Kick Ass 2

Ha eddig nem tudtuk volna miképp kell szar folytatást csinálni, akkor a Kick Ass 2 most megmutatta nekünk. Az első részhez annyit tudtak hozzátenni, hogy “a több és a nagyobb az jobb”.

kick ass 2 a címadó és hit girl

Az üzenet szinte ugyanaz az idei részben is, mint pár éve, csak most több ember van az akciókban, több a hős és a rosszfiú, nagyobbak a robbanások és több van belőlük. Több több több. Talán még akciójelenetekből is. Nem is talán. De ez az amit igazából el lehet mondani a filmről.

Az első Kick Ass-t nekem az tette jóvá, hogy az ember törődött a karakterekkel az eltúlzott és baromi véres akciók között. Nem volt tökéletes film, de bevállalt dolgokat, volt humora és jó szereplőgárdával bírt. A második részre ebből az maradt, hogy egész jók a színészek, csak hát a lecserélt rendező és a forgatókönyv lenullázza őket.

Amellett pedig végképp nem tudok elmenni, hogy az erőszak milyen katasztrofális ebben a filmben, amellett, hogy rendező komának köze nincs az akciójelenetekhez, mondjuk előző munkáját elnézve ez nem kellett volna meglepetés legyen. A probléma a fröcsögő vérrel, hogy semmi érzelem nincs mögötte, maximum annyi, hogy “talán ezzel sokkollak titeket” “na majd ezzel”. Mintha egy Saw folytatást néznénk.

Hatalmas csalódás lett a film.

human
írta
2013. 09. 11. 19:20
megjelenés
26
hozzászolás


26 hozzászólás a “Kick Ass 2” bejegyzéshez

  1. Ennyire nem szar. Populárisra vették a figurát, de ettől idén csak szarabb és szarabb filmek voltak eddig.

  2. Valahogy ösztönösen kerültem ezt a filmet, pedig az elsőt szerettem, de akárhányszor elhatároztam, hogy megnézem a 2-öt, végül mindig másra ültem be a moziban.

  3. guru: ennyit lehetett kihozni a fordíásból. beszélők a nevek, fordítani kell. és nem azért, de a mutterbever ügyes. ugye nem anyabaszót vártál?

    a film pocsék. nincs mit szépíteni. én sem értem a 4 pontot. volt az 2 is.

  4. Hát sztem sem kritikus ennyire a helyzet. Tény, hogy nem éri el az első rész színvonalát (bár az tetszett, hogy úgymond annak az okozata a történet), de nyáron ez még mindig az egyik legjobb film volt. Bár ez a nyarat is minősíti.

  5. Gusztustalan poénok (hányós, fosós), vérciki akciók (orosz nő és a zsaruk), nulla forgatókönyv, és még sorolhatnám.
    Tini vígjátékot csinálnak és Rated R?

    Vicc komolyan mondom, az első ennek ellenére nagy kedvenc marad.

    Nem vagyok szinkronellenes, de ennél a filmnél borzalmas volt.

  6. Egyetértek a kritikával, nagy csalódás volt a film , az első résztől ordas messzire van.
    Amikor Hit-girl lesokkolózza a picsákat az ebédlőben, aztán folyik nekik elölről-hátulról…mondom, mi ez? meg amikor kick-ass-el csapdába csalják a tolvajokat a zsákutcában , aztán hit-girl az egyiknek levágja a csuklóját, az meg ordít egyet, aztán mintha mi se történt volna…gyenge a forgatókönyv is, egyszer ez történik, utánna egyből más, egyszer ide ugrál egyszer oda.

    Egyébként a stáblista utáni jelenet megvolt?

  7. nem értem hogy került ez a Wadfas a rendezői szék közelébe. pedig a casting tényleg jó lett volna, de a forgatókönyv hiányával a karaktereket is szétbarmolták – és ők képezték az első gerincét.

  8. Annyira nem szar, egyszer nézhető. Pld. a Jim C-s részek nagyon jók voltak, de néhol igen zs kategóriának éreztem.
    Az első rész remekül tudott lavírozni a túl sok erőszak és a humor között. Itt már túlzottan sok volt belőle. Pld
    (SPOILER)
    Kick ass apjának halála. Mondhatjátok hogy Nic Cage is felgyúlt, de Nic Cage úgy volt benne a filmben mint egy hős (antihős?), az meg egy egyszerű ember. És néha ez már túlontúl elment más irányba. Pld. amikor Hit girl adrealint befecskendezve szupergyors lesz, és üveg darabokkal sünt csinál az ellenfélből? wtf?

    10/6 szerintem egyszernéző simán.

