Mad Max: Fury Road – a jövő az őrülteké?

Úristen mennyire hiányzott egy ennyire jó blockbuster a mozikból. Amiről Bay csak álmodozhat, és ami után az Age of Ultron akciói gagyik, bár azok amúgy is.

Bár nem csak ebben erős a film, de muszáj előrevennem, hogy ennél jobb akciójeleneteket nem láthattunk mostanában moziban. A CGI-jal mindent meg lehet tenni, amit sok rendező ki is használ, de ha kimész rengeteg kocsival a sivatagba, és összetöröd őket, akkor az közelebb lesz a hihető fizikához. Ha a kemény jeleneteidet kaszkadőrökkel csinálod, akkor azok tutira életben akarnak maradni, így realistább marad a látványod.

A Fury Road végig pörög, de nem úgy, mint a Transformers 3 utolsó unalmas órája, hanem tökéletes ritmusban, légzésre alkalmas hullámvölgyekkel, amikről magasabbra vezet mindig az út.

A történet amúgy rém egyszerű, egy posztapok világban megszöknek az egyik hadvezér tenyésznői, az meg utánuk ered. Max pedig a nőkhöz csapódik, de egyenrangú félként. Erre még visszatérek. Ennek az alapfelállásnak megfelelően folyamatos a fenyegetettség, az üldöző sereg mindig ott kavarja fel a homokot a távolban, és innen pörgünk fel a kirobbanó csúcspontokhoz.

A film amúgy tökéletes példája a “show, don’t tell” filozófiának, amit baromira nem tart be senki sem, mert amikor tiniknek is meg kell felelj (PG-13), akkor szájba kell rágj mindent. Így születnek olyan felesleges expozíciók, amikben minden szereplő sokat beszél magáról. Nyilván vannak írók, akik ezt is jól tudják művelni, de általában nem blockbustereket csinálnak.

A lényeg, hogy itt a baromi kevés párbeszéd ellenére is tökéletesen érhető mindenki múltja-jelenje és jövője. Szinte minden a cselekedetekben van. Ki-hogy viselkedik, mit tesz. Persze vannak szájbarágós szimbolikák is, a rabláncok levágása például, de ezek vannak kisebbségben.

El is jutottunk a negatívumokhoz. Az egyik ilyen, hogy a film címe Mad Max, ennek ellenére lehetett volna több belőle. Most ezt annak ellenére mondom, hogy a macsófilmes klisék felrúgása nagyon jót tett a filmnek. Zseniális, hogy a női főszereplők nem a férfi katalizátorra várnak szökésükhöz, hanem saját tervvel cselekednek is, és Max csak hozzájuk csapódik bajtársként. Szóval nem a megmentő Max kellett volna, hanem csak több játékidő neki.

Azért nem lett teljesen elnyomva a címszereplő, az ő karaktere is fejlődik a film közben, hiszen a jövő nem az őrülteké, mert az látjuk hova vezetett.

Nyilván nem létezik tökéletes film, vagy tökéletes blockbuster, de az említett negatívumok ellenére is fantasztikus moziélmény lett a Mad Max: Fury Road. Nem akarok túl mély mondanivalót belemagyarázni, hiszen mennek A-ból B-be, de ha az akción túl tekintünk, akkor sem csalódunk.

149 hozzászólás a “Mad Max: Fury Road – a jövő az őrülteké?” bejegyzéshez

  1. Végre kritika :D Ok, mostmár én is megnézem, rengeteg kritikát olvastam mind dicsérte de meg akartam várni human véleményét, eddig 1-2 esetben volt csak, hogy nem értettem egyet vele, ha ő dicséri irány a mozi :D

  2. Teljesen korrekt kritika lett! A harmadik mondatba egy “a” betűvel több került.

  3. Hihetetlen élmény ez a film, a héten megyek még egyszer, mert ezt mozivászonra találták ki.
    Legjobb dolog ami mostanában történt.

  4. kösz a bizalmat Lord, amúgy twitteren még csütörtökön jeleztem, hogy imádtam, csak eléggé mélyponton volt az írási kedvem mostanában.

  5. erről nem is lehet sokkal többet mondani. nézzétek meg! ne várjatok a BR release-re, ezt tényleg nézzétek meg moziban. a gyomorrezgető zene, meg a nagyvászon egyszerűen kell ehhez a filmhez, és tökéletes élmény lesz. simán lehet, hogy megnézem majd még egyszer, pedig a SW: EP1 óta nem láttam filmet kétszer egymás után moziban.

  6. engem már megvett kilóra az előzetes
    végre egy tökös akció film !!!!
    a látvány a ritmus mind fassza!!!

  7. amikor vége lett a filmnek csak annyit mondtam vigyorogva: “ez vad volt”. 9/10

  8. 1-2 külföldi oldalon olyan lehúzásokat látok, hogy ez egy “feminista film”. Valaki aki már látta tudja ezt igazolni vagy cáfolni? Vagy ez is csak marhaság amit muszáj volt felhozni negatívumként?

  9. beszippant. nem is tudom mikor éreztem azt utoljára filmnél hogy mégegyszer,mégegyszer.

  10. Gambit: ott írom a cikkben. erősek a női karakterek, aki ezen pörög az meg is érdemli.

  11. ha feminizmus = talpraesett, önálló, gondolkodni és magukat megvédeni képes nők, akkor igen. de semmi nincs benne a divatos és elnyomó turbófeminizmusból, szóval nyugi.

  12. Lehet, hogy idén több film lesz amit többször megnézek a moziba. Avengers 2, most meg ez… Frenetikus volt! Egy fikarcnyi üresjárat sem volt benne. A kritikával többnyire egyetértek. Csak szerintem Max annyit szerepelt benne, amennyit kellett.
    16-os karikával indult a film és kicsit aggódtam, hogy baj lesz belőle. De kiderült, hogy egyáltalán nem hiányzik a vér. Mindent korrektül megoldottak és teljesen átjött a világ brutalitása.

  13. hát a látvány tényleg nagyon jó a filmbe, nagyon jól meg lett csinálva
    a sztori sztem fos
    tom hardy sem egy hatalmas színész :) :)
    de ez a film mégis nagyon ütött
    már 2x megnéztem :)

  14. Ketszer néztük meg.
    Aki ki akarja próbálni a 4dx-et, annak ajánlom ennél a filmnél.
    Másodjára is elragadott.

  15. SPOILER

    Egyszerűen tökéletes, végig pörgös, hiányzott már 1 ilyen film. A zene tökéletes, az hogy nincs szájbarágás. Ja amúgy meg ha úgy vesszük nem A ból B be mentek hanem végül A ból A ba ;D

  16. nagy péter: nem nagy bukta, legalábbis a stúdió ennél rosszabbra számított. bőven korrekt lesz a bevétel vége számukra.

    hirariko: nem akartam spoilerezni, hátha valakinek nem egyértelmű a fordulat.

  17. Meg Tom Hardy tökéletes választás volt, valahogy ő mindig tökéletes az adott szerepre

  18. Pénteken néztük öten, mindenkinek eldurrant az agya tőle. Óriási móka a film, a tempó végig robog, a képi világ fantasztikus, a járművek+robbanások pedig szószerint látványorgiával érnek fel. Gondolkozom egy második megtekintésen! 9/10 (remélem siker lesz, és jöhet a következő!)

  19. nem voltak egyáltalán elvárásaim,csak az előzetesből ismert akciót akartam bővebben látni
    megpróbáltam előtte a régieket is ledarálni,hát azokkal 1.5részig jutottam csak,nagyon nem jöttek be
    nah de ez,úristen,azt vettem észre a film kb feléig nemcsak h nem mozdultam a székben,kb nem is pislogtam
    a 3d remek lett,az akció pedig fenomenális
    és ténylegesen látszik a kaszkadőrök munkája,nem úgy ülsz minden jelenetnél h “én ezt már akkor sem hiszem el”
    (az a motoros kanyonos jelenet a film közepén ugrálós gránátdobálással egyszerűen gyönyörű volt)

    az egyetlen negatívum nem is a sztori nálam,hanem hogy a vége akció nem ütött akkorát mint a többi előtte,valamint h a mocsaras résznél nagyon megpihent a film,odáig pörög rendesen,ott meg van egy 20perc (érzésre kb,nemtom mennyi lehetett mert órát nézni eszembe se jutott,csak éreztem h hosszú idő telik el) amikor nincs akció,csak várod h nah most,na talán most,de csak építkezik a végére

    R kategóriát és ilyen akciót minden filmnek ami akciófilmnek meri nevezni magát

  20. Beszarás volt :-)

    Aki szerette az első részt és főleg a másodikat akkor ezt is imádni fogja :-).

