World War Z (Z világháború)

A könyv ismeretében ebben megvolt a lehetőség arra, hogy a WWZ minden idők legjobb zombifilmje legyen. Igazából nem azt akartam ebből levezetni, hogy “a könyv jobb blabla” meg ilyesmi, egyszerűen csak annyit, hogy teljesen más. És őszintén szólva ez nem is akkora baj.

A Z. világháború egy jó zombis akciófilm, némi moralizálással. A főszereplő nem egy plázába vagy vidéki valamibe szorul, hanem elindul megkeresni a legelső beteget, a járvány kiindulópontját, hogy ez segítse az emberiséget a vakcina kifejlesztésében (korrekt, ezért). Ez bizony azt jelenti, hogy a járvány közepén a világ több pontjára is el kell látogatnia, és így több helyen szembesülünk a pusztulással. Na meg azt is jelenti, hogy Brad Pitt rengeteget menekül.

Valamelyik interjúban mondta a rendező, hogy a zombikat leginkább természeti csapásként igyekezett bemutatni, ami talán a legjobban leírja a viselkedésüket. A trailerben láttunk folyószerű hordát, de szerintem inkább a sáskás hasonlat a legjobb, ahogy minden élőt elpusztítanak.

A forgatókönyvbe sajnos itt is bele lehetne kötni, mint mondjuk a Man of Steelnél, de igazából már nem lehet konkrét embert okolni érte, annyiszor lett átírva. Az egyik problémát a vége felé vették észre, miszerint Pitt karaktere nulla módon kedvelhető meg, így nem is izgul érte senki, nosza, írtak is a film elejére egy családi jelenetet, ami mélyítette őt. Ilyen toldozás-foldozás érződik az egészen, és pont ezért lóg ki amúgy a film utolsó felvonása, hiszen ott lettek volna Budapesti jelenetek, amik végül a kukában landoltak, hogy helyet szorítsanak ennek az épületen belüli izgalmas bújócskának a végére, ami a folytatásra is nyitva hagyta a kaput.

Sajnos a rendező Marc Fosternek az akciójelenetekre is volt egy koncepciója, miszerint a többségüknél lényegtelen a honnan-hova, inkább Ryan közlegényesen, Bourneosan belerak minket a közepébe, rengeteg közeli felvétellel, néha sötétben botorkálva. Ez a 3D mellé teljesen okos döntés volt. Nem. Konkrétan amíg Pitték a városban egy tipikus zombi filmes túlélőst játszanak az elején (az asztma dolgot ki találta ki oda..), addig még aggódtam.

Aztán amikor már Pitt egyedül menekülgetett, onnantól belerázódtam a dologba, és a film is elkezdett működni. Innentől mintha visszább vettek volna az előbb említett túlzásból, hiszen normálisabb és nagyobb léptékű akciójeleneteket kaptunk, és konkrétan lehetett élvezni a történéseket.

Jó volt a film? Akkor ideje nekiülni a könyvnek is — hiszen abból semmi nem lett elspoilerezve –, mert nagyon érdekesen bemutatja a baromi nehéz döntéseket az emberiség túlélése közben. Engem azzal nyűgözött le a nagyszabásúsága mellett, hogy teljesen ésszerűen át volt gondolva a megállíthatatlan zombi hordákra való reagálás, a túlélés, minden. Mivel nincs igazi főszereplője, így inkább érdeklődve érdemes olvasni, igazi agy-könyv.

41 hozzászólás a “World War Z (Z világháború)” bejegyzéshez

  1. Önmagában egynek elment a film. De hogy miért kellett “World War Z”-nek hívni, azt nem értem, hiszen a könyvnek meg ennek a filmnek kb. annyi köze volt egymáshoz, hogy mindkettőben zombik vannak.

    Komolyan, több köze volt a Zombielandhez, mint a könyvhöz.

  2. Amúgy szerintem érdemes beszerezni a hangoskönyv változatot, az nagyon jó lett! Ha valaki nem ér rá, ott a hat órás kivonatolt, de úgy is nagyon üt.

  3. Ez a film minden volt, csak nem nagyszabású. Pont az volt vele a bajom, hogy kapkodó, felvezetetlen, túlzásokba eső film, amely a karakterépítést még hírből sem ismeri, ennek ellenére gyakorlatilag szuperhősi képességekkel rendelkezik a főhős.

