Röviden: The Wolverine

Engem is meglepett, hogy a közepesnél rosszabb trailerrel rendelkező Rozsomák-film mennyire szórakoztató lett. Nyilván Aronofsky jobb japán kalandot kanyarított volna, és tutira összekülönböztek a stúdióval kreatív ügyben, de a második Wolverine jobb lett, mint az első. Mondjuk ez nem is volt olyan nehéz feladat.

The wolverine: Jackman feszít

Az tény, hogy Hugh Jackman még mindig az egyik legjobb szuperhős casting, mióta vannak ezek a képregényfilmek, meg az is, hogy a történet lehetett volna jobb, de valahogy többnyire gördülékenyen haladt előre zúzástól-zúzásig, bár a helyszínben rejlő plusz hangulati elemeket nem annyira jól aknázták ki.

Itt kiemelném, hogy a trailerben borzasztónak kinéző gyorsvonatos akciójelenet kifejezetten tetszett végül. Nem lett klasszikus, de nem bántam meg, hogy megnéztem. Külön vicces, hogy jó pár moziban nézett blockbusternél jobb volt, de pont az azokban való csalódás miatt hagytam ki anno.

56 hozzászólás a “Röviden: The Wolverine” bejegyzéshez

  1. Én ugyanígy voltam vele, az akkori BB csalódások miatt hagytam ki a moziban, és kb. két hete, hogy belebotlottam és megnéztem. Nekem kifejezetten tetszett, sima 7/10 ment rá tőlem az IMDb-n.

  2. rap: hm? nem volt még írás róla, bár a podcastben említettem, de az kevesebben hallgatják, mint ezt olvassák.

  3. ja, lehet hogy azért … vagy csak látom a jövőt … XD legalább nem emberek halálát, hanem filmbuzi posztokat, remélem ez nem lesz annyira megrázó

  4. Felejthető alkotás, akár csak az előző. Majd ha csinálnak egy rendes, kaszabolós, véres, durva Rozsomák filmet, akkor lesz jó. De ilyen nem lesz sose! :D

  5. de mimar a vege?:o nem tetszett a vege. marmint. ertitek?

    szpojler:
    mar megint csontcucca lett? eH?

  6. Lehet, hogy ha moziban nézted volna, akkor most ezt is a csalódások közé sorolnád. Ezért nem kell mindenre egyből elrohanni a moziba, otthonra is lehet hagyni valamit. :)

  7. Nekem moziban nézve akkor teljesen semmilyen volt a film. Egyszer elment, de jónak nem mondanám. Újranézve lehet változna a véleményem, de biztos hogy mostanában nem fogom még egyszer megnézni…

  8. nem volt rossz de többet is kihozhattak volna belőle ahogy human is írta nem aknáztak ki minden lehetőséget…. És a vége az tényleg mi??
    SPOILER
    nincs adamantium??? ez mi?? jó pár x-men képregényem volt de nem emlékszem, hogy miután megkapta az adamantiumot utána azt elvesztette volna… összefügg a karakterrel az adamantium csontváz és karmok most hogy fogja visszaszerezni?? megint megcsinálják vele a beavatkozást?? az már úgy gagyi lesz nem x fegyver program ha meg így marad az is gáz… el van cseszve az egész :D

  9. Az első még úgy elment, de ez szerintem ritka szar lett. Amúgy meg normális sztori, meg fasza karakterek kellenének, nem ostoba kaszabolás.

    Spoiler
    ZTR
    Csak a karmokat vesztette el, a csontvázán maradt az adamantium.

  10. SPOILER

    már emlitették biztos 200n, képregényben magneto az összes adamantiumot “kiszivta” a testéből, amit később visszaszerzett (apokalipszis), mivel következő film időben visszaugrás lesz ezért ott lesz a fém verzió, de tény, hogy anélkül kalap sz.rt se érne

  11. Tényleg csak egy árnyalatnyival lett jobb, mint az előző. Ez is olyan semmilyen. Bár az X-men-ek közül nekem eddig csak a First Class tetszett.

  12. az tény, hogy jobb mint az előző, a többi már ízlés kérdése…egynek elment, bár a vége ultragáz lett sztem

  13. Nekem az év legrosszabja volt a Wolverine, főleg az összeszedetlen rendezés és a kusza ötlettelen forgatókönyv miatt, az egész csak a felére kezdett összeállni. Kár volt érte, a First Class-nek és az eredti trilógiának a nyomába se ér.

