Godzilla (2014)

A film, amit a rendező mentett meg? Az egész projekt kapcsán az tűnik a Warner legjobb döntésének, hogy a Godzilla-rajongó Gareth Edwardsnak adták a direktori széket.

A forgatókönyv szerintem szanaszét szedhető. Nem a történet egyszerűsége és egyvonalúsága miatt, az bőven elég lenne egy szörnyfilmre, hanem mert az összes karakter papírmasé. Tipikusan odaerőltetett emberi tényezőnek tűnik mindenki, hogy tudjunk mihez kapcsolódni érzelmileg, de valójában a nem beszélő viszonylag keveset látott hatalmas szörny az, aki megérinti kicsit az embert.

A színészek igyekeznek kihozni a maximumot a 2D karakterükből, Aaron Taylor-Johnson kivételével szinte mindenki remekel, már amennyire tud a forgatókönyv fényében. Ennek ellenére túl sok idő van az emberekre áldozva, főleg ha később megnézzük Godzilla hozzánk viszonyulását.

Ami miatt mégis működik a film, az tényleg Gareth Edwards lehet. Tényleg komolyra csinált egy hatalmas szörnyekkel teli filmet. A Monstersből átemelte a sejtelmességet, darabokban fedi fel nekünk Godzillát, ami így még jobban üt. De már az alapozásnál is remekel igazából: a karanténba menő apa és fia páros szerintem baromira hangulatosra sikerült.

A látvány... javaslom a 2d-t? MOM-ban néztem, és sajnos rengeteg az éjszakai jelenet a filmben, ami azért még mindig nem a 3D erőssége, olyan mintha -1 EV-vel ment volna az egész. Ennek ellenére is fantasztikusan nézett ki a film. Az első trailerben látott ugrás, a várospusztítás, a karantén zóna, minden. Sehol sem lógott ki igazán a CGI. Külön kiemelném a hangmérnökök munkáját, hiszen a szörnyek hangja valami zseniális.

Szóval a Godzilla egy korrekt szörnyfilm, nem olyan gyíkszerű bujkáló, mint az Emmerich féle, hanem komolyan odabaszós, viszont az emberi szál sajnos lehúzza az egészet.

human
írta
2014. 05. 18. 15:47
megjelenés
66
hozzászolás


66 hozzászólás a “Godzilla (2014)” bejegyzéshez

  1. Picit vicces, hogy egy Godzilla című filmben a főszereplőt jó ha talán 3 percig látjuk összesen. Tudom drága a rendertime, de mikor már egy mezei hokedlit is inkább megrajzolnak, mint Bélabá farag egyet, igazán belefért volna vagy fél óra monster CGI. MUTO-n picit molyolhattak volna ZBRUSH-ban, mert közeli képeken eléggé elnagyolt vol. Néhol sima kocka alakzatok voltak a bőrén…
    Karakterek… WalterWhite minek kellett bele? Téblábolt fél órát, de csak lógott a levegőbe, nem is hiányzott azután. Watanabe bácsi is csak arra kellett, hogy néha tök komoly ábrázattal bámulta a mattepaintinget a háttérben. Igazából egy emberi karakter sem volt maradandó. Ja a víz szimulációval sem voltam kibékülve. Kb mintha egy gumikacsát tologattak volna egy pocsolyában, akkora fodrokat meg fröccsenéseket produkáltak. Egy csoffadt bálna jobban tolná a habokat. Mellesleg néhol a kifröccsenő víz hipp hopp eltűnt röptében, biztos elpárolgott a fene nagy sugárzásban. Sztorin is agyalhattak volna pöttyet. Sugárzással nem lehet jól lakni… legalább akkor már egyen uránt, meg nasira plutóniumot, de ne sugárzást… odatolja a petékhez a rakettát oszt jollllaknak a gyereket. Vicc b+.

    Na lényeg, volt már sokkal rosszabb meg jobb film is a vásznon. Kukoricával elment… a készítők inkább térdeljenek rajt a mint egyék. A 98-as talán még jobb is olt mint ez.

    Egy dolog tetszett nagyon, az IMAX logo az elejején. Brutál jól hozzáigazították a filmhez. Az az ordítás a végén :) Csak amiatt megnézném mégegyszer.

  2. Az emberi szál nem hogy lehúzza hanem el is cseszi a filmet…én nagyon sajnáltam, egyszerűen nem tudtam elvonatkoztatni a buta monológoktól és a logikátlan baromságoktól. A szinkronban elhangzó MUTÓ-zásért viszont tényleg kijár egy alapos verés.

  3. Szerintem teljesen korrekt film volt,szegény Cranston szinkronhangja már fájt néha,plusz mintha néhol teljesen mást fordítottak volna ,mint ami pl. a trailerekben volt.Ráadásul a legelső “Oppenheimer-es” teaserből mintha egy képkockát sem láttam volna a filmben, pedig megnéztem volna ahogy Godzilla legyalul pár dolgot,lehet,hogy jön egy director’s cut? A hang az tökéletes volt,végig borsódzott a hátam amikor Godzilla és a MUTO-k a képernyőn voltak.Nekem simán 8/10.