    A fertőzöttek sem túl meggyőzőek, kevés az akciójelenet, talán 60-70 másodperc(!) az egész filmből a tényleges zombi hordás jelenet. Az egész összecsapott. Szerintem minimum egy óra hiányzott a filmből, hogy tényleg bele lehessen mélyedni. Az egész film alatt kicsit olyan érzésem volt, mintha a National Treasure fertőzőttes verzióját nézném. Egy-egy helyszín nagyon kevés időt kapott, lényegében pattogunk egyik helyről a másikra.

    Az akciójelenetek ennek működnek, bár a trailerben gyakorlatilag mindent ellőnek, igazából nincs túl sok extra dolog benne.

    Az első fele nézhető, de a végére nagyon leül. Egyszerűen nem érzi az ember, hogy miért kellene bárkiért is izgulnia, abszolut érdektelen, hogy Pitt él-e, vagy hal, a családjára ugyanez igaz.

    Kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e összelapátolni azt a 450-500 milliót, hogy kijöjjenek nullára, mert iszonyat pénzek folytak el erre a filmre – szerintem feleslegesen. (de persze már gyúrják a következő részt)Sem látványvilágában, sem történetében nem indokolt a 200millió körüli-feletti költségvetés. Felejthető – de egyszer nézhető fertőzőttes-zombis film, a regény sokkal, de sokkal jobb és élvezetesebb. Lindelof képtelen egy normális forgatókönyvet összehozni, zagyva, ugráló, felesleges mélységeket kereső történet lett a zseniális regényből.

    5/10 talán a dvd kiadásra tesznek bele még plusz egy órát.

  4. A könyv nagy kedvencem (bár nem vagyok oda a zombikért), a filmre kiváncsi leszek, de nincsenek túl nagy reményeim.

  5. A toldás-foldás tényleg durván látszik rajta.

    Miután Brad Pitt beutazta a világot, zombi folyók ömlenek az utcákon, zombikkal fertőzött repülővel zuhan le, stb. stb., mindezután a film fináléja az, hogy

    *SPOILER ON*

    sikerül-e csendben elosonni a zombi mellett a folyosón a szuriért.

    *SPOILER OFF*

    ????

  6. Baromi jó film volt.. A könyv is baromi jó volt, így kell ezt csinálni! Bár nem igazán értem, hogy a film előtti nyereményjátékon, amin a könyvet lehetett megnyerni, miért egy olyan kérdést tesznek fel amit csak akkor tudsz, ha elolvasod a könyvet? Végülis így jártam jól, mert a teremben csak én olvastam előtte :)

    SPOILER!

    Nagy pozitívumként éltem meg a 3D-vel való játékot, az ijesztegetéseket tökéletesen eltalálták, (az ajtó nyitásra gondolok a lépcsőházban)!

    SPOILER!

  7. Teljesen jó volt! A nyári blockbusterek közül (Vasember 3 Star Trek 2) kiemelkedett…

  8. Nekem néha csak az volt a bajom hogy össze vissza rángatták a jeleneteket az elején…és 3D-ben ez kicsit zavart..vagy csak lehet az én szemem volt balf*sz. :)

  9. én inkább a Szörny egyetemet néztem meg, mert mindenki azt mondta, hogy ez egy hatalmas fos, és az összes kritika lehúzta

  10. Azért ahhoz képest,hogy mit össze szenvedtek a forgatással
    egész jól összerakták a végére…még ha az utolsó harmadon érződik is,hogy nem ez volt az eredeti terv.Szerencsétlen Matthew Fox-ot sajnálom csak akinek annyi jutott ,hogy Alex Cross-os fizimiskával bepakolja a családot a helikopterbe gondolom őt is úgy kivágták a film többi jelentéből,hogy csak úgy nyekkent.
    Az elején lévő zúzást viszont sajnálom … semmit nem lehet látni az egészből Marc Forster-t ha a Quantum csendjéért nem képelték fel akkor most már ezért valaki igazán megtehetné.Szóval nem tudom,hogy azért tetszett e mert egy nappal a borzalmasan szar Man of steel után néztem vagy azért mert már a bemutató előtt mindenhol lehúzták és mindenki rosszabbra számított ….vagy csak….. szimplán jó film lett?Igen azt hiszem jó film lett az idei felhozatalhoz képest mindenképp.