    Ilyen filmeket és akciókat kérnék még.

    Nem digitális akció /teljeséggel hihetetlen mutatványokat ami már filmben is sok.

    Itt sokat nem tudott megcsillogatatni a főszereplő szinészi tehetségéből ,de Tom Hardy nagyon jó szinész!

  21. a női vonalhoz…
    SPOILER
    SPOILER
    SPOILER
    igen, teljesen hiteles, hogy egy félkarú csaj leveri tom hardy-t, illetve az is, hogy a 60 éves mamikák (egy egész női klán) a kamion tetején rohangálnak és az egyik simán megtartja tom hardy-t fél kézzel. :) nem tudom miért kell elnőiesíteni az akciófilmeket.

    szerintem sok dolgot kivághattak a filmből, nekem nagyon összecsapottnak tűnt, mintha az epizódokat csak egymásra dobálták volna, az átvezetéseket pedig kivágták. pl. a mocsárban a gólyalábas ember az mi volt?

    őszintén szólva nekem úgy a felétől az ugrott be, hogy talán ezt is grindhouse filmnek készítették – úgy még jó is lett volna. csak sajnos komolyan gondolták ezt a feminista vonalra való ráerősítést.

    a látvány egyébként gyönyörű, remélem boldog-boldogtalan fogja másolni a következő 10 évben ezeket a groteszk autósüldözéseket.

    SPOILER VÉGE

  22. Akkor, aki látta: A 3D mennyire 3D? mennyire muszáj a filmhez? Hogy blőd legyek, van nem-3D-s kópia is vetítésen?
    (sajnos szemprobléma ( agyprobléma :D) miatt 3D csakvégsőesetben..)

  23. Liu: azt hogy hány 2d kópia van simán megnézheted porton, a feliratos pl only 2d.

    a film konvertált amúgy, de sok jelenetet úgy vettek fel, hogy jól mutasson majd.

  24. Én is zabáltam, volt aki meg is tapsolta bár az asszony rögtön ráförmedt hogy ne égesse magát :D
    Negatívummal teljes mértékben egyetértek, Tom Hardy fasza Max, felvezetésnek legyen ok a mennyisége, de a Wasteland-ben lehetne tényleg főszereplő, egyenrangú Furiosák nélkül.

    Remélem a sok FX meg stunt az SW-nek is legalább ilyen erős atmoszférát fog kölcsönözni, a film legerősebb része az érezhető “valódisága” a sok abszurdum meg logikátlanság ellenére. (Víz, benzin, lőszer, ember pazarlás)

  25. Kérdésem lenne – egyik régebbi filmet sem láttam. Mennyire fontos, hogy pótoljam őket mielőtt ezt megnézem?

  26. 10 / 10.
    eszembe jutatta, hogy milyen régen láttam jó AKCIÓFILM-et.
    A sok robot + marvel szar utén felfrissülés volt.

  27. nem lesz semilyen bukta nagy péter, bár lehet nem lesz óriási profitja..meglátjuk, de jön a folytatás arra elég :-)

    Production Budget: $150 million

    Domestic: $70,185,000 51.9%
    + Foreign: $65,000,000 48.1%

    = Worldwide: $135,185,000

    és ez csak május 22 ig van, tehát a mostani 7 vége még benne sincs.

    Richie : nyugodtan nézd meg, önálló filmként is!

    De ideje pótolnod eme hiányosságod…mad maxek kult filmek! (mondjuk a 3.ik szerintem sz.r)

  28. Nos
    Semennyire nem kell előtudás, én is úgy ültem be, nagyon szerettem.
    Nem kell a 3D feltétlen, 2D-ben is elképesztően gyönyörű a látvány (eredeti hang se volt utolsó)

    Feminista fejtegetések tárgytalanok.
    Két betonkemény főhős, egy szinten, mi ebben a probléma?
    És ha ilyen egy feminista (illetve nőies) film, akkor légyszi csináljanak még többet, mert ez zseniálisan jó volt. MÉG!

    Újranézős, talán 4DX-ben, úgy se voltam még olyanon, de lehet ehhez a filmhez menne.

  29. Gyula: A folytatásról lemondhatsz. Olvass utána a bevetelek eloszlásáról,de ez Amerikaban bukta lesz, és világszinten is úgy néz ki az lesz.

  30. Gyula:
    In other holdover news Mad Max: Fury Road proved it may have the stamina it needs to be considered a success. With an impressive second week drop of only -47%, the film took in $38.2m domestically. Internationally it zoomed past the $100M mark with $124.3M, bringing the worldwide gross to $212M.

  31. human: a női téma hozzászólásom nem a te kritikád ellen megy, teljesen jól írod le azt amit én is láttam, hanem a több külföldi kritikára (meg egy-két kommentre) reagálva írtam:)

  32. SPOILER
    “valami megváltás félét” az hatalmas szöveg volt
    nézném újra, még a kezdeti kissé fura narrálás ellenére is, ami képregényben biztos király volt, de így elmondva elég fura lett. mármint az a rész, amikor indítják a konvolyt

  33. A 4DX élmény remek volt, tényleg jópár autóbalesetet átélsz közben, sőt még le is spriccelnek jópárszor :D. Másodszor a 2D magyar feliratos változat van betervezve jövő hétre.

  34. Amúgy elfogult vagyok a szériával kapcsolatban, de azért a kaszkadőrökön kívül költhettek volna a forgatókönyvíróra is. Remélem vágnak belőle egy unrated 3 órás változatot is, mert azért bőven lenne még mit bele pakolni a történetbe. Moziban 16-os karikát kapott, amit nem értek. Miért nem 18-as???

  35. ogabi, ezt a számot még nem mutatják az általam ismert oldalak.

    de úgy legyen :-)

    Az meg nem mérvadó, ha az U.s.a-ban nem hozza vissza a ktségeket, hiszen világszinten kell nézni.

    Több blockbuster nagyobb népszerűségenk örvend az U.s.a-n kivül…pl Terminator franchise részeknek a nagyobb bevétele mindig az U.s.a-n kivülről jött össze.( már akit érdekelnek a számok is..engem igen :-)

  36. Vincent Vega: Valószínűleg itthon azért 16-os, mert a magyar és az amerikai rating rendszer nem teljesen ugyanaz. Amerikában pl. PG-13 után Rated R jön, itthon meg van 12, 16, 18-as karika. Meg aztán az itthoni rendszerben biztos máshogy osztályoznak különböző dolgokat, és van ami itthon súlyosabbnak számít, kinnt meg enyhébbnek. Ellenpélda is van: a Hunger Games pl. kinnt PG-13 volt, nálunk meg 16-os.

  37. 40: Nem erősítették meg…bebuktad. A rendező mondtad, hogyne van alapanyag,ennyi.

  38. Tényleg eszméletlen jók az akciójelenetek, csak ámul az ember. A sok valós jelent nélkül tuti nem lett volna ilyen. Iszonyat jó a látványvilág.
    Mondjuk az Age of Ultron akciói védelmében (ha már human felhozta) azért egy dolog a sivatagban autókkal száguldozni, ütközni meg felrobbantani őket és másdolog robotokat harcoltatni és lebontani egy fél várost.

    A story szerintem is lehetett volna erősebb, mert az üldözésen kívül nem igazán szól másról. Remélem a folytatásban rágyúrnak majd.
    Összességében azért jó film volt a gyenge történet ellenére is és csak ajánlani tudom annak aki egy pörgős akciót akar nézni. Ne várjatok a blurayre, ezt moziban kell megnézni.

  39. remélem human végre észrevetted a különbséget a capeshit “akció” meg a valódi akció filmek között

  40. “rapator
    A story szerintem is lehetett volna erősebb, mert az üldözésen kívül nem igazán szól másról.”

    A story pont annyi volt mint amennyinek lennie kellett.
    Ahogy egy kritikában olvastam ez egy “megalomán látványfilm”.
    Viszont Theron ellopta a showt. Hardy inkább volt mellékszereplő mint sem főszereplő szerintem. De ez mit sem von le abból, hogy nagyon jó lett a film.
    Egyébként szinkronosan néztem és a szinkron abszolút rendben volt.

    SG hozzászólására meg annyit, hogy: Van akinek semmi sem jó…

  41. Simán az év filmje, így kell ezt csinálni. A kritikával is teljesen egyetértek. Várom a folytatást, de addig is sokszor újranézem még :)

  42. neonb: olvasd már el, hogy mit írtam az Avengers 2 akcióiról, csomóan le is trollkodtak h nevatívat mertem. Lécci mielőtt kötözködsz legalább némi kutatást előtte.