  4. Nekem a szinkronnal egy fő bajom volt: Haffner Anikó mint Elizabeth Olsen szinkronhangja. OMG azt miért kellett…

  5. A szinkron elég érdekesre sikerült, újabb ok, hogy újra nézzem. Egyik jelenetben Godzilla után meg Gojira, miért kellett a 2 verzió között ugrálni nem tudom. De a film tetszett. Godzilla minden megjelenése eléggé epic lett.

  6. Werbalisztika: nem ugráltak, amcsik Godzillának, japánok meg Gojira-nak mondták.

  7. nálam szörnyes filmélmények tökéletes, de “csak” 8/10 néhány dolog miatt: szerintem a dark-os feeling ellenére belefért volna 1-2 poénos elszólás valamelyik katonától vagy valami (nekem ez hiányzott, feldobta volna a 90% tátott szájas emberi szálat, ez van).. másik: itt miért nincs pénz nappali CGI-ra, ezen miért kell spórolni, pont Godzillánál??? bezzeg a Transformersek mindent nappal aprítanak…és ami tökre lehúzta az élményt: a SZINKRON, ennyire sietni szoktak ilyenkor, vagy miért ilyen gyatra?? esküszöm még azelőtt többes számban beszéltek a MUTOkról, amikor a Nevadai még sehol nem volt pl…

    nem tudom ki hogy van vele, de nekem rengetegszer Jurassic Park 1-hez kötődő deja vum volt (pozitívum): amikor az elején leszállnak az ásatásnál…amikor a buszsofőr megtörli a párás ablakot (tökre mint Jeff Goldblum)…

  8. Nekem nagyon adta a film. Ezért napokban megnéztem a 98-ast, ami nemhogy szörnyfilm, de még egyszerű filmként is borzalmas, rég láttam annyira szart. De ez a mostani Godzilla űbereli minden szinten. Mozi kilépése után nekem is olyan érzés volt, hogy Godzilla nagyon kevés volt a vásznon. Mutokat többször is látunk teljes nagyságukban, de Godzillát egyszer se, farka végétől az orra hegyéig nincs róla kép, amit sajnáltam, de így is borsódzott a hátam. 7.8/10

  9. SPOILER

    Hát amikor a végén Godzilla beleokádott a MUTO szájába, azt hittem elélvezek akkora epic jelenet volt. :D Azt a képkockát lefényképezte az agyam és máig előttem van.. Imax-ben is megnézem.

  10. brekk: SPOILER
    Számomra az azt megelőző jelenet volt a lehengerlő, mikor egyszer csak végig szaladt a kék fény Godzi hátán. Majdnem lefordultam a székről gyönyörömben :)

  11. Tényleg tele volt klisével, de engem itt egyáltalán nem zavart, (lehet, mert betudtam annak, hogy az oldscool godzillákat idézi.) Ellenben például egy marvel vagy transformers filmmel, ami baromi kiszámítható, klisés és bugyuta. JA és tele van “vicces” beszólásokkal aminél fogod a fejed. Itt pedig köszönet, hogy ezt nem lépték meg. A látvány meg gyönyörű volt.

  12. Szerintem is korrekt szörnyes film, nagyon jó hangkeveréssel. A fostalicska szinkronon kívül, csak a kép életlensége és sötétsége volt zavaró.

  13. Szerintem az utolsó fél óra menti meg a filmet. Az emberi karaktereknek semmi jelentőségük, nem tudom minek erőltették oda őket, tök fölöslegesek…

    A jelenetek megvágásától agyfaszt kaptam, végre beindult volna vmi jó kis harci jelenet erre vágás és beadják a katona családját meg ilyen szarságokat… ki a faszt érdekel ez mikor mindenki arra kíváncsi ahogy a szörny zúz…

    De legalább a film végi fight adta :) Nagyon kellemes csalódás és meglepetés volt, hogy benne volt a filmben a “tűz okádás” cool colt az is ahogy a farkán végig szaladt a fény, meg az is amikor “madár – fióka etetéssel” megetette :D

    Jah a végén meg nem szaroztak valami sokat a lezárással, godzilla elúszik villany felkapcs … no comment.

    Egyes jelenetekben tök fürge és mozgékony gondzillát mutatnak másik jelentben meg egy lomha valamit (a film végén mikor elmegy tisztára mint vmi puhos elhízott disznó :D

    A film szerintem darabjaira szedhető hemzseg a hibáktól, ennek ellenére megérte megnézni. Bízom benne hogy ettől sokkal jobb második részt igyekeznek összehozni.

  14. Az emberi szál nagyon unalmas volt de legalább az tette ki a film nagy részét, a háromnegyedénél már rohadtul untam az egészet. A szörnyek meg a fightok jók voltak de nagyon ritkán fordultak elő és akkor is csak pár másodpercig tehát szórakoztatónak sem mondanám. Összességében ez egy szar film.

