Terminator Genisys: Arnold is back

Bevallom, kicsit dühítő ez a film, mivel a jó részek miatt sokan tojni fognak arra, hogy valójában közepes vagy rosszabb minden más benne.

Sara Connor azt akarja, hogy vele menjünk

Nyilván a pozitívummal kezdem, miszerint Arnold Schwarzenegger kibaszott jó a filmben. Bár a végeredmény egy lélektelen Die Hard 5 is lehetne, de szerencsére Arni nem egy Bruce Willis, így minden jelenetén érezni, hogy örömmel csinálta a Genisys-t. Nyilván vicceltek a korával, és a cyborg programozása továbbra is értetlenkedve áll az érzelmek előtt, de ezt remekül használta ki a film.

Mondjuk ki: Schwarzenegger minden jelenete jó. Ezen kívül elég pörgős a film. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy sok benne az akciójelenet, amik között nincs annyi szünet. Muszáj volt pontosítani, mivel az akciókat megszakító töltelékre minden mondható, csak az nem, hogy természetesen gördülnek előre.

Igen, oda jutottunk, hogy a forgatókönyv egy kalap szar. Ezen nincs mit szépíteni. Kitalálta 3-4 cool jelenetet, aztán megpróbálták valahogy összekötni. Közben megnézték a JJ Abrams rendezte Star Treket, mivel itt időutazás van, így nem meglepő módon (a trailerek is lelőtték ezt) hasonló rebootot képzeltek el. Már persze a cool jelenetek mellé, de meg kevésbé tisztelve a régi filmeket.

A “jelenetek köré csinálunk egy filmet” dologra a legjobb példa, amikor lekapcsolják a főszereplőket, szól a Bad Boys zene 1 percig, mert az laza, aztán vágás, és mehet a következő nézőnek… vagyis egymásnak magyarázó jelenet, ami nyögvenyelősen előrébb rendíti a toldozott-foldozott történetet.

Lehet kisebbségben vagyok vele, de amikor Reesenek látomása van az időgépben, hiszen az kell a történet változtatásához, utána pedig elmagyarázzák neki nekünk, olyan “tanárnéni a táblánál” szinten, hogy mitől volt, az fájt kicsit. Nyilván azok sem tudták, mitől lehetett, akiknek magyarázva lett, de az egész onnan indult, hogy máshogy nem tudták kisiklatni az eredeti történetet a medréből.

Mindezt a Terminator 1-2-höz viszonyítva mondom. Nem Oscar díjas forgatókönyv kell, a régi klasszikusok is milyen egyszerűek voltak (egyszerűbbek, mint például ez), mégis milyen normálisan haladtak előre. A Skynetnek volt célja, bevetett hozzá egy fegyvert, az pedig ment előre megállíthatatlanul. Az első részben horrorisztikusan. A másodikban pedig blockbuster szintre emelve a “John Connor az emberiség megmentője” alapot.

Itt mi is volt? Az ami az eddigi filmekbe, meg idősíkok, meg a Google által elképzelt jövő felturbózva, meg mittomén. Sok szar, összedobált ötletbazár, amit úgy ahogy felfűztek egy szálra.

Abba már nem is akarok mélyebben belemenni, hogy mennyire tét nélkülinek érződött minden jelenet. Bármi történet, annak nem volt igazi következménye. Olyan tv-sorozat pilot szinten. Ennek megfelelően a legjobb akciójelenet szerintem az volt, amikor Reese összecsapott egy T-800-as modellel. Nem 100000 golyót lőtt az ellenfélbe, hogy lelassítsa talán, hanem tényleg a túlélésért küzdött és volt esélye is. Ez még az eleje felé van, így tudtam mi lesz a vége, de abban mégis volt feszültség. A trailerekben villogtatott nagyszabásúakban pedig semmi.

A TV sorozat élményt erősíti amúgy, hogy elég sok dologra nincs magyarázat, olyasmikre amik fontosnak voltak beállítva. Szóval nem tipikus “el kell fogadni, hogy ebben a világban EZ VAN”, hanem fel van építve, mintha számítana, aztán semmi. A végefőcímet amúgy remélem megvártátok, az a végső döfés a pilot érzésben.

A sok szidás után mégis ott vagyok, hogy jobban tetszett, mint a Jurassic World, mégpedig Arnold miatt. Minden más ugyanolyan lélektelen itt is, mint a manapság készülő blockbusterek többségében, a “karizmatikus” Jai Courtneyt ideértve, bár a mélypont Jason Clarke volt. Ellenben van az 30-40 perc humoros, érzelmes perc, amikor a jó öreg Arnold mászkál, szórja és kapja az egysorosakat, és ez feldobja az egészet.

74 hozzászólás a “Terminator Genisys: Arnold is back” bejegyzéshez

  1. Amúgy nem egy unatkozós film az egyszer biztos, és igen Arnie viszi a hátán filmet,meg a nosztalgia mozdony húzza ki a szarból a filmet, de aki ezt látja elsőnek nem fogja tudni milyen egy igazi TERMINÁTOR…

    SPOILER

    Mondjuk az előre ugrás benne volt a Sarah Connor Chronicles-ben…

    John halála már volt említve a korábbi filmek valamelyikében azt hiszem a T3-ban….

