Monuments Men: tévésorozat agyonvágva?

A Műkincsvadászok simán lehetett volna jó, elég csak megnézni a szereplőgárdát, de valami rohadtul mellément benne.

Monuments-Men-tobb-ilyen-kellett-volna-sracok

Most komolyan, megnézed ezek az arcokat, és máris kialakul benned egy előzetes kép a filmről. A legfőbb probléma a Monuments Mennel, hogy kibebaszott ritkán vannak mindannyian közös jelenetben. Az a pár perc, amikor ez megtörténik, az szórakoztató, és olyankor úgy érzed, hogy ebből lehetett volna valami, aztán…

A történet ez esetben ugye annyi lenne, hogy a második világháborúban volt egy osztag, aki a műkincsek után eredt. Jó öreg Hitler összeharácsolt mindent, ki is akarta állítani a Führer múzeumban, de a saját hadseregük által is akadályozott eltökélt férfiak a nyomára akadtak a képeknek és szobroknak, mentették a náciktól amit lehetett. Sőt, nem csak a németektől kellett tartaniuk, hiszen az oroszoktól is a műkincsek után eredetek páran.

El is jutottunk a második problémához: Clooney, aki ugye rendezte, igyekezett minden állomását tudósítani ennek a műkincs keresésnek. Ez többnyire azt jelenti, hogy ilyen 5 perces kisebb epizódokból áll a film. Oké, ez tipikus lenne, a probléma, hogy nem igazán kötődnek össze élvezhetően ezek a szálak.

Ezzel még nincs is vége a negatívumoknak, hiszen az egész projekt már ott hibás, hogy nem döntötték el a stílusát. Egyik pillanatban Damon és Clooney karaktere hülyül, mintha az Ocean’s 11 második világháborús verzióját néznénk, a következő percekben meg halálkomoly hegyibeszédet kapunk a művészetek fontosságáról az emberiség egészének számára. Ez utóbbi jelenetek katasztrofálisak a filmben, amiben sok komolynak szánt történés paródia szerűen van előadva, és az elhulló csapattagok semmiért nem gyászolhatóak igazán, annyira nincsenek felépítve számunkra. (Kerítsük elő a szobrot, mert NEMEMLÉKSZEMANEVÉRE ezt akarná, így jóvátenné a NEMTUDJUKMILYEN bűneit.)

A Monuments Men lehetett volna jó, kíváncsi lennék arra, hogy mi veszett el a vágószobában, de tényként kezelhető, hogy nem lett az.

19 hozzászólás a “Monuments Men: tévésorozat agyonvágva?” bejegyzéshez

  1. Hű, ez a 4/10 azért nagyon durva, szerintem ennyire nem volt rossz. Én egész jöl szőrakoztam, többed magammal néztük barátokkal a moziban és senki sem panaszkodott a végén… Szerintem 6/10-et megérdemel, ennyit is adtam rá az IMDdb-n, Hol most 6,4-en áll.

  2. Kár érte, pedig tényleg szép szereplőgárdája van, erősen kihagyott ziccer akkor, ha csak kevés közös jelenetük volt. Nem sokat tudtam a sztoriról, de azon kevés alapján, amit hallottam, nekem a Kelly hősei jutott rögtön eszembe, ami régi kedvenc, de akkor ez a közelébe sem ér.

  3. Szóval akkor kamu volt a “jaj még nincsenek kész az effektek” és inkább “toljuk ki a díjszezonból semleges mezőkre aratni” lett belőle…:\ Ejj Clooney.

  4. Szeretem Clooneyt, szeretem, ha rendez, de ez… amit a kritika leírt.
    Unatkoztam, rohadtul. Pedig tényleg ott volt a lehetőség, de totál szétcsúszott az egész.

