Star Wars, Sör, Purge, Stand

Atyagatya, a Purge folytatására csak jövő nyárig kell várni. Nagyon rákapcsoltak a pénznyomásra. James DeMonaco visszatér az írói/rendezői székbe.

A Mad Max: Fury Road viszont csak 2015 májusában érkezik majd, addigra azt is elfelejtjük, hogy az első hírek után vártuk…

A The Stand feldolgozása ismét veszélyben, hiszen a stúdió összekülönbözött a kinézett rendezőjével, Scott Cooperrel (Out of the Furnace). Pedig egy drámai apokalipszis kevesebb látomásos résszel egész jó King feldolgozás lehetett volna.

Jason Flemyng posztolt egy képek az új Star Wars forgatókönyvéből. Azóta már törölte is, mert azt hiszi az internet úgy működik.

14 hozzászólás a “Star Wars, Sör, Purge, Stand” bejegyzéshez

  1. Hogy fogják tudni a Stand-et egy filmbe belesűríteni? Bár a könyvnek volt pár oldala ami eléggé döcögött, de azért 2 filmet megér, vagy egy normális 3 órásat.
    Mad Maxet jól elhúzzák, azt hittem jövőre már látom.

  2. Stand az egyik legjobb King könyv. Bővített változatot olvastam anno, volt vagy 1600 oldal :D de minden lapja élvezetes. Viszont tényleg minimum két film kéne. Az első inkább a vírus és a pusztulás, a második meg a látomások, újraszerveződés stb Bár lehet, hogy a könyvet nem ismerők ezért szétunnák a második filmet, nehéz megtalálni az egyensúlyt, a jó dinamikát, nem könnyű vászonra ültetni a dolgot.

  3. Annyira egyértelmű, és átlátszó már ez az egész Hollywood.
    Ha filmesnek indul az ember tudnia kell, hogy 3 lehetséges berobbanása lehet, amivel tutira szakaszt, és elismerést is nyer:

    1. Horror
    (eszméletlen nagy pénzek jönnek be rájuk, holmi pár milliós költségből) lásd: Insidious, Purge, PA, Conjuring, Dawn of the Dead remake

    2. Vígjátékok. Idén is ez a fos We are the Millers is szakasztott 200 milliót

    3. Baromi egyedi ötlet. Lásd: Star Wars, Taken, Alien, Memento stb. stb.

  4. Csak az én szívem szakad meg a Mad MAx-os hír hallatán??? Most ennyire szar vagy ennyire jó lesz? :(

  5. charliedaddy, sem a Star Wars, sem az Alien nem volt egyedi ötlet, nagyjából össze lettek lopkodva (bár az igaz, hogy elég ügyesen). És a Takenben mi volt egyedi?

  6. “…mert azt hiszi az internet úgy működik.”

    A hét beszólása eddig! :D

    Mad Max-et meg csinálgassák csak nyugalomban, nem hajt a tatár senkit. Inkább később nézek meg egy jó filmet, mint hamar egy fost.

  7. Miért menő ez a színes papírra írt forgatókönyv Amerikában? Csomószor látni, hol kékben, hol pirosban. Vagy csak én emlékszem így? Van valami különleges oka?

  8. “Miért menő ez a színes papírra írt forgatókönyv Amerikában?”

    a script különböző fejezeteit, különböző színű lapokra írják. ezzel választják el az elkülönülő részeket. mindenkinek egyszerűbb átlátni így az egészet.

  9. a script különböző fejezeteit, különböző színű lapokra írják.

    Meg veletlenül sem.

    A szines lapok az atdolgozasokat, valtoztatasokat jelölik.

    A “behind Enemy Lines” (Gene HAckman) forgatokönyve peldaul az RGB szinskala legalabb 8000 szineben pompazott, annyian es annyiszor atirtak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.