Mikor nézhetjük már az Avatar folytatását?

A Fox hivatalosan is megerősítette: még 3 Avatar-film fog érkezni. A forgatókönyveken még dolgoznak, a forgatás 2014-ben fog kezdődni. A filmeket egyben forgatják, hatalmas beruházás baszki.

A kitűzött dátumok:
2016 December.
2017 December.
2018 December.

Cameron úgy érezte, hogy a karakterek rendes kifejtésére 2 film nem elég, így kötöttek ki végül háromnál. Hát nem tudom ez így mennyire jó hír, most komolyan, még 3 év…

42 hozzászólás a “Mikor nézhetjük már az Avatar folytatását?” bejegyzéshez

  1. gondolom csak akkora tudják majd legyártani a CGI technodemot a számítógépek. Mert a forgatókönyvet 10 perc alatt megírják.

  2. Hát, nem tudom mi meg hogy fog így fejlődni. Visszajönnek a kapzsi cégek, azt szétatomozzák a bolygót, hogy nyugodtan bányászhassák a lebegő kavicsot.

  3. Hah, akkor az lesz a sztori, hogy visszatérnek, belátva, hogy nem volt jó húzás a navikkal kekecgedni, így ingább a tengerekből bányásszák a követ, de a mocsok navik nem engedélyezik, vám és használati díj fizetésére kötelezik az embereket ami kirobbantja a 2. Navi háborút. Körülbelül ilyen szintű történetre számítok :3

  4. Nem kurvára mindegy mi lesz a sztori? Legyen fasza látványos, szögezzen a székbe két órára mint az első rész, oszt jó napot! A Star Warsnak, Alien/Aliensnek és a többi hasonszőrű filmnek is két mondatban el lehet mondani a raklap egyszerűségű sztoriát. Vannak filmek amiknél nem ez a lényeg, és az Avatar is ilyen szerintem.

  5. Én azért egy sci-fi-től is elvárnék egy épkézláb, méllyebb sztorit ennyi pénzből… Fuck me right…

  6. Ha egyik filmet sem néznék meg az emberek még akkor is kerestek rajta az első résszel.Másrészt 3 filmet egyben leforgatni nyilván nem jár akkora költséggel mintha 1-2 évente csinálnák a következő részt.

  7. Azért nem kis pénz lehet leforgatni a világ egyik legdrágább filmjének 3 folytatását egyben. Vajon mennyibe fog fájni a stúdió(k)nak?
    700 millió dodó a minimum, szerintem.
    Bár, ha azt vesszük, hogy kb 200-ba került az első rész, és 760-at hozott hazai pályán, akkor, abból 500 misi csak maradt még a folytatásra. Ha hozzávesszük még a tengeren túli icipici 2 milliárd dolcsit, amiből minimum 5-600 milliót csak kapott a stúdió, és ennek a felét még hozzáteszik az 500-hoz, akkor meg is van a költségvetése a maradék három résznek.
    Mázli, hogy nincs a stábban egy Depp vagy Downey kaliberű színész, aki a három filmért legalább 100 milliót elkért volna.
    Saldana meg Worthington örülhet, hogy egyáltalán “szerepelhetnek” ebben a filmben.

  8. Az elsőből egy egy oldalas fogalmazást is nehezen lehetne összehozni, nem hogy még 3 filmre való anyagot. Nekem az egyik legnagyobb film csalódás volt életemben, de azért hajrá, még TALÁN kisülhet belőle valami jó is…

  9. Ezek szerint Cameron valami nagyot akar megint alkotni. Szerintem meg lesz az részenként 300 milla is. Mert tuti valami új technikát fog kipróbálni. Lehet nem 3D szemüveget kapunk hanem egy neurális interfacet.:D

  10. Nem tudom mit sírtok! Ha nem tetszik, nem kell megnéznetek. Ennyi. De ez a sok fikázás elég idegesítő. Mintha az Avatar lett volna minden idők legrosszabb filmje. Bár ennyire lenne unalmas minden film…

  11. Maga Cameron is mondta, hogy az első rész szándékoltan volt olyan kő egyszerű (hogy még a legostobábbak is értsék, szeressék), de a folytatások mélyebbek lesznek. Ahogy fentebb is írta valaki: a legendás Star Warsnak (a New Hope-nak) ugyan mi volt a sztorija? Várjuk ki a végét, Cameron egyáltalán nem hülye.