    Spoiler vége

  2. Nálam csak Arnie miatt nem nézhetetlen. A történet egy nagy baromság, tele logikátlanságokkal és már-már teljesen értelmezhetetlen időparadoxonokkal. A színészek is botrányosak, Jai barátunk megint hozta a formáját, de Emilia is kritikán aluli volt, Jason Clarke-ról nem is beszélve. A friss Oscaros J.K. Simmons meg hülyét csinált magából.
    Az akciójelenetek meg teljesen dinamikátlanok, semmi súlyuk nincs és nekem még a sok CGI is bántotta a szemem. Az a helikopteres üldözés olyan volt, mint valami PC-játék intrója.
    Aztán akadtak itt gyenge poénok is, de a legjobban talán a giccses szerelmi szál készített ki.

    Ja, meg az a jelenet, ahol SPOILER!!!!!!

    Reese elmeséli, hogyan főztek pálinkát John Connorral a poszt apokaliptikus jövőben. WTF????

  3. SPOILER

    Dani: ne is emlegesd a helikopterest, az a film mélypontja akciójelenetben, talán a komikus hologramvetítőket lelövős tudja alulmúlni.

  4. Hegedda: SPOILER SPOILER

    De ott azt mondták, hogy egy T-800-as ölte meg.

    SPOILER OFF

    Lehet jót tett a filmnek ez a korábbi gúnyhadjárat, mert én egészen jól szórakoztam rajta. Nyilván a történet annyira kusza, hogy még a készítők sem tudtak rajta kiigazodni szerintem. A film vicces volt, ami elég idegen egy Terminátor filmhez, de én nyitott emberként el tudtam fogadni. Ha az akciókat jellemezni kellene, akkor azt mondanám, hogy tisztességesek voltak. Követhetően voltak vágva és folyékonynak hatottak, csak éppen a szikra hiányzott belőlük. És személy szerint nekem Jason Clarke legalább annyit emelt a filmen, mint a Papa. Tökéletesen elégedett voltam az ő alakításával és jelenlétével. A két főszereplőt viszont újra kellett volna castingolni mondjuk Emily Bluntra és Daniel Brühlre. Egyből csökkennének a károgások :)

  5. Cameron nélkül nincs terminator!! A második rész után már abba kellett volna hagyni. Gagyi rendezők erőltetett próbálkozásai.

  6. human: Na igen, mondjuk a helikopteres tényleg gáz volt. Azt minimum egy olyan ember csinálta, aki életében nem látott még repülésre alkalmas járműt életében :D

  7. Szóval szar lett? Ki gondolta volna….. :)

    -18-as karika
    -jobb színészek
    -jövőben játszódjon!
    -A pontból B-be sztori (alias Med Mex)
    -Háború (Értsd akció)
    -Legalább 2 és fél órában

    Sikeres lesz!

    Vagy jöhet egy újabb időutazós izzadságszagú történet és egy újabb bukta.

  8. Amúgy én gusztustalannak tartom, hogy így bánnak a franchise-al, teljesen tudták, hogy egy hulladék, amit csinálnak

  9. Engem a logikai bakik megöltek benne…

    SPOILER

    Tehét 9 éves korában megtámadta a T-1000, aztán 11 évig bújkáltak előle, majd bevárták Kyle-t, és 10 perc alatt végeztek vele? Kyle nélkül nem ment 11 év alatt? Hogy élték túl? És ki küldte vissza a T-800-at 1973-ba? Összemosódtak az idővonalak, csak azért, mert Kyle visszautazása közben Johnt megtámadta a Skynet? De akkor ha Johnt úgyis visszaküldték, mért 2017-ig odázták el az indulást, miért nem 1995-be küldték vissza, hogy a rendes Judgment Day menjen? Undsoweiter und sofort….

    OFF

    Amúgy szerintem tényleg nem Svarcin múlt, de ő sem volt több egy pun gyárnál.

  10. Amúgy meg egyedül vagyok azzal a véleményemmel, hogy a T3 abszolút nem volt rossz, de legalábbis nem volt annyira rossz, hogy el kelljen törölni a Föld felszínéről?
    Szerintem nem kell sok egy Terminator filmhez, kell két robot, aki harcol egymással, meg valaki aki a célpont/akit meg kell védeni, annyi, nem kéne ezt bonyolítani…elkezdte magát komolyan venni a széria.

  11. Ha még egyszer meghallom, hogy “trilógiának tervezzük” meg “univerzumépítés” akkor kiugrom az ablakon… Eszem megáll, hogy nem lehet vagy csak nagyon ritkán olyan filmet csinálni ami egymagába megállja a helyét, egy kerek egész sztorit mond el nem hagyj lógva direkt történetszálakat…Tisztelet a kivételnek persze (Mad Mex legjobb példa).

  12. A jövőben játszást is megpróbálták, azt is utálta a nép :D Semmisejó mostanság effektus van :) És ez majdnem minden régi filmből újat-ra vonatkozik :)

  13. “A jövőben játszást is megpróbálták, azt is utálta a nép :D”

    Itt most a Salvation-re gondolsz? Mert akkor röhögnöm kell! Itt nem az a kulcsszó,hogy a “jövőben” játszódjon. Nem a dátum a lényeg…. Fentebb már leírtam de úgy látszik nem sikerült értelmezni.