    10/4,5

  15. Iszonyat vártam a filmet és hatalmasat csalódtam benne. Ritka szar lett sajnos. Godzi jól néz ki még ha kicsit dagadt is, de azért beszaratós. Viszont a film egy unalmas fos. Előttem már jópáran leírták miért. Szörnyfilm, amiben alig mutatják a szörnyeket, ha mégis akkor is inkább a MUTO-kat. Spoiler. A film vége meg egyenesen röhejes. Szét van szedve a város, erre a gyíkot mindenki ünnepli, egyesek meg meg is siratják, közben tv-ben a híradó “Városunk megmentője?”. Közben persze Godziról azt hiszik meghalt, senki nem tudná megállapítani hogy még él, aztán láss csodát felkel és visszacammog az Óceánba, mint aki jól végezte dolgát. Bazzeg. Azt hittem sokkot kapok. És hová megy? Mi a retket csinál stb.? A film hemzseg a hibáktól, a forgatókönyv kb. egy kap lehetett, a színészek emg katasztrófálisak, csak Brian C. nem, de őt emg 10 perc után megöletik. XD Jajj de mekkora egy kidobott pénz volt, de sajnálom…
    Egyetlen egy pozitívuma a filmnek, hogy abban a röpke összesen talán 10 percben amikor mutatják a fightokat, meg a lényeket, az király, de ennyi.

  16. Sajnos a katakterek mindegyike nemhogy 2D, de inkább egydimenziósak voltak, és még ezt sem sikerült minimális élettel megtöltenie a pocsék színészeknek. Különösen idegesítőek voltak a gyerek karakterek. A film erőltetett mondanivalója meg egyenesen facepalm… Csak a zúzás miatt, egy jóindulatú 6/10
    Kár, mert a trailerek alapján nagyon vártam ezt a filmet.

  17. Agyamra megy már, hogy százból száz kritika lehúzza Aaron Taylor Johnsont.

    Számomra meg pont hogy kész felüdülés volt végre egy olyan hőst látni, aki nem hősieskedik, és nem körülötte forog a világ.

    Talán érdemes lenne észrevenni azt, hogy a filmbéli karaktere egyrészt katona, másrészt pedig családapa! És a filmben az első perctől az utolsóig pontosan ennek a két státusznak megfelelően viselkedik! Pont. Nem szájaskodik, nem szerencsétlenkedik, nem a meggondolatlan cselekedeti mozgatják előre a cselekményt. Szóval karizma nélküli, színtelen-szagtalan alakítás, perszehogy. Viszont ez kib*szottul jól áll neki. Ettől lett hiteles.

  18. Imaxben volt szerencsém látni, hát kerüljétek el messziről, sima 2D-ben is jó lett volna. Amúgy szerintem nem nagy durranás a film, egyszer nézős. Ahogy többen is írták a story tényleg gáz, a látványtól sem kell hanyatt esni, mert rengeteg jelenet este játszódik a szörnyek is sötétek ráadásul nem folyamatosan mutatják őket. Egy kis szörnyharc majd váltás a katonákra és a civilekre.
    Szóval elég felejthető film volt. Ezért kár volt újra csinálni.

  19. Hát engem a gyerek baszott fel nagyon, még úgy is hogy alig volt ideje rá (hála az istennek)

    Spoiler:
    A várost amiben apám volt porig rombolták kur@nagy szörnyek? Meh.
    Az iskolabusz mellé parkolt egy tank? Meh…
    Egy kurv@nagy szörny mászott elő a híd alól? Whatever..
    Épp rommá lőnek körülöttem mindent miközben a szörny lebontja a hidat? No fucks given.
    Apámmal vagyok a lerombolt városomban, anyám valószínűleg halott. Nagyügy…

    Ennél rosszabb gyerekszínészt nemigen láttam még. Faarcúságban versenyezhetne Steven Segallal…

  20. Hát igen, ahol az emberek kb hangyák! Mást nem is lehetett várni a filmtől, mint pusztítást, s véres küzdelmet! Emiatt jó volt! Nekem a Breaking Bad-s fazon volt sok, jó is hogy eltávozott! Ha pl. a trailerben nem lövik le, hogy valszeg a srác anyja is, akkor az még egy kicsit lehetett volna érzelgős rész! Az jó volt benne, hogy végülis az emberek próbálkoztak, de nem rajtuk múlt a siker, hanem Godzillán!
    Human igazad volt abban, hogy megint egy erőltetett 3d szarság, 2d-ben jobb lett volna, sok a sötét jelenet!