  11. Végtelen mennyiségű leforgatott jelenetet kihagytak, remélem megérte. “Brad Pitt rájön minden megoldásra” és közben mindenféle grimaszokat vág számomra eléggé bárgyúra sikerült, nagyon színészkedni se tudott pedig eléggé tehetséges ez a manus, baltaarccal játszott végig. 6-7 pont. Örülök neki ha sikeres lesz, de szerintem a könyvből vehettek volna több ötletet, hisz van benne egy két igazán kreatív.

    fura volt hogy az eleje nagyon tetszett (főleg amikor kiszalad a tetőre és számol), de utána már kevésbé kreatív.

    nagyon jó lett a CGI, az operatőri munka miatt nem csodálkoznék az oscar jelölésen. a vizuális megvalósítás… az első negyed óra zseniális, és a helikopteres, zombifalmászós rész is nagyon jó, …tanítani kellene hogy egy presszionált utófelvételen is – egy látványosan minimálköltséges – egyszerű folyósóból, gyenge dramaturgiával ilyen izgalmat tudjon kihozni az operatőr.

    SPOILER

    a sztori számomra volt standard ahhoz képest hogy a forgattak egy csomó helyen iszonyat pénzekből, megvették a könyvjogokat brutáláron, iszonyú hypevonat robogott körülötte. ennyi statisztát még az életben nem láttam, nagyszabásúnak tűnt a forgatás és a pr is. a végeredmény: sötétben szállnak ki a repcsiből, sötétben szállnak vissza? minek? bp kinn hagyja a baltát a trezoron kívül? minek? az egész világ vizsgálódik de csak bp veszi észre hogy a betegeket nem támadják meg a zombik? miért? ha a siratófalra ráfújnék festékkel estére már a CNN-en lennék főműsoridőben, az izraeliek fölhúztak egy brutális “zombi mobilgátat” ami körülölel egy nagyvárost ezt ki kellett nyomozni bp-nek, ezt nem vette észre az ensz, vagy az USA? nemá.

  12. Nekem nagyon tetszett. Szinte végig tudtam izgulni. A zombik maszkjai is irtó frankón meg voltak csinálva. Ami zavart, hogy a végén a közeli zombijeleneteknél a fél mozi röhögött a zombikon, szerintem meg tiszta parásak voltak. Nem értettem ezt a jelenséget és ki is zökkentett a filmből. Talán ezek a zombik már nem elég véresek a mai Walkind deaden edződött közönségnek.

  13. Ahogy nézegetem a kommenteket beigazolódott a gyanúm: a többség szerint nagyon jó film és csak én húzom a számat. Na jó kameraman is de ő kb mindenért úgyhogy most nem mérvadó.

    Nagyon vártam a filmet. Elsőként rohantam a moziba. 3D-s előadás. Rühellem ugyan de vidéki moziról volt szó ahol csak ilyen előadás volt.

    Innentől esetleges SPOILER!

    A főcím nagyon tetszett. A zenét nagyon eltalálták. De ami utána következett… A nyitó jelenetnél amikor a városban menekülnek semmit, ismétlem semmit nem láttam és ezen nemkicsit fel is kúrtam az agyam. Levettem szemüveget,hogy hát ha akkor jobb lesz de csak egy hangyányit javull a dolog. Human a kibeszélőben kifejtette,hogy a közvéleménykutatások szerint nagyobb igény van erre a mocsok,szemét, redvás kamerarángatásra,amit ráadásul még a szereplők pofájába is tolnak,hogy még véletlenül se lássunk semmit az akcióból. Mondjuk értem a logikát mert így nem kell kreatívkodni akciók terén. Szinte hallom a rendezőt: “rohangáljatok csak össze vissza, úgy sem látszik semmi.”