  43. human: már rég csak a filmes hírek/trailerek miatt olvasom az oldalt, a capeshit imádatod elriasztott bármilyen kritika élvezetétől. kicsit meg is lepődtem hogy elmentél erre a filmre és nem a pitch perfect 2-t nézted meg helyette

  44. A film látványvilága egyszerűen fantasztikus. Nagyon régen láttam már ilyen jól összerakott és vászonra vitt akciót és nagyon régen élveztem ennyire akciójeleneteket. De a film többi része számomra egy hatalmas kérdőjel.

    Nem azért, mert nem értettem valamit vagy hasonlók, hanem mert szerintem rettenetesen bugyuta volt és a végére már csak idegesítettek azok a részek, amikor beszéltek és próbáltak mélyen egymás szemébe nézni.

    Nekem Tom Hardy nem adta annyira Mad Maxet. Lehet, hogy ez azért volt, mert tényleg nem nagyon kapott sok játékidőt. Viszont a lányok talpraesettsége nekem is bejött. Ha emiatt jutott Maxnek kevesebb tér, akkor meg se szólaltam.

    Lehet az volt a baj, hogy nagy elvárásokkal ültem be a filmre, mert annyira magasztalta mindenki. Illetve, lehet, hogy a szinkron is rontott az élményen. Majd megnézem anélkül is. Csak már nem moziban.

  45. 52. azért elég vicces hogy a saját blogján megmondod neki a tutit. írd meg privátba ha ennyire le akarod ide nem illő téma miatt szólni

  46. Baromi jó film, nem spilázták túl a dolgokat, és a látvány is odavágott =) Remélem lesz folytatás.

  47. neonb: most miért trollkodsz, a Mad Maxről minden trailernél pozitívat írtam és ha fingtak egyet a marketingesek azt rögtön kitettem, erre úgy teszel, mintha nem vártam volna lol. Látom figyelmesen olvasol akkor. Na térjünk vissza a filmhez.

  48. Remekül összefoglalta a kritika, amiket kb. én is gondoltam!
    Februárban azt hittem, hogy a Kingsman lesz az év akciófilmje, ez annyira nem is érdekelt vagy 1 hónappal ezelőttig, de azt a mindenit!
    Ez kérem szépen TOTÁL KRÓM volt!!!!

    Végig a székembe szögezett, és valószínűleg másodjára is el fogok menni rá, már csak azért is, mert eredetileg sajtóvetítésen volt szerencsém látni, de erre muszáj leszek pénzt is kiadni, hogy támogassam Miller papát a folytatásra!

    Ami tuti, hogy lesz! Csak azért mert nem nyitott a készítési költségeinek másfélszeresével az USA-ban még így is biztos vagyok benne,hogy Worldwide simán vissza fogja hozni még a kétszeresét is, ha nem többet!
    Ötlet van a színészek is benne vannak, szóval ja, 2-3 év múlva szerintem majd nézhetjük is a Mad Max: The Wasteland-et!

    Addig meg ezt én biztos, hogy jó párszor újra fogom nézni, és a képregényeket (ami a szereplők előtörténeteit meséli el) is tuti beszerzem majd!

  49. Ma este megyünk heten, mint a gonoszok. Én már az előzetestől is eldobtam az agyam és ha human dobott rá egy “kilencpertizet” akkor sanszos, hogy a héten lesz még egy köröm a moziba. :)

  50. hát ritka az ilyen film, amiről mindenki pozitívan ír :))) itt olyan viták szoktak menni :) remélem nekem is lesz időm megnézni mostanában

  51. Hollywood a legnagyobb pofonját kapta most ezzel a filmmel úgy érzem. Egy 70 éves rendező sok évnyi munkával megalkotta a képregény-orientált filmiparnak azt az akciófilmet, ami seggbe rúgta a Mátrix 1 óta tartó összes “belassítós-CGI” pudingot. Ez a film szerintem az utóbbi 10-15 év legjobb akciófilmje lett. A párbeszédek TÖKÉLETESEK és szerintem éppen azért, mert egyszerűek, egy ilyen elkorcsosult világban komolyan rettegtem attól, hogy lesz valami mély Coelho idézet, de még az öreglányok is nyersen fogalmaztak. És amire külön jó pont, hogy NINCS poén minden akciójelenet után végre!!! Nem is tudom elmondani, hogy mennyire hiányzott már egy ilyen film. Még Christopher Nolan TDK-ban is irritált, hogy az alagutas résznél a sófőr mellett ülő zsaru mindent kommentált egy robbanás után. A színvilág elképesztő, a narancssárga-kék-pirost remekül kihasználják, az elején a város bemutatása felér egy Terry Gilliam 12 Majom elborultsággal, Charlize Theron élete szerepét produkálta és még a gonosz is elképesztő (utóbbinál tessék rákeresni a színészre, már játszott egy korábbi részben :)). Vitán felül 10/10, az év végi Star Wars méltó ellenfélre talált.

  52. Lehetett volna nagyon jó film is, de a női vonal szánalmas. Hogy kehet komolyan venni vkit miután megverte egy félkezű nő? Meg a száguldó kamionokon rohangáló vénasszonyok. Na én ott majndem kijöttem a filmről. Egyébként akinek hiányoznak szálak a fúlmből az olvassa a képregényt. Merthogy amúgy ez is képregény :). DC comic.

  53. @61: Ez tényleg mekkora már :D, tényleg az új rész főellensége ugyanaz a színész, mint aki az első részben Toecutter volt! :)

    SPOILER!!!

    Hihetetlen, hogy mégis lett 1 poén így a filmben!!! Egy 35 éves csattanóval! “…de ha egyszer…elveszted az arcod… nem marad semmid!” :D – nem hiszem, hogy ez akkor véletlenül lett így

  54. lordboxi: ha nem eszel és nem iszol másfél napig és még folyamatosan vért is adsz mellette lehet téged is megverne egy nő….

  55. mint moziélmény k. nagy volt, a nagyobb sztorit amit sokan hiányoltak azt az állandó bonyodalom nálam feledtette, de majd egy otthoni újranézés után újraértékelem. mint film egy 8-ast is simán megér
    (remélem human nem fogsz kiégni a negatív hozzászólásoktól)

  56. Én csütörtökön reggel néztem 4dxben, péntek éjjel pedig sima 3dben. Eszméletlen. Ritka mikor egy filmet mégegyszer megnézek ráadásul másnap de erre ma is elmennék

  57. Szerintem ez csak egy túlhypeolt szar. Látvány jó, azt elismerem, de azon túl semmi.
    ” hiszen mennek A-ból B-be,” Hahh… még ha annyi lenne, de csak (A+B)/2-ig jutnak, majd hagyjuk a francba, gyerünk haza az új terv. Mekkora ötlet. Ja és évekig terveznek egy új utat a szomszéd városba, ami látótávon belül van? :) És anyatejet visznek? WTF?

    Hangok terén irritálóan hangos, 2 óra folyamatos csörömpölés ordibálás idióta gitározás. Volt hogy befogtam inkább a fülem, csak, hogy kibírjam.

    Ez egy beteg embere igen beteg filmje…

  58. a mad max filmeknek sosem volt igazán sztorija, szóval ez nem lehet gond, mindegyik arról szólt, hogy a bekattant őrültek autóznak és meg akarják ölni egymást

  59. Oltári jó film, nekem már hosszú évek óta hiányzott egy cgi nélküli csupasz zúzda akció-orgia. Itt végre élveztem minden egyes pillanatát a filmnek, míg pl az Age of Ultron alatt szinte unatkoztam.
    A szereplők csak annyit beszélnek, amennyit muszáj, ennél nagyobb monológok nem illenének az univerzumba.
    Aki feministának bélyegzi a filmet, az elég nagy marha, mivel a filmbeli nők csak “tenyészállatok” és tejgépek, teljesen el vannak nyomva, Theron karaktere is csak kb 20 év alatt jut el odáig a hierarchiában, hogy szabadon mozoghasson és megbízzanak benne.
    Nagyon tetszett, hogy Hardy csak belecsöppen a közepébe és néz ki a fejéből, próbál túlélni, de aztán megszólal benne a rendőri múlt hangja és végül segít.
    A főgonosz tényleg gonosz, viszont a “nőstényeit” nem bántaná semmi pénzért, még magát is előbb feláldozná, mintsem egy potenciális anya megsérüljön/haljon.