  12. Semmibaj nincs ezzel,hogy még 3 részt akarnak forgatni neki mert P.É.N.Z. van benne rengeteg pénz ! És itt jön pár olyan dolog,hogy sokan Michael Bayt nevezik megalómán CGI tábornoknak valóban kevesebb olyan filmet rakott le az asztalra mint Cameron de sajnos legalább is Én azt gondolom,hogy itt neki is a pénz a fontos mert hiába volt az Avatar jövedelmező film maga a story nem volt egy eget rengető valamint a benne lévő színészek sem dobtak sokat remek időben robbantotta a technikai bombát és betalált ! Az,hogy maga mellé vett még egy forgatókönyvírót nem véletlen lehetett kellett egy másik ember ötlete mivel eleddig 2 folytatáson törte a kis fejét remélem nem esnek bele abba a “hibába” amit Peter Jackson csinált a Hobbittal abból a kis könyvből 3részt kreálni igen “kreatív” !Maga a stroy lehet e mélyebb,hogy most azoknak is lehessen mondani valamit aki diplomával és néminemű ésszel is rendelkeznek ne csak a suttyó székrugdosó telefonját lehalkítani nem tudó proli élvezhesse,hogy na végre ez a film is nekem szól… De mondom jöjjön az a 3rész robbanjon az a bomba még 3x mondá a producer ! Semmi bajom Cameron úrral szeretem a filmjeit mert jó rendező és remek álmodó meglátjuk mi lesz ! Még annyit,hogy a Star Wars / Alien azért nem biztos,hogy olyan egyszerű…itt (film)történelemről beszélünk !

  13. Cameron jó rendező (volt). Amióta egy rejtélyes hálivúdi kór folytán elvesztette a tökeit, azóta ilyen avatár -féle lájmokat (értsd. szarokat) menedzsel. Hol vannak már a True Lies féle tökös filmjei…

  14. Kár, hogy mást nem is fog csinálni Cameron, én még bíztam benne, hátha el megy majd más irányba is de ha így leragad az Avatarnál,akkor nem sok esélyt átok a nagy visszatérésre. Nem baj ezekért a filmekért biztos nem fizetek.

    Nem szerintem se nagy kérés, hogy egy film látványban rendezésben történetben színészekben és dialógusokban is ott legyen. Alap elvárás. (Pl. Terminator 2 na az forradalmi volt látvényban is nem az avatar.) A látvány nem elég.
    Ne tessék már a Star Warssal összehasonlítgatni, azért baromira nem egy kategória kettő… sztori szinten se, hagyjuk már.

  15. Eloszor atfutott a fejemen, hogy milyen jo, harom film, amit a fiaimmal nezek majd meg. Aztan szamoltam. Nem lennek meglepett, ha az utolsonal azt mondana a nagyobb, hogy inkabb a baratnojevel menne. 2018… Atkozottak!

  16. MegmondóKapitány
    “Peter Jackson csinált a Hobbittal abból a kis könyvből 3részt kreálni igen “kreatív” !”
    Miért kell 1000000000x-ra is leírni, hogy NEM csak a Hobbit könyvből van a 3 rész!!!

    “Maga a stroy lehet e mélyebb,hogy most azoknak is lehessen mondani valamit aki diplomával és néminemű ésszel is rendelkeznek ne csak a suttyó székrugdosó telefonját lehalkítani nem tudó proli élvezhesse,hogy na végre ez a film is nekem szól”
    2 diplomával is baszott szórakoztató film volt az Avatar!

  17. filmekről beszélünk, kalandfilmekről, mesékről, amiket jó esetben élvezhet egy nyolc éves kölyök és egy három diplomás professzor is.

  18. Úgy emlkékszem mintha az avatar 2 a víz alatti világot mutatja majd be ,az avatar 3 pedig egy telejsen új bolygón fog játszódni.
    Nagyon nagy durranás lesz az biztos mint az eddigi cameron filmek.
    Én is megnéztem volna tőlle egy másfajta filmet Pl: Battle Angel,
    de erre szerintem csak 2020 után fog sor kerülni.

  19. Kedves Fardavid nem kell vulgárisnak lennie és,hogy kinek hány diplomája van az is hidegen hagy ! Senki nem szólta le a Hobbitott Én olvastam a könyvet sajnos utóbb mint a filmet láttam és nekem az tetszett jobban de ez megint magán vélemény ! És az a könyv már ne is haragudjon a világ de nem tesz ki 3 teljes mozifilmet anélkül,hogy ne írjanak hozzá plusz karaktereket és történetet ennyi és itt lép be a pénz !

