Zene, CGI, drága lakások, fekete színészek és mivan?

7 trükk, amiről sokan nem tudják, hogy CGI nélkül készült. Igen, Nolan leejtett egy repülőt az égből. Aztán még 8 trükk.

Így készül a Tomorrowland zenéje.

Egy ingatlanügynök híres film és sorozatbeli lakások árát osztja meg a néppel. Nem meglepő, hogy a szereplők többsége a munkája alapján nem tudná megengedni magának azt ahol lakik.

A mindenféle rasszú szereplőgárdás filmek jobban hoznak a pénztáraknál. Mármint ezúttal nem csak az alap logikát követve, hanem számokkal alátámasztva is.

Ugyanitt pár ötlet az Oscar jobbá tételére. Normális házigazda, rövidebb show, fiatalabb akadémia tagok ezáltal jobb jelöltek mindenhol. Ja és pia a celebeknek. Mindezt a 2009 óta a legrosszabb nézettséget hozó Oscar után talán megfontolják. Nekem csak egy tanácsom lenne, amit nem hoznak szóba sehol: Kevesebb zenei betétet, és amik vannak azok ne mind szomorú balladák legyenek. A happyre még a nézőtéren is táncolt valaki tavaly, idén meg kómásan néztek a többségre és sírtak a Selma betétdalon.

7 hozzászólás a “Zene, CGI, drága lakások, fekete színészek és mivan?” bejegyzéshez

  1. Mért lenne kevesebb zenei betét? A sok pofázást valamivel meg kell torni es aki ott van eloben annak ez egy nagy élmény.

  2. Az Oscarral kapcsolatosan: az nem hülyeség, hogy a kutyát se érdeklő díjakat zavarják le a vörös szőnyeg alatt. Sőt, személy szerint a dokumentumfilmet és (istenkáromlás jön) a legjobb külföldi film díját is máshol adnám át.

    Plusz a francért kell bemutatni a jelölt filmeket? Erre 5-6 éve szoktak rá, hogy kivonul egy színész, és pár unalmas percben, előzetessel együtt meg kell néznünk azt, amit addigra már úgyis vagy láttunk, vagy alapból meg se akartuk nézni.

    Ezekkel együtt már jelentősen csökkenne az adásidő.

    A betétdal ügyben az a véleményem, hogy kommerszebbnek és bevállalósabbnak kell lenni. Nem a dögunalom, tinglitangli, macskavernyogás balladákat kell jelölni, hanem dallamtapadásos, “epic” vagy ritmusos slágereket, mint idén az Everything is awesome. A The Hanging Tree mellőzése már csak azért is volt durva, mert hetek óta szerepel a Billboard-on is, ráadásul Jennifer Lawrence énekelhette volna.

    Azt viszont hatalmas mellényúlásnak érzem, hogy filmek tekintetében is tegyük kommerszebbé a gálát. Az meg egyenesen a filmszakma megcsúfolása a cikkírótól, hogy hibaként hánytorgatja fel, hogy az Akadémia nem Guardians of Galaxy-t meg Captain America 2-t jelöl legjobb filmként a plusz 5 hely egyikére, hanem a Whiplash-t. És van pofája egy mondatban leírni ezeknek a filmeknek a címét.

  3. Ez a trükkökkel foglalkozó cikk elég érdekes. Igazából csak a LotR volt nekem CGI gyanús a moziban, nem tudtam, hgoy ilyen okosan oldották meg a kis karaktereket.
    Az a baj, hogy még ma is oltári sok filmnél- szinte mindegyiknél – meg tudom mondani, mikor CGI valami. A legdühítőbb, mikor az autós üldözéseket is abban csinálják és az egész úgy néz ki ekkor, mintha egy TPS játékot néznék. Meg a CGI vér, pfej…
    Szerintem sokkal jobban az ilyen régimódi trükkfelvételek és bábhasnzálatok, meg makettek, jobban visszaadja a valóságérzetet, mit a CGI.

  4. Az Oscart úgy lehetne sokkal élvezhetőbbé tenni, ha elzavarnák azt a sok öreg riapcsot, akik ragaszkodnak a marhaságaikhoz. Köztük a betétdalokhoz, az előadásokhoz meg hasonlókhoz. Teljesen egyetértek a 3. kommentelővel, nekem se hiányzik a legjobb doksi film, vagy legjobb külföldi film. Annyi díj van amúgy is, mint a csupasz pisztolyban, amikor a nő keresi a bombát a borítékban… :D

  5. Az Oscar még akkor is jobb lenne, hogy ha nem lenne minden második díj után reklám.

  6. Szerintem az Oscaron nem kifejezetten a kategóriákkal van baj – Szerintem a legjobb külföldi film és dokumentumfilm is megfér – én inkább magát a show-t és annak kevés elemét kifogásolom. Ad 1: Egy olyan showmen, aki nem fél szélsőségesebben előadni, vagy ne adj’isten TÉNYLEG vicces is ( ha meg nem ő írja a poénjait, akkor humorosabb írógárdát kerítsenek). Ad 2: a showelemekbe vonják be sűrűbben a közönséget is, ami nekünk jó, mert juhú, híresemberek szerepen kívül, azt mindig jó látni, őket meg egy kicsit felébreszti.
    És igen, zavarják le gyorsabban, a francnak sem kell annyi zene, az a sok filmfelvezetés (valóban erre nem rég szoktak rá és sok értelme nincs), ezt az időt az egyedi poénok jobban kitölthetnék (mint például idén N.P. Harris alsógatyás jelenete, de ő idén ezen kívül nem sokat tett).

    Ami meg úgy általánosságban számomra egy nagy nem kedvelt velejárója az egész gálának, az a politizálás. Sem a meleg, sem a női, sem a feketék joga nem érdekel már szerintem senkit sem. Hallottuk eleget, és látjuk úgyis bőven a jelölt filmekben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.