  9. Én szóról szóra egyetértek a kritikával, túl erős a kontraszt már az indokolatlanúl sok erőszak és a bárgyú humor közt!
    SPOILER!!!
    Pl a már említett Kick ass apjának kivégzése vagy mondjuk JC távozása a törtöénetből! Ő olyan színész akivel nem illik így elbánni, mást kellett volna castingolni!
    SPOILER VÉGE!!

    Az első isteni ez meg izléstelen!

  10. SPOILER

    Szerintem JC halála pont, hogy meglepő és nem várt fordulat. Kicsit morbid, de valahogy ez is egy eszköz a filmben. Na nem okoskodok tovább >:D

  11. sokat pofáztak a filmben nagyon, és alig volt akció, ez is inkább dráma lett

    viszont a mondanivalója tetszett, hogy ne legyen senki műember, hanem igazi hős, legalább tanítja a fiatalokat

  12. És még az X-force-ot is fogja rendezni állítólag, ami eléggé rossz, mert szerettem a képregényt és oda ütős dolog kell.

  13. Azért érződik, hogy kifejezetten nagy kedvenced volt az első rész, így mondjuk főleg érthető, hogy picit “megbántva érzed magad”, amikor egy ilyen középszerű folytatást kapsz.

  14. Egyetértek, ennyire egyáltalán nem rossz. Persze messze van az első résztől, de a KickAss 2 még mindig picit többet mond, még mindig kicsit egyedibb mint bátrabb, mint a legtöbb szuperhősös film.

  15. egyedibb *és bátrabb.

    Nálam hetes. Annyira szeretem az első részt, hogy ezt nem vagyok képes nem szeretni.

  16. Én remekül szórakoztam rajta, az akciójeleneteket persze nem lehetett komolyan venni, de én speciel nem is akartam.
    Az első részt is főleg azért szerettem mert abszurd és debil volt, és ezt ez is tökéletesen hozta.
    Nem tudom, hogy itt mit vártak sokan, én nagyrészt azt kaptam amire számítottam, és elégedett voltam vele.

    A nagyrészt az azért került bele, mert a “jaj, illeszkedjünk be a középiskolába furalányként” sztoriszálat úgy ahogy volt el kellett volna hagyni, de hát az amerikai filmekbe mindenáron kell középiskola valamiért…

    Nálam ez simán 7/10, aki mély igazságokat és világmegváltó tanulságot akar keresni benne, az így járt…

  17. SPOILER

    Jim halálát max azt lepte meg aki nem ismeri az alap képregényt. Sajna az alap Balls to the wall sem lett túl jó, a készítő Mark Millart sokan meg is vetik azóta. Pont ugyan ez a baj vele, több értelmetlen erőszak, a szereplőket lehetetlen kedvelni és a többi amit human felvázolt. Szóval az egész Kick-ass 2 nagyon sz#r állásból indított.

  18. Így van, azt sem tudtam az első rész előtt, hogy mi a franc ez. Teljesen elszórakoztatott a képregény ismerete nélkül. Lehet, ha az összes képregényt olvastam volna, egyáltalán nem tetszene.

  19. Hát én nemtom, nekem cseszettül bejött, valami 4szer megnéztem már azóta ( jó nem moziban) Rám tök nagy hatást gyakorolt, az főleg tetszett hogy most Hit-girlből többet kaptunk. A zenéről se feledkezzünk meg. Mostanában mindenki Zimmert isteníti, hát én azt mondom Henry Jackman a király.A Senior year,Justice Forever, Real Evil, Hit Girl’s farewell ezek a betétek zseniálisak.

  20. Nagyon szerettem az első részt, de mivel itt anyira lehúztátok a filmet, gondoltam akkor nem nézem meg moziban. Hát nem fogok mégegyszer ilyen hibát elkövetni… A legjobb film az évben.

  21. Én ezt a részt először Berlinben láttam, és én is azok táborát erősítem, akiknek tetszett a film. Nekem kiváltképpen tetszett, mivel az első rész után tudtam nagyjából mire számítsak tartalmilag (a képregényt nem olvastam). Nem mondom, hogy az első részben nem voltak jobbak a logikai párhuzamok, nem voltak jobban összerakottak az akciójelenetek, de én ez alkalommal is kiválóan szórakoztam.
    A fentiekből, és a nickemből is látszik, hogy alapvetően szeretem a popcorn mozikat. Filmek után sokszor megnézem a filmbuzi véleményt is a filmről (sohasem előtte, mert már volt film, amit lehúztatok, holott nekem tetszett). Jelen kritikával én nem értek egyet – mint egyszerű moziba járó személy. (Mint ahogy az In Bruges kritikával sem, amit meg én találtam halálosan unalmasnak – nem vagyunk egyformák.)
    A fentebb írtak alapján tehát nekem 7/10, tuti megy a polcra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.