    Amúgy a hozzászólók egy része nem értem, hogy miért ült be a filmre, ha ennyire fikázza. Nem néztetek talán trailert? Esetleg azt hittétek, hogy olyan lesz, mint egy Marvel-film?

  60. ” Esetleg azt hittétek, hogy olyan lesz, mint egy Marvel-film?”

    Nem, én azt hittem olyan lesz mint egy film, tudod aminek van eleje közepe és vége… na ennek csak közepe van, két órán keresztül száguldanak a sivatagban. És közben SEMMI sem történik.. az üldözésen kívül.

  61. DnP – pont olyan vad, kaotikus és hangos és egyszerű a film, mint a világ, amiben játszódik. milyen meglepő nem? :D hol éltek ti, komolyan akik a film legnagyobb erényeit hozzák fel hibaként? :D:D

  62. Régi Madmaxeket még narrátoros szarránézett VHSen láttam általánosban. Azok sokkal jobban bejöttek. mondjuk az idő is megszépíti az emlékeket :)

  63. 74.

    Erről a mondatról az jutott eszembe, hogy ez a film ez “Nem Vénnek Való Vidék.”

  64. SPOILER

    Személy szerint nagyon vártam ezt a filmet, minden előzetes tetszett. Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből. A régi Mad Max filmeknek sem volt nagy sztorija, de még a sokak által leszólt harmadik rész is bőven üti ilyen téren ezt a filmet. Egyébként akik leszólják a harmadik részt, azok látták is? Csak mert szerintem a vonatos üldözős jelenet kurvajó lett és maga a világ is amit felépített mellé.

    Szóval itt írják feljebb, hogy a sztori lehetett volna erősebb… :D Ezen azért mosolyogtam mert igazából nem volt sztori. Egyébként az egyik legnagyobb barom ötlet visszaindulni a várba azon a szoroson keresztül, amit előtte beomlasztottak direkt. Számoljuk már ki, hogy 160 napnyi “élelemmel” hány kontinenst lehet beutazni motoron :) Szóval a sósivatagot lehet, hogy érdemesebb lett volna választani – még akkor is ha csak 50 napig, onnan még vissza lehet fordulni. De nem, az összes gonoszt megállítja majd a szorosnál balesetező tejes kocsi. (A hegységet szvsz simán meg tudják kerülni, stb. de ne is menjünk bele, mert több sebből vérzik ez az egész.)

    A végtelen víz, benzin és egyéb pazarlásról már nem is beszélve. És persze a filmben csak a nők voltak a pozitív szereplők és hősök, hiszen szegények mind elnyomottak. Ezért nem tetszik, hogy egy régen volt szuper posztapok filmsorozatból készítettek egy női akciófilmet. Szégyen. Sokkal hatásosabb jelenet volt, amikor az első filmben megölték Max családját – ahhoz nem kellett semmi feminizmus, de itt az új filmben meg egy kicsit túlpörgették ezt.
    Egyébként kifejezetten örültem, hogy nem kellett végignéznünk egy újabb szülést a film alatt…
    A BigMac-elős poénnál már vártam azt a jelenetet, ahogy a Valhallában megrohanják a szoptatós kismamák a mekit… – igen, ennyire aktuális ez a film :D

    Én mindenesetre ajánlom ezt a filmet mindazoknak, akik agy nélkül születtek vagy annyira ki tudják kapcsolni, hogy zombi üzemmódba kerüljenek. Érdekes, hogy mennyire isteníti mindenki ezt a filmet, pedig az egész a 2-3. részekből van nyúlva jobb technikai megvalósításban és szimplán egymásra vannak dobálva a sallangok. Semmi extra nincs benne, Tom Hardy szimplán rossz Mad Max volt, Mel Gibson-nak egy nézésében is több volt, mint Hardy szenvedésében. És igen, valószínűleg azért tűnik olyan jó filmnek sokaknak, mert végre nem CGI dömpinget láttunk… szomorú, hogy ennyivel ki tud emelkedni egy film. Nekem a sok groteszk alak sokkal jobban tetszett, lehetett volna ebből tényleg egy brutál jó film. De a gitáros faszit senki nem érti. Rottenen egyébként a lehúzós kritikák leírnak minden ilyen baromságot.

  65. Azoknak akik a sztori miatt sírnak. Mint feljebb írtam, a sztori másik fele a képregényben van benne. DC-nek mostanában ez a szokása a sorozat/film/játék egyik fele mindig a hozzátartozó képregényben marad. Szóval azért volt története.
    itt eléritek: http://www.vertigocomics.com/comics/mad-max-fury-road-nux-immortan-joe-2015/mad-max-fury-road-nux-immortan-joe-1

    És nem, akkor se tudom feldolgozni, hogy a “főhőst” megveri egy félkezű vénlány…..

  66. Rohadt jó volt! A háttérvilág hozta azt az elmebeteg feelinget ami kell egy Mad Max filmhez.

  67. Nem értek egyett azzal, hogy Max-nek nem jutott elég játékidő, bár Tom Hardyból sosem elég, de végig ott van, és végigkísérő őket, szerintem tökéletes. (a “sajnos” folytatásokban: biztos lesz olyan, ahol több ideje lesz önmagával foglalkozni–azért “sajnos” mert ezt megismételni… :/ )
    Amit még kiemelnék az a Zenéje! Félelmetesen jó!

  68. itt mindenki hülye, csak SG a helikopter.

    miért nem elég sztori, hogy van egy volt zsaru, akinek a szeme láttára halt meg az egész családja és úgy érzi cserbenhagyta őket és ezért lassan megbolondul, aztán belecsöppen egy ilyen helyzetbe egy önmagából kifordult világban? miért nem elég sztori, hogy egy nő, akit kiskorában elszakítottak a családjától, és tárgyként bántak vele húsz évig úgy dönt, hogy elég volt ebből és kiszabadítja a többi tárgyként kezelt lányt is? miért nem elég, hogy egy kegyetlen és perverz, embertelen valami teljes elnyomásban tart egy rakás embert és tulajdonának tart mindent és mindenkit? hogy egy kamu vallással hülyít meg fiatalt és öreget, akik ezért boldogan halnak idióta halált?

    nem kell ám mindent annyira megfejteni. csak nyitottabbnak lenni egy kicsit és felfogni, mit akar mondani egy-egy film. különben a saját csapdádba esel és azt fogom gondolni rólad, hogy zombi üzemmódban nézted a filmet, agy nélkül.

    ilyen egy igazi blockbuster. ennyi, és nem több. világos, egyszerű indítékok, felismerhető karakterek, történet és akció vezette sztori. látvány, hang, színészek. nem az a zombi, akinek az tetszik hanem az, aki ezt nem ismeri fel és felesleges hülyeségeket kér számon rajta. a Sátántagó alá meg írd majd be, hogy kevés volt az autós üldözés és feleslegesen elnyújtottak a jelenetek. ugyan már.

  69. Malachi: nem az általad felsorolt motivációkkal vagy a sztori brutál egyszerűségével volt a legnagyobb probléma (sőt, az alapötletek tetszettek is!), hanem a megvalósítással és a logikátlansággal. Amúgy a legjobb a sok flashback bejátszás volt, semmi köze nem volt ahhoz, hogy a családját megölték :D De nekem mindegy, láttam ettől rosszabb akciófilmeket is… csak nem értem minek kellett megalázni ezt a franchise-t is… nekem teljesen olyan érzésem van, hogy ezzel a filmmel rúgtak egy hatalmas luftot – nem csodálom, hogy problémák voltak a forgatással… nehéz lehet forgatókönyv nélkül filmet készíteni. “Ja, szóval van kb. 40 autónk, menjünk ki a sivatagba és zúzzuk őket össze… mi legyen a sztori? Áh, majd menetközben kitaláljuk, szerezzetek néhány jó nőt, hogy legyen az is meg csináljunk ronda gonosz groteszk alakokat, akikből az egyiket majd úgy nyírunk ki, hogy ne is lássuk, mert arra már nem lesz pénz.” :D :D :D

  70. Ez a film, a Mad Max 2 utolsó tíz percének remakje női mad maxel.
    A rendező nem erőltette meg magát 30 év alatt.

  71. Ez egy felnőtteknek készült BLOCKBUSTER mozi a jobbik fajtából, tökös, kemény, nem akar többnek látszani, mint ami, nincs tele idióta beszólásokkal, mert az olyan vicces kac-kac… Aki nem erre számított, nem tudom minek nézte meg. Human kritikája remek, de aki csak ezért nézi meg, nem azért mert közben tényleg érdekli is a film, az inkább maradjon otthon, nincs szükség több oltós kommentre. Ez a film az utóbbi jó néhány év legjobb (vagy egyetlen igazán értékelhető?) akciófilmje, nagyon távol áll a mostanság megszokott zsánerdaraboktól. Úgy is lehetne fogalmazni, kicsit olyan, mintha a 80-as évekből lépett volna elő, amikor még értettek ehhez a rendezők. Aki erre nem fogékony az menjen Tony Starkot meg Thort nézni, az való neki. A többiek meg velem együtt örüljenek és nézzük meg ezt a fantasztikus akciófilmet még egy párszor.