  21. picit hosszú lesz talán, bocs. a rendező első filmje alapján (Monsters) nem lepődtem meg, tök jó volt a koncepció, hogy a szörnyek csak háttérként szolgálnak az emberek vergődéséhez és szinte össze sem kapcsolódott a két – hmm, világ? – csak egyszer-kétszer, szóval ez teljesen oké. de ehhez ezerszer jobb dráma kellett volna emberi oldalról, meg pár igazi színész is.

    szóval az a baj, hogy a film végig az emberi szereplőkre épített, sőt igazából csak egyre, mert Cranston elég hamar kihullott ugye. és vele együtt az érdekes emberi szál is. meg a színészet. még Ken Watanbéból is képesek voltak egy üres bábot csinálni, nice. a fiú meg nem csinált semmit csak ment, ment, és a háttérben néha felbukkantak a szörnyek. ez így nagyon kevés volt a drámából. nem volt súlya az egésznek, semmi. ki merem mondani, hogy a film ezen része – tehát sajnos kb. 70%-a bazi unalmas volt. olyan ásítozósan.

    és akkor jöttek a szörnyek. 10/10, kérdés nélkül, tökéletes volt. a reptéri jelenet, sőt igazából egész Hawaii meg utána ami jött, minden szuper. az ejtőernyős ugrást az egész terem némán nézte, ott akkor megfagyott a levegő. a végső nagy összecsapás. a hidas jelenet. ennyi maradt meg az első 20 percen kívül. ezen kívül teljesen felejthető film. csalódás.

    összefoglalva nem volt rossz, de sajnos jó sem. teljes mértékben közepes, túl sok unalmas üresjárattal. csak az ejtőernyős rész miatt hat pont, az plusz egyet ér.

    idén ez volt az első mozis filmem, vártam. lement előtte a GotG trailer, az Edge of Tomorrow meg az Interstellar előzetes. a film elején még úgy gondoltam, mindet megnézem majd moziban. a végére csak az Interstellar maradt talpon, ha idén is ez a blockbuster, ilyen egy „JÓ” blockbuster, akkor nekem ez nem kell. majd itthon.

  22. Szerintem olyan szintű logikátlanságok volt a filmben, hogy már komolyan kellemetlenül éreztem magam.
    Az egy dolog, hogy “sugárzást eszik” (vagy mit mondtak a szinkronban). De ha ezt TUDJÁK, akkor mégis hogy gondolják, hogy majd egy atombombával (amit amúgy úgy elropogtatott, mint valami snacket…) meg tudják ölni?
    Az ilyen apróságokat már meg sem említem, hogy gyalogsági fegyverekkel lőnek rá (sőt, egy jelenetben a főhős(?) egy mezei pisztolyt ránt elő! LOL!), amikor a lénygesen komolyabb lövedékek, sőt a rakéták sem kottyantak meg neki.
    Az is elég nevetséges, hogy egy ekkora batár cuccot nem találtak…

    Az nagyon igaz, hogy a karakterek rém erőltetettek voltak. Nem is értem, hogy minek kellettek egyáltalán bele?
    Nekem a ’98-as verzió, szintén épületes baromságai, és még a korhoz képest sem kiemelkedő CGI ellenére is jobban tetszett.
    Nem sűrűn szoktam ilyet érezni, de most kifejezetten sajnáltam a mozijegy árát.

  23. Süci
    Lehet aludtál a film közben, de Godzilla oda megy vissza ahonnan jött (milyen meglepő), az óceán mélyébe, a föld alá

    TibChee
    Az atombomba először robban, ami nagy hőt és nyomást eredményez, ami valószínű tényleg elpusztította volna(mutokat), a sugárzás csak a robbanás után terjed. Az pedig szerintem normális, hogy az ember azzal lő amije van, te is így tennél ha mást nem nyomnak a kezedbe.
    Godzillát meg azért nem találták mert a föld mélyén volt, azt meg az ember csak kis százalékban ismeri. És pont a 98-ast mondod? :D Annál logikátlanabb, idétlenebb, borzalmasabb szörnyfilm nem létezik a világon.

    Szidjátok a logikátlanságait, olyanokat amiket meg is magyaráznak a filmben. Akkor a filmmel van baj vagy veletek? Már bocsánat.

  24. Süci: régi Godzilla filmben is volt ilyen, szerintem remek volt, hogy “városunk megmentője” erre még biztonság kedvéért átgyalogol az autópályán és elúszik anélkül, hogy minket figyelembe venne.

  25. Nekem totál adta a film még sima verzióban is mert nem nagyon vagyok oda a 3D-ért.

    Történettől nem tudom egyesek mit vártak? :)

    Ennek a filmnek arról kellett szólnia amit láttunk és olyan látványt kaptunk hogy csak na, sokkal többet nem szabad várni az ilyen kategóriájú filmektől.

    Ez szórakoztató film nem több, nem gondolkozni kell rajta hanem nézni és élvezni.

    CSAK JELZEM: 93 MILLIÓVAL nyitott a film amerikában wolrldwide meg 103 szóval a gyártási összeget vissza is hozta a film, persze tudom sokan az emerikai bevételeket nézik hogy az visszahozza-e de akkor is már csak pluszt fog termelni a film innentől kezdve és ahogy néztem kajálták az emberek szóval ha lesz 2. rész akkor örömmel fogadom azt.

