Felvásárolták a The Vampire Chronicles megfilmesítésének jogait

Hogy ez miért érdekel bárkit? Ide tartozik az Interjú a vámpírral, avagy új feldolgozása jöhet. Remake? Úristen, ugye a Tom Cruise és Brad Pitt főszereplésével készült darabot sokan ismerik, egyik legjobb felnőtt vámpírfilm, erre…

Az Universal Pictures és az Imagine Entertainment csapott le a Anne Rice könyveire. Brian Grazer lesz az egyik producer Alex Kurtzman és Roberto Orci mellett.

20 hozzászólás a “Felvásárolták a The Vampire Chronicles megfilmesítésének jogait” bejegyzéshez

  1. Viszont egy Lestat a Vámpír feldolgozást szívesen megnéznék, ha az Interjú stílusában készülne..

  2. Vagy egy Pandora, esetleg egy Vittorio filmesítés jöhet. Csodálkoztam, hogy ezidáig még nem próbálkoztak ilyenekkel. De azt nagyon remélem, hogy nem találni olyan hülyét, aki remaket akarna csinálni az Interjúból.

  3. Ja, van egy csomó Rice sztori, ne már ezt a Cruise-Pitt filmet újrázzák. Valamint NE tegyék tele tinikkel.

  4. Ennek a két párosnak Alex Kurtzman-nak és Roberto Orci-nak már annyi filmjük van előkészületben, hogy miként fogják ezt bírni!?! :O

  5. Nem kéne hozzányúlni az Interjú a vámpírral-hoz. Nagyon nem kéne. Az egy klasszikus, és nem szép dolog nem megemlíteni a főszereplők között Antonio Banderast, aki szintén nagyot alkotott a filmben. Az a film úgy jó, ahogyan van, max egy digital remastering kell neki – ha még nem volt – és kész. A további Rice-sztorik filmre vitele igen nehézkes lesz a mai korszellemben, felületes szarokat csinálnak, tinihorrorokat vér nélkül, a profitmaximalizálás jegyében, és akkor a mélyebb, részletekbe menő megvalósításról még nem beszéltem. (Rendezés, oeratőri munka, meg hát mondjuk már olyanokat, akik Cruiset, Pittet és Banderast 100%-ban helyettesíteni tudnák…) Szóval elbaszott ötlet ez, egyszerűen már/még nincs itt az ideje.

  6. Tinik, csillámvámpírok, pg 13.

    Örülünk Vincent?

    Az Interjú a vámpírral-nál jobbat nem tudnak összehozni. Az még abban a korszakban készült amikor tudtak filmeket csinálni. Nem véletlenül ez a film mindenki kedvenc vámpíros alkotása. A képi világ, a zene….. Ízig vérig vampire movie. Ezzel szemben nézzük meg a mai próbálkozásokat…. Ha nem épp középkorban írtják a vérszívókat 21. századi fegyverekkel akkor egy kanapén döglenek csupasz mellkassal és ők most akkor vámpírok….
    A kárhozottak királynőjét is csak azzal tudták eladni, hogy beleraktak egy szépfiút meg pakoltak alá rock zenét. Ezzel a rocker csajok 90%-át már meg is nyerték. Egy túlértékelt szarhalmaz.

    De hogy valami építő jellegűt is mondjak: A Vittorio nekem nagyon bejött (leszámítva a beszélő angyalokat). Azzal lehetne próbálkozni.

  7. Volt már Lestat és Queen of the Damned vegyesfelvágott Queen of the Damned címen, de az nem lett annyira sikeres.

  8. A Cruise-Pitt film egy hatalmas szar szerintem. Amit abba leművelnek, majd elhánytam magam. Nem vámpírok voltak azok hanem transzfesztiták.

  9. Miért kéne bárkinek is olvasnia 1 könyvet,ahhoz hogy véleményt mondjon 1 filmről??
    Amugy a legjobb vámpírfilm a világon,és Cruise mint Lestat a valaha volt legnagyobb vámpír alakítás.

  10. Hát nálam a legjobb vámpíros film az Alkonyattól Pirkadatig. :) Meg a Gary Oldman-es Dracula. Abba legalább csajokra hajt, nem pasik nyalogatják egymás nyakát.