  14. Mivel Magnetóval összefutott a film végén, ő majd biztos bevonja adamantiummal a karmait, ha találnak. Már írtam egy posztnál: ahogy Magnetó is elmondja az x-men 2-ben, Strykeren kívül ő az egyetlen, aki tud bánni ezzel a fémmel.

  15. Ne haragudj human, de Jackman pont hogy szörnyű választás volt Wolverine szerepére. Wolverine minden máshol antihősként van ábrázolva; egy zömök csupa izom állatias gyilkológép, aki ugyan beilleszkedett valamennyire a társadalomba, legbelül mégis egy vadállat. Jackman ezeknek a szöges ellentéte. Nem rossz az alakítása egyik filmben sem, de ő NEM Wolverine.

  16. a vége akkor is bullshit. legalább valami értelmesebb megvalósításban adták volna elő.
    spoiler
    legalább ne egy köcsög robot lett volna…

  17. Szerintem remek film volt főleg a rendezői változat ami ugye brutálisabbra sikerült de abban egyet értek hogy még mindig nem az igazi comicos Wolverine. Jackman szerintem a lehető legjobb választás volt főleg hogy eredetileg Dougray Scott-nak szánták a szerepet.

  18. Dandy: simán jó választás Jackman, sötét filmet tolnának alá elvinné, nála csak Jeffrey Deadn Morgan lett volna jobb, láthattuk komédiásként mit villantott.

  19. én is pont a napokban láttam, 2 részletben, az első másfél óra engem is meglepett, de utána olyan butává és kiszámíthatóvá válik a story, hogy nagyon. nem jött be, a környezet legjapánosabb dolga a ninják voltak…

  20. Én egy csomó blocbustert kihagytam a nyáron, ebben bíztam, viszont moziban hatalas csalódás volt. Az, hogy a förtelem szar elsőtől jobb, az nem eredmény. Tragédia, hogy a karakter csak a csapatfilmekben működőképes.

  21. Hat nem tudom, nekem messze leszerepelt az elsohoz kepest. Japan fan letemre azt a vonalat szerintem kimondottan rosszul kezeltek. Lehet elcsusztam valami hatterinforol de az is erdekel, hogy az adamantium amibol Stryker ugy kapart ossze egy loganre valo adagot, az japanba a csapbol folyik hogy nem tudjak eldonteni 3 vagy 4 meter robotot epitsenek e belole. plusz a zsebkese… Azt hogy az 1 vagy 2 kezes kardhasznalatnak mitologiai alapja van japanba, ugy probaltak belesuriteni hogy izzik ha 2 kezzel fogja? Az eddig reszekhez kepest szerintem itt meglehetosen sok a wat?-resz. Javitsatok persze ha informalatlan vagyok.

  22. Engem a kritika lepett meg, a filmmel különösebb baj nem volt, csak az, hogy felesleges a léte: unalmas, semmitmondó, gagyi – a credits végén a jelenet konkrétan jobb, mint az egész film.

  23. Köszönöm a válaszokat. Ismerem a karaktert de annyira ezek szerint mégse akkor volt rá példa hogy elvesztette az adamantiumot kérdés hogy oldják majd meg hogy visszakapja?? Jó lenne anélkül számomra gagyi mint batman fülek nélkül vagy pókember háló nélkül nekem rozsomák csak adamantium karmokkal létezik úgy badass:D… anélkül ahogy írták szart se ér még ha van is öngyógyító képessége… Nekem amúgy az jött le hogy nem csak a karmából hanem az egész testéből le lett szopálva a fém és csak sima csont maradt az egész testében akkor ezt is rosszul láttam volna??

  24. Azt értem hogy a múltban lesz neki még fém karom de a jelenbe vajon mi lesz?? A tudatát küldik vissza szóval a teste elvileg a múltbéli lesz a kövi részre kipipálták ezzel a húzással ezt… Az apokalipszisre kiváncsi leszek azért… lehet most meg lesz kavarva az egész idősík aztán megváltozik minden és megmarad az adamantium nem tudni mit találtak ki… csak ne csesszék el mert jó történet a comic-ba az eljövendő múlt napjai is meg az apokalipszis is…. ha elcseszik akkor hagyják az x-menkedést a f*szba és adják vissza a jogokat a marvelnek :D

  25. az első farkas film tetszett! ezen bealudtam a moziban a közepétől… ritka gyenge volt, a vége meg borzasztó.

    agyon van nyúzva már ez a téma és nem tudják eldönteni hogy rebootolják folytassák vagy előzményt adjanak nekik.