  26. Ja és még annyit hogy a 98-as Godzilla 30 milliával volt olcsóbb film az akkori tecnikával ami azért gáz és látványban köszönő viszonyban sincs egymással a két film. :)

  27. Most jöttem moziból vegyes érzelmekkel.
    Emberek sokásós szenvedése tök felesleges volt. Ez a szétszakad a család megtalálják egymást téma. Meg minden ott történik ahol vannak….
    Meg a végén Godzilla hero lett aranyos pofával fekvő szörny…
    na kb. ezek nem kelettek volna bele és akkor egy sima erős közepes szörnyes film. Esetleg kidolgozottabb bunyó a szörnyek között.
    Fiatalabbaknak viszont biztos nagyon tetszett.

  28. hogy mondjak egy hasonló koncepcióra épülő példát, amit viszont tökéletes volt, az a 2007-es The Mist. (A köd) szörnyet abban szinte nem is látunk, de végig olyan feszültség van a filmen, hogy huh. pedig csak két tucat ember összezárva egy vegyesboltban két órára, mégis. egy perc unalom nincs.

  29. zo:
    Nem tudom, hogy a sugárzás hogy meg mint terjedne, de akkor is lényegében a kajájával megölni eléggé WTF, szerintem. Vagy akkor már nyugodtan lenyelethették volna vele, aztán bumm, amikor már lent van.
    Az oké, hogy a földben nem találják, főleg, ha nem is keresik kifejezetten, de amikor azt keresik, hogy hová mehetett (miután “felébredt”, vagy mi), akkor azért elég érdekes… Egy mezei GPS méteres(?) pontosságú, a Google Maps is elég pontos műholdképeket ad (hát akkor még egy katonai), kissé meglepő, hogy egy pillanatra is el tudott tűnni egy akkora izé.
    Jó, az némi magyarázat a dologra, hogy utolsó pillanatban még megpróbál főhősünk egy pisztollyal kárt tenni a szörnyben, utolsó kétségbe esésében. De hogy eleve gépfegyverrel lőnek rá a katonák, amikor már a tank sem ér semmit, az elég megmosolyogtató.

    Őszintén szólva elég régen láttam már a ’98-ast, de az emlékeimben megalapozottab eredettörténet él, mi szerint egy atomerőmű melletti sugárzás okozta a mutációt. A mostanit meg tegnap előtt láttam, mégsem rémlik, hogy tulajdon képpen hogy is lettek itt ezek a cuccok?

  30. gabiru: ne dobálj számokat ha nem érted őket? a bevétel nem 100%-a a stúdióé plusz a gyártási költségből a marketing mindig kimarad.

  31. Hát nekem csalódás volt,valahogy többre számítottam!
    Alapjáraton a film nem is godzilláról szólt inkább a két parazitáról többet is mutatták oket!Godzilla meg dagadt volt :) sokkal jobban mutatott a 98-as!A történet megállta a helyét,de a színészek gyengék voltak a cgi is lehetett volna jobb!A stáblista utáni jeĺene nagyon ütött meglepődtem rajta!!

  32. én csak azt nem értem, ha már sikerült azt megemésztenem, hogy egy kis molylepke ami kikelt egy olyan tojásból ami köszönő viszonyban sem volt a film végén látottal, elmegy egy atomerőműbe tovább fejlődni, hogy mi volt az a hatalmas csontváz amit megtaláltak a bányánál? vagy annak semmi lényege, esetleg tease a 2. részre?:D Valakinek valami racionális , vagy jól hangzó infója erről van?

  33. Hát, a szereplők valóban gyengék voltak. A történet sem bonyolult, logikai buktatók voltak benne, viszont az eredeti japán verzióhoz ez illeszkedik a leginkább. A klasszik Godzilla-filmekben Godzi tényleg csak a filmek végén tűnik fel, az emberek mellékszerepet játszanak.
    Nekem tulajdonképpen ez volt a film mondanivalója is: akárcsak a való világban, itt is minden az emberek feje felett fől el, és az ember tehetetlenül nézi, beleszólni nem tud. A legtöbb, amit tehet, hogy megpróbálja túlélni.
    Egy másik megközelítés szerint a mutók az embereket jelképezik, akik szépen szétcseszik a bolygót, ahol élnek, zabálják a természeti kincseket felelőtlenül és akkor jön Godzilla, vagyis a természet, ami aztán szépen helyreállítja a dolgokat.

    A film közepes, klisés, de a látvány szerintem jó. És, nem utolsó sorban, ennek van leginkább a japán vetzióhoz, nem a ’98-as, amerikanizált verziónak. Oh, és plusz pont, hogy végre nem amerika menti meg a világot! :)

  34. benCISUE: SPOILER? a hatalmas csontváz egy másik Godzilla volt, amibe belefészkelt parazitaként a Muto, és a testet használta tulajdonképp bábnak. Mivel maga Godzilla is atommal táplálkozik, így a parazita az ő testéből szívta el a számára szükséges “tápanyagot”, így maradt életben. És valószínűleg ez megismétlődött volna most is, ezért a mostani Godzilla motivációja az volt, hogy kicsinálja ezeket a lényeket, nehogy úgy végezze, mint az elődje. SPOILER VÉGE

  35. Teljesen jó volt a film, töbször kirázott a hideg godzilla hangjától! Hazaértem és egész éjjel a film forgott az agyamban. Szerintem pont így volt jó, hogy nem mutatnak meg mindent az első 5 percben (pl tavaly a tűzgyűrűben), és ellőnek mindent a film első felében.

