Mindenki akar húzni egy McConaugheyt?

Matthew McConaughey megihlette az összes gagyi filmekben elvesző színészt.

Az éjjel említett Eddie Murphy-film, a Cook kapcsán Mark Canton producer szólta el magát. A TIFF-en (egy elég híres filmfesztivál, de nem Cannes magasság) mutatták be Jennifer Anniston Cake című filmjét, amiben Anniston elvileg nem túl szép, mivel felszedett pár kilót és levágatta a haját is a szerepért. Komoly drámát akart. És itt említette Canton, hogy “Everyone now wants to do what Matt McConaughey did, so we’re financing these movies when we think they’re put together the right way”.

Mindenki erős drámát akar magának, egy karrier rebootot, ahogy McConaughey tette. A kérdés nyilván az, hogy a tehetségük elég-e ehhez. Például Jennifer Anniston, akinek már volt azért drámája, de már senki nem emlékszik rá. Vagy Murphy, akit nagyon bírtam régen, de akkor is csak a szabadszájúbb laza szerepeiben, azokban amik a standupjára hasonlítottak.

A másik, ami az élet szinte minden területére jellemző, hogy mintha a nagyobb munka nélkül akarnák ezt elérni. “Csináljatok egy erős drámát nekem, készen állok rá” mentalitással, míg McConaughey eltűnt kicsit és utána bevállalt pár erősebb kihívást. Nem egy sikerrel tört fel. És még így is eltartott egy darabig, hiszen nézzük meg, hogy a borzasztó excsajok szelleme után mikkel jött:

The Lincoln Lawyer – remek thriller, de ez csak elkezdte átformálni a régi képet róla.
Bernie – nem főszerep egy közepesnél kicsit jobb, de furcsa Linklater filmben.
Killer Joe – ez az első igazi dobás, innen már megállíthatatlan volt.
De még itt is becsúszott egy The Paperboy, ami nem volt annyira jó választás.

Arról ne is beszéljünk, hogy hiába nem volt igazán nagy név amikor aláírt, és nem ő volt az első ilyen színész, a True Detective húzással kicsit felrázta a tévé felé kacsingató nagyobb neveket. Erről jut eszembe, Vince Vaughn vajon mit remél a True Detective 2. évadától? Nyilván karrier rebootot. Az ugyanott feltűnő Colin Farrell már rég elkezdte “A McConaugheyt”, elég csak az In Brugest megnézni egy SWAT után, csak ő meg a Soderbegh receptet akarta követni, ami így hangzik: “egyet nekem, egyet Hollywoodnak”, így becsúsztak ilyen emlékmás remake-ek is közben…

A lényeg, hogy a kemény munkát nem lehet elkerülni, a pár év szívást, reméljük Murphy és Anniston és még páran nem ringatják magukat álomvilágba az álomgyárban.

human
írta
2014. 10. 21. 14:58
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Mindenki akar húzni egy McConaugheyt?” bejegyzéshez

  1. Én nem bánom, ha a komikus és karakterszínészek elkezdenek komolyabb filmekben dolgozni. De akkor gondolják is komolyan, ne csak azért csinálják mert MM-nek bejött. Ő elszégyellte magát az előző évtized termése miatt és újrakezdte. Rájött, hogy úgy is lehet színészi pályát folytatni, hogy nem válik viccé/szitokszóvá a neve. Be is jött neki, és úgy kábé a teljes filmfogyasztó közösségnek.

  2. mondjuk szerintem a Killer Joe nem különösebben jó film, azzal még annyival nem volt beljebb, inkább a Mud meg a DBC volt a döntő, meg hát a True Detective is, nem hiszem hogy az ne számítana annyit bármelyik producer szemében mint bármelyik mozifilmje.

    ezzel persze nem Humannal akarok vitatkozni, nyilván nem akart mindent leírni. de azért mégse csak 3 indie filmen múlt a visszavonulás után a siker, hanem inkább 6on, így még necessebb ha valaki eggyel akar dobbantani.