    Lehet,hogy ettől ment el aztán a kedvem de innentől a film kínszenvedés volt. Nem mondom,hogy dög unalom volt de valami nagyon nagyon hiányzott. Akárhogy is törtem a fejem ugyan oda lyukadtam ki: akció! Pedig hogy imádkoztunk,hogy Istenem csak ne egy zárt helyen játszódó story legyen ahol Brad Pittet kell bámulnia ahogy a kutyájáért izgul. Most meg azt kell mondanom,hogy ezzel a verzióval talán még jobban is jártunk volna. Legalábbis én mindenképp. Zombi világháború háború nélkül? Komolyan ennyi akciójelenetet szántak bele? 6 zombit a reptéren meg azokat a részeket amiket már trailer-ben is ellőttek? Én ezt nem bírom felfogni. Persze nem 2 óra zúzást vártam és hazudnék is ha ezt mondanám de ez….. ez mi volt? Hol vannak az akció jelenetek? Hol a katonaság? Hol a háború? Lehet ide sem ártott volna Zack Snyder. Nem a legjobb rendező ugyan de az akcióhoz ért. Ja és még mielőtt valaki azzal jönne,hogy “de hát BP is megmondta a film végén,hogy a háború csak most kezdődik: na persze! Menő kifogás ez manapság. “Forgatok egy világháborús filmet zombikkal de akciót azt ne várjatok mert ez még csak a háború eleje”. Lehet én vagyok a sötét de egy háború nem harccal kezdődik? Az USA hadban áll pl Kóreával 3 évig de támadni nem támadnak mert ez még csak a háború kezdete…? Ne mind1, nem húzom tovább. Ahogy azt a barátaimnak is kifejtettem: zombik voltak csak a háború maradt el. Na nekem kb ennyi a véleményem. 10/5

  14. Én azok közé tartozom, akik nem savazták a filmet előre, a trailer alapján, és be is jött. Nekem tetszett. Kellőképpen izgalmas volt, és bár látszott rajta a sok foltozgatás, a végén egészen szép, kerek sztorit sikerült összerakniuk. Nálam ez erős 7/10 és csak azért nem nyolcas, mert a film legelején valami parkinson-kóros kezébe adták a kamerát, amitől szinte élvezhetetlen volt az utcai jelenet, és volt pár bosszantó logikátlanság is a történetben. Pl.
    SPOILER!!!
    Bakker, elküldik szerencsétlen ifjú tudóst és Pittet (amúgy nagy pacsi a tudóspalánta zseniális haláláért!!!) egy bazinagy C-130-as csapatszállítóval, egy zombiktól hemzsegő területre, ÖT darab katonával, akik aztán egy perc alatt elhullanak a zombik ellen, a sötétben tapogatózva!!!???WTF?! Szerintem egy ilyen esetben minimum egy elit egységet kellene küldeni, kevlár testpáncéllal (harapásálló), éjjellátókkal, nagy teljesítményű fegyverekkel, és minimum két Apache helikopterrel fedezik őket, ha már egyszer csak a világ sorsa múlik ezen…
    SPOIILER OFF
    Ezen túllépve élveztem a filmet végig, bár jobban szerettem volna ha nem PG-13 besorolású, ha kicsit több a véres hirig, ahogy az egy zombi-filmhez illik. :)

  15. …Ami még érdekes volt nekem, hogy Brett Pitten kívül szinte csak Tévés sorozat-színészek voltak a filmben. Nem tudom, hogy ez véletlen, vagy valami koncepció volt.

  16. Aki igazi zombie movie-t akar látni annak hatalmas csalódás lesz a film, mint nekem is. Az pedig, hogy mennyire nem volt köze a könyvhöz egészen megdöbbentett! És tényleg csak ajánlani tudom annak az elolvasását, mert egy nagyon jó darab!

  17. Jo volt. Elveztem elejetol a vegeig.

    En nem vartam brutal haborut, akcioorgiat sem (ami azert nem 60-70 masodperc volt az egesz filmben, de min1), hiszen lassuk be, ez a film a foszereplo utjarol szol, az o szemszogebol mutatja be azt, ami tortenik. Az elozetesek sem sugalltak ezt.
    Hulyeseg lenne Man of Steel-ekkel osszehasonlitani, hiszen pls…tavolrol sem ugyanaz a kategoria.

    Tetszettek a zombik. Az, hogy mint az allat mindenre ramozdultak egy masodperc alatt, gondolkodas nelkul – hiszen mivel is gondolkodnanak? A trailer-ekben is pont ez tetszett. Hatalmas hordakban egyszeruen csak pusztitanak mindent ami az utjukba kerul. Baromi jol erzekelteti mennyi ember van a földön, hiszen, ah kimondjuk, hogy a föld lakossaga több mint 7 milliard fö…nem erzekeljuk ezt a szamot. Itt meg: ugh, mennyi zombi lehet az? Par ezer? Több?
    A vegen, mondjuk neha en is mosolyogtam rajtuk :)

    A snittek tenyleg neha erosek voltak egy-egy jelenet között. Plusz ha nem lenne PG-13…akkor tenyleg sokkal jobb lenne.