  36. Amúgy nálunk nem volt Interstellar:(
    A hangulat kegyetlen jó volt, hang úgy szintén, színészek és karakterek…ezt Mundruczó kutyái is eljátszották volna így.

  37. zo says:
    2014. May 18 at 20:13

    Süci
    Lehet aludtál a film közben, de Godzilla oda megy vissza ahonnan jött (milyen meglepő), az óceán mélyébe, a föld alá.

    Nem aludtam és vágom, hogy oda megy vissza. De te ezt nem érzed egy rakás nagy baromságnak? 60 évig ott tengődött valahol lent a picsába az óceánba? És hogyan? Téli álmot aludt? Az sem derült ki hogy most ő hogy a p*csába tud ott, úgy élni? Akkor most ő kopoltyús vagy tüdeje van, vagy mit eszik egyáltalán? Vagy őt is az atom táplálja? Aztán a földmag közelében kell lennie, mert ott a sugárzás faja. De hogyan tud ott lenni? Áhhh ez egy rakás szar volt. Meg a végén felkel és az emberek logikus esetben egy ilyen gyíkot potenciális veszélyforrásnak tekintenének, erre ott hullatják érte a könnyeket. Elvileg godzinak kellene fenntartani az egyensúlyt, azt mondja a tudós, mert ő ragadozó. Le is vadássza a muto-kat, de ha olyan nagy ragadozó miért nem eszi meg őket, ahelyett, hogy megöli őket azt csá? Ez a film hemzseg az összevisszaságtól. Szerintem rettenetes lett.

  38. ” de valójában a nem beszélő viszonylag keveset látott hatalmas szörny az, aki megérinti kicsit az embert.”
    IGEN!

  39. Godzilla 1998 – A szőrnyes katasztrófafilm.
    Godzilla 2014 – A katasztrofálisan szőrnyű film.

    Ezeket az újrázásokat szeretik eléggé elszarni. Pont annyira férges koncepció lett, mint a wolfman azzal a torzomborz hülye majomfejével /mert a régihez akartak hűek lenni/ viszonyítva a sok új jobbféle farkasember látványkonceptekhez képest.
    Itt is a béna ratyinger régit akarták majmolni, és sikerült is nekik. Még a trailer alapján akármi lehetett volna, de a filmet megnézve, háát, ez a godzilla nagyon béna lett, ami a szörnyeket illeti.
    Azok a deceptikon fejű botsáska szerűségek is, jaaajjj. Godzilla a kedves szőrnyeteg, pakolgatja a nagy csülkeit, meg odapiszkál a karjaival. A sztoriról meg szereplőkről nem akarok írni, elég annyi ,hogy nem tetszett. Én a szőrnyeken akadtam ki igazán, nagyon ovoda ez az egész így. Borzalmasan béna szar selejt film lett.
    PAcific is jobb ennél, ez már az utolsó döfés bele.

    CGI persze jó, de ez ma elvárás!!
    A 98 as minden téren sokkal jobb volt, Szőrny kontra ember sokkal érdekesebb volt, mint ezek a dinka dínok ahogy gyakják egymást.
    Amúgy Emerich Godzillája kinézetre is jobban tetszett, az egy nagyon nagy előrelépés volt az ereedetből való japó ratyiszőrnyhöz képest, ez meg egy oriási visszalépés. NEM JÖTT BE…

  40. Emmerich-é csak egy sima dinoszaurus volt, semmi köze Godzillához, de ez már kb. 1000-szer le lett írva.

    Malachi

    Attól, mert te nem láttad a stáblista utáni jelenetet, más már hazudik? Bravó!

    Godzillát meg azért ünneplik, amiért az embereket sem támadja meg: mert Japán. Ez is egy visszanyúlás az eredeti Godzillához. Egyébként meg elgondolkodott már valaki aon, hogy miért is hívják God-nak? Hát ezért.

  41. linket nem adok, mert nem kerül ki soha, de neked is csak egy Google keresésedbe került volna. Edwards a rendező. tessék:

    “So we don’t have to sit through the credits and wait for something in the end?

    Edwards: There’s no … I don’t know what they call it. They have stupid terms for these things, like “button”? I know these terms now. There’s no “button” at the end of this film. I had a little campaign that we weren’t going to do that. It should just be a movie on its own. And if there’s another film ever, that should be on its own as well. All my favorite sequels and originals, films that got it right, exist on their own.”

  42. és már be is jelentették a folytatást, möhöhö. bár nem tudom a Deadline Hollywood mennyire hiteles. most lesz egy évem azon tépelődni, hogy megnézzem-e moziban. pff. :D

  43. A folytatasos hirnek orulok. Ha lesz meg 5-10 resz talan ossze lehet belole vagni egy masfel orasat amiben Godzilla nem csak teaselesnek van, hanem tenlyeg kap egy kis idot a vasznon.