  3. Anistont még esetleg el tudnám képzelni szobrocskával a kezében, de Murphy… távol áll tőle a dráma. Akkor már inkább Kevin James. Eskü neki több esélye lenne.

  4. Nekem a film személy szerint még tetszett is, de amit MM csinál benne az tényleg fantasztikus. Előttem akkor vált ténylegesen nyílvánvalóvá,hogy “újjászületett”. Colin Farrel-t nagyon csípem,úgy vettem észre itt az oldal olvasói kevésbé,de szerintem ő is kezdi lerázni magáról a láncokat. Kíváncsian várom az új True Detective-ben. Vincét már kevésbé.

  5. nekem a Mud nagyon unalmas volt, végig se néztem a Killer Joeban viszont jó volt ez a groteszk, fekete humor, a Dallars Buyers Club meg hatalmas dráma, tényleg jól alakított bennük, a True Detective első részében még látszik is mennyire le volt fogyva a szerep miatt, a Lincoln lawyer is izgalmas film, a Bolondok aranya meg a legjobb kalandfilm volt az utóbbi időkből, egy az egyben indiana jones, tomb raider, kincskeresés, karib-tenger hangulatos volt az egész :)

  6. A Killer Joe ha nem is nagy film, de attól függetlenül még óriásit alakít benne McConaughey.
    Én egyébként Steve Carell-re leszek kíváncsi, ő is ugyebár viszonylag egy vígjáték/sitcom karakter, nem sok drámában szerepelt, most viszont jön egy Foxcatcher, amiben eléggé odab*szósnak tűnik, Oscarra biztos jelölni fogják… meglátjuk.

  7. Steve Carellnek szintén nem ez lenne az első remek szerepe, oké nem dráma pl a Crazy Stupid Love de nagyon jó volt benne, a Way Way Back egy kicsit inkább, abban is. szóval ő is régóta építkezik azért, még ha hülyéskedik is mellette.

  8. sztm Little Miss Sunshine-ban is remek volt Carell.
    nagyon jó színész, remélem mostantól ő is inkább MM vonalon fog tovább menni.

    Anniston bírom, lehet h csak a teste miatt hehe :) de simán el tudom képzelni komolyabb szerepben. Láttam a drámáit, nem játszott rosszul, sajnos a filmek voltak közepesek és feledhetőek.

  9. Üdv! Azért azt se felejtsük el MM esetében, hogy régebbre visszanézve is volt néhány komolyabb filmszerepe: Isten haragja, Amistad, Ha ölni kell. Nem a feneketlen mélységből kellett visszatérnie.

  10. Az egy dolog, hogy milyen szerepei voltak régen, de volt egy periódus, amikor úgy volt elkönyvelve, mint A test (és más semmi)

  11. Ja persze az ötlet jó csak ehhez kellene még egy két jó rendező meg jó forgatóköny stb.. egyáltalán nem biztos,hogy magukra illő karaktereket kapnának úgyhogy kamu az egész..

  12. Én csak azt akartam mondani ezzel Anthonz, hogy benne szerintem eredendően mindig megvolt a lehetőség a kimagaslóbb teljesítményre, mint a Murphy vagy Anniston esetében, ők azért mindig másik ligában játszottak.

  13. Kivancsi vagyok a Killer Joe-t akkor is jo filmnek tartanak-e egyesek, ha nem MM szerepelne benne. Keves ertelmetlenebb, betegebb filmet lattam annal. Akkor mar inkabb a Mudot kellett volna megemliteni helyette szvsz. Amugy elotte is voltak jo filmjei, csak teljesen beleszurkult a mezonybe.

  14. Szerintem ezzel az a baj, hogy tényleg le fogják utánozni MM-et, és mindenki ezt a búskomor, befordult, filozofáló karaktert akarja majd hozni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.