  18. “En nem vartam brutal haborut, akcioorgiat sem (ami azert nem 60-70 masodperc volt az egesz filmben, de min1), hiszen lassuk be, ez a film a foszereplo utjarol szol, az o szemszogebol mutatja be azt, ami tortenik.”

    Így már világos miért csak súrolja a klónháborút a Star Wars 2-3. :)

    Ennyi erővel zombik sem kellettek volna bele. Már úgy értem nyílván lettek volna de elég lett volna ha csak bemondják a híradóban. A hülyék meg vesződtek azzal a sok CGI jelenettel…nem is értem… :)

  19. a könyv szinte hibátlan, meg is lepődtem, hogy ennyire átírva azt, hogy tudtak ilyen jó filmet csinálni :) nyilván nem tökéletes, én is vártam volna egy battle of yonkerst pl, de ettől függetlenül nagyon korrekten megcsinálták.

    a 3d amúgy tényleg botrány, aki teheti, inkább anélkül nézze…

  20. nem nagy elvarasokkal mentem el a filmre es kellemesen csalodtam. a soundtracket minekepp ki kell emelni, mert itt is sokat dobott az egeszen (epp mint a man of steelben).

  21. iamgeronimo – én, mint ahogy írtam is, a 60-70 másodpercet a zombihordás részekre értettem. Érdemben többet a vásznon nem szerepelek így. De komolyan az embernek néha olyan érzése volt, hogy több zombis rész van a Knight of the Dead-ben :D

    SPOILER:

    Az elején elkapkodták az outbreak-et, a repülős rész nevetséges volt, többen is írták már, hogy 5 katona? kb 20 zombi ellen? Sajnos követték az eleje-közepe-vége leosztást az akcióban, középre benyomták az Izraeli dolgot, de abból ugye már mindent láttunk a trailerben és igazából talán az egész 3-4 perces lehetett. Ezen kívül csak villanások voltak – hiányoztak nekem a lassú nagytotálok, a romokról, brutális síkságokon átnyargaló milliós zombihordákról. Egymásnak feszülő hadseregekről. Egyszerűen olcsónak tűnt a film, annak ellenére, hogy kegyetlen pénzt beletettek. Nekem hiányzott valami ami “odacsapott” volna, egy nagy geg, ha már eltértek a regénytől, akkor belefért volna.

    Ami tetszett azok a maszkok. Na abba nem lehet belekötni, a zombifejeket marha jól megcsinálták.

    Adták volna Emmerich kezébe, lehet szidni, de ért a katasztrófafilmekhez, megcsinálta volna 2 óra 40 percesre, oké pitt családja fullra több szerepet kapott volna, na de lett volna rendes karakterépítés, mert valljuk meg, Pitten kívül gyakorlatilag nem sikerült összehozni egy komolyabb karakter ebben a filmben, papírmasé arcok mindenhol, ha nem lettek volna ott, akkor is működött volna a film.

    És nem leszólom a filmet, mert végülis elszórakozott rajta az ember a moziban, csak ezen a szinten már nem egy langyi limonádét várok, nulla forgatókönyvvel, gyenge karakterekkel, alibi akcióval, hanem odab@szós dolgot. Amit én személy szerint nem kaptam meg.

  22. Ami nekem hianyzott, a VER. Nem vagyok egy gore buzi, de ez olyan mint romantikus filmbol kiszedni a kotelezo csokot.
    A konyv ismeretemben (+ a zombie survival guide) valami marha jo elmeny volt (utobbi evekben amugy sem jott zombis cucc a romantikus zombizason (warm bodies) kivul.

    Ami nagy tetszett azok az aprosagok (SPOILER):
    – mikor a szajaba folyik a cucc es kiall a parkanyra, hogy ha elkezd valtozni leesen ne tehessen kart a csaladjaban.
    – kerekparozas zombi apokalipszis idejen este esoben:D

    7/10 lenne a film, hiaba volt jo szorakozas, lehetett volna belole jobbat is kihozni, de a zombis felhozatalt nezve vegulis nem olyan siralmas a helyzet.

  23. A peremre kiállás nekem is tetszet. Nagyon temették már előre a filmet, de sokkal jobb lett, mint amilyennek vártam. A könyvhöz téynleg semmi köze de egy pörgős, izgalmas naygazbású akciómozit kapunk helyette ami MŰKÖDÖTT.