  14. DVM:
    SPOILER!!!
    9 éves korában egy másik T1000 támadta meg. A T800as visszaküldőjét nem tudjuk Schwarzi is említette, hogy törölték a memóriájából. Gondolom a következő rész(ek)ben akarják felfedni. Nem mosódott össze semmilyen idősík, csak létrejött egy alternatív. Azért 2014!-be küldték vissza Johnt mert 3 év kellett az oprendszer (Genisys) kifejlesztéséhez.

  15. Teljesen egyet értek a kritikával, volt néhány nagyon kínos párbeszéd többnyire Kyle Reese és Sarah között és bizony azok a két akciójelenet közötti 10 perces kitöltőjelenetek annyira unalmasak és tétnélküli belemagyarázások voltak hogy tényleg fájt nézni, alig akartam elhinni hogy terminátor filmet nézek és nem egy unalmas vasárnap esti CSI részt.
    Ez a film már nem azoknak készült akik a régi terminátor részeken nőttek fel hanem az új tini nemzedéknek akiknek azon mered a pöcsük ha ordenáré, gusztustalan helikopteres GGI foszlány jeleneteket a pofájukba tolnak. Ennél még a Múmia visszatér skorpiókirály cgi hulladéka is jobban nézett ki.
    Hányinger, pedig a film jól kezdődött, a jővőbeli Skynet rajtaütés, a T1000 modell feltűnése is jól adta, imádkoztam hogy ne írják ki hamar erre megtették. Ennél még a 3. rész is jobb volt ribanc női terminátor ellenére :-).

  16. Lejti:

    SPOILER

    És akkor a T-1000-est 1984-be miért és ki küldte vissza? Hiszen Sarah-ért a fiatal Arnie-t küldték vissza. Tehát akkor ki volt a célpontja a T-1000-nek 1984-ben? Kyle?

    Amúgy de, összemosódott, mert nem teljesen alternatív, ti. Sarah egész életében Kyle 1984-es érkezésére készült, holott az alternatív idősíkban nem kellett volna megjelennie akkor. Sarah fejében mégis az 1997-es Judgment Day van, holott az alternatívban az 2017. Tehát nem egymás mellett futó idősíkokról van szó, hanem az alternatív belemosódott a régibe. Azaz egyben léteznek a régi és az új elemei.
    Az meg nyitott kérdés, hogy az alternatívban mitől tolódott 2017-ig a Judgment Day…

    OFF

    De amúgy szerintem többet foglalkoztunk a kommentek leírásával, mint a készítők a forgatókönyvvel.:D

  17. SPOILER

    Ja és honnan tudta Sarah, hogy a T-1000 vissza lesz küldve 1984-be? Hiszen az eredeti idősíkban ilyen nem volt…:)

  18. Sajnos a film nagyon gyenge. Emilia Clarke borzasztó a szerepben, egyszerűen semmi nem áll jól a nőnek ebben a filmben. Meglepő módon Jai Courtney szerintem jó volt, Arnold alap. Az akciójelenetek bénák és szarul vannak megrendezve, túl sok a ronda CGI. Ez már nem a régieket szerető embereknek készült, hanem a fiatal nemzedéknek, akiknek ez jön be (gondolom). Ez James Cameron franchisea, semmi keresnivalója nincs más ember kezében, főleg nem ilyen hozzá nem értő emberek kezében. Most komolyan, odaadunk egy Terminátor filmet egy Trónok harca részeken és egy gagyi Thor 2-n edződött rendezőnek? Thumbs up Hollywood!

  19. mrp: még mindig közelebb áll a blockbusterekhez, mint amikor romkom rendezőknek adnak egyből nyári akcióorgiát…

  20. Persze, de azért rohadtul nem szint szerintem. Attól mert közelebb van a blockbusterekhez, még ugyanúgy szarul volt megrendezve majdnem az összes akciójelenet.

  21. DVM:
    SPOILER!! nem tudta, hogy a T1000 ott lesz, Kyle-ért ment, mert azt tudta az “öreg” T800, hogy oda érkezett meg. Szerintem miután a Skynet átállította az oldalára Connort utána ketten küldözgették vissza a robotokat a múltba.

  22. Egy jószívű írás tőlem:

    “Terminator: Genisys” /2015/

    Sajnos a film olyan lett, hogy kb. kétmillió helyen bele lehetne kötni, ha akarnék. Mert pl. terminatorokból annyi van, hogy néha már azt sem egyszerű megfejteni, hogy melyik hogyan és mikor került oda, és mi a pontos funkciója. A buszokra pl. kimondottan nem az általunk és Newton által ismert gravitációs erők hatnak. 1-2 karaktert a film kedvéért totál tönkretettek, amiért kár, de nem lövöm le, hogy kire gondolok. Aki látta, úgy is tudja. A forgatókönyvírók szerintem legtöbbször úgy dolgozhattak, hogy a hosszas előkészítést és effektezést kívánó akciójelenetek közé valami helykitöltőt kellett rittyenteniük, és erre futotta az erejükből és idejükből. Aztán az időutazást nagyon gyengén kezeli a film…
    A sor még folytatható, ahogy írtam, kb. darabokra lehetne cincálni a filmet, sőt ha akarnám, még haragudhatnék is rá, de nagyon. De nem akarok.

