A végső The Hobbit: The Battle of the Five Armies-előzetes

Nagyon komoly, nagyon törpös, de ezt már nem tudom kinek szánják. Mármint a trailert. Páran biztos benyomjátok a playt, de én már hagyok dolgokat a mozira is. Peter Jackson valószínűleg végképp elbúcsúzik középföldétől idén.

Van még egy kicsit máshogy vágott videó is a tovább mögött, az ami az angoloknak járt.

human
írta
2014. 11. 06. 20:11
megjelenés
52
hozzászolás


52 hozzászólás a “A végső The Hobbit: The Battle of the Five Armies-előzetes” bejegyzéshez

  1. Nem szándékozom elindítani az ilyenkor szokásos negatívkodást, de kicsit se mozgatott meg vagy ilyesmi.Kicsit inkább elbizonytalanított.Viszont az tuti hogy itt Jackson kitombolja magát és a weta is kieresztheti a karmait.

  2. 26: Van még a Szilmarilok de az tényleg filmre vihetetlen. Nagyjából a Tolkien világ Bibliája, misztikus sztorik, családfák ilyesmi, olvasni is nehéz de érdekes, jóval kitágítja az univerzumot (szóval bőven elvisz Középföldéről)

  3. Igen, igen, oké, tudjuk, műanyag cgi halmaz lesz az egész, meg azt is, hogy 3 részre húztak szét egy könyvet, stb. Komolyan, ez az utolsó lehetőség, hogy továbblépjetek már…

    Amúgy nekem tetszett a trailer, és szerintem PJ a trilógiához mérten és méltóan fogja azt lezárni. Nem kell félni annyira a film akciójellegétől, ugyanis PJ sokat emlegette, hogy NEM háborús filmről van szó.

  4. @qpak : A könyvben is szerepeltek szóval mi a probléma?

    Egyébként meg tényleg fárasztó már az állandó panaszáradat, ugyanazokkal az unalomig ismételt érvekkel, de a végére úgy is meg fogják nézni a fanyalgók is, erre kb. fogadni merek! Max utána is fanyalogni fognak, de az ilyen előre leírás annyira nagy marhaság, hogy csak na!

    De most már kb. úgy vagyok vele, hogy az én élményemen abszolút nem fog rontani senki, pufogjon mindenki amit akar! Majd én eldöntöm magamnak hogy sz*r volt-e a film, vagy sem MIUTÁN láttam. Előre nem alkotok véleményt…

  5. lordviktor: igen mert a Bibliát még nem kísérelték meg vászonra vinni:)) És ezt éppen egy trilógiává duzzasztott 300 oldalas kis regény adaptációjának harmadik felvonásánál kijelenteni:D…

  6. anthony: már túlléptem ezen. az én szememben a hobbit I: 7 hobbitII: 7.5
    csak az előzetesről beszéltem egyelőre.

  7. Imádtam az első két részt és ez is izgalmasnak tűnik. Keményvonalas Tolkien rajongóként engem megvettek kilóra. Jól látom, hogy a denevéres rész Gundabadnál játszódik?

  8. “egy trilógiává duzzasztott 300 oldalas kis regény adaptációjának”

    Lassan sírok ezektől a dumáktól, annyira fáj

  9. 300 oldalas kis regény adaptációjának elkerülhetetlen trilógiává duzzasztásának jelen része:)

  10. Én is nagy rajongója vagyok Tolkien-nek.
    Semmi bajom a trilógiává húzott Hobbiton. Szerintem inkább a Gyűrűk Ura lett rövid. Még a bővített is. Simán 6 rész kellett volna belőle.

  11. Lion78: Én nem bánnám, ha utólag még hozzáforgatnának valamit a gyűrű háborújához. Lehet, hogy az alapanyag nem lenne elég egészestés filmekre, de újabban azon gondolkodom, hogy nem is a vásznon, hanem tévében kellene tovább építeni ezt a világot. El tudnék mondjuk képzelni egy minisorozatot, ami minden részben a 6 film egy-egy mellékszereplőjére koncentrálna. Tök jó lenne például látni Balint, ahogy megkísérli visszavenni Móriát. Én biztos nézném.

  12. kara: Sajna TV-sorozatokra kevés stúdió csengetne ki 500 millió dollárt.

    Engem őszintén nem hozott lázba a trailer.

    Megnéztem az első részt: az első fele döbbenetesen unalmas volt, a második fele tetszett.
    Megnéztem a második részt: a törpös jelenetek jók voltak, Bilbót is csípem, Azog meg a hordája menjenek a pokolba, a falat kapartam, akármikor a képernyőn volt.

