Kidumáló: Transcendence

Végül úgy döntöttem, inkább másra megyek el, erről majd holnap, viszont tőletek megkérdezném, hogy tényleg annyira szar lett a Transcendence, mint mindenki mondja?

Amikor legutóbb nagyvásznon láttam az előzetesét, akkor kapott el végleg, hogy ez lehet borzasztó lesz. Nagyon úgy tűnik, hogy az érdekes koncepcióval berántottak némi tehetséget a produkcióba, aztán jöttek a fókuszcsoportok, na meg ha már van egy Deppjük, aki drága, akkor csak nem csinálnak 10 milliós filmet vele. De miért is nem? Vagy csak simán beleszólt mindenki a forgatókönyvbe?

Engem érdekelne valami olyan sci-fi, ami a mesterséges intelligenciával mer foglalkozni okosan, de manapság már nem nagyon készülhet ilyen, főleg nem blockbusterként. Pedig igazából úgy is meg lehet csinálni, lásd Mátrix. Arra akarok kilyukadni, hogy felesleges lenne egy modern űrodüsszeiát várni, de azért valószínűleg lehetne a Transcendencenél korrektebben is hozzányúlni a témához.

Vajon amikor ugrik a történet az időben, onnantól látjuk az átírt forgatókönyvet a “legyen izgalmasabb” stúdió megjegyzések nyomán?

27 hozzászólás a “Kidumáló: Transcendence” bejegyzéshez

  1. A rengeteg negativ kritika és vélemény miatt nem mentem moziba megnézni. Pedig nekem az előzetesek tetszettek….. Tényleg jól tettem hogy inkább megnéztem itthon a Snowpiercert?

  2. Megjelenés napján láttam a moziban. Hozzáteszem, hogy nem volt tervben és jó pár sör után mentünk megnézni. Az alapkoncepció tényleg nagyon jól hangzik, de a megvalósítás borzalmas. Johhny Depp max 5 percet szerepel a filmben. Ennél vicesebb azonban, hogy máig nem tudom, hogy mit keres Morgan Freeman és Cillian Murphy a filmben. Olyan jelentéktelenek, mint a statiszták egy marvel alkotásban. Funny viszont, hogy benne van a The Collector-os srác (mint vak gonosz nano-szolga).

    A végén volt egy kurva vicces rész amin szakadtam. Aki látta az tudni fogja miről beszélek: Amikor a végén van a nagy dráma és összecsapás, akkor van egy gonosz nano szolga aki felugrik egy lépcsőn három szintet úgy mint egy nyuszi. Komolyan, ezért megérte megnézni :D Beszartam a nevetéstől. Olyan gagyi és komolytalan, mint 79-ben az első Evil Dead. Próbál komoly lenni, de sajna nem jön át. Effektes csóka csinálta, aki megpróbált rendezni valami deep nolan kopi dolgot, de nem sikerült sajna.

    A vége szomi, de nem kárpótól a sok unalmas, buta, logikátlan dologtól amitől a film elvérzik.

    Ui: Paul Bettany amúgy miért volt benne? Vááá

  3. Életem első Depp filmje volt, amit vártam (sokakkal ellentétben én nem dobok hátast ugyanazoktól a berögzült maníroktól, amiket minden 1,5-ik karakterénél elővesz, ráadásul herótom van az örökké fehérre meszelt képétől is) erre kiderül, hogy ez is egy fostalicska XD

    Be kell látnom, hogy nem az én műfajom a csávó…

  4. A Kapitány előtt láttam az előzetesét, ami meggyőzött, hogy véletlenül se üljek be rá.

  5. Van azért jó Depp film, lásd Betépve, Félelem és reszketés Las Vegasban, illetve a Karib-tenger Kalózai 1.

  6. Tényleg elég rossz lett. Érdekes téma, érdekes kérdések feszegetése, de a megvalósítás gyenge. Poén az eleje és a vége, az a zárójelenet kb lehetne a Revolution c. sorozat felvezetője. :)

  7. Premier előtt volt szerencsém látni a filmet. A trailer alapján érdekesnek tűnt, legalábbis úgy gondolom, hogy a mesterséges intelligencia témából igen jó filmeket lehetne csinálni. A transzcendens nem lett az. A film során nem volt kiért / miért izgulni, és a történet sem volt ezáltal olyan magával ragadó. A mondanivaló az egyetlen ami tetszett, de ez önmagában mit sem ér. Részemről 10/5, egyszer nézős.
    És még annyit tennék hozzá, hogy a filmben valamelyik szereplő azt mondta, hogy napkollektorok látják el árammal a gépeket. Nem tudom, hogy az eredeti szöveg is napkollektort mond e, vagy csak a magyar szinkronban cseszték el, de mindenesetre gratulálok annak, aki szerint napkollektor=napelem.