  20. Élvezhető film volt az első is ( Igen, tisztában vagyok vele, hogy a történet : Farkasokkal táncoló–> Utolsó szamuráj –> Avatar..de ettől függetlenül arra a 2 órára lekötött, kikapcsolt és még szép is volt a képi világ. )

    Cameron munkásságát ÉS érdeklődési körét ( Hello, mélytenger! Hello, exobiológia! ) ismerve várom a folytatásokat, főleg a “vizes részt”.

  21. “És az a könyv már ne is haragudjon a világ de nem tesz ki 3 teljes mozifilmet anélkül,hogy ne írjanak hozzá plusz karaktereket és történetet”
    Akkor megpróbálom még egyszer leírni. A Hobbit 3 része nem csak a Hobbit című könyvből készül, hanem a Gyűrűk Ura több száz oldalas, igen tömény függelékéből is.

  22. fentebb valaki írta, hogy a folytatások mélyebbek lesznek sztoriban, én ebben bízok nagyon, nincs bajom az összeollózással, bár esetünkben tényleg hihetetlenül semmi nem volt saját ötlet benne, de szerintem a scifi nem attól scifi, hogy űrhajó-lézerfegyver-fénysebesség-másikbolygók.

  23. Szerintem egyszer s mindenkorra le kellene szögezni, hogy az AVATAR a legsikeresebb film a filmipar törteneteben.
    Pont.
    Minek köszönheti?
    Annak, hogy mindeki szamara elmeny tudott lenni.
    Mindenkinek tetszett. Viszont, ezen emberek mindegyike tud kifogasolni rajta valamit – a pozitiv erzet azonban tulsulyban van.

    A mai vilagban pedig pontosan ez az, amit nehezen lehet elerni. Megfelelni a tobbsegnek.

    Cameron pedig pontosan ezt akarja. Ez a celja. Es el is eri.

    A folytatasokkal kapcsolatban pedig minek izgulni? Ugyis megnezzuk :) Plusz tegyuk hozza, hogy elmondasa szerint 1994-ben kezdett el dolgozni rajta.
    Tehat megismetlem 1994-ben! Az 15 evvel a film bemutatasa elott volt. Ergo -> Nem valoszinu, hogy csupan ennek a 3 oras filmnek a sztorija, vilaga pattant ki a fejebol ;)

  24. hahó fardavid: légyszi olvass utána mit jelent a cenzúra, meg annak, hogy mi az a személyeskedés, amit moderáltam.

  25. Nevetséges :)
    Mármint egyrészt, hogy ezt a filmet tényleg megették az emberek, és nagyon szükség van még 3 részre, másrészt az évenkénti decembert, és már most mondom, hogy felejtsük el, bőven lesz ott majd csúsztatás.
    A Hobbitnál is megmondtam, hogy az utolsónál az a nyári simán lesz még karácsony… igazából tök egyértelmű volt, itt viszont az évente az kevés lesz Cameronnak, hiszen akkor nem tudja újra a moziba küldeni +10 perccel meg ilyenek.

  26. az első rész IMAXben hatalmas élmény volt, bízzunk a hasonló folytatásban

  27. Voltam olyan hülye, hogy a Cameron névvel megvezetve vettem mozijegyet az elsőre. De mégegyszer (háromszor) nem szívat meg senki. Ezeket még torrentről se .d
    a 3D meg parasztvakítás. érdekes, hogy a még most is jó rendezők (Nolan, Del Toro) nem is preferálják annyira

  28. ez a film sokadszor is élmény tud lenni, épp azért, mert nem akar megváltani nagyon semmit, egyszerűen csak egy jó élmény. bár én is csak most néztem meg másodszor unalmamban, 2008 (?) óta, de egészen meglepett, mennyire magával tudott ragadni most is. ez egy jó mese.

    a 3D meg eddig csak az Avatarnál ért bármit is, szóval éppen itt felhozni eléggé kár.

  29. Bírom, amikor már eleve negatívan állnak hozzá egy el nem készült filmhez. Mikor meg itt lesz a bemutató és látták már, ők fogják leghangosabban kiabálni, hogy ÉV FILMje.

    Amúgy őszintén, mi baj volt az első résszel, szerintem semmi. Egy ilyen Cameron féle gigavállakozást nem lehet elszúrni, ő már bebizonyította, hogy ha nagy pénzzel bánik, azt arra fordítja, hogy technikákat találjon ki, mellyel új szintre emeli a filmkészítést. Hány nagy film használta azokat a kamerákat, programokat, amiket Cameron és csapata kifejleszetett. Ettől is nagyszabású ez az egész.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.