  72. SG, találd már ki mi a bajod végül is. az, hogy visszafordultak nem hülyeség, mert a csaj arra a zöld helyre indult, amire gyerekkorából emlékezett – csak az is elpusztult közben. vagy megalázták a korábbi filmeket? francokat alázták meg. vagy akkor mégis a sztori sekélyes? nem volt köze a flashbackeknek Max múltjához? te utálni akarod a filmet, ami nem baj, csak akkor maradj annyiban, hogy utálod mert nem jött be és kész.

    én meg nem vitázom többet miatta, viszont foglalok egy jegyet rá megint. :)

  73. mrp, nézz meg inkább néhány igazi tökös akciófilmet a 80-as, 90-es évekből és akkor majd talán meglátod a különbséget az akkori akciófilmek és a mostani Mad Max között. :)

  74. Malachi: nem utálom, vannak értékei a filmnek és az előzetes alapján nagyon vártam is, gondoltam hoz némi felüdülést a műfajon belül (ami akciófilm és nem blockbuster)… blockbusternek akarja mindenki titulálni, ezzel is degradálva a műfajt, holott egy első hétvégéjén 27 millával nyitó filmet korántsem neveznék blockbusternek. Miller örülhet, ha nem lesz bukás. szóval én örültem, hogy jön, kíváncsi voltam rá, de érzésem szerint kicsit melléfogtak vele. a hibákat azt hiszem már felsoroltuk többen is.

  75. Nem azt mondom, hogy tökéletesen azt a szintet hozta, amit azok a filmek annak idején, de sokkal sokkal jobb szórakozást nyújtott mint mostanság bármelyik unalmas felhőkarcoló szétrombolós szuperhősös-robotos buziság.

  76. Tegnap néztük Arénában, szerintem a film 9/10, viszont én vagyok az egyetlen, akinek néhol elviselhetetlen volt a hangerő? Én még moziban ilyet nem éreztem.. még ma is cseng a fülem. Lehet csak azért volt ennyire hangos, mert az 5. sorban ültem? Más moziban is ennyire durva?

  77. SG:

    Miért kellene a falshbackeknek köze lennie a családja megöléséhez? Egyáltalán miért gondolod, hogy flashbackek voltak? (Lost dara van közben?)

    Ezek egy beteg elme halucinációi voltak. A hiba az ön készülékében van.

  78. Srs: Ezt már mástól is hallottam az Arénás vetítésről. Szegeden én semmi ilyet nem tapasztaltam. Sőt tán még egy kis plusz kakaót is el tudtam volna viselni :D

  79. Áh, majd menetközben kitaláljuk, szerezzetek néhány jó nőt, hogy legyen az is meg csináljunk ronda gonosz groteszk alakokat

    ez ugye nem komoly, és trollkodsz? ha valahol belenyúlt a stúdió, az az utolsó 30 perc lehet (újraforgatások), mivel előtte kb. blockbuster szinten tökéletesen épül fel a film, így biztosan volt forgatókönyv. A jó nőség pedig nem arról szólt, hogy jó nők ám, hanem hogy Joe hogy tartotta őket és miképp gondol rájuk. Bizony, a vízlocsolás értelme ez volt, ezután egyszer nincs kiemelve, semmi szexualizált jelenet nincs (nézzük meg a Transformers hogy kezeli a tényleg jó nőnek tartottakat benne, hmm). Azt értem, hogy az erős női karakterek sokaknak megfekszik a gyomrát, és “úristen, miért nem a férfi a szegény nők megmentője, a dögök saját tervvel rendelkeznek és cselekednek a sorsuk ellen”, de ha megnézed minden illeszkedik az üldözésbe, ami teljesen logikusan indul is.

    Amiket számonkérsz rajta az egyszerűen szomorú, főleg, hogy pont te mondod, hogy szerinted agykikapcsolós film, közben láthatóan semmire nem figyeltél, vagy nem gondoltál tovább. (bár a személyeskedést töröltem, de olvasd már el mit írtál, leszóltál mindenkit akinek tetszik, szóval megsértettél mindenkit, aztán felháborodtál, hogy a te szinteden válaszoltak).

    Egyébként az egyik legnagyobb barom ötlet visszaindulni a várba azon a szoroson keresztül, amit előtte beomlasztottak direkt. Számoljuk már ki, hogy 160 napnyi “élelemmel” hány kontinenst lehet beutazni motoron :) Szóval a sósivatagot lehet, hogy érdemesebb lett volna választani – még akkor is ha csak 50 napig, onnan még vissza lehet fordulni. De nem, az összes gonoszt megállítja majd a szorosnál balesetező tejes kocsi. (A hegységet szvsz simán meg tudják kerülni, stb. de ne is menjünk bele, mert több sebből vérzik ez az egész.)

    Most lépjünk túl a döntésen, miszerint a hamis reményt hajszolják a sivatagba hajtva (a bombák által letarolt terület), vagy elfogadják a mostani világot (a bombák terén kívüli sivatagi rész ahol valahogy mégis lett élet, mert máshol nem lehetett már talán) és igyekeznek változtatni rajta: szerinted ha Joe visszamegy a várába, akkor utána bevehető? 100 nap múlva odahajtanak a csajok és szépen elkapják őket azt szevasz. Esélyük sem lenne feljutni. A szurdokról: van egy út, ami beomlott, de mivel a sereg átjött rajta, így el lett takarítva, szóval ha újra berobbantják akkor ismét el kell takarítani, szóval időt nyernek. A megkerülés is idő Joeéknak.

    Válaszolnod nem kell, mert zavar, hogy nem is akarsz gondolkodni és az ebet fogod kötni a karóhoz, mert elképzelhetetlen, hogy valaki belássa a tévedését. Legalábbis akik ilyen kommentet szoktak írni, mint te tetted, azok sosem szokták.

    És most nem arról van szó, hogy kinek mennyire tetszik.

  80. “Amiket számonkérsz rajta az egyszerűen szomorú, főleg, hogy pont te mondod, hogy szerinted agykikapcsolós film, közben láthatóan semmire nem figyeltél, vagy nem gondoltál tovább.”

    – szerintem meg az, hogy nem kérsz rajta számon semmit csak elfogadod a logikátlanságokat, az még szomorúbb. igen, sajnos agykikapcsolós film lett, holott sokkal több volt benne. nekem végig az volt az érzésem, hogy rommá vágták a filmet és egy csomó érdekes jelenetet kihagytak belőle. remélem lesz egy 3 órás vágatlan változat :D mostanában úgy is ez a divat.

    “mivel előtte kb. blockbuster szinten tökéletesen épül fel a film, így biztosan volt forgatókönyv.”

    – felejtsük már el tényleg ezt a blockbusterezést… ez akciófilm. kész, pont. blockbuster 27 millás nyitó hétvégével nem lesz ez sosem. tökéletesen épül fel a film? nem tudom, néha egészen furán volt vágva a kamion és a konvoj közötti idő és távolság az első 1 órában. néha hirtelen csakúgy a semmiből feltűntek :) máskor meg a nyakukon vannak 2 perc lemaradással, de azért megállnak 5 percet tökölni :) kicsit fura volt és néha zavaró. a kamion biztos valami féregjáratot használt, hogy ugráljon térben és időben :D

    – mielőtt mindenki félreértené, nem, nekem sem hiányzik még egy felhőkarcolós-szörnyes, vértelen akciófilm, amiket manapság készítenek. akció terén eléggé rendben volt a film és örültem annak is, hogy nem rángatják benne a kamerát. ez mindenképp pozitívum. a sivatagos terep is gyönyörű egyébként és a járművek kidolgozottsága is baromi jó. csak úgy gondolom, hogy a filmnek vannak negatívumai is bőven. én kérek elnézést, ha azoknak a lelkébe tiportam, akiknek ez az év filmje :) mindenesetre én azért várok még egy ennél jobb Mad Max filmet a jövőben. hátha.