    Jövőre meg támad az új x-men film is. hááát…

  26. az x-men 1-2-3 tökéletesek voltak! Frissek, akkor még újak, minőségi szuperhős filmek a javából.

    de az x-men kezdetek: farkas, x-men: az elsők, farkas még ha valamelyik nézhető is, TELJESSÉGGEL FELESLEGES BŐRLEHÚZÁS!!!!!

  27. Az van, hogy én nagyon vártam. És a film tök jó volt. Addig, amíg le nem dobták az atomot, az leolvasztotta Rozsi hátát, utána visszanőtt. Onnantól kb olyan volt, mintha megerőszakolták volna szegényt.

    Elmondom, hogy mi az, ami zavart, lehet spoileres, szóval csak vigyázva:

    1. Rozsi egy ösztönlény. Brutális, ha kell oda tud figyelni magára, de nem ez jellemző rá. Erre a filmben kapunk egy hősszerelmest, akinek a szövegkönyvének 85%-át az tette ki, hogy “Mariko!” a maradék 15%-ban meg nyögött egyet és elájult. Komolyan, még egy fosós fingós tinivígjátékban is kevesebbet ájuldoznak a lányok.

    2. Marikonál butább kétmellűt még nem pipáltam. Ő Japán legnagyobb cégének örököse, erre a nagyapó temetésére berontanak a gépfegyós jakuzák, halomra lőnek mindenkit és el akarják rabolni. Logan san meg segít elmenekülni a szegény kis párának, aki erre csak annyit mond, hogy “biztosan engem akartak elrabolni?”. Szerinted? Mondjuk onnantól a szövegkönyve meg csak annyiból állt, hogy “Logan!”, ami azért magasan felfelé ívelő pályát jelent.

    3. Kapunk egy Silver Samurait, ami oké, hogy nem olyan mint a képregényekben, ez nem is zavarna, ha jó lenne. De nem az.

    4. Logan baszod, a kardot KÉT kézzel fogjuk, a filmben HÁROMSZOR is elmondták és még VISSZA IS EMLÉKEZTÉL RÁ! öcsém….

    Szóval az van, hogy butának nézték az embert nagyon. És én nem hiányolom általában a vért egy filmből, de a Jokeres Batman filmben is meg lehetett úgy oldani, hogy egy ceruzával öltek meg embert és az ütött. Erre itt csak Rozsi arcát mutatják közben, hogy nagyokat ordibál, a többiek meg ott fekszenek mellette utána. Komolyan. Rozsi kaszabol, beleg lógnak és vér fröcsög. És persze a szivar sem hiányozhat. Erre itt mi van?

  28. Nos, mivel képregényt nem olvasok/olvastam így nincs mivel összehasonlítanom, hogy milyennek is kéne “lennie” a filmnek. Szóval nekem tetszett.
    Megint csak ennek fényében mondom, hogy Hugh Jackman kibaszott jó választás volt erre a szerepre. Nem is tudnék mást mondani aki szóba jöhetne.

  29. A filmes X világhoz viszonyítva szerintem egész jó film lett. Tudom, hogy Rozsomák nem ilyen természetű, hogy nem elég véres a film, de ebbe a világba ez belefér. Nem fognak olyan filmet csinálni egy igencsak népszerű karakterrel amire csak 18 éven felüliek ülhetnek be és utána azok is úgy megutálnák a karaktert, hogy vissza se mennének egy következő részre.
    Sajnos a hardcore fanokat ritkán éri meg kiszolgálni egy nagyobb célközönséggel szemben.

  30. Számomra hatalmas csalódás volt. És lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, de szerintem még az első Farkas film is jobb volt ennél. (A First Class meg ugye mérföldeket vert mindkettőre, de az más kérdés.)

  31. Logan egyáltalán hogyan emlékezhetett vissza a 2. VH ra meg Japánra, mikor elveszítette minden emlékét, erről szólt az első 2 X-Men film. :D

  32. ZTR
    Az a csöves robot a végén az erejét szívja el, nem pedig az adamantiumot.
    A stáblista utáni jelenetben Magneto egy laza ujj mozdulattal fagyasztja be Rozsit, ergo még mindig full fém a krapek.