    Szóval, amiért én még is szerettem a filmet:
    A film első harmada – az itt-ott is felbukkanó buggyantságok ellenére is – nagyon jól sikerült.
    Az effektek kimondottan jók lettek, még ha néhol kilógott is a CGI-zés. A film baromi látványos, talán az eddigi leglenyűgözőbb ezen a szinten, még a T4-et is veri talán.
    És itt van Arnold. Aki nélkül kb. egy fabatkát sem érne az egész. De ő menti ami menthető. Elhittem neki ismét mindent. A hülye grimaszokból persze kettővel több volt, mint kellett volna, de ő akkor is csak Arnold Schwarzenegger, gyermekkorom egyik legnagyobb bálványa legikonikusabb és számomra legmeghatározóbb szerepében. Már csak miatta is megéri a móka. Aztán Jai Courtney kimondottan nem volt rossz, még ha fizikailag messziről sem hasonlít Michael Biehn vékonyra fogyott, de szikár Kyle Reese-re. Emilia Clarke is ok volt, sőt pár beállításban még Linda Hamiltonra is emlékeztetett 1984-ből.
    A másik Clarke (Jason) azonban nem tetszett. Szerintem ő ennél sokkal jobb színész.

    Mindezek miatt én nem tudok haragudni a filmre, örültem, hogy Terminator-filmet látok, Arnold jobb volt, mint a 3. részben (sokkal) és a film baromi látványos. Szerintem simán lenyomja a Bosszúállók filmeket (akár látványban is partiban van velük), szóval, nálam megérdemli a JÓ címkét.

    7,5/10

    Hozzáteszem, így is talán a legkidolgozatlanabb és leggyengébb T-film, de én akkor is szerettem. Nyilván, ha az első két résszel vetem össze, akkor sokkal szigorúbb is lehetnék, de az előzetesek és a rettenetes reklámkampány után még ennek is lehetett örülni legalább.

  23. Még annyit a filmről, hogy egynek elmegy, de olyan semmilyen lett, amire egy hét múlva alig emlékszel.

    SPOILER
    Alternatív jövő, alternatív múlt, alternatív Terminátor, alternatív CGI, alternatívok a szereplők….
    SPOILER VÉGE

    Play
    Ki tudja, hogy ki ölt meg kit?;-)

    Hát ha James Cameron visszakapja a jogokat akkor talán lesz egy TERMINATOR film…..

  24. Csak azoknak irom, akik még nem látták a filmet. Annyira nem szar, mint amennyire itt szidják. Egy végig pörgős és látványos akciófilm, jó poénokkal. Nincs értelme az első kettőhöz hasonlitani. A másodikat talán már Cameron sem tudta volna überelni. Nézzük csak meg azóta miket rendezett. Titanic, True Lies, Avatar…

  25. valaki elspoilerezhetné mi volt a főcím után, mert a farmos jelenetnél kijöttem és azért nem fizetnék ujra….Köszi

  26. Nekem nagyon tetszett a film, de aláírom hogy ez első sorban csak a címében terminátor, nem sok mindent képviselt az előző részekből.
    Igyekeztek a sztoriban képviselni az első két részt mint alapot, de … összképet tekintve inkább csak egy robotos akció sci-fi ez a film.

    Arni.. ő Arni neki tulajdon képp ez az életműve és ez látszik is, a játékában benne volt a lélek :)

    Jason Clark szerintem kurva jó volt, de ettől függetlenül, nem tudtam azonosítani vele John Connort … viszont gonosz terminatornak uhhh… pazar.

    Emilia Clark … a ráírt szerepből szerintem a maximálisat kihozta, az megint más hogy ez a karakter qrvára nem azonosítható az 1-2-ben megismerttel, de szerintem szándékosan írtak neki teljesen új személyiséget.

    És hát Jai Courtney… szerintem itt nem is igazán a színászi játékról van szó hanem a karakterek személyiségének megírásáról … a karakterek személyiségét figyelembe véve az előző részek megcsúfolása. Plussz, szerintem valami haveri alapon kaphatta a szerepet, tuti nem castingon.

    Ugyan akkor egy teljes mértékben az új nemzedéknek szánt termék ez a film.

    A régi részek szerelmesei joggal lázadnak, de akkor is egy jó popcorn mozi :)

    A neten jóformán csak negatív kritikát látok, de akkor is azt mondom érdemes elmenni rá moziba :)

  27. Jason Clarke nem volt elég jó. Christian Bale sokkal jobb John Connor volt.
    Arni nagyon jó volt kb ő vitte el a hátán az egészet.
    Jai Courtney en kicsit meglepődtem mert nem volt annyira szar mint szokott lenni, de ez nem jelenti azt, hogy jó volt az alakítása. Egy erős közepes volt saját magához képest.
    Viszont nem tudom, hogy miért de van egy olyan rossz érzésem, hogy ebből a kugligolyó fejű Cournteyből terminátort fognak csinálni. De ne legyen igazam…

  28. A a legjobban zavart, hogy a salvationannal, úgy csinálnak, mintha nem is lett volna. Ami amúgy nekem a 2. kedvenc T filmem. De ez a film egy 0 volt sztem. Utálom ha hülyének néznek és csak az akció jelenetekkel akarnak eladni vmit. Mostanában már szó szerint dühös vagyok az ilyen filmek végére, hogy ennyire ostobának tartanak….

  29. Nekem eléggé tetszett, szerintem ez sokkal inkább volt Terminator, mint a Salvation, de még a harmadik résznél is jobb volt számomra. Nyilvánvaló, hogy az első kettő nyomába sem érhet, azok igazi klasszikusok, de szerintem borzalmasan messze áll a szemét kategóriától.