  44. Istenem, ha nem lenne az Emmerickh-féle borzalom, vajon akkor is ennyire sírna egyesek szája?
    EZ A Godzilla, az csak ‘Zilla volt, semmi köze nem volt az eredetiekhez!

    Terror Tarol:
    “ratyi”, “fos”, “fos”, “szar” “ratyi”…. Vágjuk, kreatívabban is lehetne kicsit esetleg….

    HighwayCat:
    “Ha lesz meg 5-10 resz talan ossze lehet belole vagni egy masfel orasat amiben Godzilla nem csak teaselesnek van, hanem tenlyeg kap egy kis idot a vasznon.”

    Akár, de az IGAZI Godzilla-filmek mindig is ilyenek voltak, szóval ha lesznek folytatások, én speciel remélem, hogy ehhez hasonlóak lesznek, nem valami Pacific Rim-szerű borzalom! Max esetleg kicsit erősebbre írhatnák majd az emberi szálat…

  45. amiért beültem megkaptam. lófost huggyal. de ettől függetlenül jól szórakoztam. Godzilla jól nézett ki, a színészekről meg elmondhatjuk, hogy a Barátok közt stábjából is jöhettek volna.

  46. Nem értem a nagyon erős fanyalgókat. Rendben, nem volt tökéletes a film, de olyasmikbe köttök bele, ami az ’54-es filmekben is alap volt.

    Godzilla nem egy dínó. Sose volt az. Egyetlen filmben volt dínó, mégpedig az Emmerich-félében (ez nem negatív kritika, én elfogadtam az ő verzióját is anno). Ez egy félig gorilla, félig sárkány mutáns óriás, aki általában a filmek végén felbukkan és rendet tesz. :) Ennyi. Mit vártatok ettől, de komolyan? Godzilla mindig is ilyen tohonya volt kissé, kinézete, viselkedése nagyszerű főhajtás volt az eredeti filmek előtt, mindezt úgy, hogy kicsit mégis sikerült mozgékonyabbá tenni ezt a hatalmas testet.

    Színészi játékkal sem volt gondom, egy ilyen jellegű filmbe elég ha csak néznek elszörnyedve. Nem volt túlzóan rossz egyik színész sem, max az eszköztáruk kimerült 3-4 féle tekintet váltogatásában (de ha felbukkanna itt egy Godzilla én is csak néznék, meg próbálnék túlélni, nem hiszem, hogy a félelmen kívül bármilyen egyéb érzelmeket tudnék produkálni).

    Szerintem G. első felbukkanása izgi volt. Jók voltak még: szörnyhangok, az alagutas-hidas jelenet és a finálé előtti ejtőernyőzés. Lúdbprös lettem akkor is, mikor G. okádta azt a fényt :)))

    Ami nem tetszett: a szövegkönyv szerintem suta volt itt-ott, de lehet a szinkron is rétett erre még egy lapáttal. Majd kíváncsi leszek rá eredeti nyelven.

    Vannak benne apró logikátlanságok, 1-2 marhaság is akad, de erre azt tudom mondani, hogy egy olyan filmről beszélünk, amiben hatalmas szörnyek városokat gyaknak le. :) Műfajon belül jó volt. Simán 7/10 (műfajon belül).

  47. 54. es , látom a lényeget sikerült kiragadni XD …. Mind1…

    több mint 1500 /elrabolt/ forintért kijár a hőőőbörgés..
    Azzal egyetértek viszont, aki azt írja, hogy a 98’as verzió nem teljesértékű zilla film, igen, akkora koncept váltás történt, hogy lett belőle egy emészthetőbb szörnyes, akár dinós film. De szerintem ez nem is baj, hogy a nagy gumiszörnyek egymás elleni buzulását kiirtották belőle, kevésbé volt így ovodás. Nagyobb szerep jutott az emberanyagnak, nem csak lábpiszokként nyüzsögnek szinte mint az újban. Hadsereg + helikopteres rész is jobb volt az előzőben.
    98 ban sikerült a régi stílust sokak értékrendjébe kiölni, és nem is hiányzott egyáltalán sem a japó bénaság. Akkoriban pedig nem kongott a mozi amikor az ment 16 évvel ezelőtt.
    Lehet szeretni / utálni, ez is csak egy vélemény volt.

  48. David R. Blake
    +1
    Végre valaki, aki konyít is valamit az egészből :D így az 54. hozzászólásra csak sikerült

    Amivel szidjátok ezt a filmet, az a 98-asban még retardáltabban van megcsinálva. Annál gyerekesebb, logikátlanabb, ostobább, szarabb filmet rég láttam. Vagy sokan még a gyerekkorukban látták utoljára és még azok az érzések vannak vagy tényleg semmit se tudtok az eredeti Godzilláról. Aki meg csak tipikus amerikai Pacific Rim stílusú egész estét rombolást várt az nézzen mást. Így volt jó, így tették feszültté a hangulatát, akinek meg nem jött át azt sajnálom. De embere válogatja.