    Ezt is meg fogom nézni (blurayen), de nem várok semmi hatalmas dolgot tőle. Remélem a CGI-on csiszolnak meg, mert egy-kettő itt a trailerben kritikán aluli volt, és remélem Azognak üstöllést kitépik a gerincét, és elfelejthetjük végre a picsába azt az animált aberrációt.

  13. Én alapvetően szeretem a jó CGI-t, és most ugye az a cél, hogy megcsinálják korunk legtoppabb CGI filmjét ismét.
    Valahogy nekem ez az erős fénylés, blőrözés zavar.

    Jobban örültem volna, ha a Gyűrűk ura tónusát próbálják valahogy hozni.

    http://www.youtube.com/watch?v=3C10lALl3ZI
    Egy extended scene a második részhez. Hogy néz ki ez az indás jelenet. Nyállal van bekenve az egész. Olyan fura.

    A filmeket attól még szeretem, színészek jók, különösebben nem érdekel a forrásanyag, a történetet élvezem.

  14. @kara: Húrin gyermekei se épp egyestés anyag. :) De annyi töltet van még Középfölde világában hogy az ihaj csuhaj.

  15. evil9 – csalóka ez, de ezt is aaaannyi éve mondjuk már: monitoron, tévén műanyag, moziban padlót fogós. ez van.

  16. Most már tudom, hogy mit érezhettek annó azok a szerencsétlen Star Wars rajongók.

  17. Az Avatar is full látszik már hogy tiszta CGI! A szemünk megszokta a 2 havonta érkező CGI filmek sorát 2009 óta! Ez van…. Ezért látjuk a számítógépes dolgokat…

    A Szilmarilok azért nem cska családfák sora :D A világ meglakotása, nagoyn sok trónok harcás arulásos, hátbadöféses, görög tragéidás sztori vna benne no meg Sauron főnöke! :) Balrog sregek meg ilyesmik… :D Meg a Nagy Csata a végén, ami nagyobb sokkal mint a Király visszatéres Pelenori 200 ezres volt ! :D

    Változatos egy olvasmányos pár ezer évet fog át csak. :D Nagyon sokféle rétegű sztori van benne. Árulás, csaátk sora, különböző konfliktusok 2-2 ember és tünde kiráylság közt, a népek közötti ellentétek, az istenek hazája stb. Gondolin város feéemelekedése és bukása! Gandalf, Elrond és Galadriel is benne van csak Olórinnak hívják még Gandalfot. Korokon át ível. A 2. kor is benne vna pl Númenor felemlekdés és bukása! Nagoyn jó ez volt Gondor elődje egy szigeten ami ajándék volt az sitenektől Morgoth, Sauron urának legyőzetése után! (A Semmibe lökték igazából megölni nem lehet)

  18. Bocsánat a hibákért, de rossz a billentyűzetem le fogom cserélni 1-2 héten belül már vna vagy 9 éves! :D Be nyomom a gombot és nem érzékeli! Vagy késve!

  19. GYajjjjj g***ó :D Műanyag? Meg sokazeffekt? Kéremszépen, lehet menni művész film vetítésre is, mégis erre fognak beülni :D Nekem nagyon tetszett az eddig látott összes Középfölde sztori :D

  20. biztos, hogy nem fogok rá elmenni moziba, elég volt nekem szenvedni az elmúlt 2 évben is

  21. A Szilmarilokat egy Trónok Harca szintű, pár évados kábeles sorozatként tudnám elképzelni. A lényeg, hogy Peter Jackson-ék még véletlenül se érjenek hozzá.

  22. Negatív vélemény,nem olvasd,ha nem tudod elviselni…

    Malachi-az első kettőt moziban láttam,őszintén mondom,életem legrosszabb moziélménye volt a második(de az első is unalmas volt),ha a barátnőm nem lett volna mellettem, én kisétáltam volna a film felénél és de jól tettem volna.Fénylő, csilivili az egész,én nem értem,hogy lehet ezt bekajálni,mint valami videójáték,még a színek se “igaziak”. A gyűrűk uránál meg tudták csinálni,hogy valóságosnak látszon,itt nem, és eltelt x év.
    De maszkok is rosszabbak… Nézd meg gimlit lotr-ban,aztán nézd meg a hobbit törpjeit: magyarvándor színvonal kb.