    Az Philly Outbreaknál nagyon érződött Foster kamerarángatós, gyorsvágásos múltja, de utána úgy tűnik szóltak neki (vagy eltörték a kameraman kezét) mert később ez ,már jobban működött.

    Én sem értem ezt a nagy kamerarángatós mizériát, hogy miért olyan jó ha SEMMIT nem látunk az akciójelenetekből. Ha esetleg kis költségvetésű a film akkor értem hogy spórolnak de amikor 2-300 milliós szuperprodukciókban is azt hiszik, hoygez menő az már gyalázat.

    A film tetszett. 8/10 -et adnék rá, mert minden hibájával együtt nagyon szórakoztató volt.

  24. Vajda Gábor (@Gabor_V):
    áá, kösz, hogy eszembe juttattad a hangoskönyvet, mikor megjelent a hír még év eleje környékén, hogy mekkora nevek fogják majd felmondani a szöveget, tudtam, hogy abba mindenképp bele kell hallgatnom, még ha lassúnak is érzem a hangoskönyveket általában, de ez így akár rádiójátéknak is elmehet :D
    azóta meg teljesen megfeledkeztem róla, de most mindjárt bezsákolom

  25. ha nincs benne yonkersi csata meg szamurájkardos zombivágás sok béllel, vagy az eutanázia papok akkor max mikor kijön dc-n és kazettán :)

  26. Puffin: Ezek kozul egy sincs. Inkabb tenyleg ugy kell felfogni a filmet, mint ami a konyv vilagaban jatszodik, de egy mas aspektusbol mutatja be. Kb mintha egy interju lenne a konyvbol.

  27. Hát, hogy úgy vesszük, hogy ez egy Brad és a zombik film, akkor a 7/10-et megüti, de mint World War Z szánalmasan rossz. Csak vártam és vártam, hgoy az ütősebb részek feltűnjenek, de semmi…. Pont a lényegét, a globalitást és a kilátástalanságot nem sikerült érzékeltetni, ez így csak egy erős közepes zombifilm a sok közül. Remélem hoz egy hordó pénzt és csinálnak egy normális folytatást.
    Az észak-koreai utalás meg mennyire béna már? Pedig a könyv egyik leg borzongatóbb feltevése volt, hogy mi folyik arrafelé, de még ezt is sikerült elcseszni…

  28. kameraman – nem vitatkozok a 60-70 masodpercen ( : ) ), inkabb egyetertek azzal, hogy kb 2 masodperc epic jelent volt benne, aminel en is tobbet vartam. A trailerekben is lathato jelenetre gondolok, amikor a repulorol nezik a katonak a varost, tele füsttel. Ott erezni lehetett a rombolast akarmennyire is emleketzetett a Transformer 3 repulokbol ugralos jelenetere.

    – spoiler –

    plusz Jeruzsalem – bombazzak a kis hangyaknak tuno zombisokasagot, amikor Pitt ur kinez a repcsibol (amely reszlet szerintem szinten jo lett – bar meghagytam volna meg egy, esetleg 2 embert mint tulelo rajtuk kivul…)

    – spoiler-

    Ennyi penzbol tenyleg beledobhattak volna olyan totalokat, amikre csak azt mondom “huuuu g*ci”

    Egyebkent, ha jol tudom trilogianak terveztek, vagy nem?

  29. off: kamerarángatás ügyben érdemes megnézni a star trek extra lemez videóit, tanulságosak.
    Ott JJ büszke fejjel meséli milyen jó is az, meg hogy mennyire kell (ugyanezt magyarázza a lens flare-ről is), és mutatják, hogy minden jelenetnél hogyan rángatja ő maga folyamatosan a kamerát, és ha elfáradt, akkor vki átvette tőle a rángatási feladatokat. :D

    Jó pár csúnya szó eszembe jutott amikor ezt néztem.

  30. Vagy 100 oldalon jártam már és egyszerűen nem akarom elhinni,hogy majdnem mindenki isteníti… “A nyár legjobb filmje!” (?)…”A legjobb zombis film” (??)….”Brutális akcióorgia!!!”(???????)