    Ha pontoznom kellene 7/10-et adnék rá.

    SPOILER!!!SPOILER

    Ami nem tetszett, és nehezen tudtam megemészteni, hogy John Connor robotként tért vissza, mint gonosz karakter. A halála nem zavar (már ha tényleg, mert mivel ugye sci-fi, bármit kitalálhatnak), de az, hogy gonosszá tették, engem idegesített.

    Ráadásul a színészt sem bírom, így duplán nem tetszett a karakter, meg a sztori ráeső része.

    A vége kifejezetten nem tetszett, nem kellett volna megvárni a főcímet azzal, hogy belebegtessék a folytatást, szerintem kifejezetten nem Terminátoros, hogy “ellovagolnak a napfelkeltébe”.

    SPOILERVÉGE!!!SPOILERVÉGE

  30. ha az ilyen szarokat megnézitek, akkor egy idő után csak ilyeneket fognak adni a mozikban

  31. Nekem tetszett a film.Nem úgy álltam hozzá,hogy össze hasonlitsam az elöző részekkel és elkezdjem fikázni,hogy ezért nem jó,meg azért nem jó,meg nem egy T2.Egy délutáni kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelt.

  32. zsocso: a True Lies baromi jó blockbuster, miről beszélsz? A Titan pedig hatalmas film. Az első igazi közepese az Avatar, na meg a Piranha 2

  33. Nekem az egész filmmel csak az a bajom, hogy nem érződik rajta, hogy itt és most az emberiség sorsa a tét. Egyszerűen kinyírták a feszültséget, ami az első két rész minden pillanatában ott volt.
    Jason Clarke jó lett volna Connornak, ha nem vigyorog annyit, mint egy fakutya és nem úgy mondja el a lelkesítő beszédét a jövőben, hogy az ember bealszik rajta.

  34. Szerintem jó volt, bár az első kér résszel nagyon nehezen lehetne felvenni a versenyt. :)

  35. Swarci 20 év alatt sem tanult meg mosolyogni a filmben…gondolom selejt volt….mert a keze se funkcionált…Tétje meg azért nem volt mert Jhon a film egészét végigtrécselte a “célpontokkal”. Meg idézte a filmeket a régieket meg a sorozatot is, sztorit nem kell benne keresni, de legalább történnek a dolgok.

  36. Nekem tetszett szerintem a 3. legjobb Terminator film
    (T2, T1, TG, TS, T3)

    Nem azt mondom nem tudnék belekötni, de engem végig lekötött, kellemesen csalódtam.
    Viszont azt nem tudom, volt “betűk utáni” + jelent?

  37. ha en osztanam a szerepeket akkor:
    john connor – christian bale
    sarah connor – kate beckinsale
    kyle – tom hardy talan, vagy akarki mas csak na Jai

  38. Ami engem illet

    Az ultron koránál majd elaludtam,de terminatornál szinte majd minden percét élveztem,és ugyan még nem hozta vissza a készitési költségeit de már egész szép összeget összeszedett,és ez csak azért van igy mert marvel korszakot érjük,ami (részemröl) egyre gyengébb szinvonalu főleg ultron egy rakás sz.r.

  39. csakhat sztem keszakarva valasztottak gyengebb szineszeket, hogy Arnie legyen a kozpontban mint szereplo…ha tobb jo szinesz lett volna benne akkor arnie nevetseges lenne koztuk es nem passzolna oda….ez az en velemenyem

  40. Túl sokat akart markolni a film és ezzel rohadt keveset fogott. Amíg John nem tűnt fel addig jó volt a film de utána borzalmas, óvodás szintűvé vált a történet. Ez a film csak szembeköpi a régieket, főleg ezzel az alternatív történetvezetéssel.

    SPOILER!!!
    John az egyik legfontosabb karakter a Terminator-ban, mégis ebben a részben bohócot csináltak belőle, majd kinyíratták, vagyis akkor a következő részekben nem lesz benne, ami nélküle szinte értelmetlen.
    Stáblista utáni jelenet is vicc. Persze, a Skynetnek túl kellett élnie, de az összes rész erről szól, hogy mindig túléli, ami így már eléggé uncsi és sablonos.

    Ez nekem max 5/10 volt, a következő részeket meg se nézem, ez a történet után csak rosszabb lehet. Az csak sajnált, hogy Cameron is kicsit éltette ezt a filmet, hiába, ő is öregszik.

  41. Néhai asszonykája is benne volt a film készitésében,Cameron volt felesége.

  42. Akit transformers szintű “agykikapcsolás”ról beszél azzal nagyjából egyet tudok érteni. Sikerült belaludni ezen… az izén.
    Még az ingyenjegyemet is sajnálom rá nemhogy az időt. Ez a nosztalgiával gondosan becsomagolt hányadék mindent elmond mi a gond ma hollywooddal.
    És ezt a rebootot pont az új mad max után ki merték adni.Wow! De gondolom a számok majd úgyis ezt 13 évesek szintjére belőtt rebootot fogják igazolni, az igényes akciófilmfanok meg hoppon maradnak!
    10/3, nem véletlen kapta ezeket a pontokat kritikusoktól. olyan mint a psycho remake- értékelhetlen, valahol felháborító “”teljesítmény””
    Ez megnyilvánulás Camerontól meg… agh nyilván magasról leszarja hogy mi lesz a film sorsa… méghogy trilógia! facepalm az egész

  43. human: Látod ennyire különböznek az izlések. Én a Titanic-ot végig untam. A True Lies-t pedig Arnold leggyengébb blockbusterének tartom, sok kinos akciójelenettel. Ahogy leszámolnak a főgonosszal az is inkább vigjáték kategória.
    qpak:Egyesek már nagyon eltúlozzák az új Terminátor utálatát. Ez minden volt csak unalmas nem. Nagyon nagy túlzás, hogy belehet rajta aludni.