    Happy Zoidberg- Igen,most már én is. Zseniális párhuzam. Márha úgy érted,ahogy én értem :D

  23. Szerintem sokkal olcsóbb a CGI mint elutazni középföldére meg az ork színészek is drágán dolgoznak állítólag még ritkák is, én nem fanyalgok ezen másként lehet, hogy nem is készült volna el a film.
    Ami inkább zavar az pl. mint a múlkori részben az a hordós rész. Nehéz eldönteni, hogy ez most ötéveseknek készült vagy felnőtteknek.

  24. Ez az előzetes… *fade out* …. kb annyira érdekes…. *fade out*… számomra,…. *fade out*….. mint ez a komment… *fade out*…. bárki más számára.

  25. Hamar jött ez a trailer, decemberben úgyis használhatatlan leszek! Próbálok nem ráfüggeni erre a filmre mert:
    -beláthatatlan ideig ez lesz az utolsó Tolkien-film és én nagyon nem akarok végső búcsút inteni Középföldének…
    -ha valahogy ez itt mégse jönne össze, akkor meg a csalódástól félek!Büszkén vállalom, hogy az első kettő film tetszett!De félek, félek ettől a filmtől valahogy…

    Persze emlékszem még, hogy milyen volt az előző trilógia vége…

  26. fardavid

    Nem szidnám én ha nem nézne ki szarnak. PJ mostanra már annyira ellustult mint George Lucas. Hogy mennyire lusta? Itt van néhány példa! A Gyűrű szövetségében is voltak goblinok, Móriában, minőségi sminkben és jelmezben, CGI szemekkel. Több ezren mégis igazinak, valódinak tűntek. Ezzel szemben a Hobbitban mi volt? Szintén több ezer goblin, ezúttal azonban már tömény, nyilvánvaló, gatyi CGI-ból. És nekem senki ne jöjjön azzal, hogy a Hobbit nem annyira komoly mint a GYU! Könyvben valóban nem de a filmekben, mivel PJ nagyon elcseszte az arányokat, katyvasz lett az egész! Aztán itt van ugye Azog aki PJ indoklása szerint azért lett CGI mert a sminkkel meg jelmezzel nem volt eléggé fenyegető a jelenléte. Emlékszik még valaki Lurtz-ra? Az Uruk-haiok vezérére? Sminkben, jelmezben, brutálisan fenyegető jelenléttel? Ja. Úgy tűnik PJ sem. Ha esetleg az volt a baj, hogy nem elég nagy darab akkor meg miért nem használtak ál-perspektívát? A törpök miatt már eleve használták, és a töménytelen mennyiségű másod meg harmad “unitok”-nak hála lett is volna rá idő. De ezek szerint gyorsabb és egyszerűbb volt ráhúzni egy szürke pizsomát Crixusra. Mint ahogyan gyorsabb és egyszerűbb volt Legolas Tóvárosból ellovagolós jelenetét, stúdióban, kamu lovon megvalósítani. 500 vagy mit tudom én hány milliós költségvetés, és az említett másod meg harmad “unitok” mellett nem vették a fáradságot arra, hogy fogják magukat, Orlando Bloom-ot, meg egy igazi lovat és éjjelre kimenjenek valami tóhoz. Érdekes, 13 éve, szintén a Gyűrű szövetségében, még vették a fáradságot. Amikor a Lidércek üldözik Frodóékat az erdőben, meg egy folyó mellett. Aztán ott vannak még a nyilvánvalóan green-screenes jelenetek is amiket olyan könnyű kiszúrni mert természetes fény helyett csak ilyen “kamu” fény van. Az eredeti triológiában azért nem lógott ki annyira az ilyesmi mert rengeteget forgattak KINT is a stúdió helyett. Igazából PONTOSAN ugyanazok a problémáim ezekkel a Hobbit filmekkel mint az SW fanoknak az Új triológiával. Tohonya filmkészítés felsőfokon. :P

  27. evil9 – asszem már harmadszor írom le itt, hogy az első Hobbit volt eddig az egyetlen film életemben, amin moziban elaludtam. ráadásul IMAX volt, de mázli mert a szemüveg mögött legalább senki nem látta. :D

    ezért a másodikat már csak itthon néztem meg, és ezt is úgy tervezem majd jövőre, valamikor, ha lesz bluray. szóval a filmeket nem is minősíteném, de azt nem értem, hogy lehet látványra rosszabb a 10 éves LOTR-nél, amikor az is WETA, és hát mégiscsak eltelt 10 év… az meg nagyon sok CGI szempontjából. én tuti nem láttam semmi kirívót – de még egyszer: igazából nem is érdekelt, annyira untam az egészet.