  81. látod, tipikus válasz, átugrottad ami nem tetszett hahaha. továbbra is ragaszkodsz ahhoz, hogy ami te számonkértél rajta, az logikátlanság, és félresöpröd ami azt igazolja, hogy logikus volt, mert a többiek csak kikapcsolták az agyukat szerinted, azért nem vették észre.

    A 27 milliót nem tudom honnan szeded (45 Amerikában amúgy..), de egy 150 millióba kerülő film ha 5 ha 50 millióval nyit, akkor is blockbusternek készül. nyilván akció blockbuster. Kb ilyen alapokon áll a többi “érved” is. Köszönöm a részvételt, de boldogíts másokat.

  82. human: most olvastam, hogy érdeklőtél a képregény iránt. a 77 postban belinkeltem. De néz körül nyugodtan a kickass.to nál is :D

  83. maxtől mikor megkérdezték mi a neve, nem igazán tudott mit mondani.
    ebből és a haluzásaiból én azt vontam le hogy a fószer totál dilis, pont mint a bandák.
    erre tesz is utalást a film elején. feltételezem hogy sosem volt rendőr sem, és max-nek lehet a kutyáját hívták.

  84. Pont erről szolt a többi film is a nagy nullárol itt a gyakás a lényeg.Amugy meg egy hulladék film,mán ha engedélyezett nem nyalni a filmért.

  85. lordboxi:
    Nem tudom miért mondod te is, hogy megverte a nő. Nem verte meg, Max nyert végül abban a bunyóban. A többivel egyetértek amit írtál.
    SPOILERES
    És igenis nagyon erősen jelen volt a turbófeminista hangnem, főleg mikor a mammerknek mondja az egyik topmodell, hogy azt hittem ti jobbak vagytok. Értsd: ti nők jobbak vagytok a vadállat férfiaknál. A férfiakat Halhatlan Joe meg a hadfiúk szimbolizálták, akik csak szülőgépnek használják a nőket. A nőket meg a nagyanyók akiknél az élet van (a táska a magokkal). A végén meg el is foglalják a férfiak által felépített működő társadalmat…
    Amúgy tetszett, jók voltak az akciók de ez a része kurvára nem. Szerintem nem szerepelt keveset Max amúgy, de tényleg nem róla szólt.

  86. Bocs, nem működö társadalom, annak nem nevezném, csak működő világ. Van víz meg kaja. Ahogy a való életben is: kik építették fel a világot? És kik veszik el a pénzünket? :)

  87. Skacok a szinkron jól sikerült?Vagy nézzem feliratosan amiből 1 előadás van csak szombat délben..

  88. Elnezest mar, hogy egy un. akciófilmtől valami értékelhető storyt vár valaki. Ez a film egy nagy 0 volt. Túlhypolt 5/10 max. Aki nem így gondolja annak az agyát megette valami..

  89. ppt: Az én agyam tökéletes állapotban van, mégis imádtam. Ne általánosíts kérlek.

  90. Senkinek sem ette meg az agyát semmi… Csak veled ellentétben képes a dolgokat tudni helyén kezelni. Hogy egy faék egyszerűségű történettel és eredeti vizualitással is el lehet mondani , mesélni azt amit akar. (Már akinek…) Ez a film nem történetet akar mesélni hanem egy esemény sorozatot akar bemutatni. Lásd. Gravitáció A film mondandóját , szimbolikáját pedig Miller a végén summázza is egy idézettel. “Where must we go, we who wander this wasteland, in search of our better selves” Vagyis ott kell a megváltást keresnünk ahol a legjobb énünket is… önmagunkban.

  91. olyan szép mikor a kommentelőknek kb csak 5%-a szerint szar a film de azoknak meggyőződése, hogy mindenki más a hülye és ők az übermensch ultralogic kritikaterminátorok akiknél 0% az esélye, hogy:
    – tévedhetnek
    – nekik szar az ízlésük
    – vagy, hogy szimplán elfogadják mások véleményét is

    amúgy a film kibaszott fasza

  92. Megnéztem. Jónak jó volt, de azért nem ugrálok örömömben. A látvány és a zene vitte el a hátán a filmet, a pörgős akció és a fantáziadús megoldások. Csak azt bánom, hogy ez nem Max filmje volt, ő csak épp ott volt és szólt egy pár szót ő is, ennyi. És én sem értem, kik voltak azok a mocsárban gólyalábazó emberek.

  93. Sparrow: Egy 7. frakció. Elég nagy ez a világ ahhoz, hogy ne tudják bemutatni minden egyes négyzetcentiméterét 120 percben.

  94. SPOILER

    A latvany/akcio mondjuk az elso orat elviszi a hatan, de amikor ugy dontottek h visszafordulnak ott mar eret akartam vagni magamon… Az utolso 3/4 oraban a film SEMMIT nem tudott felmutatni. Vegig az oramat neztem, meg neha rohogtem a gitaros csavon. Hala az altalatok is faék egyszerűsegunek titulalt storynak.

  95. Vak embernek mesélni a szivárványról? Lehet… csak nincs értelme. A véleményed a sajátod. Változni aligha fog. Egyetlen anyázó ,vérnyúl kommentelő hatására sem. Ez nem a Te filmed. Kész… Pont

  96. Lenny, mondjuk szerintem az “azt hittem, hogy ti ennél jobbak vagytok” arra utalt, hogy nem állítanak csalit az arra tévedőknek, és nem őlik meg az emberhúsért meg a cipelt cuccokért cserébe, hiszen ekkor még nem voltak a csajok megfosztva a reménytől, hogy eljutnak a zöld paradicsomba.

  97. A legjobb moziélmény eddig idén, az Avengerst simán verte minden tekintetben. Az egyébként sokat elmond a filmről, hogy én, aki a Mad Max filmeken nőttem fel ugyanannyira élveztem, mint haverom, aki még egyetlen részt sem látott, szerintem ez nem kis eredmény. És habár Tom Hardy nem volt rossz a szerepben, azért az igazi Mad May nálam Mel Gibson marad. :)

  98. Ez nagyon király volt. Elrepült a játékidő, végig nagyon jól szórakoztam, de az első egy óra az ááááááááááá

  99. Nekem meggyőződésem, hogy van olyan, hogy akcióvakság. Vannak emberek, akik egy James Cameron féle tökéletesen megkomponált, a műértőből kisebb orgazmust kiváltó akciójelenet (pl. True Lies tengeri autópálya üldözés) és egy német tv-film akciójelenete között nem látnak különbséget. Itt is ez van. Van aki unatkozott, én meg a száguldás alatt gyakorlatilag bedrogozottként lógtam a szeren, arcomon széles vigyorral élveztem azt, hogy végre megkapom azt az szájtátós, nagybetűs élményt amit sok éve már nem nyújt nekem a műanyag giccsek tömkelege.

    Épp ez miatt az “akcióvakság” miatt megértem azokat akiknek nem tetsztett. Aki nem fogékony az ilyen kalandokra, aki nem látja a nagyszerűségét ennek az esztelen száguldásnak, annak láthatatlan és értékelhetetlen marad a film lényege.

  100. Ez a Mad Max csak random egymásra dobált tökös akciójelenetek halmaza.Lehetett volna epic film is storyval a háta mögött…A látványra nincs panasz,az akciók szépen kidolgozottak,Hardy vagány,mégsem mondom azt,mint a John Wick után,hogy a büdös mindenit dejó volt,hanem csak hogy ok ezt is láttuk.

  101. John Wick ws Mad Max? Na ne vicceljünk már. Ennyi erőből a Szívek szállodája vs. Mad Max, és több százmillió nő az előbbire voksol.

  102. Nekem óriás csalódás a film, sokkal többre számítottam, az akciók, stuntok beszarás, de az tök alap, még jó, hogy nem cgi, akkor aztán ki is jöttem volna a moziból.. ennyit tud a film, összetöri a sok verdát.
    0 sztori (valamiért azt gondoltam több lesz, jobb lesz, epic lesz). Hardy zéró, már megint morog magában, Theron is teljesen közömbös, senkihez nem kötődtem 1 percig sem, nem érdekelt, hogy mi lesz velük.
    Ja, Immortal Joe meg egy vicc, egy percig nem volt ijesztő, inkább komikus..
    Soha többé nem nézném meg újra, pedig az akciók nagyon ott vannak, a vágás is elég menő pedig jól szét van vagdosva de valahogy mindig öszpontosítja a figyelmet és nem leszel rosszul.
    Sajnálom mert nagyon vártam, valószínűleg jobban mint kellett volna.. :(

  103. ammok: Semmi gond, igazad van, sőt szerencsés vagy, hogy a John Wick téged maximálisan kiszolgál, és nem kell évtizedeket várnod, amíg végre kijön egy neked tetsző film. Nekem az elmúlt 20 év akciófronton egy rémálom volt, a CGI-t én nem tudom élvezni, nekem bármennyire is élethű, az csak halovány mása az igazi akciónak. Talán a a Raid amiért még lelkesedni tudtam egy picit az elmúlt évekből.

