Williams féle zenét és qrvára tetszett a jelenet,…. :D
    Nem most láttam utoljára moziban… :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.