  44. Hát egyet értek a kritikával. Legnagyobb bajom nekem hogy nem volt súlya nem volt tétje az egésznek. Nem úgy ahogy az első 2 részben volt. A zene meg egy nulla volt. Az a fura lehangoló dallam végig, nem passzolt ehhez. A legjobb akciójelenet nekem az Arnold vs. Arnold jelenet volt. :)

    Spoiler:

    Szerintem a T1000 ugyanaz volt, aki meg akarta ölni Saraht gyerekként, de beprogramozták neki Reese érkezését is, szóval tudott arról is. Úgy ahogy az öreg terminator is tudott mindenről előre. Az ítélet nap meg azért csúszott 2017-ig, mert nem találták így meg a mikrochipet, meg a fél kart az eredeti terminátorból, így a Cyberdyne sem jött létre.
    A jövőben játszódó résszel meg az volt a legnagyobb baj, hogy az embereken nem érződött kicsit se, hogy szinte hajléktalanként éhezőkként élnek. A fehér fogsorokkal, meg borotvált arccal… nem úgy mint az első 2 filmben. Azt elszúrták kicsit. Reese, meg John szerepére mást kellett volna castingolni, ők ketten hiteltelenek voltak nekem.

    Spoiler vége!

  45. Mikorra lenyomták a skynetet már nem volt éhezés meg hajléktalanság, pont ezeken változtatott John Connor mikor vezér lett és elkezdtek az emberek nyerni.

    Ez az új rész egy túlbonyolított katyvasz fos lett, egyedül Arnold volt értékelhető. Pontosabban teljesen azt hittem, hogy egy rohadt jó film lesz egészen addig amíg a kórházban meg nem jött értük John. A kezdettől fogva gyanúsnak kellett volna lenni, hogy 84-ből áthoppannáltak 2017-be és Arnold noszogatása ellenére sem volt semmi action, mitől lenne olyan idős gyerekük? A megnézésig reménykedtem benne, hogy Jason Clarke csak egy random főgonosz lesz John Connor arcával, hogy megzavarják Reese agyát ezzel is, meg hogy a mostanában széthypeolt Clarke ne csak 5 percig legyen a filmben de nem.

  46. Amúgy ha becastingolják Kyle Reese szerepére Daniel Bürhlt, Sarah Connort meg eljátszotta volna például Emily Blunt vagy Felicity Jones, akkor Arnold nem tudott volna érvényesülni. Viszont legalább emiatt nem lehetett volna megszólni a filmet :D

  47. Nem volt ez unalmas, csak semmi élvezetest sem találni benne. Gyenge színészek, gyenge könyv, gyenge rendezés, ronda cgi. Ilyen egy igazi blockbuster 2015-ben?

  48. Zsocso: Filmkent nem működik. És ez egy terminátor akarna lenni.Itt egyes elvakult fanok ezt nem látják(?).

  49. Én sok mindent nem értek az idővonalban de egy különösen zavar.
    SPOILER: Előreugrottak 2017-be 1995-ből. Onnan vissza már nem tudtak ugrani mivel megsemmisült az időkép. Ha viszont nem tudtak visszamenni John Connor nem lehetett volna annyi idős amennyi mivel leghamarabb 2017-ben születhetett volna meg.
    SPOILER OFF.

  50. 55: Két különböző idővonalról beszélünk, John nem abból jött (se Kyle), amely ’84-et és ’17-et látjuk. Ennek a síknak a jövője ismeretlen.

  51. Egyébként meg elképesztőek mindenhol a kommentek. Tényleg ennyire nem érthető az időutazás? Nekem minden világos, és logikus. 8/10

  52. Köszi a választ!
    Sajna nekem ennyire nem érthető az időutazás még nem volt benne sgyakorlatom de igyekszem pótolni :)

  53. “T800-101”

    Annak idején a Van Dam féle Időzsaruban lévő időutazást sem értették sokan pedig az is kb faék egyszerűségű volt. Szóval ezen meg sem lepődök.

    Még az jutott eszembe terminátorral kapcsolatban, hogy szinkronosan láttam. De ez a “Papázás” nagyon gáz volt szerintem.
    papa így papa úgy. Ez még a bénán megoldott helikopteres jelenetnél is gázabb volt szerintem.

  54. qpak: Én úgy ültem be a filmre, hogy előtte elkerültem direkt minden spoilert. Nem néztem meg a trailereket sem. Nekem tökéletesen müködött a film minden csavarja. De azt eltudom képzelni, hogy aki látta az összes trailert, posztert, cikket annak nem sok maradt meg a mozira és esetleg többet várt.