  104. A sztori kb annyi volt, mint az eredeti trilógia második részében! Nem kellett volna bele több Mad Max. Pont elég volt! Azzal, hogy csak mellékszereplő volt kb. vitte magával az folyamatáramlást, s így teljesedett ki az alap, de röhejesen egyszerű sztori!

    Ha egy szóval kellene jellemezni a filmet, akkor őrült volt! Én végig röhögtem magam a külön fajta kitalált marhaságoknak, beteg dolgoknak, amik jól meg voltak jelenítve!

  105. a jövő társadalmában nincsenek négerek és ázsiaiak és a nők tökösebbek mint a férfiak.
    nekem ennyi jött le ebből a filmből

  106. Totoro nehogy már beskatulyázz mert tetszett a John Wick :D Amugysem fikázni akartam ezt a filmet,csak lehetett volna 100szor jobb.

  107. Totoro: hát a John Wickben nem sok CGI volt, pont ezért is élteti minden akcióbuzi, de nem meglepő, hiszen kaszkadőrök rendezték.

  108. ammok: Isten ments, komolyan nem akartalak bántani, nem rossz az a film sem, de én nem tudom párhuzamba állítani őket.

  109. Hát……..nem szartam össze magam,egynek elmegy.Nyomába se ér a régieknek.

  110. Ma este megvolt nekem is 2D-ben. A legelső észrevételem, hogy a film erősen túl hypolt. Ezt mondjuk megértem mert a sok CGI orgia és képregény dömping között felüdülésként hat egy ilyen film. De most őszintén, mi volt benne ami a régi trilógiában nem?! SEMMI!! Ez a kijelentés meg a kritikában egy vicc: “ami után az Age of Ultron akciói gagyik, bár azok amúgy is” A Hulkbuster vs Hulk csata ütősebb volt mint az egész Mad Max. Szóval az év filmje még mindig az Avangers 2, jöhetnek az új versenyzők. :) Ja és még egy észrevétel, csak engem zavart ez a spontán vérátömlesztés Theron és Hardy között?

  111. Rolee: Miért zavart a vérátömlesztés? Elvileg vérdonor(vérzsák) volt Max, kézenfekvő megoldás volt. Hulkbuster vs Hulk? Meg sem nézem az Avangers 2-t, mert nekem olyan szinten műanyag az egész. Az elsőt még láttam, egy másodpercre sem emlékszem belőle, de nagyjából az összes szuperhősfilmmel így vagyok, egy darabig a lelkendező kritikákat olvasva megnéztem egyet-egyet de számomra mind egyforma, és a cgi akcióik unalmasak.

  112. Totoro: akkor ne is nézz ilyet, mert Te alapból nem szereted az effajta filmeket, ez most konkrétan lejön az írásodból.

    De pl. ne is hasonlítsuk össze a kettőt már istenem, sok közük nincs egymáshoz! Itt ebben a filmben az autókat meg lehetett építeni stb. jó hogy nem a transformers filmekkel jöttök :D akkor már építsük meg a robotokat is :D

    Azért azt is vegyük hozzá, hogy itt lényegesebb egyszerűbb volt a koncepció, hogy üldözés, aztán autók szanaszétt törése stb.

    Mondjuk ha már megy az összehasonlítás, akkor miért nem az Avatarral hasonlítjátok? :D Ott is gagyi a történet, de jó a képi hatás, kivitelezés! Most akkor az is jó film volt?! :D :D

    Szerintem külön kell kezelni a dolgokat….

  113. Imtal: Épp az a lényeg amit te is mondasz. Nincs összehasonlítási alap, mert az utóbbi 15 évben ezt a műfajt elfelejtették. Nem volt valódi tökös, zúzós film, csak a kisfiúknak gyártott CGI műcici. Ezért nem is lehet a Mad Max mellé állítani semmit. Ezért is éltetjük sokan, és viselkedünk úgy, mint a kisgyerek aki visszakapta a játékát. Én sokszor mondtam, hogy már nem lehet olyan filmeket forgatni, mint a 80-as években, mert azok a hősök már nem léteznek. A 2000-es évek szőrtelenített, szolizó, edzőtermi ficsúrjai a menők (lásd azt a segghülye autós szériát aminek most volt a hetedik része) és a mai elpuhult, laktózmentes broilercsirke generációnak készülnek. Erre tessék, itt a cáfolat. Ez a film a 80-as évek moziját robbantja át a 2010-es évekbe, kb, olyan a mai felhozatalba nekem, mint amikor berobban egy T-Rex a birkanyájba. És aki azon fanyalog, hogy nem érti mit eszünk pár összetört autón, az mutasson egy hasonlót is. Azt azért észre kell venni annak is aki szarozza a filmet, hogy iszonyat munkát, kreativitást és alázatot beletettek a filmbe, hogy ez így tudjon kinézni. Ha csak ezt kérem számon a műfaj mai szereplőin, már nem találom sehol. Egymást másolják és majmolják, gyakorlatilag ugyanazt az üres és felszínes látványvilágot látom az összesben.

  114. Lehet nálam ez a gond…10-15 éve sem hozott lázba szinte 1etlen autós akciójelenet sem.Sőt nekem 1 akciófilmben álltalában az autós üldözéses-robbanásos jelenetek a legunalmasabbak.Jobban szeretem a test-test elleni csatákat,és a gépfegyverek zaját,és a golyók ütötte sebekből patakzó vért.Ez alól kivétel a Fast széria,mert ott olyan állat(és egyben lehetetlen)dolgokat művelnek autókkal ami megmosolyogtatja az embert,és szórakoztatja,miközben tudja hogy ilyen nincs.

  115. What a movie, what a lovely movie!

    Azon gondolkozom, hogy másodjára is jó lenne megnézni. Ezúttal szinkron nélkül. Ezzel gondolom el is mondtam mindent, tetszett, nem is kicsit. Már anno a trailer alapján beizgultam, és ezzel együtt bizonyos elvárással ültem be rá, amit MAXimálisan ki is elégített! Elképesztő gyerekek, hogy George Miller neve mellett olyan filmek szerepelnek, hogy Babe, meg Happy Feet….lol

    Nem kell tisztában lenni a trilógiával. Persze én azért leporoltam, és végig pörgettem. De igazából a mai fiataloknak talán nem is ajánlott a régi, mert még elmehet a kedvük, hogy beüljenek az újra. Az okát nem firtatnám, de elég, ha csak annyit írok, hogy az utolsó rész 30 éve volt! Tehát nem mai, ráadásul a harmadik, nem is sikerült valami fényesen.

    MAXimálisan remélem, hogy pénzügyileg szépen fog (anya)tejelni még a továbbiakban, bár, mert már sejthető, hogy óriási kasszasikerre nem lehet számítani, de akkor is! Legyen (lesz!) folytatás!

    Én nem vagyok oda a 3D-ért, de itt nem volt vele gondom.

    Érződik az old-school akció, a szádban érzed a sivatagi port, a szárazságot. A sebességtől, a száguldástól pedig összeszorítod a farpofáidat. Nem olyan súlytalan CGI semmiség, mint pl a Halálos Iramban.
    Sőt, f*ck yeah, ez az igazi Halálos Iramban! Komolyan csodálkozom, hogy senki nem halt meg a forgatás alatt :D

    Egyszóval érdemes megnézni, a kritikai dicséretek nem hiábavalók, egy igazi eszement élmény!

    Végezetül, aki mégis ismerős a régi filmekkel, annak bizonyára feltűnt egy-két jelenet, hasonlóság az előzőekkel. De még úgy is kimaradhatott pár dolog. Ezért ajánlom megnézni az Easter Egg-eket :-)

    https://youtu.be/zEhwQi4HX5k

  116. Igazából még autós üldözős filmnek se mondanám a mad Max-et, mert itt nem autós üldözést látunk, hanem csatát, háborút. Nekem a Star Wars test-test elleni űrcsatáival van inkább rokonságban, sőt tényleg az egész kb. olyan látványosság mint a cirque du soleil.