    Basszus én valami kalóz verziót néztem amiből kivágtak 1 órát??? :-/

  31. Én is egy 6/10-et adnék rá, nem sok újat hoz a műfajba, de egynek elment. Pár motívum felbukkant a könyvből is, de tényleg lehetett volna vagy 30-40 perccel hosszabb a film, kicsit több csatajelenettel, ha már háború van. De azért számomra még mindig a 2004-es Holtak Hajnala marad a kedvenc :D

  32. Megnéztem, és jól szórakoztam közben, de ennyi.
    A könyv ismeretében egy nagy nulla, de ettől függetlenitve filmnek elmegy.
    A vér totális hiánya nekem is feltűnt, abszolút semmit nem mutattak, ami egy 12 évesben lelki törést okozhatna…

    Viszont az első arcbaugrós zombis jelenetnél nagyon durván bejátszott a 3D hatása, konkrétan majd’ beszartam annyi “élethű” volt.
    (utoljára a Bosszúállókban volt ilyen hatásos a 3D, amikor Stark repdes a végén a repülő bálna körül)

  33. Spoiler:
    A legviccesebb a rámpán megbotló, saját magát fejbelövő tudóska :DD Mondjuk ezt már egyszer elsütötték a Mint a kámforban.

    De azt ki találta ki, hogy a zombik kocogtassák a fogaikat? az egész mozi ezen röhögött, mint egy komolytalanná téve az egészet.

  34. a konyvet elolvasva olyan filmet kepzeltem el, ami a contagion, monsters, district 9 egyvelege.

    hat nem ilyen lett :) kicsit semmilyennek ereztem, foleg a lezaras volt vekony egy ilyen “epic” filmhez

  35. A film alapvetően tetszett. De érezhetően rövid volt és ki lett hegyezve a folytatásra…

    Nagyon tetszett a zene, remekül eltalálták.

    Még annyi, hogy eredeti nyelven rendben volt nagyon és nekem tetszett a 3D alkalmazása, nem volt zavaró.

    De nagyon hiányzott még 30-50 perc…… :(((((

  36. SPOILERES

    Szerintem is jó volt, de tényleg még az a 30-50 perc nagyon hiányzott, ezek a gyors Zombik meg jók voltak csak nekem kicsit túl gyors votl az átalakulás pl izraelben is beeset 1 zombi és már a katonaság nem birta megfékezni őket stb.
    Ja igen a sötét se tetszett minek kell sőtét a zombikhoz anélkül is érdekesek lásd ismét az izraeli helyszínt…
    Az egy dolog hogy nem volt ilyesztő de ráadásul semmit se láttam…

  37. megnéztem most az unrated cutot, hát, khm. kritikán aluli, az unrated mindenképp passzol, mert említést sem érdemel. a Pacific Rim méltó társa, annál talán egy picit jobb. de csak zombihajszálnyival.

  38. Kicsit késve…

    Én a trailer alatt fintorogtam, amikor megláttam a zombiörvényt. Viszont most megnéztem a filmet és WOW! NAGYON JÓ LETT! Ráadásul ez egy okos film

    SPOILER

    Imádtam, amikor kap egy kis vért a szájába… nem az volt, hogy eltitkolja, hanem egyből kiállt a párkányra. Vagy amikor a csajt megharapja, egy pillanat alatt már vágja is a kezét. És igen, nekem a vége is tetszett, hogy végülis nem az ellenszert találja meg. IMÁDTAM!

    Ami nem tetszett, az az, ahogyan jeruzsálemi zombizást megoldották, illetve BP haja. :D

  39. Na én is megnéztem. Persze van sok hibája a filmnek, de számomra élvezhető volt azzal, hogy sok helyen pörgős volt a film, és ahogy Pocok is írja egy Walking Deadhez képest (értem én, hogy az más stílus, más műfja, blabla) sokkal okosabbak a szereplők, és Brad is mivel egy nagyobb cél hajtotta sokat nem szarozott. Gondolok arra, hogy az ilyen filmekben szoktak bemenni 100 zombi közé, hogy megmentsék egy kislány kutyáját, vagy valami hasonló baromság. Na itt ilyen nem nagyon volt :)

  40. Ahogy itt előttem Bauxit írta , ha a “contagion, monsters, district 9” című zseniális művek egyvelege lett volna , akkor kaptunk volna egy simán 10/10-es filmet… Számomra ez a “mű” 10/2 , a 2 pont csak a színészeknek és a látványnak szól.
    Borzalmasan nagyot csalódtam. Az egyik legjobban várt film volt részemről.Sajnálom hogy ezt írtam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.