  8. Én is premier előtt láttam ingyen így tökéletesen nem voltam felháborodva attóűl, hogy már megint egy szar film Deppel. A film legvégén ha a szerint lett volna vége amit felvázoltak Depp csajának akit Rebecca tökrenemértemminekadnaknekiszepet Hall személyesít meg akkor talán 10/6-t adtam volna neki de így csak egy 5-s.

    Amin én szakadtam volt egy rész amikor egy vak vissza nyerte a látását és el kezdett visítani, hogy Istenem istenem és mind ezt Morgan Freeman arcába (Minden Ható)

  9. Hát, ahogy elnézem a kommenteket, elég egyhangúak itt is.
    Én még nem láttam a filmet, pedig nagyon vártam, na mondom Nolan operatőre, Mesterséges intelligencia, előzetesek is megfogtak… itt az újabb minőségi sci-fi az Inception után… de csak nem.
    Meglepődve néztem, hogy rottenen mennyire lehúzták a kritikusok + imdb-n is már 6.5. Na, majd az Interstellar.

  10. Ez egy nagyon buta romantikus film lett végeredményben. A felszínen van egy-két érdekes téma kapargatva, de csak nagyon óvatosan és messziről….

  11. Lesz jó sci-fi szerű film, amit majd a Luc Beson csinál aaaa… Lucy asszem :) Azért az érdekesnek tűnik.

  12. Na ilyen az amikor a stúdió arra számít, hogy az átlagnéző totál hülye, és nem mer semmi olyat beletenni egy filmbe amin kicsit is gondolkozni kellene. Ugyanis van ez a baromi jó tudományos sztori, ami elég komoly filmet eredményezhetne, ami felvet etikai kérdéseket, és még egy jó thriller is lehetne belőle. Csak elég nehéz eladni egy tudományos filmet manapság. Mert az emberek hülyék és/vagy nem szeretnek gondolkodni. Mit csináljunk? Tartsuk meg az alapötletet, és ahol bármi komolyabb dolog bejön a képbe, vágjunk egyet, írjuk oda hogy 2 év múlva, vagy csak vezessük tovább a történetet lineárisan, egyszerűen. Ez a film fő baja, hogy túl egyszerű, amit viszont az alapsztori nem indokol. Most gondolok arra, hogy egy ilyen filmnél nem megengedhető az a hollywood-i klisé, hogy bedugok egy kábelt és már fel is töltöttem valamit a netre. Valamint hogy egy olyan dolgot ami az egész világot megváltoztatja 3 mondatban “megmagyarázzanak”.
    A film persze még így is élvezhető, de amennyire okos és jó film lehetett volna annyira egyszerű lett. Persze lehet, hogy az átlagnézőnek ez így jó, de valószínű, hogy aki látott már pár filmet életében, annak sok dolog fog hiányozni belőle. Rossz filmnek nem mondanám, inkább egy “egyszer jó” kategória, aminek a megnézése után elég sokáig tudod sorolni, hogy mi lehetett volna jobb.

  13. A Kalózkodás óta zsinórban a második buktája Depp-nek, a Magányos Lovas után. (az éjsötét árnyak nekem tetszett, de buktának olvastam)

    Szóval, mindenki nyugodjon le!
    2016-ban érkezik az új kalózfilm és a förtelmes Alice második része is. Depp megkapja a tisztességes honoráriumot, mi pedig ámulhatunk, bámulhatunk majd a sok sok effecten és jelmezen.

    DE

    Nekem az ilyen filmekből már nem kicsit van bőven elegem.