  49. zotty, te milyen feszültséget véltél felfedezni a filmben? őszintén kérdezem. addig volt feszült, amíg Cranston élt, az ő drámája a halott feleségével meg a felelősséggel hihető volt és korrekt. ami utána jött, azt meg hagyjuk.

    egy dolgot kellene észrevenni: tökmindegy mennyire hű most ez az erdetihez, vagy mennyire szar a 98-as film, lényegtelen. kár, hogy erre megy el a “párbeszéd”. a film önmagában nem állja meg a helyét, mert filmnek unalmas, szörnyfilmnek kevés, mindenből van benne egy kicsike, és ha összeadjuk a részeket, a végeredmény erősen gyér. szerintem ez a baj vele, és az nem menti meg, hogy összehasonlítva egy 16 évvel korábbi próbálkozással, ez maradt igazán hű az eredeti filmekhez.

  50. Számomra az ejtőernyős jelenet feszültséget hozott. Nem tudom megmondani miért… szerintem a zeneválasztásnak is köze van hozzá, ami alatta ment. Jó volt.
    Meg az elején egy kicsit a Cranstonos résznél (mikor várta az asszonyt az ajtóba). Meg elképzelhető, hogy egyesek a hidas-barlangos jelentsort is feszültséggel telve nézték, én inkább csak élveztem.

    Úgyhogy Malachi nem értem, miért csodálkozol ennyire a “feszültség” és a 2014-es Godzilla egy mondatban említésén.

    Szerintem nem volt kevés szörnyfilmnek.

  51. jogos, az ejtőernyős részt még én is írtam az első kommentemben. akkor már van 25 perc feszültésgünk, alakul. mindegy, nem akarok én bizonygatni semmit, összességében sajnos nem tetszett a film, pont.

  52. Mai mércével két lehetősége volt a filmnek:
    1. Fuck it legyen valami elnagyolt magyarázat meg vmi gagyi emberi szál és közben MONSTA BUNYÓ EZERREL!!!!!!
    2. Jó emberi dráma és közben jééé szörnyek vannak a háttérben. (Ez működhetett volna vmi random szörnnyel de nem GODZILLÁVAL amikor mindenki azért megy a moziba mert GODZILLÁT akarja látni.)

    Sajnos a film mindkettőt akarta, de egyik se sikerült neki. Muszájnak éreztek egy emberi főszereplőt belevinni pedig ott volt készen a főszereplő a plakáton akire mindenki kíváncsi volt. Random emberek gondolataival is nyakon önthettek volna akkor is jobb lett volna a film ha tényleg godzilláról szól és legalább spóroltak volna a színészek bérén.
    Azt kell mondjam tényleg még a Pacific Rim is jobb volt mivel az azt adta amire vágyott a néző aki bemegy egy olyan filmre.

  53. Revidiálnom kell az alláspontomat! Ma délután meg kellett néznem másodszor is, mert a barátnőm rágta a fülemet, hogy látni akarja, és basszus élveztem! Mármint a filmet. :D Azt hittem halálra unom magam, bekészültem négy sajtburgerrel, hogy lefoglaljam magam, de azt kell mondjam jobban tetszett, mint pénteken, mikor először néztem. Kicsit jobban belemélyedtem a filmbe, így a színészek sem voltak olyan gázok, kivéve Watanabe, aki továbbra is csak bárgyú fejjel és nyitott szájjal bambult két tőmondat között, a történet is szépen sodort magával, a szörnyharcok továbbra is epic zúzók voltak… fel is javítottam az IMDb-n a hatos értékelésemet egy 7/10-re.

  54. Ez a film úgy volt jó, ahogy volt. Nem is kellett bele több történet, kit érdekel. Nagyon jól nézett ki az egész film.

  55. Nem tudom, hogy néhányan miért nézték mg egyáltalán ezt a mozit? Én azért, hogy lássam amikor Godzilla odabasz… Ha oszkár-díjas színészi drámát akarok nézni, akkor azt nézek.

    Egyeseknek minden baj. Ha a főhős ‘murica fuck yeah, akkor az. Ha meg egy egyszerű katona/családapa figurát akar hozni több kevesebb sikerrel, akkor meg az.

    Itt picsog a kommentelők 2/3-a olyan dolgokért ami a filmben is meg lett magyarázva (még ha elég sután/kurtán is). Nem vagyok egy hatalmas Godzilla fan, de itt néhányan még arra is rácsodálkoznak, hogy miért Godzilla a Godzilla. Magyarázatot akarsz valamire? Elég kiterjedt a Godzilla univerzum olvass utána! Godzilla mindig is mackós volt. Miért minek szeretted volna látni? Szálkásra gyúrt szőrtelen köcsögnek?

    Aki szerint a ’98-as film olyan szuper az valószínűleg ’98-ban általános iskolás korában látta először és utoljára. Annál még az ’54-es eredeti Godzilla film is mérföldekkel jobb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.