  11. Nekem az Interjú a vámpírral és A kárhozottak királynője is teszett, szerintem azt hagyniuk kéne. De a folytatásuk, A testtolvaj meséje elég izgalmas, azzal lehetne mit kezdeni.

  12. Jól van Ákos, levágtuk már, hogy neked baromira nem jött át az Interjú a vámpír lényege, mert titkon Tom Cruise-zal és Brad Pittel voltál elfoglalva…

    Az általad említett “vámpír”-filmek meg koránt sem tökéletesek. Kezdve ott, hogy – akármennyire bírom én is Rodriguezt, meg Tarantinot – az Alkonyattól pirkadatig baromira nem vámpír film, hanem csak egy trash-horror, amiben a szörnyek véletlenül pont vámpírok.

    A Dracula, tény nem egy rossz film, de pont hogy nem Gary Oldman a legerősebb pontja, hanem a Anthony Hopkins Van Helsing-je. Plusz annak a filmnek se a vámpírok a lényege, hanem az ember ismeretlentől való félelme.

    Ezzel szemben az Interjú a vámpírral baromi jól bemutatja,azt, hogy vajon milyen is lehet egy ilyen lény, akinek egyszerre áldás, és átok a halhatatlanság, és pont, hogy nem Pitt, vagy Crusie karakterén, hanem a még vagy 11 Kirsten Dunst által játszott Claudián keresztül. Az ő karaktere valami tragikusan, és beteg mód zseniális! Az örök kislány, aki akárhogy is szeretne, de nem tud felnőni, holott már több száz éves.

    Lényeg a lényeg, csinálják meg a többi Rice-könyvet, nekem mindegy, de az Interjúhoz ne nyúljanak, mert az úgy tökéletes, ahogy van!

  13. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem.

    Az még oké, ha a Kárhozottak királynőjét újra megcsinálják, bár nekem az is bejött – De az Interjú úgy jó, ahogy van, azt a könyvet egyszerűen nem lehet jobban filmre vinni és baromira nem szívesen látnám, hogy a kedvenc vámpírsztorimat valami nyálas, tehénszemű, fapofájú, csillámbuzi noname tini szereplőgárdával cseszik el….
    Persze lehet, hogy csak a Tom Cruise rajongó beszél belőlem és fasza lesz. De kétlem.

    David R. Blake: Hiába volt Hopkins zseniális, akkor is Gary Oldman vitte el azt a filmet. Nem véletlenül emlegetik az ő Dracula alakítását az egyik legjobbként mind a mai napig. Amire szükség is volt, mert Winona Ryder viszont baromi idegesítő volt.

  14. Az Interjú nagyon jól sikerült feldolgozás volt, de azért lehetne a 10+ könyvből egy rendes, történet és szereplő hű feldolgozást csinálni. Pl. Banderas tényleg jól játszott, de nem hasonlított egy 16 éves szőke fiúra.
    Persze nem PG13-mal kéne…

  15. Én mindkét filmet nagyon szeretem, de sokkal jobban örülnék annak, ha más könyvet dolgoznának végre fel, nem pedig a szájbatekert remake-eket nyomatnák.

  16. Interjú egy vámpirral a legjobb vámpiros film talán amit valah alkottak (na jó a második Lugosi Drakulája után),
    Aki pedig nem érteni, mint Akos annak elmesélném ,hogy szerinted egy több száz éves holttestben mennyi szexualitás marad? MAximum a berögződések, de miután eltelik 1-2 száz év nagoyn egyszerüen aszexuálissá válnak a vámpírok és mindegy hogy férfi vagy nő az akiböl táplálkoznak.
    De visszatérve, ha el merik rontani fejek fognak hullani! :D

  17. Én emlékszem, mekkora cirkusz ment anno amiatt, hogy Cruise és Pitt szerepelnek a filmben. Mert hogy akkor ugye ők voltak az aktuális tinibálvány szépfiúk. Cruise-t egészen szétszedték, fikázták. Körülbelül olyan hiszti előzte meg az Interjú filmet, mint amikor Ledger lett bemutatva Jokerként, csak akkor még nem volt ilyen elterjedt a net. Aztán most meg már ez a klasszikus. Ne legyetek nevetségesek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.