Röviden: San Andreas

Úgy tűnik, hogy a trükkök egyre olcsóbbak lesznek. Bár ezt lehet inkább az Into The Stormhoz kellett volna írnom, hiszen a pusztítás nagyon jól nézett ki ott. Na meg itt is. A San Andreas bizonyos szinten klasszikus katasztrófafilm, bár a drámai része elég szar.

A The Rock főszereplésével készült rombolásról van szó, amiben a Szent András törésvonal tovább szakad, és ennek kapcsán a világ legnagyobb mért földrengése történik Amerikában. A Rock pedig megy, és megmenti a nagymellű családját. Carla Gugino lassítva fut, a csillagszemű pedig sokat néz.

san-andreas-alexandra-daddario-boobs

Her eyes are up there.
Mondom.

A probléma, hogy a karakterépítés az nulla. A családi dráma valami borzasztó. Na meg az akció egy kicsit tömény, nincs igazi felvezetés, nem mélyítenek el semmit. Viszont a zsáneren belül ezek nem fájnak annyira. Persze, jobb lenne velük, hozná a régebbi klasszikus katasztrófafilmek minőségét, ellenben az említettek nélkül is simán szórakoztató marad a San Andreas, eszméletlenül látványos néhol, csak simán felejthető is lesz az egyetlen megtekintés után.

sa-carla

Amúgy nem szeretek annyira belekötni ilyen logikai dologba ehhez hasonló filmnél, például a trailerben mutogatott árvízzel szemben való csónakozás simán elfért, de ahogy a romvárosban keresi a lányát Rock, az, hogy is mondjam, még a film szintjén is fájt kicsit. Felpofoztam volna a forgatókönyv írót, ha nem írja meg értelmesebbre. Sajnos a San Andreas exec producere és rendezője elnézőbb volt.

18 hozzászólás a “Röviden: San Andreas” bejegyzéshez

  1. Ez az a film, amiből pár év múlva mindenki csak annyira fog emlékezni, hogy “ja, ebben szerepelt az a nagymellű csaj, aki a True Detective-ben meztelenkedett”.

  2. Minden egyes betűvel egyetértek.
    Megnézem mégegyszer, de csak a látvány miatt.Az gyönyörű.Az említett Into the storm is pontosan ugyanilyen….meg a 2012 is…
    Nem képesek normális katasztrófafilmet alkotni…ez van.

  3. Én szeretem a klasszikus katasztrófa filmek lassú felvezetéseit, karakterépítéseit mint modjuk a Pokoli toronyban, vagy akár a Titanikban… Itt egyből belecsaptak a lecsóba, nem sokat törődtek a felvezetéssel. Azért élvezhető, egész izgalmas volt, kellemes nyári kikapcsolódás volt a moziban 6,5/10

  4. Család-Csöcs-robbanás-izmok-pánik-rombolás-még több csöcs-izmok-csöcs-rombolás-látvány-ringó csöcs-CSÖCS-IZMOK-CSÖÖÖCS-CSÖCSÖK-ROMBOLÁÁÁÁÁS-család= San Andreas

  5. Gugino-t még mindig blokkolnám, a kiscsaj elég jó bőr, Rock szokás szerint ki van gyúrva, CGI pörög ezerrel, de a film oltári unalmas volt és xar, bánom, hogy megnéztem a nyáron.

  6. Nem hagy mély nyomokat ez az alkotás sem az emberekben!
    Max. annyit,hogy bizony Alexandra Daddario tényleg jó kis bögyös maca! :D

  7. Kellemes kis limonádé volt, hozta az elvártat. Gugino és Daddario gyönyörű, a látvány rendben volt, a két srác sem volt idegesítő és Dwayne Johnson! Én jól szórakoztam.

  8. a látvány nagyon jó, a történet vezetés, szereplők viselkedése sok helyen nagyon irreálisnak hat, plusz néhány helyen kifejezetten kellemetlen nézni hogy mekkora baromságot csinálnak a szereplők, például a legelején, olyan helyre ereszkednek le a helikopterrel ahova a rotorok alapból be se férnek, ezért kicentezi lefordulással, teljes mértékben kockára tévé egy csomó ember életét

  9. Vitto: és akkor most képzeld ezt el Asylum-os verzióban…
    XD
    Jutfejembe de hirtelen: Kylie Minougue-nak volt a filmben kb 30 másodperce…az is olyan volt amit még az ellenségemnek sem kívánnék…(Imádom a csajt egyébként…és nem a hangjáért…)

  10. A második kirakott képen úgy néznek ki, mintha most lépett volna ki a kedvenc zenekaruk a színpadra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.