Monuments Men másodszor

Itt van a második világháborúban műkincseket mentő Ocean’s film legújabb előzetese. Na jó, annál komolyabb, amit ezúttal ki is hangsúlyoznak rendesen. Mellesleg Clooney rendezte is a filmet, amellett, hogy főszerepel benne. Decemberben a bemutató, hátha Oscar bácsi. Amúgy a teljes szereplőgárda nem semmi: Matt Damon, Cate Blanchett, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville.

Yahoonál tutibiztos 100% megy.

19 hozzászólás a “Monuments Men másodszor” bejegyzéshez

  1. Tetszik! Szerintem eddig is sokan emlegették a Piszkos tizenkettőt, és a Kelly hőseit, nekem teljesen ezt a hangulatot idézte meg. Ha mást nem tesz, csak ezt, de két órán keresztül, akkor is szeretni fogom.

    Jean Dujardin furcsa színesben… Bár, úgy tűnik, itt kevesebb szövege lehet, mint a Némafilmesben… :-)

  2. Ez már rég rossz.

    Tehát már filmet is csináltak arról, ahogy az amerikaiak szépen ellopták a 2. világháború alatt az összes műkincset, ami a kezükbe került.
    Persze ők csak “megmentették”, majd elfelejtették visszaszolgáltatni őket.

  3. Remélem nem felejtik el pár snittben azt is megmutatni, mikor pár éve az iraki háború alatt a művészetmentő amerikai katonák bajonettel feszegették le a többezer éves díszcsempét a babiloni kapukról, vagy ahogy szarrá rabolták a bagdadi múzeumokat és mindezt most a XXI. században. Azt hittem a Clooney egy komolyabb arc ennél, de megint sikerült lemenni erre a gonosz német lángszórózza a felbecsülhetetlen értékű műveket szintre, amikor még a szinte félállati szintű vörös hadseregnek is volt gondja az Ermitázs megtöltésére. A wehrmachtnak meg általában művelt, gyakran nemesi származású tisztjei voltak. De mielőtt kezdődne közlöm, hogy csak tényeket mondtam.

  4. A filmet várom!
    A művészetek kedvelőjeként pedig én is azt mondom, hogy jobb így, mint elégetve. És arról se feledkezzünk meg (ahogy ezt már írtam is) hogy a Louvre vagy a Hermitage is bőven tele van a háború alatt összelopkodott műkincsekkel. Szóval nem csak amerika halászott a zavarosban. (ettől még a politikájuk, világszemléletük olyan, amivel nem tudok azonosulni, de ez nekem nem fog a film rovására menni)

  5. miért kéne az amcsikat utálnom ezért amikor az összes birodalom ugyanezt csinálta a történelem folyamán?:)
    na jó nem, mert akik nem ellopták azok elpusztították:P

  6. Úgy tudtam, hogy megint jönnek az amerikafikázó fotelhuszárok… :DDD

    A film baromi jónak tűnik még mindig, Clooney tud írni és rendezni ezt már bizonyította (Good Night and Good Luck, The Ides of March), a szereplőgárda meg magáért beszél. Várós!!

  7. Kaoka says: “A wehrmachtnak meg általában művelt, gyakran nemesi származású tisztjei voltak.”

    Ezek azok a “művelt nemes tisztek” vezette Wehrmacht, akik felperzselték az orosz falvakat és városokat megölve 20 millió civilt? Mielőtt kezdődne közlöm, ezek tények és nem, az nem az SS volt, ők el voltak foglalva zsidók kiirtásával…

  8. Azoknak, akik nem értik Kaoka mondanivalóját:
    Arra akart rávilágítani, hogy megint egy olyan “propaganda” film amiben Amerika a jó és nagyon becsületes, mindenki más rossz. Jelen történetben a náci Németország. De közben Amerika ugyanolyan szemét bagázs, mint a többi.
    (Lehet, hogy kicsit sarkosan fogalmaztam)

    Ettől még a film lehet jó. Csak nem szálljunk el annyira.

    Én tisztelem Clooney-t, mert az egyik kedvencem a Good Night and Good Luck.
    De itt kicsit úgy értem, hogy az Ocean’s féle műsor megy, második világháborús kiadásban.

  9. A trailer közepén milyen zene kezdődik? Nem jövök rá honnan ilyen ismerős :/
    (Nem nézem meg, jó második világháborús filmet már nem tud akárki készíteni, annyira kiégett téma)

  10. itt többen is emlegetik a műkincsek égetését.
    ezt honnan tudják ? a médiából ? de higgyetek csak a médiának.

  11. és miért ne lehetne egy német oldalról bemutatott film, ahogy mentik a műkincseket az amcsik elől.
    abban is zserepelhetnek szupersztárok.

  12. copperhead a németek mentik a műkincseket amiket összeraboltak miután felégették Európát? az amcsik elől akik megmentették a Nyugatot? hát érdekes a logikai gondolatmenet

  13. tompy: “megint egy olyan “propaganda” film amiben Amerika a jó és nagyon becsületes, mindenki más rossz.”
    Javaslom, először nézzük meg a filmet, mielőtt erről beszélnénk.

    Kaoka: Szerintem fogadd meg a saját tanácsodat… Koromnál fogva, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy rengeteg történetet hallottam nagyapámtól és a bátyjától (nagyapám az orosz fronton harcolt, a bátyja meg az amerikai gyalogságnál Észak-Afrikában, Szicíliában és Olaszországban), így gyerekkorom óta komoly hobbim a hadtörténelem, főleg a II. világháború történelme, több száz kötetes könyv és dokumentumfilm gyűjteményem van a témában.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.