  5. Ma néztem, remélhetőleg idén nem csalódók ekkorát filmben. Részleteiben jó, de összességében egy hatalmas kihagyott lehetőség. Az alaptörténet érdekes lenne, a színészek is jók (még ha nem is alakítanak kiemelkedőt, de Clooney-t, Murray-t és Goodman-t mindig jó látni), de valóban a film nem tudja eldönteni, hogy mi akar lenni. Klasszikus II. VH-s kalandfilmnek baromira nem kalandos, drámának messze nem elég erős és bár poénok vannak benne egyik sem olyan emlékezetes (alig van benne ilyen jelenet), hogy évek múlva is felemelgessük, csupán egy szolid mosolyra elegendők. De a film legnagyobb hibája, hogy lassú és többnyire igen unalmas. Nyilván nem akció filmet vártam (hanem kalandot), de ha nem történik semmi és a dráma sem olyan erős (lehet egy müvészetörténészt jobban meghat egy olyan jelenet amikor rátalálnak a híres alkotásokra)a film sajnos unalomba fullad. Pedig nagyon akartam szeretni ezt a filmet, de sajnos ez tényleg egy elszalasztott lehetőség. Azonban a klasszikus háborús kalandfilmeket idéző zenéje kifejezetten jól sikerült a filmnek, számomra ez a film legnagyobb pozitívuma. Be is szerzem majd az albumot.

  6. Hát, ezt is kihagyjuk… Ritkán járok moziba, pedig egykét éve hetente jártam… Ez valamit jelent? Hollywood kezdi a saját fosát enni.

  7. vagy változott az életed, és más élvez magasabb prioritást? barátnő, feleség, gyerek, sziklamászás, mittomén.

  8. “Ritkán járok moziba, pedig egykét éve hetente jártam… Ez valamit jelent? Hollywood kezdi a saját fosát enni.”

    ez semmit nem jelent, csak annyit, hogy nem győznek meg a reklámok. kurva jó filmek is vannak. az nem hollywood baja, hogy nem nézed meg őket.

    10 év múlva más valaki fogja visszasírni a mostani időszakot, hogy ez milyen rohadt jó volt. és 10 éve a most visszasírt időszak miatt hányt valaki. ez mindig így megy. az ember kiég. mnár aki hagyja.

  9. Meroving: Az IMDb-n 6,5 körül álló filmek többnyire a nézhető kategóriába tartoznak, a “nagyon tré” filmek 5,0 rating körül/alatt kezdődnek…

  10. Órákig tudnám fikázni,botrányos volt,0 karakterek,0 sztory és 1-2 akkora baki,hogy megőrülsz.Ami kifejezetten zavart,hogy néhol jobban belementek a zsidók elleni bűntettekről,mint magáról a műkincsekről.Persze értem én,hogy ez így ment és ezt máshogy nem lehetett megcsinálni,de néha nagyon is kivolt hangsúlyozva a dolog (még a kődobálás végett,se náci,se antiszemita nem vagyok!) ,erről egyből az Entourage világa jutott eszembe..Amúgy a vége volt a legbotrányosabb,ha jól emlékszem,(ha tévedek javítsatok ki és elnézést)Rooseveltnek mutatták be az akció eseményeit.Na ,Roosevelt ’45 áprilisában hunyt el,holott az egész banzáj Szeptemberben ért véget.Na meg a “30 évvel később” kötelező jelenetnél a szinkronban ugyanaz a hangja az öreg Clooneynak mint a fiatalnak..ne már! A film alatt 6 ember kelt fel és ment ki véglegesen!Ekkora színészekkel ekkora trágyát alkotni..ez inkább egy szatíra film volt,mint rendes film.A 2 óra alatt összesen 8 percnyi anyag volt számomra élvezhető,pedig nem vagyok egy nagy elvárásokkal teli ember.. A 4/10 még sok is volt neki,amit meg gondolom a nevek miatt kapott. 2/10 nálam és mindenkinek csak azt tudom tanácsolni,hogy kerülje el ezt a filmet.Se Mozi,se DvD,se kalózkodás!Idegesítően rossz!

  11. Update 2: Az előttem hozzászólókkal egyet kell még,hogy értsek.Én is szeretni akartam,de nem lehet ezt a filmet.Csalódás volt..és még a popcorn is száraz volt. The Man Who Laughsnak amúgy igaza van,a zenék benne viszont tényleg ellettek találva!Legalább azok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.