  55. Én csak azért járok fel ide, mert szeretem olvasni a kommenteket. Ha azt írják egy filmről, hogy “überdúrvahihetetlenmozibannézős” na akkor azt elkerülöm (nagyrészt jó is a döntés, hogy elkerülöm :D ) Ha azt olvasom egy filmről, hogy “ordenárészaraCGIésaszínészekisszarokmegminden” Na akkor azt meg kell néznem és legtöbbször tetszik is a film :D Na de félre a trollkodást. Ahány ember annyi vélemény. Az én véleményem meg az, hogy baromi élvezetes, látványos és jó film volt. Szarok az időutazós paradoxonokra, nem érdekel, hogy a Sárkányok Anyja lett Sarah Connor (jó cicije van Emilianak na :D ) Nem érdekel, hogy Jay Courtney szar színész (nem értem amúgy miért lenne az, de mindegy) Én nem azért megyek moziba, hogy drámát meg whiplash-t (nem szar film amúgy és nagyjából tetszett csak hát na…) nézzek. Én a látványért és valamennyire a sztoriért megyek oda. Nekem bejött és nem zavartak a hiányosságai (Emiliából megnéztem volna többet is :D )

  56. Mostanában mindenki szidja a filmeket, mert az a tuti…

    Szerintem nagyon jó reboot lett a film. Úgy ültem be a moziba, hogy nem vártam tőle semmit, nem akartam az előzőkhöz hasonlítani és piszkosul élveztem a filmet. Nagyon jók voltak a visszautalások az első részre és szerintem a történettel sem volt gond, sőt szerintem jót tett a frissítés.

    Spoiler

    “DVM
    Tehét 9 éves korában megtámadta a T-1000, aztán 11 évig bújkáltak előle, majd bevárták Kyle-t, és 10 perc alatt végeztek vele? Kyle nélkül nem ment 11 év alatt?”

    Igen bujkáltak a T1000 elől és tudták, hogy Kyle hol fog megjelenni (amit a t1000 is tudott) és csapdába csalták, ami még így is nehezen ment. Valószínűleg nem lett volna értelme “vadászni” rá, mert alapesetben legyőzhetetlen egy T800 számára.

    Kylet játszó színész kicsit babaarcú volt, el kellett volna csúfítani kicsit, hogy élethű legyen és ne egy futkozó Kenbaba :)
    Khalesivel :) nem volt probléma, hiszen tinit játszott.
    Arni pedig maga volt az ISTEN! Piszkosul Badass az öreg.
    John Connort pedig nagyon eltalálták.

    Látszik a filmen, hogy rendesen agyaltak rajta, pl: T1000es levágja az egyik dárdává alakított kezét és eldobja, egy darabkáját rádobja a távolodó autóra, hogy követni tudja…

    Spoiler off

    írhattok bármit nagyon jó film volt, meg is fogom nézni még egyszer. Max aki már előre előitéletekkel meg be a filmre, elrontja magának az élményt. Haverral mentünk el, aki még trailert sem látott a filmről és majdnem félrenyelte a popcornt néha :)

  57. “Kr3Nos
    Haverral mentünk el, aki még trailert sem látott a filmről és majdnem félrenyelte a popcornt néha :)”

    Közvetlenül mellettem ült egy 30-35 körüli fickó (mellette egy 15 körüli fiú) a moziban, és ilyen felkiáltásokat nyomott (nem nem a 15 éves hanem a 30 körüli): “anyáááááád” “odaass” “ú láttad?” “aztaaaa”.
    Szóval attól, hogy vannak akiknek ennyire tetszik egy film és ennyire magukkal ragadják a látottak attól még nem lesz az évszázad filmje..

  58. Nem attól lesz az évszázad filmje, de Ő legalább élvezte :)

    Ha most játszanák az 1-2 részt mindenki lefikázná azokat is. nyugodj bele. Én a 2. részt moziban néztem gyerekként :)

  59. “Ha most játszanák az 1-2 részt mindenki lefikázná azokat is. ” egyáltalán nem, nézd meg a Mad Max milyen pozitív kritikákat kapott.

  60. zsoti says:
    2015. July 5 at 21:22
    ha az ilyen szarokat megnézitek, akkor egy idő után csak ilyeneket fognak adni a mozikban

    Ott a pont! Lehetne csinálni minőségi Terminator filmeket de ha egyszer a sz*rt is megnézik az emberek akkor nem fogják magukat túlstrapálni.

  61. Leírom, hogy én hogy értelmezem az idővonalát, kellett kicsit agyalnom, elsőre nekem sem volt tiszta :D (ez nem jelenti hogy a készítők is így gondolták) :D

    Terminator 1 eredeti idősík:
    Skynet létre jön (nem emlékszem, hogy abban volt-e évszám h mikor, sőt évszámokat most nem is írnék mert akkor mindent újra kellene néznem :D
    Majd legyőzik… ezért utolsó pillanatban vissza küldenek egy terminátort és kyle reese-t.

    Terminator 2:
    A T1-ben történtek miatt a Cyberdin kifejleszti skynetet változtak az évszámok, és szintén a Cyberdin fejleszt mimetikus polialoidot … tehát a T2 idősíkjából jön a T-1000es, de addigra már képesek elkapni és átprogramozni a T-800-asokat, nyilvánvaló hogy a T-1000 ellen már semmi esélye egy embernek…. nos ebből az idősíkból ennyit ismerünk, terminátorok elpusztulnak.

