A Million Ways to Die in the West: CHALLENGE ACCEPTED

I’m about to shoot a full load at your cans. A Million Ways nagyon hangsúlyosan a Ted készítőjétől érkezett, elég csak a borzasztó magyar címre nézni, vagy akármelyik poszterre, de nem meglepő módon, rosszabb annál a vígjátéknál.

A történet? Izé, nem nagyon van. Egy béna férfia megtalálja a golyóit egy nő hatására. Kb. ennyi.

A pozitívummal kezdeném: nagyon bejött a 20. századi gondolkodásba csomagolt vadnyugat. Ez alatt azt értem, hogy ami manapság barbárságnak tűnik arról ők teljesen természetesen beszélnek, mint amikor mi veszünk valamit a boltba vagy nem tudom mihez hasonlítsam. Tipikus Seth MacFarlene humor az egész, rengeteg utalás, pár cameo, és millió mód a halálra.

Sajnos a fentebb említett jó dolog úgy 30 percet ér a filmből, a többi… Kezdjük ott, hogy túl hosszú a VeszTEDbe. Se történet, se elég poén nem volt erre a majdnem 2 órára. A Ted rövidebb volt, és csak az utolsó 20-30 perc rossz belőle, ennél a filmnél meg az első 20-30 jó és utána halálunalom található.

A másik, hogy ezúttal a rendezés is jobban fájt. Valahogy erre a történet szerűségre és vadnyugati környezetbe nem illet ez az improvizációs hangulatú szerkezet. Egyszerűen nem működtek a gegek.

A legnagyobb gond mégis ott volt, hogy MacFarlene ezúttal magára osztotta a főszerepet. Hiába na, azért Marky Mark valahogy jobban ért a komédiához. Na jó, ez hülyén is érthető, inkább úgy mondom, hogy jobban ért a vicces forgatókönyvek eljátszásához.

Elég nagy csalódás lett A Million Ways to Die in the West, pedig nem is olyan hatalmas elvárásokkal ültem neki, csak reménykedtem, hogy elmegy. Amúgy pedig igazából azért készült el a film, hogy Seth MacFarlene megcsókolhassa Charlize Theront. Szerintem volt már pár forgatókönyv, ami ilyen indokkal íródott, de Seth eljutott a megvalósításig is!

13 hozzászólás a “A Million Ways to Die in the West: CHALLENGE ACCEPTED” bejegyzéshez

  1. Ténylewg nem volt nagy eresztés, de szerintem egy laza délutáni mozinak tökéletes. Kelemesen elszórakoztam és kikapcsoltam rajta. Seth tényleg nem nagy színész, de szerintem beleiollett ebbe az idióta hangulatba. Az indiános jelenttől kezdve kicsit olyan mintha csak hozzátették volna a filmhez, hogy kerete is legyen az egésznek.

    Igazából pontosan azt hozta amit ígért. Nem volt soha szó róla, hogy ez valami nagy blockbuster mozi lesz, csak egy szokásos Family Gy szintű vígjáték, amit szállított.

    Szerintem érdemes megnézni, nem bántam meg, hogy elmentem rá.

  2. A tednél már kiderült, hogy macfarlane nem tud kitölteni egész estét játékidőt, nem is értem milyen alapon van ennek a filmnek létjogosultsága.
    Maradjon a sorozatoknál, ha már egyszer abban sikeres.

  3. “Amúgy pedig igazából azért készült el a film, hogy Seth MacFarlene megcsókolhassa Charlize Theront.”

    Én is végig ezen gondolkoztam mikor a filmet néztem :D Simán meg lehetett volna csinálni a filmet úgy is, hogy ne legyen szerelmi szál, elvégre ez egy vígjáték és nem a romantikáért ülnek be rá az emberek.

    Amúgy még így is azt mondom, hogy szerintem simán jól szórakoztam rajta.

  4. Nekem ebből simán kinéz majd egy BD,mert nagyon tetszett.

    Csak szinkronosra tudtam beülni de meglepett,hogy mennyire nem zökkentett ki.

  5. Nagyon jo volt felhötlen kikapcsolodasnak. En csodalom McFarlane-t, hogy olyan hetköznapi dolgokat tud vicces modon meglatni es elöadni, amit es ahogy senki mas.

    Szerintem nagyon is unique a csavo es lehet, hogy nem nagy szinesz, de nem is karakterdramat varok töle, amit meg jatszik, arra tökeletesen megfelel.

  6. HÁH tudtam hogy nem lesz jó, ezért is nem izgattam magam nagyon, amit nem értek hogy kb a legnagyobb dolgot is ellőtték a trailer-ben, a Back to the Future-ös poént….azt talán külön megnézem

  7. Oh bmeg, ez nagyon gagyi volt, megtekinteset semilyen korosztalynak nem ajanlom.
    Es hittem neked human, ami az elso fel orat illeti, de az is szar volt.

  8. Nyilván ízlések és pofonok, nekem kimondottan tetszett és nagyon jól szórakoztam rajta végig, nálam egyértelműen nyerő a film.

  9. Én Seth helyében beleírtam volna egy szexjelenetet is. :D Amúgy a sztori nulla, de az előadásmódot és a poénokat élveztem – főleg úgy, hogy egyetlen trailert láttam így a pajtában elejtett cameo is nagyot ütött.

  10. Ne viccelj már, én végigszakadtam. És mindenki más is a teremben, rajtam kívül.

  11. davideomome: es volt aki kiabalt, hogy “emberek, emberek, gyorsan siessenek, szegeny davideomome a varras menten reped”?

    Mert, ha vegigszakadtál, akkor gondolom a varrás mentén…

    Amugy olvasd at megegyszer, hogy mit irtal es probald meg ertelmezni, aztan verd a fejed a falba szazszor.

  12. Most néztem meg az Extended változatot. Annyira nem volt szar, mint amire a kritikák alapján számítottam, de közel sem volt jó film. Igazából nálam a TEDdel van egy szinten, nekem az se jött be igazán (attól függetlenül, hogy pár poénon felröhögtem), meg ez sem, és sok különbséget nem is látok a kettő között. Mondjuk a Vissza a jövőbe cameo kurva nagy volt, meg voltak jó gondolatok benne, de összességében attól még erőltetett volt a nagy része.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.