  14. Mint ha egy Végtelen határok részt néztem volna. Csak a különbség az, hogy azt a sorozatot kb 20 éve csinálták, töredék költségvetésből. Csak jól felvázolt alapsztori és a neves színészek (akiknek nem kellett megerőltetniük magukat a fejenként 10-15 perces szereplésükért) vonzzák a nézőket erre a filmre.

  15. Copperhead: jaja, és ahogy írta, Alice folytatásban is benne lesz.

    Anrael: úgy tűnik nem húzzák, lást blockbuster watch, bukta a Transcendence. Szerencsére?

  16. Na oké hogy Human feltette a kérdést már eleve a posztban, de máshogy teszem fel.
    Tényleg ENNYIRE szar? Mármint a kritikák, rotten tomatoes, meg minden netes vélemény alapján valam orbitálisan szarra van lehuzva, kb a Pluto Nash-el van egy szinten emlegetve…
    De a kérdésem: Tényleg annyira fostalicska mint egy Pluto Nash, vagy akár az EAGLE EYE vagy egyszerüen “Csak” olyan mint egy nagyon várt de kevesebbet szóló sci-fi (akár sokaknál az “Oblivion”, vagy mondjuk a “Sziget”) és azért huzzák le ennyire mert mindenki, Ti is sokkal-de-sokkal többet vártatok ennél, és ha nem Pfister meg Nolan meg ilyen szereplőgárda lenne azt mondaná mindenki, hogy egyszer nézős nem nagy szám 10/5?

  17. harveydent25:

    “Na ilyen az amikor a stúdió arra számít, hogy az átlagnéző totál hülye, és nem mer semmi olyat beletenni egy filmbe amin kicsit is gondolkozni kellene. Ugyanis van ez a baromi jó tudományos sztori, ami elég komoly filmet eredményezhetne, ami felvet etikai kérdéseket, és még egy jó thriller is lehetne belőle. Csak elég nehéz eladni egy tudományos filmet manapság. Mert az emberek hülyék és/vagy nem szeretnek gondolkodni. Mit csináljunk? Tartsuk meg az alapötletet, és ahol bármi komolyabb dolog bejön a képbe, vágjunk egyet, írjuk oda hogy 2 év múlva, vagy csak vezessük tovább a történetet lineárisan, egyszerűen.”

    Igen, ez az elfogadott gondolatmenet, hogy az emberek hülyék, aki nem, azt meg nézzük annak, ezért toljuk le a torkukon a sz*rt, mert az is elég. Hoppá, de ez a film rohadt nagyot hasalt, tehát bukik az egész koncepció, miközben a valóban intelligens, és/vagy etikai kérdéseket felvető, moralizáló sci-fik meg többnyire sikeresek (Prometheus, Inception, Looper), míg az igazán gagyik általában buknak. Akkor mégsem hülyék az emberek annyira?

  18. abelh: Ezt nekem nincs jogom eldönteni, csak azt mondtam, hogy ez a film erre épített. Egyébként ebbe így nem gondoltam bele, amit írtál, de tényleg elgondolkodtató. Ennek ellenére úgy látom, hogy rém egyszerűek a mai blockbusterek (legalábbis többségük).

  19. ez tény, van az a pont, amikor mindenki érzi már, hogy hülyére vették és akkor jönnek az ilyen zakók. ha valami komolyan veszi magát, de ostoba a körítés, na ott szokott a lufi pukkadni.

    az agyatlan szórakoztatás az megint más tészta, mert azt is lehet jó formában tálalni, pl. Avengers.

  20. Ki írta itt, hogy az év sci-fije lesz?! Háát, úgy néz ki mégse! Amúgy az alapsztori miatt is lehet bukó, mivel régebbről rémlik olyan film, ahol ez az alapkoncepció! Semmi újdonság! S akkor tényleg ilyen szar lenne?!

  21. Aki mesterséges intelligenciával kapcsolatos filmet akar nézni az inkább a The machine-t nézze meg, ezerszer jobb.

  22. Most nem azért, de ha jól emlékszem, már a trailernél írtam, hogy ez gagyi. Egyszerűen előre lehetett látni, sz@r ötlet, sz@rnak tűnő megvalósítás, sz@r Depp…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.