    Terminátor 3:
    Alapjáraton abból indult az egész történet a T1 is hogy a skynet létre jött, nos miért ne fejleszthette volna ki a hadsereg. Látjuk elszabadulni is. Film és idősík szempontjából szerintem lényegtelen hogy ide miért egy T-800 és T-1000 keverék jött vissza, a skynet számára ez olyan mintha ez lett volna az első alkalom hogy terminátort küld, azt hogy előtte már volt 2 terminátor csak John tudta.

    Terminátor 4 – Megváltás
    Ez egy olyan terminátor ami a háborút próbálja bemutatni, lehetett volna izgalmasabb is de sebaj… itt a Skynetnek már lehettek információi a 3. rész sikertelen próbálkozásairól, ezért ott ő úgy döntött hogy Sarah Connort gyermekként öli meg, és ezzel oda is értünk a

    Terminátor – Genisyshez …
    A jövőben tudták, hogy Sarah-t célozzák meg, ezért hozzá is küldtek egy T-800ast.

    Ezekkel a beavatkozásokkal végig megmaradnak az idővonalak, persze valami megváltozik, de valami nem.

    És igen a Sarah idejében nem tudták lenyomni a T-1000est, de készültek rá hogy kyle érkezésekor le fogják és ennyi :)

    Én személy szerint el tudtam volna viselni, ha végre ezzel lezárják a frenchise-t és azzal a tudattal búcsúzunk tőle hogy egy skynet mentes világban élnek boldogan míg meg nem halnak. :)

  62. Na… hát rengeteg a komment, nem olvasom végig, nyilván kapott hideget-meleget. Számomra a klasszikus 2 rész után ez az első, ami igazán Terminator hangulatot tudott teremteni. Nyilván, nem ér fel hozzájuk, de minden percét élveztem. Számomra a CGI is jó volt, egy Hobbitban nekem sokkal jobban kitűnt a zöld háttér és egyebek. A történetben és az idősíkokban szerintem semmi érthetetlen nincs, az meg hogy Papát (ez talán ami igazán zavart, hogy így hívják) ki küldte vissza, talán nem is annyira lényeges. De úgyis megmagyarázzák a következő rész(ek)ben. Mert hogy elvileg 100%, hogy lesz, mivel az első perctől trilógiában gondolkodtak, és úgy fog egy egészet adni. Nálam 8/10 a film, abszolút nem csalódtam semmilyen téren! Még Jay Courtney (!) alakítása is tetszett! Nekem a leggyengébb láncszem Emilia volt. Egyik, hogy nem értem miért van mindenki oda, nem olyan hú de jó csaj. Valamint Linda Hamilton karaktere kettétörte volna ezt a kis nyávogó nyikhaj picsát…

    SPOILER!
    Bilincses jelenetnél mikor Kyle hamarabb szabadult, már akkor tudtam, hogy vinnyogni fog, hogy “Egyedül is megy!” :D

  63. Tény, hogy nem olyan feszültséggel teli, s nem adja át annyira azt, amit az 1-2, de szerintem sokkal jobb, mint a 3-4. Főleg az elejének a képi világa jobban idézte az első kettő jövőben játszódó jeleneteit, mint a 4. A negyedik az nekemegy b-kategóriás posztapok film volt, s nem is Connorékról szólt annyira, hanem inkább a műtött csávóról. Meglepett, hogy itt nem zavart a John McLane elcseszett fia, egész normálisan nyomta. Ha már itt tartok, szerintem erős túlzás ezt a filmet Die Hard 5-tel összehasonlítani egy kicsit is. Az a filmtörténelem legalja. Ez attól azért messze van. Ebben volt azért lélek (persze más, mint T1-2-ben, de volt). Bírtam Sarah-Schwarzi kettőst, Kyle-Sarah kettős se volt rossz. Connor se volt rossz. Inkább hasonlított a T2 elején látott öreg Connorra, mint Christian Bale karaktere (szerintem). Emilia se volt rossz. Ne feledjük, ez a 84-es Sarah, még az első részes fiatalabb. Persze itt gyerekkora óta vele volt Schwarzi, de azért itt nem hirtelen sokkok után kellett k*rvagyorsan bekeményítenie, hanem volt rá ideje. Meg itt még nemrég volt tini. T2-es Sarah-hoz sztem hülyeség hasonlítani. Az meg plusz, h Emilia marhajól néz ki :) Összességében szórakoztató film volt. Semmiképp nem mondanám rossznak. Időutazás részét, ha komolyabban elkezdenénk elemezni, találnák jópár hibát, de még a Vissza a jövőbe 2-ben is bakiztak, ráadásul nem is kicsit, mégis szerettük. Én is jobban örültem volna egy T2 minőségű filmnek, de mind tudjuk, hogy olyan már soha nem lesz. Engem már az boldoggá tett, hogy a nem túl jó 3-4 után végre visszajött néha az 1-2 hangulata, amit a 3-4-ben annyira nem éreztem.

  64. SPOILER
    Lejti: A “fiatalkori” önmagán van napszemüveg. Amikor a mólón trappol a bazookával Sarah-ért.
    SPOILER OFF

  65. Wolfeone:
    A T2-es Michael Edwardsra eddig szerintem egy Connor sem hasonlított (Mondjuk ő modell volt és nem színész :)). A mélypont az a T3-ban sipítozó Connor volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.