  117. Imtal: az avatar sokkal szájbarágósabban adja elő, rengeteg beszédre épülő expozíció van, itt meg sok mindent csak mutatnak, ami máris fejlettebb szint.

  118. Totoro: a halálos iramban is sok igazi trükk volt, pont ezért is jó amúgy az a széria, szemben az izé, Transformerekkel vagy Avengersszel.

  119. Quanton: a halálos iramban is rengeteg a practical effekt, tényleg kidobtak kocsikat a repülőből, azért is fasza az a jelenet. Az ilyen félreinfóval csak elrontod a hozzászólásod.

  120. Human: szájbarágós?! :D Ez jó! Mert ott nem a látvány volt a lényeg! A többi f.s….. Itt meg a vágás, s az akciójelenetek értek valamit a többi nem! Popcorn mozi, annak király! De semmi több! Remélem senki fejéből nem jön elő, hogy az év filmje…..

    Az autó kidobolás a repülőgépből meg nem új dolog…..

    S ne hasonlítsuk már egy robot, meg egy “mese hő” filmmel össze könyörgöm!

    De amúgy persze, mindent meg lehet magyarázni!

  121. Tegnap láttam a filmet 2D-ben. Biztos nem csak nekem, de szinte a film teljes hosszábban egy kicsit erősebben vert a szívem. :D Ez a film egy adrenalin bomba!!! Már akinek bejönnek az ilyen típusú filmek.

    Ami pedig szinte minden kritikában előjött:

    – Nincs elég Max a filmben.

    Szerintem ez nem probléma egy eredetileg trilógiának tervezett alkotásnál. Ez csak a felvezetés. És ha belegondolunk az eredeti 1979-es Mad Max-ben is elég sok játékidő eltelik, mire igazán Max kerül a középpontba.

    – Túl feminista. Meg hogy ki van herélve a film stb.

    Akik ezt írták, azok félreértik az egész filmet.
    Először is, a filmbeli női karakterek, láthatóan azon kevesek közé tartoznak, akik egészségesek maradtak valahogy ebben a pokoli környezetben. Nem véletlen, hogy ezt a génállományt akarja Immortan Joe tovább örökíteni a sajátjával. Lásd az ő “pici” fiacskája szemben a harci fiúkkal.
    Tehát maga a FÉRFI emeli ki ezeket a NŐKET a tömegnyi másik közül.

    – Furiosa leveri Maxet.

    Hát most nem azért a két forintért, de ahogy kolbi is említette, folyamatosan csapolták Max-et,/ és nem hiszem hogy, kapott utána két virslit, meg egy nagy szelet kenyeret és gyümölcslevet utána, mint anno adtak véradás után /, plusz láthatóan dehidratált is volt, mivel kicsit rácuppant a “csapra”. Ja, és ne feledjük, hogy hozzá volt láncolva egy félholt fiúhoz és egy oldtimer ajtajához. Meg enyhe hallucináció is voltak mindeközben.
    És nem tudom, hogy az ezt a jelenetet kritizálók vajon ugynazt a filmet nézték-e, de mintha lett volna ott pár másik nő is, akik nem nézték tétlenül, amig Max péppé veri a megmentőjüket, mint az általában lenni szokott a hagyományos akciófilmekben. Ja, és Nux is magához tért idővel. Ami változtatott egy kicsit a végkifejleten.

    – Kamion tetején rohangáló öregasszonyok, akik egyeseknél kiverték a biztosítékot.

    Megsúgom,azok az elveteműlt “banyák” még motorra is ültek. Hogy merészelték!!!! Kimásztak egy robogó kamion tetejére, oldalára stb. Vajon miért?????
    Ja, mert a biztos halál és a lehetséges, valamivel jobb, további élet reményében magukért és családjukért, “törzsükért” bármire hajlandóak voltak.

    Spoiler

    A többségük ott is maradt a Fury Roadon!!!

    Spoiler vége

    És nem kell a filmeknél leragadni, a történelem számos pontján a nők a férfiakkal együtt és őket segítve küzdöttek / küzdenek a túlélésért. Már rég nem előre kijelölt csatatereken zajlanak a harcok és azt sokan elfelejtik mi jön egy csata után. A győztes fél betör az otthonodba, ahol már csak az öregek, a nők és a gyerekek maradtak. Ha meg a saját szeretteidről van szó, és nincs más választás és van lehetőség és még szerencsés is az illető, a túlélési ösztön sok mindenre képessé teszi az embereket mind mentálisan, mind fizikálisan.

    A slussz poén, hogy aki látta az első filmet, abban is egy éltes korú hölgy ragadja meg a puskát és segít elmenekülni Max családjának. És szembe szállt egy motoros bandával. Már nem azért, de bárki aki ilyet tesz, annak van vér a pucájában!!! És tiszteletre méltó, legyen férfi, akár nő, akár idős nő.

    Ja, és ha valakit okolni akarnak a feministázó kritikusok, akkor okolják nyugodtan Ridley Scott-ot, vagy James Cameront mondjuk egy Ellen Ripley-ért, vagy egy Sarah Connor-ért. Az Aliensben a pilóta, egy nő Ferro, a legnagyobb fegyverrel egy nő Vasquez ment legelől, az LV-426 utolsó túlélője egy kislány Newt, a főhős egy nő Ripley, ja és a kultikus cicaharc másik résztvevője, egy nőstény idegen volt, akinek minden egyes mozdulatára hím társai ugrottak, mint a parancsolat. Sarah Connor karaktere a T2-ben meg már simán szétlövi bárki fejét, aki bántani akarja egyetlen gyermekét. És hogy indult a T1-ben? Mint egy átlagos huszonéves, aki csak jól akarja érezni magát, de az, hogy meg akarják ölni őt, majd később a fiát egy kicsit átalakítja a személyiségét.

    Szóval, ha ezen rendezők, akik mellesleg férfiak, volt bátorságuk nőkre osztani ezeket a megmentő, túlélő stb. szerepeket, akkor hagyjuk már ezt a feminista dumát.

    Méginkább azért, mert a film kb. közepétől, férfiak és nők együtt küzdöttek, mert mindannyiuknak szüksége volt a másikra. A férfiaknak a nőkre, a nőknek a férfiakra. Max mellesleg megmentette az összeset, mikor végül utánuk ment és nem hagyta, hogy belemotorozzanak a biztos sivatagi Halálba és lehetőséget villantott fel előttük az esetleges túlélésre.

    Cut!

  122. a film minden tizedik percében fölvisítottam, mint egy hatéves, amikor megkapja az első technic legoját.
    AKAROM MÉG!
    kár, hogy a kiváló cinemacity nem, vagy csak alig játsza eredetiben. amúgy a hazánkban élő külföldi diákokra miért nem épít senki sem? Pécsett az Uránia fullon szokott lenni erasmusos csőcselékkel angol nyelvű vetítéseken..

    ps: volt olyan pillanata a vetítésnek, amikor pislogtam is :D

  123. Az előzetesek alapján eléggé lehúztam a filmet, de a haverok rávettek, hogy megnézzem. Nos, nem bántam meg rég volt már, hogy ennyire jól szórakozzak egy moziban, és a végén ne “epével a számban” érzéssel jöjjek ki. Rohadt szórakoztató volt ez a beteg világ, és végre normális akciójeleneteket láthattam, igazi járművekkel. Ha lesz folytatás nem tudom lehet-e ezt még fokozni, de én ott leszek a moziban az tuti, már ha marad az R besorolás.

  124. Szerintem is fantasztikusan jó volt, egy igazi adrenalinbomba, számomra eddig az év filmje. Ha nagyon hibát akarok benne keresni, akkor az a homokvihar volt, amikor is Maxnek szerintem még a szemét sem kellett volna tudnia nyitva tartani, nem hogy még lásson is valamit… De igazából ez is szőrszálhasogatásnak érződik.
    Nagyon remélem, hogy folytatják, mert ebben a világban rengeteg potenciál van még. Egyszerűen érződik, hogy a készítők szabadjára engedhették benne a kreativitásukat, szívvel-lélekkel csinálta a kaszkadőröktől és akció-koordinátoroktól kezdve a jelmez- és díszlettervezőkön át mindenki.

  125. Nyugi én még aznap kiírtam a film zenéjét, ez dübörög a kocsiban egész nap. :D
    Hosszú évek óta a legjobb film ami kijött.

  126. Elkezdtem nézni, 45 percig bírtam, és kikapcsoltam. Ez számomra nem Mad Max. De legalább a folytatást sem kell megnéznem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.