  28. Happy Zoidberg: “tohonya filmkészítés”……… Azta mindenit. Bírom, amikor valaki ennyire okos úgy, hogy kb. semmit nem tud arról, hogyan is jött az létre, amit lefikáz. És igen, onnan tudom, hogy fogalmad sincs, mert nem tudod, hogy azért nem használtak ál-perspektívát, mert a 3D-kamerákkal ez nem lehetséges… Lehet fikázni, meg nem tetszést kinyilvántani, de ahhoz tájékozottnak lenni egy picit nem árt… Ez a baj az internettel, minden okostojás lefikázhatja bárki kemény munkáját a monitor mögül…

  29. anthony711

    “azért nem használtak ál-perspektívát, mert a 3D-kamerákkal ez nem lehetséges”

    A törpöknél valahogy mégiscsak sikerült azért. De még ha tévedek is, ami megeshet elvégre csupán bunkó emberből vagyok, a másik kettő-három példa attól még érvényes.

  30. Happy Zoidberg
    Nyilván nem vagy tolkien/pj buzi mint én úgyhogy gondolom nem láttad a pár órányi werket sem amiben kifejtik miért döntenek végül cgi goblinok mellett MIUTÁN már felvették a kulcsjeleneteket mesterien elmaszkírozott statisztákkal. De most genyóra nem fogom kifejteni, a lényeg a mozgással hozható összefüggésbe de votl még egy két gond. Bocsi nemvok az a netkaratés de muszáj reagálnom erre az ellustul faszságra. A Lurtz az tényleg badass, Azoggal sincs baj elég retkes badass paraszt. A lényeg itt is a mozgás a jelmezben, biztos emlékszel arra is h szegény Lurtz úgy kardozott Aragorn papával mint egy darab szar kb. Részegen így verekszem magam oda a pulthoz a tinidiszkóba.

  31. mondjuk nem értem miért kell mindent kritika nélkül megnézni, mikor nyilvánvalóan rossz, iszonyatosan igénytelen ez az egész Hobbit, de mindegy, elmennek rá az emberek, lesz bevétel, aztán jövőre még rosszabb filmeket kapunk és ez így megy tovább, egyre lejjebb süllyed a színvonal, de mindig lesz valaki aki azt mondja, hogy hú de jóóó, közben meg bármelyik 30 évvel ezelőtti fantasy film vagányabb, meg hangulatosabb mint ezek a rettenet unalmas mezőn mászkálások, cirkuszi ugrabugra harcokkal

  32. @zsoltiabeka
    nyilván ha te rámondod hogy az akkor muszáj elfogadnom, igazad van benéztem. meg még pár millióan rajtam kívül. Néhányan objektív véleményként adjátok elő a kritikátokat.

  33. fearandloathing : de neked semmi kritikai érzéked nincs ? teljesen mindegy mit nézel meg a moziban ? legyünk szubjektívak ok, neked mi tetszik ezekben a filmekben?

  34. nem akarok nagyon beledumálni, de azért lássunk tisztán: ez tisztán ízlés kérdése. ha valaki nagyjából ismeri a Tolkien világot, és mondjuk akár olvasta a Gyűrűk Ura könyveket (tippre sokan ilyenek, de még többen csak a filmekig jutottak) annak nem sok baja lehet a Hobbit filmekkel sem. mese – pipa, látvány – pipa, hobbitok, törpék, varázslók, szörnyek, tündék – pipa, plusz egy nagy sárkány… mi kellhet még. :)

    nincs másik ilyen nagyszabású fantasy film, és nem is nagyon lesz szerintem egyhamar.

  35. Simán csinálhatnak még LOTR filmeket az SW mintájára. Majd kreálnak spin-off sztorikat és biztos vagyok benne, hogy ez a lehetőség eszébe fog jutni a készítőknek… :P

  36. Bár nem értek hozzá, de szerintem a 48 fps sokat nyom a latba, hogy műanyagnak hasson az egész. Nem rossz film az eddigi két Hobbit, de hiányzik belőlük a hangulat, vagy míg a Gyűrűk Uránál vártam a bővítettet, itt nem.

    Amúgy is nyögve nyelősen jöttek össze a filmek, kíváncsi vagyok Del Toro Középföldéje milyen lett volna.

