Könyv: Hogyan rohanj a vesztedbe (x)

A Ted elkövetőjétől, de a borítón legalább minden nagybetű, így nem futunk bele. A múlt héten nem csak ti nyerhettetek a könyvből, hanem én is kaptam egy példányt az Agave kiadótól, na meg a könyvesboltokban is kapható.

Az a helyzet, hogy én régen elég sok “film után könyvet” könyvet olvastam, olyat amik tényleg a film után vagy mellé íródtak, nem pedig belőlük készült a mozi. A többségüknél ez sokkal gördülékenyebben olvasható. Bár direkt nem akartam az utolsó oldalig jutni, de 60-ig elrepült az idő. Avagy amolyan nyári vicces ponyva szint, de senki sem várt itt szépirodalmat gondolom.

Amúgy tipikus Seth MacFarlane humor az egész. Olyan, mint a Family Guy vagy épp a Ted. Nekem úgy tűnik, hogy a forgatáson improvizáltak is dolgokat, így 1-2 poén mintha eltérne. Ezen kívül a helyzetek leírása is kicsit mást emelhet ki, mint amit esetleg az ember moziban néz. Pl. a könyvben elmosolyodtam az aranyásó kutyáján, amikor Anna először hívja magához, míg a moziban ez semmi extra nem volt. Na meg Seth MacFarlane színészi képességei sem jelentenek olvasás közben gondot.

Amit viszont ki akartam emelni, mert engem zavarni szokott, hogy miért kell a mozis posztert ráhúzni a könyvre? Itt szerencsére ott a választás, és ha a külső borítást leveszi az ember, akkor alatta egy sokkal képzeletbarátabb kép lapul (fent a jobboldali). Az is a filmből van, de jobban illik egy vicces vadnyugati könyvre.

A hivatalos tartalom itt olvasható ha gondoljátok.

*a poszt teljesen az én véleményem, annyi volt az (x), hogy mindenképp írjak a könyvről pár szót. A filmről is fogok estefelé, vagy holnap.

human
írta
2014. 06. 17. 12:00
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Könyv: Hogyan rohanj a vesztedbe (x)” bejegyzéshez

  1. Borítók terén már csak az a rosszabb ha a könyv előbb volt, mint a film mégis megkapja a fent említett posztert. Sokuknál pl. World War Z ha nem a sokkal drágább limitált kiadást veszed esélyed sincs egy korrekt borítót kapni. Hozzáteszem egyes haza könyv kiadások egyébként se lettek túl esztétikusak, vagy olvasó barátok. Ott vannak a régi akár Delfin vagy Kozmosz könyvek. Azok még megélnek 30 évet, ráadásul az oldalak fele nem margó, és nem 14 betűt használnak, hogy vastagabbnak tűnjön. Agave kiadások nagyon igényesek, és jópár könyvem van tőlük a polcon, de azért mert nincs választék.

    Hozzáteszem képesek másik végletbe is átmenni, és miniatűrizált kiadást készíteni pl. egyik kedvencemből a Ready Player One-ból. Angol eredetit beszerezni persze macera, de az már más téma.

    Meg kell jegyeznem a negatívumok mellett azért, higy legalább a polcon jól néznek ki a vastag szegélyek, és egy teljes gyűjtemény is esztétikusan mutat, valamint otthoni olvasatra tökéletes., mint a nagy antológiák is. Ennek ellenére szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy a legtöbbet tömeg közlekedés alkalmával van időm olvasásra, olyankor viszont gyakran már nem szívesen veszem elő tömegben, mert féltem.

  2. human: Amugy kik nyertek? Azt hittem ki lesznek rakva… Bár lehet csak én siklottam el felette…

  3. Budapesten az őslényesben lévő moziban a jegy mellé adnak egy 25%-os kupont amivel olcsóbban lehet megvenni a könyvet.
    Lehet,hogy máshol is így van.
    Gondoltam ha teszik a film akkor beruházok rá.
    Így meglett nekem is. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.