  33. Egyértelmű, hogy csak a karmok lettek csontok. A stáblista utániba sok utalás van -> TRASK a TV-be, Magneto visszanyerte a full erejét (X-Men 3 végén csak 1 sakkbábu) ezután jött Xavier, aki ugye magyarázta az X-Men 3 elejéna diákoknak, hogy “mi lenne, ha át tudnánk ültetni a tudatunkat egy rákosemberbe” valami ilyesmi aztán a film közepén megöli Xaviert Főnix és a stáblista után felkel, Moira mellett (na azt magyarázzátok inkább meg, Moira, hogy lehet olyan fiatal ott, mint a X-Men elsőkben) A Farkas filmmel a FOX univerzumot kezdték el és jön az X-Men-be a Fantasztikus Négyes is ami nem csoda, mert az Eljövendő múlt napjaiban Franklin Richards (Sue és Reed gyereke) is az utolsó X-ek közt van, bár sztem nem lesz benne, de lehet a Fantasztikus Négyesbe lesz Farkas hmmm.. Amúgy Jackman aláírt elvileg egy új külön Farkas filmre + sztem az Apokalipszisből sem marad ki és az X-Force-ból sem. Kábelt meg behozhatnák már (Jean és Scott meghalt, de a fiuk túléli, legalábbis a filmbe tuti így lesz)
    Elvileg az Eljövendő múlt napjai stáblista utáni jelenetében megjelenik Apokalipszis és magába szívja Magnetot.

  34. Az első is nagyon elcseszett…na de ez még sztem annál is rosszabb, tele van olyan blődségekkel amiktől a falat tudnám kaparni, Hugh Jackman jó választás volt Wolvi-nak, de a Wolvi filmek vmi cseszett sz*rok. Vagy csak olyan írta a forgatókönyvet akinek köze nincs a képregényekhez. Számtalan hibája van a filmnek. Pocsék.

  35. zsedan és többiek:
    az első önálló Wolverine film előttre küldik vissza, szóval no-no adamantium

    just sayin’

    máskülönben Magneto ujjcsettintéssel rendezné le

    és ha már itt tartunk, hogy szerintetek adamantium > healing factor, ha figyeltétek a filmet akkor pont a gyógyító erejét vették el, hogy gyengítsék
    képzeljünk el két alternatív Rozsomákot, az egyiknek csak adamantium van, a másiknak csak gyógyítása
    ha egymásnak eresztjük őket, vajon melyik bírja tovább, és itt a továbbon van a hangsúly, nem azon, hogy melyik hatékonyabb …

  36. Szerintem szar volt. Mintha a történet hiányosságait, az érdektelenséget néha Jackman csupasz felsőtestével akarták volna kompenzálni.
    Képregényekben meg rajzfilmekben Wolverine fürge, mozgékony alaknak tűnik de itt olyan darabos a mozgása szegénynek, talán a kidolgozott felsőtesten belül érződik az öregedés.

    Sajnálatomra én valami bővített marhaságot néztem, 3 részletbe tudtam csak megnézni ezt a pocsék, felejthető förmedvényt.

  37. Szerintem meg jobb volt mint az első rész, és jobb volt mint az X-men 3. Itt legalább nem barmoltak szét annyi karaktert és még szórakoztató is volt, a kínosan gáz befejezést leszámítva.
    (Spoiler: az alternatív repülőgépes jelenet jobb lett volna a maszkkal a kard helyett.)

  38. Én most egyszerre néztem meg a Riddick-el. Éshát Vin Diesel jobban beillett volna Rozsomáknak (mármint brutalitásában és elvetemültségében), mint az “eredeti”.

  39. Én szerencsére az extended változatot láttam igy teljesen elviselhető volt másoktól is azt hallotam hogy sokkal jobb volt az extended mint amikor moziban megnézték szóval mindenkinek ajánlom extendedbe nézze meg

  40. Bírom a sok filmszakértőt, aki dögunalmasnak, érdektelennek tartja, meg egyéb becsmérlő jelzőkkel látja el. Nem mondom, hogy a világ legjobb filmje, de itt az emberek most már kezdenek kicsit sokat elvárni mindentől. Legyenek mindenben Keresztapa mélységek? Nevetséges…

  41. Bullshit. Az elso nagyon jo volt, a 2 pedig.. mar el is felejtettem hogy neztem. Ennyire jo volt :)
    Koszi helo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.