    Egy kis ellenvélemény ezzel a 300 oldalas könyvecskével szemben: erős túlzással, de igazából a Gyűrűk Ura sem “hosszabb”. Kimaradt az út Bríbe, Bombadil Toma (bár ezt nem bánom), a Megye megtisztítása, és ha kivesszük a terjengős tájleírásokat, az odalakon átívelő elmélkedéseket a Sötét Úr és mások természetéről, valamint a legendák elmeselését az X. pataknál, a verseket, az udvarias hajbókolásokat, a csataleírások helyetti párbeszédeket, a hosszas haditanácsokat…

    …akkor a Gyűrűk Ura sem tűnik sokkal hosszabbnak.

    A Szilmarilokat jobban szeretem az árulásokkal, ott a tündék sem csak fehérek.

  37. zsoltiabeka: Kérlek ne te akard megmondan hogy én mit nézzek meg a moziba és mit ne. Te ülj be olyanra ami Neked tetszik én meg beülök olyanra ami nekem. Ennyi. természetesen a kritikát elfogadja az ember de neked meg azt kéne megérten hogy minden ember izlése más.

  38. Mellesleg ha megnézitek Youtubon 19 ezren kedvelték az előzetes 174 személlyel szemben. Akkor most kinek furcsa az izlése?

  39. Malachi : hidd el sokan vannak olyanok, köztük én is , akik olvasták a Gyűrűk urát és a Hobbitot ( kb 12 éves koromban, mikor még hírből se voltak filmes ötletek, ugye, helyesebben már akkor is bámulva néztem a Gyűrűk ura első felét feldolgozó rajzfilmet, és a piros, perzselő szemű orkokat, ha emlékszel még arra verzióra) de ennek ellenére szörnyen unalmasnak találom, amit Peter Jackson művelt a Hobbittal, nem is nevezném fantasynek, a számítógépes seregek meg nem igazán nagyszabásúak, csak igénytelenek

  40. Pudlito az a baj, ha az emberek bármit megnéznek és bármire pénzt adnak, az a színvonal süllyedéséhez fog vezetni, ha teljesen mindegy milyen minőség kerül a mozikba, akkor a rendezők, meg a stúdiók nem fogják megerőltetni magukat

  41. Zsoltiabeka:
    Én meg azt gondolom hogy bőven van annyi film a mozikban hogy mindenki megtalálja a magának kedvére valót. Szerintem biztos van és lesz olyan film amit értékelni fogsz nem félek tőle hogy kihalnak pusztán azért mert az emberek nagy többsége a látványorgiára adja ki a pénzét.

  42. Nekem csak az a furcsa, hogy valahányszor egy új hobbitos bejegyzés van a Filmbuzin, teljesen ugyanaz a vita folyik le alatta a kommentfolyamban. Szerintem ezeket az érveket már elmondták pro és kontra az összes többi bejegyzés alatt. Nem kell mindig megismételni ezt a vitát, valahányszor új anyag jön!

  43. de milyen látványorgiára ? a hobbit első 2 részében kb 1 órát mászkáltak a mezőn :)))))

  44. Sajnálom zsoltiabeka, hogy ilyen igénytelenek vagyunk, hogy nincs bajunk a Hobbittal! Kérlek, nem is könyörgöm! Bocsáss meg nekünk…

  45. Már csak azért is érdekel, mert tényleg lehet ez lesz jó ideig az utolsó filmes kaland Középföldén. Egyébként nekem a Hobbit filmváltozatokból, az a szenvedély hiányzik amivel PJ a Gyűrűk Urát csinálta. Itt sokkal sterilebb Hollywood-i sikerre tervezett pénzgyárt látok. Ezzel veszett el valami számomra, és ezért nem rajongok különösebben ezekért a részekért.

  46. Akik szerint minden igazi Tolkien fannak imádnia kell ezt a Hobbit feldolgozást, annak megírnám hogy az új trilógiának semmi köze Tolkienhoz, se hangulatában se ténylegesen a történetet illetõen.
    Hiába rövid a könyv, PJ mégis kivág belõle egy csomót, helyette pedig a gagyi agymenéseit teszi be, itt a legrosszabbként Azogot, a Smaugos jelenet második felét, és a komplett Dol Gulduri szál átírását említhetném.
    És arra, hogy valaki úgy érzi, hogy ebbe tényleg kevesebb munka került (igen, a vállveregetõs ígykészült vidik ellenére) mint a GYU-ba, nem igazán válasz hogy “ööö! Ha nem tetszik nenézzed gecó!”.
    Kösz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.